عوارض استرس در بارداری چیست(تاثیرات منفی استرس در بارداری خانم ها چیست؟)

عوارض استرس در بارداری چیست
  • عوارض استرس در بارداری چیست

    عوارض استرس در بارداری شامل اثرات منفی بر سلامتی مادر و جنین می‌شود. استرس در بارداری می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، اختلالات خواب، افزایش قند خون، افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به افسردگی شود. همچنین، استرس می‌تواند به علت افزایش هورمون کورتیزول، باعث ایجاد مشکلاتی در خلق و تکامل جنین، افزایش خطر زایمان ناقص و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در آینده شود. بنابراین برای پیشگیری از این عوارض، مادران باردار باید سعی کنند استرس خود را کاهش دهند و با استراحت کافی، تغذیه مناسب و ورزش منظم، برای سلامتی خود و جنین خود مراقبت کنند.

    به طور کلی استرس در بدن مشکلاتی را از نظر رفتاری و سلامت ذهنی در افراد ایجاد می‌ کند ، استرس مانند سم در در دوران بارداری  عمل می کند به طور کلی بهتر است که دوران بارداری در آرامش سپری شود.

    دوره بارداری که از مراحل مهم در زندگی هر فردی است ، کنترل استرس توسط مادران در این دوره بسیار حائز اهمیت است و تاثیراتی را بر سلامت جنین می گذارد.

    یکی از پدیده های طبیعی که در زندگی هر فردی وجود دارد که استرس است که مهار کردن آن بسیار مهم است که مادران در این دوران باید این موضوع را تحت کنترل خود در بیاورند که ضامن سلامتی جنین  باشند.

    از شایع ‌ترین دلایل وجود استرس در مادران باردار وجود مشکلات ارتباطی با همسر ؛ خانواده ؛ نگرانی و اضطراب درباره سلامت جنین؛  کم  تجربگی  ؛افکار و عواطف  منفی است.

    استرس باعث به وجود آمدن اختلالات جسمی و روانی در مادر و کودک  می ‌شود، بنابراین به شما توصیه می کنیم که قبل از بارداری نحوه پیشگیری و کنترل استرس را یاد بگیرید که بتوانید از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید.

    ما در این مقاله می ‌خواهیم به سوال ” عوارض استرس  در بارداری چیست  ” پاسخ دهیم. از شما دعوت می ‌کنیم که تا پایان ما را همراهی کنید ؛ امید است که این مقاله مورد توجه شما دوستان عزیز قرار بگیرد.

    رابطه استرس و شیزوفرنی

    بیماری شیزوفرنی،  بیماری  روحی  و روانی است. این بیماری  در اثر استرس شدید مادر در دوران بارداری به وجود می آید. این بیماری فکر جنین را تخریب می کند و او را به یک انسان غیر عادی تبدیل می کند.

    طبق آمار خانم های بارداری که در سه ماهه اول بارداری یکی از عزیزان نزدیک خود را از دست می ‌دهند  ۶۷ درصد بیشتر از افرادی که در حالت عادی دوران بارداری خود را سپری می‌ کنند فرزند آن ها به بیماری شیزوفرنی مبتلا می ‌شوند.

    رابطه مستقیمی بین از دست دادن عزیزان و احتمال بروز شیزوفرنی در افرادی که سابقه بیماری روانی نداشتند نیز مشاهده شده است.

    پژوهشگران به تازگی یافتند که  مواد شیمیایی که از ذهن مادر در زمان استرس ترشح می شود؛ تاثیر مستقیم بر روی مغز جنینی که در حال تکامل است می گذارد.

    این مشکل معمولاً در سه ماهه اول بارداری بروز می کند؛ زیرا در این زمان سد محافظ بین مادر و جنین به طور کامل تشکیل نشده است. بیماری  شیزوفرنی به موضوعات دیگر نیز مرتبط است و تنها دلیل آن استرس نیست.

    رابطه مستقیمی بین از دست دادن عزیزان و احتمال بروز شیزوفرنی در افرادی که سابقه بیماری روانی نداشتند نیز مشاهده شده است

    رابطه مستقیم استرس و سوء تغذیه

    در پاسخ به سوال ” عوارض استرس در بارداری چیست  ” باید بدانید که طبق آماری که توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است؛ از هر ۵۰ زن باردار یک نفر به آن ” روکسیا ” یا بی اشتهایی عصبی مبتلا است .

    این بیماری در تغذیه فرد اختلال ایجاد می کند که علت ان بروز  استرس است. معمولا نوزادانی که از مادرانی با این بیماری متولد می‌ شوند اغلب کم وزن  و نارس هستند.

    این بیماری به گونه ای است که مادر باردار از ترس چاق شدن نمی تواند غذا بخورد.  بیماری دیگر به نام ” بولیمیا یا پرخوری عصبی ” وجود دارد که مادر باردار غذا می خورد ؛ اما بعد از آن برای جلوگیری از چاق شدن خود را وادار به استفراغ می کند.

    نداشتن خواب کافی؛ مناسب نبودن تغذیه و غم و غصه از عوامل به وجود آمدن استرس هستند؛ بنابراین در دوران بارداری بسیار باید مراقب خواب ؛ تغذیه و کنترل اعصاب بود.

    رابطه استرس و جنین دختر

    تحقیقاتی که در زمینه استرس در بارداری انجام شده نشان می ‌دهد که وجود استرس باعث دختر شدن جنین می شود.

    احتمال دختر شدن جنین در مادران بارداری که استرس زیادی را در این دوران تجربه می کنند  ۵ درصد بیشتر از دیگر مادران است که دوران بارداری خود را با آرامش سپری می ‌کنند.

    این موضوع ثابت شده است که کروموزومی که جنین از پدر به ارث می برد تعیین کننده جنسیت جنین است ، اما سطح بالای هورمون استرس در مادر می تواند لانه گزینی جنین پسر را سخت کند و حتی  گاهی باعث سقط شدن جنین پسر می شود.

    وجود استرس و بروز مشکل رفتاری در کودک

    عوارض استرس در بارداری چیست کودکانی که مضطرب و ترسو هستند و مشکلات رفتاری دارند بخشی از این موضوع به دوران جنینی پر استرس مادر بر می گردد.

    بروز اضطراب در اواخر دوران حاملگی باعث افزایش یافتن مقدار کورتیزول یا هورمون استرس در کودک شود که این مشکل در ۱۰ سالگی کودک بروز می کند.

    جالب توجه است که کورتیزول خون جنین از هفته هفدهم بارداری قابل اندازه گیری است . این هورمون به طور طبیعی به بدن کمک می کند  و میزان استرس را کنترل می کند؛ اما اگر بدن با این هورمون مواجهه طولانی مدتی داشته باشد؛ مادران باردار  را دچار افسردگی ؛ اضطراب و خستگی شدید می کند.

    خانم های بارداری که بیشتر در معرض استرس قرار گرفته ‌اند فرزندان آن ها مستعد مشکلات رفتاری و روانی مانند:  بیش فعالی و کم توجهی یا ای دی اچ دی هستند.

    همچنین کودکانی که در زمان تکامل در معرض کورتیزول زیادی قرار بگیرند در ۱۸ ماهگی از هوش کمتری برخوردارند.

    جالب توجه است که کورتیزول خون جنین از هفته هفدهم بارداری قابل اندازه گیری است

    بروز استرس و بیماری های مادر

    بروز استرس می توانند تاثیر مستقیمی بر روی سیستم ایمنی، گوارشی ، قلب ، کلیه  ، خواب مادران باردار بگذارد.

    استرس باعث ترشح  آنزیم ها و تولید مواد سمی در بدن مادر می شود که این ترشحات از جفت عبور کرده و جنین را با مشکلات مغزی ؛  قلبی ؛ کلیوی و …  رو به ‌رو می‌ کند.

    بروز استرس شدید در بدن مادر باعث به وجود آمدن شک و بدبینی می ‌شود که تبعات بعدی آن افسردگی؛  بی حوصلگی  و نوع نگرش منفی نسبت به جنین است در این زمان آسیب‌هایی که به جنین وارد می شود بسیار شدید تر است.

    در پاسخ به سوال ” عوارض استرس در بارداری چیست ” باید به این نکته توجه کنید که ممکن است استرس های شدید دوران جنینی بر روی بزرگسالی کودکان تاثیر بسیاری بگذارد و آن ها را افرادی نابهنجار و عصبی به جامعه معرفی کند.

    اگر در بزرگسالی مشکلات هوشی و ذهن وجود نداشته باشد ؛ ممکن است در مسائل عاطفی – هیجانی مانند افسردگی ؛ اضطراب و پرخاشگری این مشکل بروز کند.

    تصمیم به فرزند آوری یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی هر فردی است بهتر است قبل از هر اقدامی برای بارداری از نظر روحی خود را و خانواده را برای پذیرش نوزاد جدید آماده کنید. در این زمان بیش از هر وقت دیگری به حمایت خانواده و اطرافیان نیاز است.

    راهکارهایی برای کم کردن استرس دوران بارداری

    به مادران باردار توصیه می کنیم که از قبل هر اقدامی در  کلاس های پیش از زایمان شرکت کنند. این کلاس‌ ها به زنان باردار کمک می کند که درباره بارداری ؛ زایمان ؛ سلامت کودک و بعد از آن اطلاعات کافی را به دست بیاورند و به واسطه این اطلاعات به آرامش درونی دست پیدا کنند ؛ روش های مقابله با استرس دوران بارداری را نیز در این کلاس‌ها به آن ها آموزش می دهند .

    یکی دیگر از روش ها برای کاهش استرس دوران بارداری ورزش ؛ تمرکز و تمرین آرامش ؛ نفس‌های عمیق  و مدیتیشن است.

    انجام این کارها به آرامش بیشتر مادران باردار بسیار کمک می کند و حتی با انجام این ورزش ها و زایمان راحت تری را برای این مادران به ارمغان می آورد.

    ..

    در پاسخ به سوال عوارض استرس بارداری چیست باید بگوییم که نداشتن خواب کافی ، تغذیه مناسب و ناراحت بودند از عوامل تنش زا و استرس آور است.

    نداشتن خواب کافی ، تغذیه مناسب و ناراحت بودند از عوامل تنش زا و استرس آور است

    به همین ترتیب بهتر است در این دوران بسیار روند خواب ، تغذیه و آرامش خود را حفظ کنید و حتی امکان به شما توصیه می کنیم که مواد کافئین دار مصرف نکنید ؛ به آینده امیدوار باشید ؛ با نگرش مثبت به تمام اتفاقات نگاه کنید.

    از اطرافیان خود برای مقابله با ترس و تنش ها کمک بگیرید ؛ بچه دار شدن یکی از بزرگ ‌ترین تغییراتی است که در زندگی زوج ها اتفاق می افتد و بهتر است با کمک یکدیگر این تغییر را با زندگی خود سازگار کنید.

    یکی از افرادی که می تواند استرس ها را به میزان ۷۰ تا ۸۰ درصد در دوران بارداری کاهش دهد  ، همسر است. همسر ستون اصلی خانواده است؛ بنابراین خانم ها باید با اعتماد و توجه کردن به همسر خود استرس ها را کاهش دهند.

    انجام همه کارها قبل از به دنیا آمدن بچه اصلاً فکر خوبی نیست، نیازی نیست خود را خیلی خسته کنید. بهتر است در عوض به فکر سلامت و تسکین دادن خود باشید، استرس و نگرانی ها را از خود به طور کامل دور کنید.

    ..

    در پاسخ به سوال ” عوارض استرس در بارداری چیست  ” به شما توصیه می ‌کنیم که هر آن چه فکر شما را به خود مشغول می کند را با همسر خود در میان بگذارید ؛ مطمئن باشید که اگر او بداند که شما چه به دلیل غمگین هستید ، می ‌تواند بیشتر به شما کمک کند.

    یکی از افرادی که می تواند استرس ها را به میزان ۷۰ تا ۸۰ درصد در دوران بارداری کاهش دهد  ، همسر است

    ساعت ها با یکدیگر صحبت کنید و درباره موضوعاتی که ممکن است در دوران بارداری و زمان تولد کودک پیش بیاید بحث کنید. این موضوع باعث می‌ شود که شما علاقه سابق را به هم پیدا کنید و رابطه ی شما جانی تازه بگیرد.

    سعی کنید بیشتر وقت خود را با همسر بگذارید ؛ زیرا در زمان بارداری و بعد از آن ممکن است وقت کافی برای این کارها را نداشته باشید.

    بهتر است برای صرف شام و یا نهار بیرون از منزل بروید ، قدم بزنید ، خرید کنید ، اتفاقات هیجان انگیزی را رقم بزنید و هر ان چه را که دوست دارید تجربه کنید.

    ..

    به حرف ها و نگرانی های  همسر خود به طور کامل گوش دهید که او هم احساس راحتی داشته باشد. از عوامل تنش زا که شما را مضطرب می کند دوری کنید.

    سعی کنید از مدیتیشن و یوگا در این دوران بیشتر استفاده کنید ، زیرا فکر و روح شما را آرام می کند و به شما انرژی از دست رفته را باز می گرداند.

    راهکارهای متفاوتی درباره از بین بردن استرس دوران بارداری وجود دارد، ما در این مقاله سعی کردیم به سوال  ” عوارض استرس در بارداری چیست  ” پاسخ دهیم.

    به شما توصیه می کنیم که اگر راهکار و پیشنهادی برای کاهش استرس در دوران بارداری دارید ، آن را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید که دیگران نیز با خواندن نظرات و تجارب شما دوران بارداری خوبی را بگذرانند. از شما سپاسگزاریم که ما را همراهی کردید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا