جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مشاوره تحصیلی {مشاوره تحصیلی تلفنی و آنلاین شبانه روزی}

مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی یک فرایند حیاتی در زندگی دانش‌آموزان و دانشجویان است که به آنها کمک می‌کند تا مسیر خود را به بهترین شکل ممکن پیش بگیرند. این فرایند شامل روش‌های مختلفی از جمله ارائه راهنمایی‌های تحصیلی، توضیح فرصت‌های تحصیلی و حرفه‌ای، تشخیص مهارت‌ها و استعدادهای شخصی، و تعیین اهداف کوتاه و بلند مدت می‌شود.

مشاوران تحصیلی می‌توانند به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک کنند تا بهترین تصمیم را درباره انتخاب رشته و دانشگاه بگیرند و به آنها کمک کنند تا با موفقیت از دوران تحصیل خود عبور کنند. این مشاوران معمولاً افرادی با تجربه در زمینه تحصیلات و حرفه‌ای هستند که به دانش‌آموزان و دانشجویان راهنمایی می‌کنند.

مشاوره تحصیلی در هر مرحله‌ای از زندگی تحصیلی مفید است، از دوران انتخاب رشته تا دوران انتخاب دانشگاه، انتخاب دروس، انتخاب رشته دکترا و حتی پس از فارغ التحصیلی. در واقع، مشاوره تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کند تا به بهترین شکل ممکن از تحصیلات خود استفاده کنند و برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند.

با سلام امروز در این مقاله می‌خواهیم راجع به  یک مشاوره تحصیلی جامع و بسیار مفید صحبت کنیم. با قاطعیت می‌گویم که ای مقاله کامل ترین مقاله در حوزه مشاوره تحصیلی است. می‌توان گفت این مقاله به خودی خود یک مشاور تحصیلی آنلاین است که این مطلب برگرفته از تجربه چندین ساله مشاوران ما می‌باشد.

مشاوره تحصیلی چیست؟

مشاوره تحصیلی یعنی مشاور به شما بر اساس روحیه ای که دارید راه هایی را نشان می دهد تا بهترین عملکرد را داشته باشید. شما استعدادیابی می شوید و بر اساس نتایج به دست آمده بهترین راه کار به شما ارائه می شود.

بخش هایی که در این مقاله پرداخته می‌شود:

↙️ چطور درس بخوانم؟
↙️ روش مطالعه‌ی مفهومی
↙️ تمرکز در مطالعه
↙️ راه هایی برای مدیریت زمان
↙️ افت مطالعاتی
↙️ عادات مطالعاتی اشتباه
↙️ درس بخوانید حتی وقتی دلتان نمی‌خواهد
↙️ هفت راه برای تقویت حافظه برای درس خواندن

چطور درس بخوانم؟

یک سوالی که خیلی ها اول از خودشون میپرسن این است که چطور درس بخوانم؟ دوست عزیز شما فقط با رعایت چند نکته زیر می‌تونی مطالعه رو شروع کنی.

جای مناسب برای مطالعه:

اگر می‌خواهید هنگام درس خواندن خسته نشوید بهتر است ابتدا یک مکان آرام انتخاب کنید. آرام به معنی هرگونه صدا ناهنجار و مصخوصا مکانی مرتب که باعث از بین رفتن تمرکز نشود.

بهترین زمان مطالعه:

بعضی افراد صبح ها را برای درس خواندن انتخاب می‌کنند وافراد دیگر شب را ترجیح می‌دهند، فرقی نمی کند چه زمانی درس می‌خوانید هر وقت احساس کردید که خسته نیستید و انرژی دارید می‌توانید مطالعه کنید. طبق تحقیقاتی که انجام شده صبح بهترین زمان مطالعه است، اما خیلی از افراد هم هستند که در شب مطالعه می‌کنند و نتیجه گرفته اند.

نشستن صحیح برای مطالعه:

خودتان را گول نزنید خوابیدن و یا دراز کشیدن در مطالعه بیشتر شما را خسته می کند. باعث می شود که نتوانید تمرکز بر روی مطالعه داشته باشید، بهتر است برای درس خواندن از یک میز و صندلی راحت استفاده کنید.

هوشمندانه مطالعه کردن:

چندین روش هوشمندانه مطالعه داریم که یکی از روش های آن خلاصه برداری است.

اگر مقاله یا مطلب شما طولانی می باشد و وقت زیادی هم ندارید بهتر است که از نکات مهم آن خلاصه برداری کنید و بدون اینکه خسته شوید مطالعه کنید. مهمتر از آن این است که برای خواندن دوباره مطلب یا مقاله، نیاز به زمان زیادی ندارید.

استراحت بین مطالعه:

یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از خستگی هنگام مطالعه این است که پس از هر بازه زمانی مد نظر که حداکثر دو ساعت مطالعه می باشد به مدت  ۱۵الی۳۰ دقیقه استراحت کنید. بعضی ها متاسفانه خیلی در جو قرار می‌گرند رعایت نمی‌کنند و ضربه های بدی می‌خورند.

داشتن خواب کافی:

بیدار بودن در ایام امتحانات یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که افراد انجام می دهند. خوابیدن به اندازه کافی باعث می شود که بهتر مطالعه کنید و زود خسته نشوید، علاوه بر این مطالبی که خوانده اید را بهتر به خاطر می سپارید.

روش مطالعه‌ی مفهومی با مشاوره تحصیلی:

گام اول: به مباحث پایه رجوع کنید

اگر قصد درس خواندن مفهومی دارید، باید نقاط ضعف پایه‌ای را رفع کنید. این کار در مورد درس‌های تخصصی به‌راحتی و با مراجعه به کتاب‌های سال‌های گذشته صورت می‌گیرد. سعی کنید درس‌ها را به صورت پایه‌ای و ریشه‌ای یاد بگیرید. به این ترتیب هم در آن درس موفق هستید و هم در مقاطع تحصیلی بعدی به مشکل نمی‌خورید.

فقط فرمول حفظ نکنید. به عنوان مثال اگر در درسی مانند فیزیک مفهوم فرمول‌ها را درست یاد بگیرید بهتر می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و در سال‌های بعد هم موفق‌تر خواهید شد. پایه را محکم بگذارید. اگر رابطه‌ای را برای حل یک مسئله استفاده می‌کنید دلیل آن را بدانید و درک کنید. حل مسائل را برای خودتان توضیح دهید و آن‌ها را خوب تحلیل کنید.

گام دوم: به علت‌ها دقت کنید

با خواندن هر مبحث سعی کنید علت‌ها را پیدا کنید. روش مطالعه‌ی مفهومی یافتن علت‌هاست. به عنوان مثال فرمول‌های درس‌های ریاضی و فیزیک و شیمی را حفظ نکنید. به معنی و دلیل طرح این فرمول فکر کنید. پس از حل هر سؤال به مسیر رسیدن به پاسخ و به عبارت دیگر به راه‌حل دقت کنید. حل نمونه‌ سؤال‌های سال‌های گذشته و بررسی پاسخ‌ها کمک بزرگی به شما خواهد کرد.

گام سوم: برنامه‌ریزی

نیم نگاهی به بخشی از برنامه ربزی تحصیلی می اندازیم. انجام هر کاری با برنامه‌ریزی نتیجه‌ی بهتری در پی دارد. هدف مشخصی برای خود تعریف کنید و برای رسیدن به آن برنامه‌‌ریزی کنید. در برنامه‌ی خود شرکت در کلاس‌های حضوری، مطالعه‌ی مفهومی، حل تمرین، مرور، استراحت و تفریح را با جزئیات درج کنید.

گام نهایی: مرور فرمول‌ها

دوره کردن درس‌ها به اندازه‌ی مطالعه‌ی اولیه اهمیت دارد. در روش مفهومی خواندن درس‌ها مرور جایگاه ویژه‌ای دارد. برای درک مفهومی درس‌ها باید در طول ترم مطالعه کنید. برای این‌که مرور کردن آسان شود، جزوه بنویسید و یادداشت بردارید و همان‌ها را مرور کنید.

تمرکز در مطالعه با مشاوره تحصیلی:

ابتدا به عوامل برهم زدن تمرکز می‌پردازیم سپس راهکار های برای تقویت تمکرز رو بیان می‌کنیم. دوستان دقت کنید در صورت داشتن هرگونه مشکل حاد حتما حتما از مشاوره تحصیلی خود کمک بگیرید.

عوامل برهم زننده تمرکز را بشناسیم:

? علاقه به موضوع مورد مطالعه یکى از علل مهم ایجاد تمرکز و دقت در حین مطالعه است.

? هماهنگى اراده و تخیل نیز در این رابطه کارساز است؛ به عبارت دیگر، چشمان فرد بر صفحه‌ی کتاب و افکارش در حال پرواز به دوردست‏ها نباشد.

? برخى مسائل جسمى و روحى نیز می‌‏تواند تمرکز فرد را بر هم زند؛ مانند گرسنگى، تشنگى، سردرد یا سایر دردها، نگرانى و اضطراب.

? برخى مسائل محیطى نیز از عوامل برهم‌زننده‌ی تمرکزند: سروصداى زیاد، نور زیاد یا کم، لباس نامناسب و… .

? یکى از مهم‏ترین عوامل بر هم خوردن تمرکز عجله و شتاب است. این حالت سطح مطالعه را نازل می‏‌کند و تمرکز را بر هم می‌‏زند.

? یکى از مسائل قابل توجه دیگر سنگینى معده و سیرى بیش از حد است. این همان خواندن و نفهمیدن و به‌عبارتى عدم تمرکز و ارتباط با مفهوم کتاب است.

? انتخاب زمان مناسب از عوامل ایجاد تمرکز است؛ مثلاً پس از استراحت بخصوص در صبح بهترین تمرکز و در ساعات خستگى و کسالت نامناسب ‏ترین تمرکز وجود دارد. البته در صبح لازم است قدرى ورزش کرد تا بدن آمادگى لازم را به دست آورد.

? نظم و انضباط در نوع مطالعه و ساعت مطالعه و مکان مطالعه همگى از عوامل ایجادکننده تمرکز مطلوب‏ می باشند.

افزایش تمرکز حواس در مطالعه:

? در یک مکان ساکت که بدون هرگونه حواس پرتی و وقفه باشد مطالعه کنید. سعی کنید فضایی که مخصوص برای مطالعه طراحی شده است مطالعه کنید مانند کتابخانه.

? برنامه مطالعه ای و تحصیلی درست کنید که نشون بده چه وظایفی دارید و این وظایف چه زمانی باید انجام بشه. این کار شما را برای یک مطالعه موثرتر آماده می‌کند و احساس مسئولیت می‌کنید.

? سعی کنید در ساعاتی از روز که انرژی بیشتری دارید مطالعه کنید. بعضی افراد در اوایل صبح بهتر کار می‌کنند و بعضی در انتهای شب. امتحان کنید که کدام حالت برای شما بهتر است.

? وقتی می خواهید مطالعه کنید خسته یا گرسنه نباشید. در غیر اینصورت، انرژی کافی برای تمرکز را ندارید.

? سعی نکنید دو کار را همزمان انجام دهید. شما تمرکز حتی روی یک مورد هم نخواهید داشت. تمرکز به این معنی است که روی یک چیز به استثای بقیه چیزها تمرکز کنید.

? وظایف بزرگتر را به مجموعه ای از وظایف کوچکتر که در یک زمان مشخص باید انجام دهید تقسیم کنید. اگر سعی کنید همه ی یک کار بزرگ را در یک زمان انجام دهید، ممکن است احساس دستپاچگی کرده و ممکن است تمرکزتان را از دستت بدهید.

? ذهنتان را از افکار آزاردهنده خالی کنید. آرامش ذهن برای تمرکز خیلی مهم است. افکارتان را نظاره کنید و خودتان را از پیروی از این افکار منع کنید.

? در چیزی که مطالعه می‌کنید به دنبال علایق تان بگردید. سعی کنید چیزهایی که مطالعه می‌کنید را به زندگی تان برای معنای بیشر مرتبط کنید. این کار به شما در تمرکز کردن انگیزه می‌دهد.

? هر وقت احساس خستگی کردید استراحت کنید. هیچ فرمولی برای اینکه چه وقت استراحت کنید وجود ندارد. شما خودتان متوجه خواهید شد که چه وقت نیاز به استراحت دارید.

راه هایی برای مدیریت زمان در مشاوره تحصیلی:

✳️ به برنامه مکتوب اهمیت دهید.

⬅️ اولویت های خود را به ترتیب شماره گذاری کنید.

✳️ هر روز حداقل یک هدف را در نظر گرفته، بکوشید آن را محقق سازید حتی برای انگیزه می‌توانید از کلیپ انگیزشی استفاده کنید.

⬅️ در زمان بندی خود طوری عمل کنید که ابتدا مهمترین کارتان را انجام دهید.

✳️ تلاش کنید اولین ساعت کاری شما سودمند باشد.

⬅️ به خودتان و اولویت بندی که انجام داده اید اعتماد کنید.

✳️ به هیچکسی اجازه ندهید وقت شما را تلف کند‌. جای تعارف و کم رویی نیست به صراحت بگویید “نه”.

⬅️ این واقعا مهمه، اینترنت و گوشی هم خیلی زمان میگیرد زمان کمتری اختصاص بدید.

✳️ هنگام آشفتگی خود را نبازید، از مشاور یا فرد آگاهی راهنمایی بگیرید.

⬅️ با خود مدارا نکنید، زمان های پرت خود را به حداقل برسانید. خودتون به خودتون سخت بگیرید و به برنامتون حتما عمل کنید.

تمامی این موارد با تمرین و ممارست به نتیجه می رسد. هیچ کسی یک شبه راه صد ساله را طی نکرده. این را بدانید کنکور هم مثل خیلی از مراحل دیگر زندگی که پشت سر گذاشتین می گذرد. تمامی خاطره ها را وقتی مرور می کنید به یاد تک تک لحظات سال کنکور می افتید. تمام تلاش تان را بکنید و سال کنکور را به بهترین سال زندگی تان تا قبل از ورود به دانشگاه تبدیل کنید. از دیگران مشاوره بگیرید تا نتیجه حاصله یکی از پر افتخار ترین وقایع عمر شما باشد.

افت مطالعاتی:

یکی از مهمترین چالش هایی که دانش آموزان و داوطلبان با اون مواجه هستند، افت ساعات و بازدهی مطالعه ، به خصوص در ایام روزهای قبل عید می باشد.

این اتفاق ، متاسفانه خیلی شایع هست و خیلی از بچه ها دچارش میشوند.

اما دلیل این اتفاق چیست؟

? افت ساعات و بازدهی مطالعه میتونه به دلایل مختلفی باشه که از یک نفر تا یک نفر دیگه میتونه متفاوت باشه

که عمده دلایل به شرح زیر است:

? خستگی ناشی از فشار زیاد

⚫️ عدم رضایت دانش آموز از نتایج کسب شده

? نا امیدی

⚫️ استرس روزهای باقی مانده

? یک نواخت بودن برنامه
⚫️ ترس از تمام نکردن دروس

? و…

و اما راه حل:

اولا که دانش آموز باید باور داشته باشه که حتی قوی ترین دانش آموزان هم در طی سال امتحانات و کنکور، دچار این گونه افت ها می شوند و اصلا چیز غیرمنتظره یا عجیبی نیست!

مهم، نحوه ی مدیریت اون هست. روشی که مورد پسند خیلی از دوستان هست، یک برنامه ی تفریحی مختصر و از اون مهمتر، تغییرات و تنوع کوچک در برنامه ی مطالعاتی دانش آموز هست.

عزیزانی که به این مشکل برخوردند، اصلا نگران نباشند، چون هنوز اتفاقی نیفتاده و به راحتی میشه با این مسأله کنار اومد. فقط خیلی سریع به دنبال رفع مشکل باشند.

اگر خواهان نمره یا رتبه ی خوب و رشته های خوب هستید از بهترین مشاوره تحصیلی استفاده کنید، مطمئن باشید که این ایام پیش رو فاصله ی زیادی رو بین داوطلبان به وجود میاره و به نوعی طبقه بندی اولیه دانش آموزان انجام میشه! پس زمان رو از دست ندید و به خودتون و خدای خودتون اعتماد کنید.

رفع عادات مطالعاتی اشتباه با مشاوره تحصیلی:

 

بعضی از افراد در زمینه‌ی مطالعه عادات مطالعاتی اشتباهی دارند.که آنها را بیان می‌کنیم تا با خواندن مقاله مشاوره تحصیلی شما دچار آنها نشوید.

? بلندخوانی: بلندخوانی به دلیل حرکت مداوم ماهیچه‌های زبان، فک و حنجره، پس از مدت کوتاهی باعث خستگی می‌شود و زمان مفید مطالعه را کاهش می‌دهد.

? مطالعه در حین راه رفتن: این کار به دلیل حرکت پی‌درپی چشم موجب خستگی و آسیب به آن می‌شود. برای حل این مشکل، خلاصه‌برداری کنید.

? وسواس در مطالعه (برگشت به عقب): به دلیل وسواس در یادگیری، از برگشت روی مباحث مطالعه‌شده بپرهیزید.

? مطالعه‌ی بی‌وقفه: مطالعه‌ی بیش‌تر از ۲ ساعت به صورت مداوم باعث کاهش بازدهی می‌شود. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بین دو درس استراحت کنید.

? پر خوانی: مطالعه‌ی بیش از حد و حفظ جرء‌به‌جزء کتاب موجب خستگی زودرس مغز می‌شود.

? کند خوانی: کندخوانی باعث از دست رفتن تمرکز می‌شود. برای حل این مشکل زمان و محدوده‌ی مطالعاتی برای خود تعیین کنید.

مشاوره تحصیلی دبیرستان:

هر چقدر از سنین پایین شروع به درس خواندن با برنامه داشته باشید، برای دوران کنکور راحت تر هستید. مشاوره تحصیلی دبیرستان به خوبی به شما کمک می کند تا نسبت به استعداد های ناشناخته تان آگاهی پیدا کنید. با مشاوره تحصیلی که از مشاوران شیک اندیش  دریافت می کنید، استعدادیابی می شوید و برنامه درسی مخصوص به روحیات خودتان را دریافت می کنید.

مشاوره تحصیلی تلفنی با موبایل:

مجموعه شیک اندیش برای حفظ ارزش زمان و جلوگیری از هدر رفت آن بستری را فراهم کرده است تا افراد به صورت آنلاین با مشاور خود در ارتباط باشند. تنها با به همراه داشتن موبایل می توانید با مشاورتان مشاوره داشته باشید بدون اینکه از منزل خارج شوید و کلی هزینه بابت حمل و نقل و … بپردازید.

مشاوره تحصیلی تلفنی شبانه روزی:

مشاوران محموعه شیک اندیش ضمن ارائه خدمت با کیفیت عالی این تضمین را به شما می دهند که سابقه ۱۲ ساله آنها در مشاوره تحصیلی کاملا کارآمد خواهد بود. مشاوره تحصیلی تلفنی شبانه روزی در مجموعه کنکور تاک پشتیبانی می شود.

درس بخوانید حتی وقتی دلتان نمی‌خواهد با مشاوره تحصیلی:

☀️ با نشستن پشت میز مطالعه یا به دست گرفتن کتاب و تظاهر به درس خواندن در حالی که سرگرم فکر و خیال هستیم، ممکن است بتوانیم بقیه را گول بزنیم، اما خودمان را نمی‌توانیم. فقط با این رفتار به ناخودآگاهمان یاد می‌دهیم متعهد نبودن چندان هم بد نیست!

? از این روزها، زیاد در پیش خواهیم داشت؛ روزهایی که تمایل چندانی به درس خواندن نداریم؛ روزهایی که حس می‌کنیم «چه فایده؟»، «که چی؟»

⛅️ هر گاه علاقه‌‌تان به درس کم شد. هر وقت احساس می‌کنید انگیزه‌ی کافی برای درس خواندن ندارید، هر وقت احساس می‌کنید حس درس خواندن ندارید، به خودتان مرخصی بدهید!

? به خودتان بگویید: من این استراحت و تفریح را به خودم می‌دهم تا با تمرکز و آمادگی بیش‌تری به درس خواندن بپردازم.

☁️ برای مرخصی‌تان برنامه و مدت‌زمان مشخص تعیین کنید. می‌توانید از خانواده کمک بگیرید و برنامه‌ای با آن‌ها طرح‌ریزی کنید. زمانی که به درس بازگشتید، به‌راستی درس بخوانید. خواهید دید اعتمادبه‌نفس مضاعفی دارید و حس سرافرازی به شما دست خواهد داد.

? تاکید می کنیم در صورت آشفتگی ذهنی از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید و برای آینده خود ارزش قائل باشید.

۷راه برای تقویت حافظه برای درس خواندن با مشاوره تحصیلی:

? دقت و تقویت حافظه: با دقت و تمرکز بالا درس بخوانید. درس خواندن همراه با ترس و اضطراب و احساسات منفی یادگیری را کاهش می‌دهد و قاعدتاً حافظه هم ناتوان می‌شود.

? سلامت عمومی در کارکرد حافظه مؤثر است. پس مواظب سلامت عمومی خود باشید و همچنین روزانه حداقل ۷ساعت بخوابید.

? مطالب را تا جایی که ممکن است به صورت خلاصه و طبقه‌بندی شده به خاطر بسپارید. مطالب کم‌تر، به خاطرسپاری بیشتر!

? مرور و تقویت حافظه: مرور مهم‌ترین ابزار جهت به حافظه سپردن مطالب است.

? سعی کنید مطالب را پس از یادگیری به خاطر بیاورید و آن را بازگو کنید. این روش از مطالعه دوباره مطالب مؤثرتر است.

? بهتر است زمان مطالعه شما کمتر از ۹۰ دقیقه باشد. و بعد از آن استراحت کوتاهی داشته باشید و دوباره ۹۰ دقیقه مطالعه کنید و همین روند را ادامه دهید. مطالعه طولانی مدت و بدون استراحت، مطالعه مفیدی نخواهد بود و نگه‌داری مطالب هم خوب انجام نمی‌شود.

رمزگذاری و تقویت حافظه: برای حفظ کردن مطالب از روش رمزگذاری استفاده کنید. مثلاً برای حفظ تاریخ ادبیات سعی کنید با آثار یک نویسنده جمله بسازید. یا برای حفظ برخی ستون‌های جدول مندلیف رمزهایی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مشاوره تحصیلی دبیرستان:

دبیرستان از مهم ترین مراحل در طول دوران تحصیل شماست. اگر به اشتباه این زمان جبران نشدنی را بگذرانید، در کنکور نتیجه مد نظر را کسب نمی کنید. با دریافت مشاوره تحصیلی از مشاوران مجرب این اطمینان را به خانواده تان بدهید که در کنکور خوش خواهید درخشید

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا