کوچینگ نوجوانان و اهمیت استفاده از کوچینگ نوجوانان

کوچینگ نوجوانان
  • کوچینگ نوجوانان

    کوچینگ نوجوانان یکی از روش‌هایی است که به منظور رشد و پیشرفت نوجوانان و کمک به آنها در تعیین اهداف زندگی و رسیدن به آنها، استفاده می‌شود. این فرایند با توجه به نیازهای شخصی و اجتماعی نوجوانان، با هدف ارتقای توانایی‌های ذهنی، اجتماعی و روانی آنها، صورت می‌گیرد. کوچینگ نوجوانان، برای هماهنگی و همراهی با نوجوانان در انتخاب مسیر زندگی، تعیین اولویت‌های زندگی، کنترل اضطراب و استرس و ارتقای اعتماد به نفس آنها، به کار می‌رود.

    در فرایند کوچینگ نوجوانان، مربی یا کوچ، با ارائه مشاوره‌هایی برای نوجوانان، آنها را در بهبود روابط شخصی، افزایش مهارت‌های اجتماعی و توسعه خودشناسی یاری می‌کند. همچنین، در این فرایند، نوجوانان با توجه به هدف‌های شخصی و اجتماعی خود، برنامه‌هایی را برای رسیدن به آنها طراحی می‌کنند و در این راه، با توجه به راهکارهای ارائه شده توسط کوچ، به دنبال رشد و پیشرفت خود می‌باشند.

    در نتیجه، کوچینگ نوجوانان، به عنوان یک فرایند موثر در بهبود کیفیت زندگی نوجوانان و توسعه توانمندی‌های آنها، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فرایند با توجه به نیازهای مختلف نوجوانان، به شکلی تخصصی و حرفه‌ای ارائه می‌شود تا بتواند به بهبود و توسعه شخصیت و توانمندی‌های آنها، کمک کند.

    دوره نوجوانی یکی از حساس‌ترین و سرنوشت سازترین دوره های زندگی است که مسیر زندگی فرد را تا حد زیادی برای تمام عمر می‌تواند مشخص کند. در صورتی که فرد در دوره نوجوانی به درستی توانایی ها، فرصت ها و محدودی های خود را بشناسد و بر حسب علایق خود برنامه‌ای درست برای زندگی خود طراحی کند می‌تواند تا حد بسیار زیادی از تضمین موفقیت خود در سال های بعدی زندگی خود اطمینان حاصل کند. به همین مشاوره گرفتن از کوچینگ نوجوانان برای تمام نوجوان با هر سن و هر جنسیتی بسیار پیشنهاد میشود و کاربرد بسیار زیادی هم در مسیر افراد دارد.

    ویژگی نوجوانان

    نوجوانان از نظراتی دارای ویژگی های مشابه و از نظراتی دارای ویژگی های متفاوتی هستند. به طور مثال نوجوانان دختر با نوجوانان پسر کاملا ویژگی های متفاوتی دارند و یا نوجوانان طبقات اقتصادی اجتماعی متفاوت دارای تفاوت‌های بسیار زیادی هستند. همچنین اینکه فرزند چندم در خانواده باشند هم بر روی نوجوانان تاثیر شگرف دارد.

    اما ویژگی های یکسانی نیز دارند، همه نوجوانان فارغ از تفاوت هایشان به دلایل مختلف مانند ایجاد تغییرات سنی و جسمی، تغییرات هورمونی و تغییرات خلقی در معرض خطرات بسیاری هستند.

    نحوه پاسخ دهی نوجوانان به مسائل

    نحوه پاسخ دهی نوجوانان به مسائل بسیار متفاوت و مختلف از یکدیگر است. در برخی شرایط گروهی از نوجوان رفتار پاسخی از خود بروز می دهند حال آنکه گروهی دیگر رفتار منفعلی از خود بروز می دهند. برخی از نوجوانان در برخورد با مسائل احساسات خود را کاملا آشکارا نشان می دهند و برخی دیگر  احساسات خود را پنهان می کنند. برخی در برابر تمام مسائل واکنش احساسی یکسانی را نشان می دهند.

    در اینجاست که کوچینگ نوجوانان کاربرد دارد. کوچینگ فضای را ایجاد می‌کند که در آن فضا نوجوانان ترغیب به در دست گرفتن مسیر و جهت زندگی خود می‌شوند.

    کوچینگ

    کوچینگ عبارت است از رابطه‌ای بین کوچ و مراجعه کننده و بر بستری از مسئولیت مراجعه کننده نسبت به خود شکل می گیرد. و فرد کوچ بر پایه توانایی و صلاحیت‌های خود به مراجعه کننده در ساخت مسیر بر پایه آگاهی او کمک می کند.

    در کوچینگ تمرکز به جای گذشته بر حال و آینده فرد می باشد. در کوچینگ باور بر این است که افراد خود توانایی بهترین مسیر را داشته و در بیشتر مواقع راه حل مشکل فرد در نزد خودش است.

    نقش و کمک کوچینگ به نوجوانان عبارت است از

    • کمک به نوجوانان به منظور اتخاذ بهترین تصمیمات مهم زندگیشان مانند ادامه رشته تحصیلی یا کنار آمدن با احساساتشان
    • کمک به نوجونان به منظور تعیین سلایق و علایقشان، تعیین اهداف شخصی خود به شکلی کاملا روشن و واضح
    • کمک به مدیریت صحیح انواع روابط شخصی (در سطوح مختلف)
    • کوچینگ نوجوانان نحوه دفاع در شرایط مختلف را به نوجوانان یاد می دهد
    • کوچینگ مهارت های مدیریت زمان را به نوجوانان آموزش می‌دهد تا از آن در راستای اهدافشان بهره ببرند
    • کوچینگ نوجوانان اعتماد به نفس را در نوجوانان ارتقاء می‌بخشد

    یک جلسه کوچینگ زمانی شکل می گیرد که آمادگی مناسبی در فرد مراجعه کننده در راستای مسئولیت پذیری ایجاد شده و آگاهی کافی به منظور پاسخ دادن به پرسش های کوچ در مراجعه کننده وجود داشته باشد.

    آگاهی در مراجعه کننده یعنی اینکه فرد ویژگی های زیر را دارا باشد

    الف) توانایی تشخیص، طبق بندی و بازخورد به انواع و اقسام محرک های پیرامون محیط‌ اش

    ب) دسترسی و تشخیص حالات و تحولات درونی خویش

    ج) توانایی تمرکز بر موضوعی مشخص و کنترل آگاهانه رفتار و عملکرد خویش

    در جلسات کوچینگ نوجوانان به فرد به مرور آموزش داده می شود که خود مسائل خود را حل کند و در اصطلاح فرد طی جلسات کوچینگ به خود کفایی می رسد.

    بی شک انتخاب کوچ مناسب برای نوجوانان اهمیت بسیار دارد. جهت انتخاب کوچ می توان از فردی خاص کمک گرفت و یا اینکه می توان این امر را به موسسه‌ای خاص محول کرد.

    در انتخاب کوچینگ نوجوانان باید دقت فراوان کرد زیرا انتخاب کوچ نامناسب می تواند صدمات جبران ناپذیری به بار آورد که متاسفانه علایم آن سال‌های بعد آشکار می شود.

    ویژگی‌های کوچینگ نوجوانان

    از جمله ویژگی های کوچینگ نوجوانان مناسب می توان به موارد زیادی اشاره کرد که ما در زیر به مهمترین و اساسی ترین این مطالب اشاره می‌کنیم. کوچینگ نوجوانان زمانی تاثیر گذار است که ویژگی‌های زیر را داشته باشد.

    ۱. تجربه

    یکی از مهم ترین ویژگی ها برای انتخاب کوچ مناسب برای نوجوانان بدون شک تجربه کوچ است. باید فرد یا موسسه ای را انتخاب کنید که در امر کوچ نوجوانان دارای سابقه و تجربه کاری خوب و کافی باشد.

    ۲. تعهد

    یکی دیگر از شرایط کوچ مناسب وجود تعهد در کوچ است. کوچ باید در تمامی مراحل با نوجوانان با دقت عمل کند و نسبت به سرنوشت نوجوانان مسئولیت پذیر باشد.

    ۳. اشتیاق

    تعهد بدون اشتیاق برای کوچ در امر کوچینگ نوجوانان کفایت نمی کند. اشتیاق باعث می شود تا کوچ با صبر و حوصله کافی به امر کوچینگ نوجوان بپردازد.

    ۴. دانش

    بی شک یکی از مهم ترین ویژگی های لازمه برای کوچ داشتن دانش و مهارت کافی می باشد. کوچ باید دانش کافی در زمینه ویژگی های دوران نوجوانی، روانشناسی نوجوانان، تفاوت‌های گروهای مختلف نوجوان ( از نظر سنی، جنسی، طبقه اجتماعی و….)، وضعیت مشاغل و سایر زمینه ها داشته باشد و مهارت های منجمله از گوش شنوا و پرسش گری داشته باشد.

    سخن آخر

    در صورتی که فردی تمامی ویژگی های یاد شده را داشته باشد می توان کوچینگ نوجوان را به وی سپرد ولی اگر فردی که تمام ویژگی های یاد شده را به قطع و کمال ندارد باید به منظور یافتن کوچ مناسب برای نوجوانتان به سراغ موسسات کوچینگ بروید که امر کوچینگ نوجوانان را به طور اختصاصی دارا می باشد.

    ذکر این نکته قابل توجه است که کوچ و موسسات ارائه خدمت در امر کوچینگ با سایر موسسات آموزشی به مانند موسسات کنکوری متفاوت اند و نباید به اشتباه مشاور درسی (به مانند آنچه در موسسات کنکوری رواج دارد) را با کوچ اشتباه بگیرید. زیرا این افراد وظایفشان تنها برنامه ریزی به منظور هدایت تحصیلی نوجوان است و نه آموزش مهارت حل مسائل مختلف در زندگی توسط خود نوجوان برای خودش، هرچند ممکن است فردی شاغل در این حیطه فردی مناسب کوچ نوجوان باشد اما نباید چنین فرض کرد که کار کوچینگ در واقع همان پشتیبان درسی است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا