جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونه هوش عاطفی خود را تقویت کنیم؟

چگونه هوش عاطفی خود را تقویت کنیم؟

هوش عاطفی به معنی توانایی درک و مدیریت احساسات و همچنین ارتباطات اجتماعی است. این مهارت بسیار مهم برای موفقیت در زندگی است، بخصوص در کار و روابط شخصی. برای تقویت هوش عاطفی خود، چند راهکار می‌توانید دنبال کنید:

۱. آگاهی از احساسات خود: اولین قدم برای تقویت هوش عاطفی، آگاهی از احساسات خود است. باید بتوانید احساسات خود را شناسایی کنید و بدانید که چه احساسی دارید. این کمک می‌کند تا بهتر بتوانید احساسات خود را مدیریت کنید.

۲. توجه به احساسات دیگران: برای تقویت هوش عاطفی، باید توجه به احساسات دیگران داشته باشید. باید بتوانید احساسات دیگران را درک کنید و در روابط با آنان احترام بگذارید.

۳. مدیریت احساسات: برای تقویت هوش عاطفی، باید بتوانید احساسات خود را مدیریت کنید. باید بدانید که چگونه با احساسات خود روبرو شوید و بهترین راه‌حلی که برای مدیریت آن‌ها وجود دارد چیست.

۴. ارتباطات اجتماعی: برای تقویت هوش عاطفی، باید ارتباطات اجتماعی خود را بهبود بخشید. باید بتوانید بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید و در روابط با آنان بهتر برخورد کنید.

۵. تمرین: برای تقویت هوش عاطفی، باید تمرین کنید. می‌توانید با خواندن کتاب‌ها و مقالات مربوط به هوش عاطفی، بهبود مهارت‌های خود را تقویت کنید. همچنین می‌توانید با تمرین و تمرکز بر روی مهارت‌های خود، این مهارت را تقویت کنید.

بنابراین، تقویت هوش عاطفی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند تمرین و تلاش است. با تمرین و ارتقای مهارت‌های خود در این زمینه، می‌توانید به موفقیت در زندگی رسید و روابط شخصی و کاری خود را بهبود بخشید.

در زندگی همه انسان ها لحظاتی وجود دارد که گفتگوهای آن لحظات سرنوشت طرفین را تعیین می کند. فرض کنید مدیر شما را به خاطر انجام ناقص یک کار بازخواست می کند. جملاتی که در آن لحظه به کار می برید بر سرنوشت کاری شما تاثیر زیادی می گذارد. می توانید با گفتن جمله ای موقعیت خود را ارتقا دهید و می توانید با گفتن جمله ای دیگر باعث اخراج خود شوید. فرض کنید قرار است کسی را که دوست دارد برای اولین بار ببینید، جملاتی که برای بار اول بیان می کنید بر سرنوشت رابطه شما تاثیر می گذارد. یا با دوست یا نامزد خود بحث شدیدی پیدا کرده اید آن چه می گویید سرنوشت شما را تعیین می کند.

گفتگوهای حساس

کسانی که دارای جذابیت هستند و طرف مقابل را شیفته خود می کند می داند خودش و طرف مقابل چه چیزی می خواهند و چگونه باید با این خواسته ها برخورد کند. در کل برای نفوذ در دیگران و داشتن یک رابطه عاطفی خوب باید:
الف- بدانیم نیاز طرف مقابل چیست
ب- یاد بگیریم چگونه به نیاز او پاسخ دهیم
اگر زنی مدام بهانه گیری می کند و به طرف مقابل می گوید تو چیزی برای من نمی خری و یا می گوید چرا من را مسافرت نمی بری؟ لزوما به خاطر خرید و مسافرت و یا خرید نیست که این همه غر می زند، بلکه به خاطر یکی از نیازهای زنانه اش هست که باید مرد آن را بیابد. در این جا زن نیاز به توجه دارد و یا شاید مرد مقابل به او ابراز علاقه نمی کند و می خواهد با غر زدن توجه او را جلب کند.
بر این اساس در همین موقعیت هم مرد و هم زن، هر دو، در اشتباه هستند. مرد باید بداند که نیاز واقعی زن چیست و زن هم گاهی باید به طور واضح تر نیاز خود را بیان کند.

یا مردی ممکن است همسر خود را بسیار محدود کند و همسرش از این نظر عصبانی می شود. در حالی که نیاز مرد در این جا شاید اطمینان باشد که زن باید به آن توجه کند. یعنی زن با حرکات و پوشش و حرف های خود ناامنی مرد را زیاد نکند، بلکه او را ایمن کند.
نکته مهم این است که در زمان مناسب و با بیان مناسب نیاز خود را اعلام کنیم و یا به نیاز طرف بپردازیم. مثلا در هنگامی که طرف عصبانی است باید او را در امنیت قرار دهیم و آن لحظه برای ابراز نیازهای خودمان مناسب نیست. مثلا مردی تازه به منزل می آید و خانم به خاطر بی توجهی او در طول روز ناراحت است. اگر به محض ورود مرد او را بازخواست کند رابطه بدتر می شود. بهتر است بگذارد تا او آرام بگیرد و در یک موقعیت مناسب حرف خود را به گونه ای بزند که طرف احساس ناامنی نکند. مثلا نگوید: چرا این قدر به من بی توجه هستی بلکه بگوید: دوست دارم وقتی سر کار هستی حال من را هم بپرسی.
پس تکنیک بهتر این است که به جای محکوم کردن طرف نیاز خودمان را بیان کنیم. یعنی به جای گفتن: تو…….. بگوییم من…….

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “چگونه هوش عاطفی خود را تقویت کنیم؟” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا