وابستگی در رابطه‌ها به چه معناست؟ (روش های رهایی از وابستگی عاطفی)

وابستگی
  • وابستگی وابستگی در رابطه‌ها به چه معناست؟ (روش های رهایی از وابستگی عاطفی)

    چکیده مطلب

    همه ما انسان‌ ها موجوداتی اجتماعی هستیم و این یک موضوع غیر قابل انکار است. اما سوالی که در اینجا پیش ‌می‌ آید این است که ما چقدر به دیگران احتیاج داریم؟ خط قرمز بین رابطه سالم و وابستگی عاطفی چیست؟ ارتباط با دیگران برای پیشرفت زندگی ما یک امر ضروری است. همه ما وقتی […]

    همه ما انسان‌ ها موجوداتی اجتماعی هستیم و این یک موضوع غیر قابل انکار است. اما سوالی که در اینجا پیش ‌می‌ آید این است که ما چقدر به دیگران احتیاج داریم؟ خط قرمز بین رابطه سالم و وابستگی عاطفی چیست؟

    ارتباط با دیگران برای پیشرفت زندگی ما یک امر ضروری است. همه ما وقتی که رشد می‌ کنیم، برای اینکه یک زندگی کامل داشته باشیم، دایره‌ ای از روابط اجتماعی را با اطرافیان خود داریم. اما در بعضی از موارد هنگام ارتباط با دیگران، بخصوص در روابط دختر و پسر با همدیگر، وابستگی ایجاد می شود که منجر به یک نوع اعتیاد می‌ گردد. این وابستگی خطری برای پیشرفت و حتی سلامت روان دو طرف است.

    وابستگی ، احساسی بسیار عمیق است که دو شخص را از نظر قلبی به هم وصل می‌کند. اگر شما از رابطه خود راضی نیستید، به احتمال فراوان به وابستگی دچار شده‌ اید. هنگامی که شخصی به وابستگی دچار می‌ شود نشانه‌ های خاصی دارد که در اینجا به چند مورد از آن‌ ها اشاره می‌کنیم:

    نشانه های وابستگی چیست؟

     

     

    • اگر حضور در رابطه شما را اذیت می‌ کند، برای شما ناراحتی و اضطراب به دنبال دارد و از طرفی شما نمی‌ توانید آن را تغییر دهید و یا آن را ترک کنید، در این حالت شما دچار وابستگی شده اید. هر چند به طور کلی رابطه تا حدودی پیچیده باشد اما با کمی تلاش از این وابستگی رهایی می‌ یابید.
    • یکی دیگر از نشانه‌ های وابستگی این است که شما در خارج از محدوده رابطه خود هیچ کار دیگری انجام نمی‌ دهید، یعنی اینکه این رابطه برای شما صرفا سرگرمی، مطالعه، کار و … است. اگر رابطه شما این‌ گونه باشد شما به وابستگی دچار شده‌اید.
    • از دیگر نشانه‌ های وابستگی عاطفی، عدم توانایی شما در تنها بودن است. چون شما همه چیز را با هم به اشتراک می‌ گذارید، وقتی که شریک شما در کنارتان نیست نگران هستید و در عمل توانایی هیچ کاری را ندارید.
    • زمانی که شما تصور می‌ کنید یا اطرافیان به شما می‌ گویند بدون وجود طرف مقابلتان زندگی شما بی معنی بوده و یا او تمام دنیای شما شده است، این نشان دهنده وابستگی شما به طرف مقابل است.
    • حسادت نیز یکی دیگر از شاخصه‌های وابستگی عاطفی است. در واقع اگر شخصی از جنس مخالف با طرف مقابل شما ارتباط معمولی برقرار کند و شما از کوره در بروید نشان از حسادت و وابستگی شما دارد.

    دلایل دیگر وابستگی

    وابستگی می‌ تواند دلایل دیگری هم داشته باشد. در برخی از موارد شاید وابستگی به دلیل این واقعیت است که ما از رنج و عذاب پایان رابطه نگران هستیم و یا اینکه از تغییر و تنهایی بعد از آن می‌ ترسیم و نمی توانیم رابطه خود را قطع کنیم. در بعضی از موارد وابستگی‌ های شدید تری رخ می‌ دهد، ممکن است با طرف مقابل حتی بد رفتاری هم شود، اما ترس از تنهایی مانع از ترک رابطه می‌ گردد.

    پس وابستگی به هر دلیلی که باشد باعث عذاب، رنج و ناراحتی خواهد شد. هر کس باید سعی کند روابط سالمی را داشته باشد و از روابط ناسالم پرهیز کند.

    چگونه می توان بر وابستگی غلبه کرد و راه های پیشگیری از آن چیست؟

     

    ۱- با خودتان صادق باشید و تلاش کنید دلیل اصلی این وابستگی را پیدا کنید

    شاید بارزترین دلیل وابستگی شما این است که از تنهایی می‌ترسید؛ زیرا هیچ ‌وقت تنها نبودید و یا شاید اعتماد به نفس شما به نوعی در گرو ستایش طرف مقابل شما است.سعی کنید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید این راهکار  می‌ تواند راهکاری اساسی برای حل وابستگی شما پیدا کند.

    ۲- در تنهایی با خودتان صحبت کنید

     

    کارهایی را انجام دهید که از آن لذت می‌ برید، شما می‌ توانید ورزش یوگا انجام دهید، ساعاتی از روز را به خودتان اختصاص دهید و به پیاده‌روی بروید، به کلاس عکاسی بروید و … . قطعاً کاری وجود دارد که شما از آن لذت ببرید. مهم‌ترین چیزی که وجود دارد این است که به این واقعیت برسید که به هیچ کس وابسته نیستید.

    ۳- از افکار منفی به ویژه حسادت، ترس و … دوری کنید

     

    تلاش کنید در مقابل افکار  منفی، حسادت های بی مورد و ترس قوی باشید. زمانی که تشخیص دادید افکار منفی به سراغ شما آمده است، به بیرون رفته و قدم بزنید و یا با  کسی در مورد آن تلفنی حرف بزنید. کارهای زیادی وجود دارد که شما را از این حس بد رهایی دهد.

    ۴- با طرف مقابلتان صحبت کنید

    ارتباطات یک رکن اساسی در روابط است. اگر شما خواسته‌های خود را برای طرف مقابل بیان کنید و همچنین انتظارات و آرزو‌های خود را از رابطه با او در میان بگذارید، احتمالا به شما کمک خواهد که از خودتان حمایت کرده و خودتان را بهتر درک کنید.

    ۵- با افراد متخصص مشورت کنید

     

    و البته اگر شما هنوز قادر نیستید در خودتان تغییر ایجاد کنید به دنبال راهکارهای تخصصی باشید و به متخصصان مراجعه کنید. شاید ایجاد تغییر در خودتان بسیار سخت به نظر برسد و پس از مدتی متوجه شوید که اینکار غیر ممکن است. در این موارد صحبت کردن و کمک گرفتن از افراد متخصص این حوزه بسیار منطقی و کارساز خواهد بود.

    ۶- هویت خود را تقویت کنید

     

    در مورد کسی که واقعاً هستید فکر کنید. ارزش‌ های اصلی خود را بشناسید، چیز هایی که می‌ خواهید به دست بیاورید و خصوصیات خود را شناسایی کنید. از خود شخصیتی بسازید که به هیچ کس وابسته نیست و کاملاً مستقل است.

    ۷- بر روی اهداف خود تمرکز کنید

    اگر احساس کردید بیش از حد بر روی دیگران تمرکز کرده‌اید به عقب برگردید و مدتی به اهداف خود اهمیت دهید. این کارها ممکن است با تکمیل کار های ساده خانه مانند نقاشی اتاق خود و یا حتی کارهای مهم‌ تر انجام پذیرد.

    ۸- دایره روابط اجتماعی خود را گسترش دهید

     

    اگر با تعدادی زیادی از افراد در ارتباط باشید از وابستگی بیش از حد شما جلوگیری می‌ کند. همیشه با خانواده خود در ارتباط باشید، دوستان خود را به طور مرتب ببینید. اگر دایره دوستان اجتماعی شما کوچک است می‌توانید از طریق کار، کلاس‌‎ها و باشگاه افراد جدید را پیدا کنید.

    ۹- اعتماد به نفس خود را بالا ببرید

    هنگامی که شما در مورد خودتان احساس خوبی دارید، کمتر به تصدیق یا توجه دیگران نیاز دارید. ویژگی‌ های بارز خود را به یاد بیاورید. با انجام کارهای جدید مانند کمک کردن به دیگران اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.

    زندگی یک مسیر برای یادگیری و تجربه است، زمانی که ما اجازه دهیم در زندگی ترس، اضطراب، حسادت وارد شود، پس همان‌گونه نیز می‌ توانیم از زندگی و روابط خود لذت ببریم.

    رهایی از وابستگی عاطفی
    افرادی که وابستگی عاطفی دارند به طرف مقابل عادت کرده اند، برای فهمیدن این وضعیت وابستگی خود به شما توصیه می ‌کنیم که به کاری فکر کنید که شما را ناراحت می‌ کند، اما نمی ‌توانید آن کار را رها کنید.

    دقیقا همین موضوع مصداقی برای افرادی است که با آن ها ارتباط عاطفی دارید و نمی توانید این ارتباط را قطع کنید؛ زیرا جدایی از آن ها باعث رنج و عذاب می‌ شود.

    اگر فردی بیش از حد به چیزی وابسته باشد؛ مطمئناً در ذهن خود فکر می‌ کند که هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت. هر چقدر افراد دچار درماندگی و بدبینی شده باشند نسبت به رها کردن چیزی که به آن با بستگی دارند ضعیف تر عمل می کنند.

    معمولاً افرادی که هدفی دارند به چیزی وابسته نمی شوند. ما در این مقاله می خواهیم نحوه ” رهایی از وابستگی عاطفی ” را برای شما عزیزان بگوییم؛ لطفاً تا پایان ما را همراهی کنید.

    راه های کاهش وابستگی عاطفی

    از دلایل ایجاد وابستگی عاطفی می ‌توانیم بحث عدم ارزشگذاری برای خود، رانده شدن و ترس اشاره کنیم.

    برای رهایی از وابستگی عاطفی باید ابتدا ریشه های این وابستگی را در وجود خود بیابید. شاید این مشکل به علت عدم تجربه تنهایی است.

    گاهی اوقات افراد از تنهایی گذراندن روزگار خود می ترسند؛ گاهی نیز از ترس وابستگی به تعریف و تمجید های دیگران است که نمی توانند از طرف مقابل دست بکشند؛ به این دلایل ممکن است هر فردی وابستگی عاطفی در وجود خود احساس کند.

    ریشه یابی کردن این مسئله بسیار حائز اهمیت است؛ پیدا کردن ریشه اصلی این موضوع باعث وابستگی می شود.

    از دلایل ایجاد وابستگی عاطفی می ‌توانیم بحث عدم ارزشگذاری برای خود، رانده شدن و ترس اشاره کنیم

    روابط اجتماعی خود را گسترش دهید

    افرادی که ارتباطات بیشتری دارند مطمئنا دنیای جدیدی را درباره روابط تجربه خواهند کرد؛ این موضوع باعث کم شدن احساس وابستگی می ‌شود.

    از ویژگی های فرد وابسته می ‌توان به این فکر اشاره کرد که اگر به کسی وابسته نباشید؛ مطمئنا تنها می مانید. جالب است که بدانید تمام ابعاد زندگی افراد که دچار وابستگی هستند بر مبنای ترس از نداشتن طرف مقابل پایه ریزی می شود.

    حتی برای طرف مقابل نیز موضوع مشکل ساز است که تجربه رابطه عاطفی با این دسته از افراد بسیار طاقت فرسا خواهد بود. هیچ کس دوست ندارد که کسی را مدام در کنار خود احساس کند.

    برای رهایی از وابستگی عاطفی؛ باید اعتماد بنفس خود را تقویت کنید. افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند مطمئن محبوب نیستند. به همین دلیل است که به شما توصیه می کنیم قبل از هر تصمیمی درباره روابط خود ابتدا شریک عاطفی خود را بشناسید.

    ترس های خود را بشناسید

    گاهی اوقات ریشه تمام وابستگی ها ترسیدن است؛ افرادی که وابسته هستند معمولاً فکر می کنند که اگر طرف مقابل آن ها را ترک کند؛ ممکن است احساسات بدی را تجربه کند.

    ما به این افراد توصیه می ‌کنیم که ترس های خود را شناسایی کنید؛ شناسایی ترس ها باعث می شود که سریع تر از قید و بند وابستگی به افراد رها شوید.

    احساسات منفی و مثبت خود را بیان کنید

    یکی از کارهای رهایی از وابستگی عاطفی؛ بیان احساسات خوب و بد است. اگر فردی به منبع وابستگی خود را از دست بدهد؛ به راحتی می تواند احساسات خود را شناسایی کرده و در جهت از بین بردن وابستگی هر چه سریعتر اقدام کنند.

    شاید یکی از دلایلی که افراد وابستگی عاطفی پیدا می کنند عدم شناخت درباره احساسات و هیجان های منفی درونی است که این احساسات در حال شکل گرفتن هستند.

    یکی از کارهای رهایی از وابستگی عاطفی؛ بیان احساسات خوب و بد است

    عزت نفس خود را بیشتر کنید

    جالب است بدانید که داشتن وابستگی عاطفی رابطه مستقیمی با عدم عزت نفس دارد. افرادی که عزت نفس بالایی دارند معمولاً دچار وابستگی های عاطفی شدید نمی ‌شوند.

    نخستین کاری که می توانید برای رفع وابستگی عاطفی بدون شکنجه و عذاب روحی – روانی  انجام دهید؛ عشق ورزیدن و دوست داشتن خود است.

    ما برای افرادی که عزت نفس خود را از دست داده اند پیشنهاداتی داریم که می ‌تواند برای به دست آوردن مجدد عزت نفس تاثیرگذار باشد.

    ساعاتی را در روز برای شادی خود اختصاص دهید.

    نکات مثبت و موفقیت های خود را برجسته کنید.

    گاهی اوقات به خواسته های دیگران نه بگویید.

    تصویری مثبت از شخصیت خود در ذهن  بسازید.

    به نیازهای خود توجه کنید.

    خود را برای مورد پسند واقع شدن تغییر ندهید.

    با افراد مثبت رفت و آمد کنید.

    مراقب خود باشید.

    از تنهایی لذت ببرید.

    یکی دیگر از کارهایی که می ‌توانید برای ” رهایی از وابستگی عاطفی ” انجام دهید؛ لذت از تنهایی است. افراد در کنار دوستان خود بیشتر احساس شادی می‌ کنند؛ اما از تنهایی هم می توان لذت برد.

    در این فرصت می ‌توانید به کارهای مورد علاقه خود بپردازید. کارهایی مثل کتاب خواندن، گوش کردن یک فایل صوتی، پیاده روی، ورزش کردن ، یادگیری موضوعات جدید، کمک به افراد نیازمند و…

    یکی دیگر از کارهایی که می ‌توانید برای ” رهایی از وابستگی عاطفی ” انجام دهید؛ لذت از تنهایی است

    از کنترل دیگران بپرهیزید

    یکی از دلایل وابستگی ، کنترل دیگران است. اگر فردی وابستگی عاطفی شدیدی داشته باشد سعی می کند که طرف مقابل را بیش از حد کنترل کند، اگر موفق به این کار نشود حس منفی و بدی را تجربه خواهد کرد.

    بهتر است بپذیرید که افراد دیگر در زندگی شما حق دارند افکار عقاید و انتخاب های خود را داشته باشند. شما حق دخالت در کار های یکدیگر را نخواهید داشت.

    به جای صرف انرژی درباره ی امور طرف مقابل، افکار و رفتار خود را کنترل کنید. وقتی که فشار روحی ناشی از این کار بر شما غلبه می کند؛ سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، نفس عمیق بکشید و به خود بگویید که دیگران حق دارند آزاد باشند، سعی کنید تمرکز خود را بر روی کارهای شخصی بگذارید.

    از الگوهای مخرب دوران کودکی خود فاصله بگیرید

    برای رهایی از وابستگی عاطفی باید الگوهای مخرب دوران کودکی را شناسایی کرده و از آن ها عبور کنید.

    گاهی اوقات وجود گذشته های تلخ؛ اتفاقات سخت در دوران کودکی باعث به وجود آمدن وابستگی عاطفی بین افراد می شود. ابتدا باید این وقایع را بشناسید و شیوه ای را برای شناخت و بررسی علت انتخاب کنید. باید این موضوع را بدانید که زندگی در زمان حال برای جبران کردن گذشته نیست و نقشی که امروز ما در زندگی داریم نمی تواند گذشته را تغییر و یا جبران کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا