چگونه از خواستگار پذيرايي كنيم؟
ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که در زندگی یک فرد میتواند بگیرد. خواستگاری نیز قسمتی از این فرآیند است. اما گاهی اوقات ممکن است این خواستگاری به شکلی نا مناسب پیش بیاید و شما نمیدانید چگونه بهترین و پذیرایی بهتری نسبت به آن داشته باشید. در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم و روشهایی را برای پذیرایی خواستگار پیشنهاد میدهیم.
1- کمی صبر کنید
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید، صبر کردن است. گاهی اوقات ممکن است خواستگاری به شکل ناگهانی و بدون هیچ گونه اطلاعیهای پیش بیاید و شما باید مدتی صبر کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. همچنین اگر خواستگاری را قبول نمیکنید، بهتر است درست موقعیت را ایجاد کرده و به آرامی و با احترام به خواستگار خبر دهید.
2- به خواستگار احترام بگذارید
به خواستگار احترام بگذارید و به او نشان دهید که به او احترام میگذارید. این میتواند با گفتن کلماتی مثل “ممنون بابت این خواستگاری” و یا “من به شما احترام میگذارم ولی فعلا آماده این موضوع نیستم” انجام شود.
3- واضح بودن
اگر خواستگاری را قبول نمیکنید، بهتر است واضح باشید. به خواستگار بگویید که چرا این تصمیم را گرفتهاید و چه چیزهایی برای شما مهم است. این به خواستگار کمک میکند تا بفهمد که چرا شما را نمیتواند به یک همسر آتی تبدیل کند.
4- برقراری ارتباط با خواستگار
اگر خواستگاری را قبول کردهاید، بهتر است برای برقراری ارتباط با خواستگار تلاش کنید. به او بگویید که چه چیزهایی برای شما مهم هستند و همچنین به او اجازه دهید تا درباره خودش بیشتر بگوید. این کمک میکند تا شما بتوانید رابطهی بهتری را با خواستگار برقرار کنید.
5- مراقب باشید
در پایان، باید به این نکته توجه کنیم که باید از خواستگاران مراقب باشید. باید مطمئن شوید که خواستگار واقعا برای شما مناسب است و در زندگی شما میتواند نقش مهمی ایفا کند. همچنین باید مطمئن شوید که او واقعا به شما احترام میگذارد و در طول زندگی با شما بهترین رفتار را دارد.
در نهایت، پذیرایی خواستگاری یک فرآیندی است که نیاز به صبر و توجه دارد. با این روشها میتوانید بهترین تصمیم را درباره این مسئله بگیرید و از زندگی خود لذت ببرید.
تا اينجا به كمك هم نقش يك خواستگار معقول و مؤدب را بازي كرديم! حالا ببينيم براي اين كه در نقش يك عروس خانم ظاهر شويم، چه كارهايي بايد بكنيم تا شاهداماد به قول معروف «جا» نزند!
مادرش نگويد عروس چه پُررو بود؛ خواهرش نگويد عروس، چه كم حرف و خجالتي بود؛ پدرش نگويد راست راست توي چشمان من نگاه ميكرد! لازم نيست بيش از حد در آراستگي منزل بكوشيد؛ فقط كافي است خانه، تميز باشد.
زيرا مادر داماد كنجكاو است كه ببيند خانواده عروس، تميز و مرتب هستند يا خير؟ همهچيز سر جايش هست يا نه؟ حاضران در مجلس، تقريباً بايد به اندازۀ ميهمانان باشند؛ لذا روي ميز به اندازۀ كافي شيريني و ميوه بچينيد و علاوه بر چاي، احتمالاً اگر تابستان است نوشيدني خنك نيز فراهم كنيد.
معمولاً در خواستگاري رسم بر اين است كه اولين چاي را عروس خانم ميآورد! اين كار در حقيقت فرصتي است تا خانوادۀ داماد، به رفتار عروس خانم «نظر» انداخته و به گونهاي او را «برانداز» كنند. قد و بالايش را ببينند؛ چاقي و لاغريش را بسنجند؛ زيبايي و ظرافتش را محك بزنند؛ خلاصه به معياري براي «قضاوت» برسند. و… بديهي است كه همه ميدانيم تماماً فقط «آداب خواستگاري» است؛ … همين!
دلم براي عروس بيچاره كه زير ذرهبين چشمهاي نكتهبين مدعوين قرار گرفته كباب ست! تمام دوربينهاي چشم حاضران، روي طفلكي «زوم» شده است و مرتب «كلوزاپ» (تصوير خيلي درشت) ميگيرند! به راستي كه ماهرترين هنرپيشه هم دست و پاي خود را گم ميكند؛ چه رسد به يك دختر معصوم و بيتجربه!! آخر بيانصافها اين چه رسمي است كه يك نفر پذيرايي كند و ده – بيست چشم كنجكاو، نظارهگر او باشند؟!…
خب! حالا با اين چشمهاي تيزبين، عروس خانم چه لباسي بايد بپوشد؟ آيا آرايش بايد داشته يا نه؟ خلاصه او چگونه بايد ظاهر شود كه هم نمايشي و تصنعي نباشد، و هم بياعتنايي به خواستگاران عزيز و محترم تلقي نشود؟!
در اين باره، مشخصترين توصيۀ مفيد، اين است كه عروس خانم بايد سعي كند كه «خودش» باشد؛ يعني بايد كه اين طور باشد، اين «خود بودن»، بر همهچيز و هركاري ترجيح دارد؛ اتفاقاً همه را خلع سلاح ميكند! صداقت، قدرت زيادي دارد؛ خودتان باشيد و نگران اظهارنظرهاي متفاوت نباشيد.
مطمئن باشيد كه نتايج «خود بودن» آن قدر زياد است كه نياز به كارهاي ديگري ندارد؛ يعني اگر «خود» باشد و «راحت» باشد، همهچيز به خودي خود، جا ميافتد. پس با اين ترتيب، لباسش نيز بايد ساده و متناسب با همان مجلس باشد. عروس خانم ميتواند آرايش ملايم دخترانهاي هم داشته باشد و اگر خواست گوشواره و گردنبند ظريفي نيز به خود بياويزد.