ترک عادت بد(۸ راهکار کلیدی جهت از بین بردن عادات مخرب در وجودتان)

ترک عادت بد
  • ترک عادت بد

    ترک عادت بد یکی از مهمترین چالش هایی است که بسیاری از افراد در زندگی خود با آن مواجه هستند. عادت بد به هر عملی گفته می شود که به شکل مکرر و روتینی انجام می شود و در بلند مدت برای سلامتی و رفاهی افراد آسیب زاست. این عادت ها ممکن است به دلایل مختلفی شکل گرفته باشند، از جمله فشار روانی، اضطراب، تنهایی، خلأ های زندگی، اعتیاد و …

    ترک عادت بد به نوعی هنری است که باید با تلاش، پشتکار، اراده قوی و همچنین راه حل های مناسبی که برای هر فرد متفاوت است، انجام شود. این فرایند ممکن است بسیار سخت و خسته کننده باشد، اما تلاش های شما در نهایت به شکسته نیست و باعث بهبود کیفیت زندگی شما خواهد شد.

    برای ترک عادت بد، شما می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید، مانند مشاوره، درمان های روانشناختی، مراجعه به گروه های پشتیبانی، تمرینات روانشناختی، تغییر شرایط زندگی، پیدا کردن جایگزینی برای عادت بد و …

    در نهایت، ترک عادت بد نیاز به صبر، پشتکار، قوت قلب و اراده قوی دارد. با تلاش و تمرکز به خود، می توانید از آسیب های عادت بد جلوگیری کنید و به سلامتی و رفاهی خود بیشتر توجه کنید.

    هر کسی در زندگی خود ممکن است عادت های رفتاری بدی داشته باشد. برای رسیدن به هدف و موفقیت در طول زندگی، افراد باید قدرت تغییر عادت ها را داشته باشند.

    اگر تعهد لازم را برای دستیابی به خواسته ها نداشته باشید نمی توانید در زندگی موفق باشید، اراده و تعهد از پایه های اساسی رسیدن به هدف است. اگر در این موضوع جدی تصمیم بگیرید هیچ چیزی نمی‌ تواند راه شما را سد کند، اما باید بپذیریم که عادت های بدی وجود دارد که مانعی برای رسیدن به اهداف می شود.

    دقیقا در نقطه مقابل آن عادت مثبت هم وجود دارد که افراد را برای رسیدن به هدف ترغیب می‌ کند. عادت های انسان همچون سوخت برای عملکرد شما عمل می کند. عادت های مثبت  استرس را کم کرده و بهره‌ وری را افزایش می دهد.

    ما در این مقاله می خواهیم ” ترک عادت بد ” را مورد بررسی قرار دهیم، اگر عادت بدی دارید که مانع موفقیت شما می شود؛ به شما توصیه می کنیم که تا پایان این مطلب را مطالعه بفرمایید.

    راه های ترک عادت های بد

    چگونه یک عادت بد را برای همیشه کنار بگذاریم؟

    هرکسی ممکن است عادت های بد کوچک و بزرگی را داشته باشد که در رسیدن به هدف او را باز دارد؛ اگر بر روی مسائلی که در ادامه می ‌گوییم تمرکز کنید و آن ها را انجام دهید مطمئنا عادت ها را ترک کرده و عادت های خوب را جایگزین آن می کنید و مطمئنا به تمام اهدافی که در ذهن شما وجود دارد می ‌رسید.

    فرآیند و عواملی که در تغییر عادت دخیل است را درک کنید!

    بر اساس عقیده رابرت تابی بی که مددکار اجتماعی بالینی است ؛هر فردی باید بر روی رفتار خود تمرکز کافی را داشته باشد که بتواند عادت ‌های بد خود را تغییر دهد.

    برای مثال اگر کسی همیشه کفش های خود را در اتاق نشیمن می ‌اندازد، با تمرکز کردن بر روی رفتار خود می تواند این عادت را رفته رفته ترک کرده و کفش های خود را سر جایش بگذارد.

    شناسایی کردن یکی از راه های ” ترک عادت بد ” است. با این کار می ‌توانید با سرعت بیشتری عادت های بد خود را ترک کنید؛ بهتر از هر چه سریعتر دست به کار شده و وقت خود را تلف نکنید که زودتر به هدف برسید.

    از مهم ترین راه های برطرف کردن عادت های منفی شناسایی کردن دقیق این عادات هستند

    برای ترک عادت خود را جریمه کنید

    برای ترک کردن عادت خود باید سعی کنید که به هر طریقی آن را انجام ندهید؛ اگر می دانید که اراده شما در این باره ضعیف است ، بنابراین خود را جریمه کنید.

    برای مثال اگر می خواهید سیگار را ترک کنید، به ازای هر بار سیگار کشیدن مبلغی را تعیین کنید که اگر این کار را انجام دادید باید ان پول را بپردازید. حداقل می توانید با این کار پس انداز کردن را یاد بگیرید، جریمه های خود را جمع کرده و بعد از مدتی ببینید چقدر توانسته اید عادت بد خود را کنار بگذارید.

    اگر خود را جریمه کنید مطمئنا برای پولی که بابت جریمه می دهید ناراحت شده و فکر می کنید که چه چیزهایی می توانستید با آن خریداری کنید؛ این کار ممکن است شما را برای کنار گذاشتن عادات بد ترغیب کند.

    منشاء عادت بد خود را بیابید

    گاهی اوقات خستگی و استرس باعث تحریک انجام عادت بد می شود. برای ” ترک عادت بد ”  باید  ریشه یابی  و منبع تحریک  را پیدا کنید، پی بردن به این موضوع به افراد بسیار کمک می کند که آن را تغییر داده و آن را با عادت خوب جایگزین کنید.

    شاید برای شما هم پیش آمده باشد که زمانی که استرس دارید پرخوری می کنید. منشا این عادت کاملاً مشخص است برای بار بعدی اگر استرس در خود احساس کردید، از یک تمرین مراقبه یا مدیتیشن به جای پرخوری استفاده کنید.

    از تغییرات کوچک آغاز کنید

    سعی کنید که از تغییرات کوچک شروع کنید؛ جالب است که بدانید شکل گیری عادت های نو به زمان بیشتری نیاز دارد. قطعاً این موضوع برای افراد دشوار است؛ انتظار نداشته باشید که چشم بهم زدن بتوانید این عادت را از بین ببرید.

    در ترک عادت باید صبر و شکیبایی بسیاری به خرج بدهید؛ برای مثال اگر می خواهید با قهوه خامه نخورید می توانید به جای خامه از شیر کم چرب استفاده کنید، شاید کم کم بتوانید این این عادت بد را ترک کنید.

    از قدم های کوچک و با صبر و طمانینه در برطرف کردن عادات منفی خودتان استفاده کنید

    از مراقبه استفاده کنید

    استفاده از مراقبه و یا ذهن آگاه می تواند بر روی اتفاقات پیش آمده تاثیر گذار باشد ، جالب است بدانید که تمام عادت های خوب و بد انسان از جلوی پیشانی در مغز شکل می گیرد.

    برای ” ترک عادت بد ”  باید از مراقبه استفاده کرد . در این ناحیه ذهن بر روی عادت ها زوم می کند. دانشمندان علوم اعصاب در این تی تی طبق نتایج به دست آمده از تحقیقات دریافتند که وقتی عادتی مدام تکرار می شود ، در مغز ریشه می دواند و تکرار آن باعث عمیق تر شدن ریشه های آن در مغز می شود.

    در مرکز برنامه ریزی مغز برای خاموش کردن این عادت ها نیز برنامه وجود دارد. استفاده از مراقبه و ذهن آگاهی قشر جلوی مغز که مسئول برنامه ریزی تصمیم گیری و تمرکز است را فعال کرده و همچنین قسمت راست مغز که مسئول حس های منفی و ترس از را تا اندازه ای کوچک می ‌کند.

    بر اساس نظریه تد، مغز افراد یک روتین محرک را تکرار می کند با استفاده از مراقبه می توان جلوی مغز را فعال کرد تا محرک‌ها شناسایی شده و عادت های خوب و بد ارزیابی شوند و هر چه زودتر آن را بیرون بیندازند.

    با استفاده از مراقبه می توان جلوی مغز را فعال کرد تا محرک‌ها شناسایی شده و عادت های خوب و بد ارزیابی شوند و هر چه زودتر آن را بیرون بیندازند

    محیط خود را تغییر دهید

    برای ترک عادت نباید در محیطی که در آن جا تحریک به انجام آن می شوید قرار بگیرید. عادت ها سه بخش دارند:  نشانه ، روال ، پاداش.

    برای ” ترک عادت بد ” باید محیط را تغییر داد.  نشانه ها باعث می شود که مغز انسان یک روال را تکرار کند؛ این عادت به دلیل تکرار این رویه است.

    برای مثال افرادی که می خواهند سیگار را ترک کنند؛ مغازه سیگار فروشی یک نشانه است. شروع افراد به سیگار کشیدن یک روال است.

    احساس لذت کوتاه مدت نیز پاداش این عادت غلط است، بنابراین اگر واقعاً می خواهید سیگار را کنار بگذارید و سعی کنید از دیدن نشانه ها خود را محروم کنید.

    با تغییر محیط نیز می توانید این نشانه ها را به طور کلی از بین ببرید و به خود این قدرت را القا کنید که به جای سیگار کشیدن عادت های مفید را جایگزین آن کنید.

    صبوری کنید

    برای ترک عادت حتما باید این را به یاد داشته باشید که صبر شما را به موفقیت می رساند، همیشه این جمله را با خود تکرار کنید که ” یک شبه نمی توانید ره صد ساله را طی کنید ” مطمئن باشید که ترک عادت هم شامل صبر و زمان است، بنابراین وقتی که تصمیم به کنار گذاشتن یک عادت بد میگیرید صبوری پیشه کنید و برای کامل کردن روند تغییر عادت هرگز تسلیم خواسته ها و امیال نفسانی خود نشوید.

    برای ترک عادات منفی همچون سیگار کشیدن و موارد مشابه بهتر است که با صبر و بردباری پیش بروید

    از تمرین نگارش ذهنی استفاده کنید

    با استفاده از تمرین نگارش ذهنی شما می توانید عادت خود را تغییر دهید. روال ذهن می تواند به صورت مجموعه ای از رفتارها و عادت ها نسبت به موقعیت خواص تعریف شود؛ این روش باعث تلاش کردن برای تغییر یک عادت استفاده می شود.

    چه زمانی طول میکشد که بتوانیم یک عادت بد را از خود دور کنیم؟

    در ابتدا باید بدانید که زمان مشخصی نیست، اما بر اساس یافته ‌های محققان چهارچوبی برای شکل دادن این عادت ها وجود دارد.

    زمانی که تیم یو سی ال که محقق روانشناسی بودند بر روی ” ترک عادت بد ” کار کردن و دریافتند حدود ۱۲ هفته طول می کشد که یک عادت بد از بین برود. آن ها بر روی ۹۶ نفر این آزمایش انجام دادند که برای همه آن ها این زمان یکسان بود؛ البته باید میزان ساده بودن و سخت بودن عادت را نیز در نظر گرفت. حدود ۲ تا ۸ ماه برای شکل گیری عادت های جدید و از بین بردن عادت های بد زمان لازم است.

    در پایان باید این را بدانید که وقتی برای تغییر یک عادت تصمیم می گیرید، تعهد و هماهنگی را در دستور کار خود قرار دهید و بر روی نتیجه کار متمرکز شوید به این ترتیب که با استفاده از گام های کوچک و در بازه زمانی طولانی می توانید، عادت ها را به طور کامل کنار بگذارید.

    ما در این مقاله سعی کردیم درباره  ” ترک عادت بد ” برای شما عزیزان  نکاتی را بیان کنیم؛ اگر شما هم نظر پیشنهاد و یا تجربه ای درباره ترک عادت دارید آن را با ما و سایر کاربران زیر همین مطلب به اشتراک بگذارید، در پایان از شما سپاسگزاریم که با ما همراه بود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا