جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونه سخنرانی کنیم(راهکارهای سخنرانی حرفه ای در جلسات)

چگونه سخنرانی کنیم

سخنرانی کردن یک هنر و مهارت است که با تمرین و تجربه قابل بهبود است. برای شروع، شما باید موضوع خود را درک کنید و به دنبال تحقیق و جمع آوری اطلاعات مربوط به آن باشید. سپس، برای سخنرانی خود باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید و استراتژی های مناسب را برای جذب توجه مخاطبان استفاده کنید.

از جمله روش هایی که می توانید در سخنرانی خود بهره بگیرید، شامل استفاده از مثال ها، تصاویر و ویدئوها، استفاده از جملات قوی و جذاب، و استفاده از بدن زبان مناسب می باشد. همچنین، پیش از شروع سخنرانی، باید به خودتان اعتماد داشته باشید و با اعتماد به نفس و انگیزه مناسب، به مخاطبان خود پیام خود را انتقال دهید.

بهترین راه برای بهبود مهارت سخنرانی، تمرین و تجربه است. شما می توانید با شرکت در کلاس های سخنرانی، تمرین سخنرانی در جلوی آینه، و شرکت در رویداد های عمومی یا کلاس های تفاوت روی نحوه سخنرانی خود کار کنید. همچنین، مشاهده و یادگیری از سخنرانان حرفه ای نیز می تواند بهبود مهارت سخنرانی شما را تسریع کند.

شاید شما یکی از افرادی باشید که در آینده ای نه چندان دور مجبور می شوید در جلسه یا کنفرانسی مهم سخنرانی داشته باشید. اگر از قبل در رابطه با نحوه سخنرانی آمادگی داشته باشید این کار به آسانی برای شما انجام می گیرد، در غیر این صورت تجربه ای سخت و طاقت فرسا را پشت سر خواهید گذاشت. در این مقاله قصد داریم در رابطه با این موضوع که چگونه سخنرانی کنیم مطالب مهمی را ارائه دهیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.

*

هنگامی که از شما برای یک سخنرانی دعوت می شود، ممکن است دو احساس کاملا متفاوت داشته باشید، معمولا در این هنگام شخص اضطراب و هیجان را با هم تجربه می کند. هیجان برای تجربه ای جدید و اضطراب بابت اتفاقی که در پیش دارید. این که از شما برای سخنرانی در یک جمع دعوت شود بدون شک افتخار به حساب می آید و دلیل احساس هیجان شما همین مورد است.

البته افرادی هم هستند که بیشتر از آن که سخنرانی را هیجان آور و باعث افتخار بدانند از آن می ترسند. ترس بسیار از سخنرانی به گلوسوفوبیا معروف است. در این مقاله راه کارهایی ارائه خواهیم داد که با توجه به آن می توان به آسانی با این مشکل کنار آمد و از لذت سخنرانی به طور کامل بهره مند شد. با ما همراه باشید تا با این راه کارها آشنا شوید.

راهکارهای سخنرانی موفق

۱. عناصر عمومی در یک سخنرانی را به خوبی بشناسید

یک سخنرانی خوب عنصرهای خاصی دارد. برای آن که بتوانید سخنرانی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید باید چندین مهارت مختلف را یاد بگیرید. لازم به ذکر است که رسیدن به مهارت به تمرین احتیاج دارد و معمولا نتیجه آن با زمان مشخص می شود. پس انتظار نداشته باشید که با خواندن این مقاله یا چندین کتاب مرتبط سخنران ماهری شوید، از نوشته ها برای یادگیری استفاده کنید و با تمرین آن را کاملا بیاموزید، پس با راهکارها برای سوال چگونه سخنرانی کنیم، همراه باشید.

• شناختی از مخاطبان خود داشته باشید:

شما به عنوان یک سخنران باید به طور تقریبی بدانید که برای چه افرادی سخنرانی می کنید. منظور از شناخت مخاطب این نیست که همه آن ها را به طور کامل بشناسید، اما باید بدانید که برای چه طیفی از افراد و به چه منظوری سخنرانی می کنید. به عنوان مثال اگر برای مدیران یک شرکت قصد سخنرانی را دارید، باید لحنی جدی و رسمی داشته باشید.

قبل از سخنرانی از مخاطبان خود شناخت داشته باشید

• خود را گرم کنید:

گرم کردن به این معنی است که قبل از سخنرانی تقریبا آماده باشید، برای این منظور چندین حرکت نرمشی را انجام دهید تا احساس خوبی داشته باشید و نوشیدن آب را هم فراموش نکنید. نوشیدن آب به شما کمک می کند که در حین سخنرانی دچار خشکی دهان نشوید.

• استرس و نگرانی را باید مدیریت کرد:

اگر قبل از شروع سخنرانی استرس دارید و بابت نتیجه نگران هستید، توجه داشته باشید که کاملا عادی و طبیعی است. اولین مرحله برای مدیریت استرس و اظطراب قبول آن است. هنگامی که شما علت استرس خود را می دانید، پس می توانید برای مدیریت آن هم اقداماتی را انجام دهید.

• برای خود اعتبار قائل شوید:

به این موضوع بسیار مهم توجه داشته باشید که در هنگام سخنرانی مردم برای شنیدن صحبت های شما در آن جا جمع شده اند، پس به آن ها این اطمینان را بدهید که تصمیم درستی را گرفته اند. برای آن که بدانیم چگونه سخنرانی کنیم باید بدانید که مطالبی را ارائه کنید که مخاطب برای شنیدن آن حضور دارد.

• روش های مختلف ارائه را به کار بگیرید:

همانطور که می دانید برای ارائه یک سخنرانی می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید تا مطالب برای مخاطب شما دلنشین تر باشد. لازم به ذکر است که در همه سخنرانی ها نیاز به استفاده از پاور پوینت نیست، پس تصور نکنید که برای یک سخنرانی خوب باید حتما از پاور پوینت استفاده کنید و زمانی که قصد ارائه با این ابزار را دارید در تهیه صفحات مورد نظر خود دقت داشته باشید.

• تمرین کافی بر روی مطالب ارائه شده داشته باشید:

مطالبی که برای سخنرانی آماده کردید را بسیار تمرین کنید، توجه داشته باشید که در هنگام ارائه فضا با جایی که تمرین می کنید متفاوت است، گاهی تحت تاثیر مخاطبان قرار می گیرید، اگر مطالب خود را به خوبی تمرین نکرده باشید سبب می شود که از این شاخه به آن شاخه بپرید یا مطالب را فراموش کنید. در چنین حالتی مخاطب شما خسته می شود و علاقه ای به ادامه سخنرانی نخواهد داشت.

• در مطالب آماده خود داستان را فراموش نکنید

اساسا انسان ها علاقه خاصی به شنیدن داستان دارند و معمولا ارتباط برقرار کردن با مطالب داستان آسان تر خواهد بود. هنگامی که در حین آماده سازی مطالب خود هستید، داستان های مرتبط را در آن قرار دهید تا بتوانید توجه مخاطب را به سمت خود جذب کنید. پس برای آن که بدانیم چگونه سخنرانی کنیم، نباید داستان را فراموش کرد.

۲. با روشی جذاب سخنرانی خود را شروع کنید

در این قسمت برای آن بدانیم چگونه سخنرانی کنیم باید مطلب مهمی را با شما در میان بگذاریم، اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم که مهم ترین قسمت های یک سخنرانی مقدمه و نتیجه گیری آن است.

مقدمه همان چیزی است که در ابتدا نظر مخاطب را جذب می کند. اگر شما شروعی پر قدرت داشته باشید، به مخاطب این پیام را می دهید که قرار است با مطالب جذابی آشنا شود. در ادامه روش هایی را بیان می کنیم که با توجه به آن می توانید شروعی طوفانی داشته باشید.

• بیانیه ای تکان دهنده برای شروع سخنرانی داشته باشید

بیانیه ای تکان دهنده برای شروع سخنرانی داشته باشید: سخنرانی خود را با جملاتی شروع کنید که مخاطب سریعا به سمت شما جذب شود، اجازه دهید با یک مثال این موضوع را روشن کنیم. به عنوان مثال در شروع سخنرانی بگویید که در ۲ سال آینده ۱ نفر از هر دو نفر حاضر در این اتاق به شغلی دیگر مشغول است. چنین جمله ای سبب می شود که مخاطبان سریعا به شما توجه کنند و منتظر باشند تا جمله خود را ادامه دهید.

سخنرانی خود را با جملاتی شروع کنید که مخاطب سریعا به سمت شما جذب شود

• به داستان ها توجه ویژه ای داشته باشید:

شما به عنوان سخنران نیاز دارید که در ابتدا توجه مخاطبان را سمت خود جذب کنید، برای این کار می توانید مطالب را با یک داستان جالب شروع کنید. تعریف کردن یک داستان در ابتدای سخنرانی سبب می شود که مخاطبان به سرعت به سمت شما جذب شوند.

• از مخاطبان خود تشکر کنید:

به این موضوع توجه کنید که حضار برای شنیدن مطالب شما وقت می گذارند، پس از آن ها برای این وقت تشکر کنید. لازم به ذکر است که اگر روش های دیگر را برای شروع سخنرانی خود انتخاب می کنید، باز هم تشکر را فراموش نکنید.

• مطالبی که قصد دارید در رابطه با آن بحث کنید را مرور کنید:

یکی از بهترین راه هایی که می توانید مخاطبان خود را تشویق کنید که به سخنرانی شما توجه داشته باشند، این است که مروری بر مطالب داشته باشید تا بدانند در این ساعات در رابطه با چه موضوعاتی می خواهید صحبت کنید.

• سعی بر حل مشکلی خاص داشته باشید:

در شروع سخنرانی خود مشکلی را مطرح کنید و سپس راه حلی برای آن ارائه دهید. بیان کردن مشکلی که افراد بسیاری به آن دچار هستند سبب می شود که همین افراد به سمت سخنان شما جذب شوند.

به عنوان مثال اگر قصد دارید در رابطه با نحوه برنامه ریزی روزانه مطالبی را ارائه دهید با این جمله شروع کنید؛ چند نفر در این جمع هستند که در طول روز نمی توانند به خوبی از عهده کارهای خود برآیند و زمان کم می آورند؟ طبیعتا بعد از بیان این مشکل تعداد زیادی از افراد به سمت شما جذب می شوند.

۳. احساسات خود را به خوبی بیان کنید

برای آن که بهتر بدانیم چگونه سخنرانی کنیم باید به این موضوع مهم توجه کنید که با احساسات خود صحبت کنید. هنگامی که شما احساس واقعی خود را در رابطه با موضوعی خاص بیان می کنید، افراد بیشتری به سمت شما جذب خواهند شد، مسلما این شیوه باعث می شود که بیشتر افراد از سخنرانی شما لذت ببرند و ارتباط خوبی با آن برقرار کنند.

هنگامی که شما احساس واقعی خود را در رابطه با موضوعی خاص بیان می کنید افراد بیشتری به سمت شما جذب خواهند شد

۴. برای مخاطب مطالبی را آماده کنید که آن ها اطلاعی در رابطه با

آن ندارند

یکی از بهترین روش هایی که می توانید تاثیر مثبتی بر روی حضار و مخاطبان خود داشته باشید این است که در رابطه با مطالبی صحبت کنید که برای آن ها آشنا نیست. در چنین حالتی واکنش مخاطبان این است که؛ واقعا؟! و آن ها با اشتیاق بیشتری صحبت های شما را دنبال می کنند که باز هم مطلبی جدید را در آن بشنوند. پس یکی از راه هایی که یاد بگیریم چگونه سخنرانی کنیم این است که مطالب جدید را بیان کنیم.

۵. نیازهای مخاطب را در نظر داشته باشید و برای رفع آن تلاش

کنید

مسلما هیچ کسی دوست ندارد از او به عنوان یک منبع برای رسیدن به درآمد استفاده شود، پس در سخنرانی های خود این موضوع را در نظر داشته باشید که مخاطبین شما برای رفع نیازهای خود در این محل جمع شده اند، پس در تلاش باشید که نیازهای آن ها را بر طرف کنید نه صرفا به فکر منافع مالی خود باشید.

۶. سعی کنید به آهستگی سخن بگویید

برای آن که بدانید چگونه سخنرانی کنیم باید به این موضوع بسیار مهم توجه داشته باشید که سخنان شما زمانی تاثیرات بیشتری دارند که به آهستگی بیان شوند تا مخاطب بتواند آن را بفهمد. طبیعتا زمانی که با سرعت صحبت می کنید قادر به بیان کامل منظور خود نیستید. یک سخنران خوب باید بتواند به آهستگی صحبت کند و در مواقعی هم که لازم است سکوت کند تا تاثیر کلامش بر روی مخاطب بیش از پیش باشد.

۷. در یک سخنرانی با مخاطب تعامل داشته باشید

به این موضوع بسیار مهم توجه داشته باشید که یک سخنران خوب کسی است که با مخاطبان خود تعامل و ارتباط داشته باشد. لازم به ذکر است که این به آن معنی نیست که حضار هر چند دقیقه می توانند در بحث شرکت کنند، بلکه بنابه نظر سخنران در زمان های خاصی از آن ها سوال هایی پرسیده می شود یا از حضار می خواهند که سوال های خود را برای پاسخگویی مطرح کنند. برای آن که بدانیم چگونه سخنرانی کنیم باید تعامل با حضار را جدی بگیریم.

۸. بحث های مختلف ایجاد کنید

به این موضوع مهم توجه داشته باشید که در یک سخنرانی خوب باید بتوانید آمارها و ارقام را طوری بیان کنید که از بحث اصلی دور نشوید. یک سخنران این قابلیت را دارد که بحث ها و موضوعات مختلفی را پوشش دهد بدون آن که از موضوع اصلی سخنرانی دور شود و این مهارت بسیاری مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود.

۹. خنده مخاطب را فراموش نکنید

یکی از بهترین کارهایی که برای جذب مخاطب می توانید انجام دهید این است که او را در طول سخنرانی بخندانید. در این موضوع کمی دقت به خرج دهید. شوخی و خنده باعث می شود که مخاطب به سمت صحبت ها و مطالب شما جذب شود و ارتباط بهتری به آن برقرار کند.

این در حالی است که اگر شوخی ها در زمان مناسب و به میزان درستی نباشد ممکن است جو سخنرانی به سمتی رود که اصلا برای شما خوشایند نباشد. یکی از بهترین روش هایی که با استفاده از آن می توانیم یاد بگیریم که چگونه سخنرانی کنیم این است که تاثیر مثبت خنده را به خوبی بدانیم.

۱۰. از وسیله های مرتبط کمک بگیرید

اجازه دهید این موضوع را با یک مثال برای شما شرح دهیم. اخیرا یک سخنرانی در رابطه با سرطان ریه برگذار شده بود، سخنران اقدامی جالب برای جذب مخاطب به کار گرفته بود، او در ابتدا سیگاری از جیب خود خارج کرد و سعی بر روشن کردن آن داشت که البته با واکنش حضار روبه رو شد، سپس بیان کرد که سیگار چه تاثیرات منفی بر روند سرطان ریه دارد و بعد با نشان دادن یک شکلات اظهار داشت که به جای سیگار کشیدن شکلات بخورید.

۱۱. خوب بودن مخاطبان خود را به آن ها یادآور شوید

یکی از بهترین راهکارها برای این که یاد بگیریم چگونه سخنرانی کنیم این است که باعث حس اعتماد به نفس مخاطبان شویم. مسلما هر انسانی استعدادهای خاصی دارد که برای بروز آن احتیاج به تلنگر دارد. اگر به عنوان سخنران در جمعی صبحت می کنید تلاش داشته باشید که برای بروز استعداد افراد به آن ها کمک کنید، بزرگ ترین کمک به افراد می تواند دادن حس اعتماد به نفس باشد.

مطلب پایانی

در نهایت با توجه به مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت که چگونه سخنرانی کنیم، نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که استرس و اضطراب داشتن قبل از یک سخنرانی طبیعی است، اما شما با تمرین می توانید به این مهارت دست پیدا کنید و به آسانی در جمع صحبت کنید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “چگونه سخنرانی کنیم(راهکارهای سخنرانی حرفه ای در جلسات)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا