آینده نگری چیست چگونه آینده نگری کنیم(بررسی کامل آینده نگری در زندگی)

آینده نگری چیست
  • آینده نگری به معنای پیش‌بینی و پیش‌بینی مسیرهایی است که در آینده قرار است رخ دهد. برای آینده نگری، ابتدا باید اطلاعات و داده‌های مربوط به زمینه مورد نظر را جمع آوری کرد. سپس باید این اطلاعات را تحلیل کرده و با استفاده از روش‌های مختلف، نتایج پیش‌بینی را به دست آورد.

    یکی از روش‌های آینده نگری، استفاده از تحلیل SWOT است. در این روش، نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در زمینه مورد نظر شناسایی می‌شوند و با تحلیل آن‌ها، پیش‌بینی‌هایی در خصوص آینده این زمینه ارائه می‌شود.

    روش دیگری که برای آینده نگری استفاده می‌شود، سناریو سازی است. در این روش، چندین سناریو برای آینده احتمالی زمینه مورد نظر تهیه می‌شود و با تحلیل هر کدام، پیش‌بینی‌هایی در خصوص آینده ارائه می‌شود.

    در کل، آینده نگری برای شناسایی راهبردهای بهتر برای آینده و برنامه‌ریزی مناسب در خصوص آن، بسیار مهم است. با استفاده از روش‌های مناسب و تحلیل داده‌های درست، می‌توان به نتایج دقیقی در خصوص آینده رسید.

    ما در زندگی گاهی اوقات تصمیم هایی می ‌گیریم که شاید برای انجام آن پشیمان شویم و فکر می کنیم که چرا این تصمیم را گرفته ایم؟ نباید این کار را انجام می ‌دادیم؟

    این موضوع یکی از جنبه های پیچیدگی انسان ها است که در روانشناسی به آن پرداخته شده است، می توانیم از آینده نگری و دور اندیشی به عنوان یکی از توانایی های مثبتی که در انسان ها وجود دارد یاد کنیم.

    بهتر است که قبل از هر تصمیمی به اطراف خودمان نگاه کنیم و همه چیز را بسنجیم و بعد برای هر کاری اقدام کنیم.

    ما در این مقاله می خواهیم درباره ی موضوع “آینده نگری چیست و چگونه آینده نگری کنیم”  صحبت کنیم، لطفاً تا پایان با ما همراه باشید.

    برسی موضوع آینده نگری

    بهتر است با چند پرسش شروع کنیم!

    • آیا تاکنون این اتفاق افتاده است که تصمیمی گرفته باشید و یا صحبتی کرده باشید و همین طور بدون فکر کردن دست به عملی بزنید که بعدها از انجام آن پشیمان شده باشید؟
    • آیا تا به حال برای شما این موضوع پیش آمده است که موقعیت کنونی را با آینده ای درازمدت و طولانی مقایسه کنید؟

    پاسخ این سوال ها حاکی از فقدان آینده نگری و دور اندیشی است و نمونه ی بسیار کمی از سوالاتی است که در زندگی روزمره برای افراد به وجود می آید.

    روانشناسانی مانند پروفسور مارتین سلیگمن و دکتر کریستوفر پترسون پیشاپیش درباره ی آینده نگری صحبت کرده اند، آن ها کتابی درباره ی صفات حسنه ی انسان نوشتند که در آن به این موضوع چنین اشاره شده است:

    • جهت گیری شناختی به آینده ی فردی را، آینده نگری می گویند، به نوعی آینده نگری یک استدلال عملی و کنترل کردن خودتان است که در جهت رسیدن به هدف های دراز مدت به انسان کمک می کند.
    از نشانه های آینده نگر نبودن پشیمانی در زندگی خواهد بود
    • افرادی که آینده نگری می‌ کنند، به طور حساب شده و دوراندیشانه ای عواقب تصمیم ها و کار های خودشان را می سنجند و درباره ی هر گونه عمل آنی و لحظه ای خودشان مقاومت می کنند.
    • آن ها در زندگی سعی می کنند تعادل هر چیزی را رعایت کنند، بین آرزوهای خودشان و آن چه که در پایان نصیب آن ها می‌شود توازنی برقرار می کنند.

    آینده نگری چیست و چگونه آینده نگری کنیم، روانشناس های دیگر نیز معتقد هستند که آینده نگری به معنای جهت گیری عملی انسان نسبت به اهداف دور و یک نوع دقت در زمینه ی تصمیم گیری ها و انتخاب های فردی اش است.

    خصوصیات افراد دوراندیش و آینده نگر

    1. رفتارهای آنی خود را کنترل و نظارت می کنند.
    2. عواقب تصمیم هایی که می گیرند را در نظر دارند.
    3. افراد دوراندیش طرح برنامه و هدفی درازمدت برای آینده خود دارند.

    ۴. مهارت های مناسبی برای مقاومت کردن درباره ی تصمیم های آنی و خود ویرانگر دارند، و به هیچ عنوان در برابر هوس ها تسلیم نمی ‌شوند و از شرایطی که آن ها را در وضعیت تصمیم گیری آنی قرار می دهد خودشان را دور می کنند.

    افراد آینده نگر رفتارهای آنی خودشان کنترل می کنند و خودشان را در آرامش نگه می دارند

    ۵. این افراد یک سبک فکری خاص دارند که زندگی روزمره ی خودشان را بر اساس آن هدایت می کنند.

    این افراد سبک های فکری ویژه ای دارند و قبل از هر تصمیمی فکر می‌ کنند، به طور حساب شده عمل می کنند و روی هدف های خودشان سرمایه گذاری می کنند و می دانند که امکان عملی شدن آن ها نیز وجود دارد.

    افراد آینده نگر بین خواسته ها و هدف های خودشان تعادل برقرار می کنند، این تعادل و هماهنگی آن ها را راغب می ‌کند که برای زندگی خوبشان تلاش کنند، زندگی ای که ثابت و استوار باشد و حداقل تعارضات در آن وجود داشته باشد.

    ابعاد آینده نگری

    • توازن بین هدف و زندگی
    • نظم و انسجام و پیوستگی در زندگی
    • کنترل بر روی رفتار ها و تصمیم گیری ها
    • فکر و تحمل کردن در تصمیم گیری ها و انتخاب هدف

    آینده نگری چیست و چگونه آینده نگری کنیم  در پاسخ این را بدانید که آینده نگری با کنترل کردن خودتان رابطه مستقیم و قوی دارد.

    هر فردی که برای هدف های بلند مدت خودش از موقعیت های آنی می گذرد، این فرد درگیر شرایط نمی ‌شود و بر نفس خودش غلبه می کند.

    هم چنین ساماندهی و انضباط داشتن یکی دیگر از ویژگی های فرد آینده نگر است، مطمئناً این ساماندهی و نظم در تفکر، استدلال، شیوه ی عمل و تنظیم هدف ها و آرزوهای دراز مدتش نیز همراه با او است.

    افراد آینده نگر بین اهداف و زندگی شان توازن ایجاد می کنند

    آموزش آینده نگری

    آینده نگری به ژن های خاص هیچ ارتباطی ندارد، بنابراین آینده‌ نگری در یادگیری های افراد نهفته است.

    اگر دولت را در نظر بگیرید آن هم برای تصمیمات خودش از آینده نگری های دوراندیشانه استفاده می کند. به طوری که اگر تصمیمی گرفته می شود سال بعد درباره ی آن عمل ارزیابی به عمل می آید.

    بعد از ارزیابی انتخاب پایانی انجام می گیرد و چون این عمل توسط افراد کارشناس انجام گرفته شده است و این افراد در مراکز آموزش عالی تربیت شده‌اند، بنابراین می‌ توانیم بگوییم که آینده‌ نگری بر اساس آموزش ها نیز حاصل می‌ شود.

    آینده نگری چیست و چگونه آینده نگری کنیم  در پاسخ به این سوال به این نکته توجه کنید که منابع روانشناسی در سال های اخیر درباره ی موضوع آینده نگری و روش های کنترل رفتار های شناختی پایش خویشتن تدوین شده است.

     در این تدوین ها راه ها و اقدامات جدید بسیار زیادی در این راستا ابداع شده است که به آن خودپایی می گویند‌، آموزش آینده نگری به دو صورت شکل می گیرد:

    ۱- آموزشی که درباره ی انضباط مسائل مالی و یا ارتقای خود انضباطی مالی است.

    ۲- آموزش آینده نگری در مسائل جنسی و دوراندیشی در رابطه ی با این مسئله.

    آینده نگری به ژن های خاص مرتبط نیست و به آموزش های افراد بستگی دارد

    کج فهمی درباره ی دوراندیشی

    آینده نگری امری بسیار مثبت است، اما افرادی هستند که این در این راستا دچار کج فهمی می شوند؛ این افراد با تصمیم گیری ‌های اشتباه خودشان پایه گذاری برای تصمیم گیری های افراد دیگر می شوند.

    مطمئناً برای آن ها و افرادی که برای آن ها تصمیم می‌ گیرند عواقب جدی و شدیدی را در پی خواهد داشت، ما در ادامه تلقی های نادرست این افراد را بررسی می کنیم.

    تلقی غلط

    آینده نگری به معنای محتاط بودن، ترسیدن،  ریسک نکردن، تن به خواری دادن

    این را بدانید که در آینده نگری و دوراندیشی یک نوع احتیاط هم وجود دارد، اما معنی این نیست که ترس و احتیاط مفرطی در این زمینه داشته باشید.

    به نوعی جوانان و نوجوانان با این استدلال گاهی تسلیم حرف های اطرافیانشان می شوند و تن به رفتارهای پرخطری مثل: مصرف مواد مخدر، الکل، سیگار، قلیان و یا حتی رابطه ی جنسی نامشروع می دهند؛ گاهی اوقات نترسیدن از مسائلی که باید از آن ها نترسید مثل حماقت کردن است.

    آینده نگری به معنای محتاط بودن، ترسیدن،  ریسک نکردن، تن به خواری دادن نیست

    تلقی غلط

    آینده نگری به معنی حسابگری خودخواهانه می باشد، به این نکته توجه کنید که در آینده نگری به هیچ عنوان خودخواهی وجود ندارد.

    آینده نگری باعث برقراری روابط مثبت و بهتر شدن روابط ما انسان ها می شود، حتی در بعضی از موارد هم رفاه دیگران را در پی خواهد داشت.

    تلقی غلط

    آینده نگری فقط صفتی است که در اقتصاد و زندگی مشترک کاربرد دارد.

    آینده نگری چیست چگونه آینده نگری کنیم در پاسخ این را بدانید که این دو حوزه بخش عمده ی زندگی انسان ها را تشکیل می دهد.

    آینده نگری در روابط اجتماعی، سفر، رفت و آمد، تفریح و سرگرمی و هر چیزی که انسان می ‌تواند آن را انتخاب کند تاثیر می گذارد و جنبه های مختلف زندگی انسان را در بر می گیرد.

    ما در این مقاله سعی کردیم تمام جوانب آینده نگری را بررسی کنیم، اگر شما هم نظر یا پیشنهادی در این رابطه دارید می توانید آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید، لطفا زیر همین مطلب برای ما کامنت کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا