فلوکسامین چیست؟ (عوارض جانبی فلوکسامین)⭐

فلوکسامین
  • فلوکسامین

    فلوکسامین یک داروی ضد افسردگی از خانواده ایزوکسازول با اثرات ضد افسردگی، ضدوسواسی و ضدعلائم برای اختلال اضطراب عمده است. این دارو به عنوان یک آنتاگونیست پذیرش سروتونین (۵-HT2A) عمل می کند و در نتیجه باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می شود. این دارو علاوه بر اثرات ضد افسردگی خود، می تواند بهبود روند خودکشی و بهبود خود داری در بیماران افسرده و اختلال اضطرابی را نیز ایجاد کند.

    فلوکسامین ابتدا در سال ۱۹۸۸ توسط شرکت پرستیژیوس فارماسیوتیکالز (Prestige Pharmaceuticals) به بازار عرضه شد و در حال حاضر توسط شرکت تکتیکا فارماسوتیکالز (Takeda Pharmaceuticals) تولید و توزیع می شود. این دارو به صورت اسپری، قرص و کپسول در دسترس می باشد و باید توسط یک پزشک تجویز شود.

    مصرف فلوکسامین در همراهی با مواد دیگر می تواند به عوارض جانبی مانند خشکی دهان، تعریق، سردرد، تهوع و تاری دید منجر شود. همچنین این دارو نباید در صورت بارداری یا شیردهی مصرف شود، مگر در صورتی که پزشک تجویز کند. استفاده ناجای این دارو در دوران بارداری می تواند به طفل متولد نشده آسیب برساند.

    در کل،فلوکسامین یک داروی موثر و کارآمد در درمان افسردهی و اختلالات اضطرابی است، اما برای مصرف آن باید حتماً دستورات پزشک را رعایت کرد و از مصرف نادرست آن خودداری کرد.

    افسردگی از شایع ترین بیماری روحی چند دهه اخیر است.این بیماری به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. ژنتیک ،تغذیه نامناسب ،عدم فعالیت های فیزیکی،استفاده مکرر از مواد مخدر و الکل وضربه روحی ناشی از یک حادثه تلخ و موارد بسیار دیگری باعث بروز این بیماری میشود.وسواس فکری نیز یکی از اختلالات خلقی و روحی دهه های اخیر است که به دلایل ژنتیک، سبک زندگی ماشینی و گسترش روزافزون زندگی دیجیتالی و … در بسیاری از افراد بروز کرده است.افسردگی و وسواس فکری و جبری و دیگر بیماری های روحی عمدتا به دلیل یک نقصان در عملکرد ذهن و عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز ایجاد میگردند.راه های درمان بسیاری وجود دارد اما یکی از موثرترین راه ها درمان دارویی ست .داروی شیمیایی فلوکسامین به تعادل مواد شیمیایی مغز کمک کرده و در درمان افسردگی و وسواس فکری عملکرد مثبتی داشته است.در ادامه به شرح کامل فلوکسامین میپردازیم.

    فلوکسامین چیست؟

    سلول های مغزی یا نورون ها برای انتقال پیام های عصبی و ارتباط با یکدیگر ،مواد شیمیایی متفاوتی  از خود ترشح میکنند ک انتقال پیام به سیستم مرکزی عصبی به آسانی ممکن شود  یعنی برای  انتقال پیام یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد بخش های مختلف مغز می باشند.برای انتقال پیام های عصبی مختلف نوع خاصی از این مواد شیمیایی از نورون ها ترشح میگردد.مثلا برای انتقال پیام عصبی عشق و آرامش هورمون اکسی توسین ترشح میشود.

    یکی از این مواد شیمیایی تولید شده در مغز سروتونین است،هنگامی که سروتونین از نورون ها تشرح گردید به تحریک سایر نورون ها میپردازد سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.اختلال در پمپ دوباره ی سروتونین سبب ایجاد مشکلاتی از قبیل اختلال دلواپسی و اضطراب عمومی ، اختلال وسواس فکری اجباری،افسردگی ،اختلالت جنسی و ضعف در دستگاه گوارش میگردد .

    فلووکسامین از  خانواده ی داروهای ضدافسردگی مهارکننده ی باز جذب سروتونین (SSRIs)می باشد که در درمان افسردگی یا وسواس تجویز می شوند. دارو های مهارکننده ی باز جذب سروتونین ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند. افزایش سروتونین به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.

     فلوکسامین برای درمان چه بیماری هایی مصرف میشود؟

    فلوکسامین،داروهای ضدافسردگی از دسته مهارکننده های بازجذب سرتونین (SSRTs) است .اولین و اصلی ترین کاربرد این دارو رفع بیماری افسردگی می باشد.همچنین فلوکسامین  اولین داروی ثبت شده در درمان بیماری اختلال وسواس  فکری اجباری کودکان است.

    از دیگر کاربردهای فلوکسامین  کنترل و درمان پرخوری عصبی، افسردگی اساسی یا ماژور، حمله هراس یا پانیک، اختلالات اضطرابی پس از سانحه، و هراس اجتماعی یا فوبیای اجتماعی  می باشد.

     

    آنچه پیش از مصرف فلووکسامین باید بدانید

    قبل از مصرف فلوکسامین در صورت داشتن مشکلات زیر با متخصص مورد نظر مشورت کنید.

    • در صورت بارداری و یا دوران شیر دهی به پزشک متخصص خود حتما اطلاع دهید.
    • در صورت ابتلا به بیماریهای کلیوی، کبدی، قلبی ( به ویژه ضربان نامنظم قلب)، دیابت، صرع، مشکلات گوارشی مانند خونریزی معده یا زخم معده و مشکلات چشمی ( مانند آب سیاه) ، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
    • در صورت استفاده از جریان الکتریکی برای درمان مشکلات روانی با پزشک مشورت کنید.
    • در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
    • در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و…) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

    **از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش) به پزشکتان بدهید.

    نحوه مصرف فلوکسامین

    نحوه مصرف فلوکسامین به شدت بیماری، سابقه بیماری، سن و بسیاری از موارد دیگر بستگی دارد.بنابراین تنها پزشک میتواند به خوبی تشخیص دهد که چه میزانی از فلوکسامین برای شما مناسب است. باید خاطر نشان کرد که از مصرف خودسرانه ی فلوکسامین اکیدا خودداری فرمایید.

    این دارو عموما به صورت قرص خوراکی ۵۰ و۱۰۰ میلی گرم موجود می باشد.اگر پزشک برایتان روزانه ۱ عدد را تجویز کرده است ،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید.معمولاً مصرف این دارو ،عصرها برای بیماران مناسب تر می باشد.

    باید بدانید که مصرف فلوکسامین در روزهای اول اضطراب را افزایش میدهد به همین دلیل از این اضطراب وحشت نکنید زیرا پس از مدتی خود به خود ازبین میرود.

    همچنین این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم باشد.اگر چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشد،به درمان خود ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید
    اخطار ۱: قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،سبب ایجاد عوارض شدیدی مانند حمله ی تشنجی  برای بیمار میشود .لذا قطع این دارو بایدبصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود.

    اخطار۲:در صورت فراموش کردن  یک نوبت دوز دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید  اگر مصرف دارو به نوبت بعدی نزدیک بود نوبت قبلی فراموش شده را دیگر مصرف نکنید و از دوبرابر کردن مقدار دارو در نوبت بعدی جدا خودداری نمایید.‎

    عوارض جانبی فلوکسامین

    فلوکسامین مانند هر داروی دیگری جدای از اثرات مثبت دارای عوارض جانبی ست.این عوارض عبارت اند از:

    • مشکلات گوارشی همچون تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال که از شایع ترین عوارض فلوکسامین میباشد. به همین دلیل بهتر است با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی شدت آنها را کاهش داد.
    • حساس خواب آلودگی و خستگی ( به همین دلیل توصیه می‌شود این قرص عصرها مصرف شود)
    • سر درد
    • نوسانات خلقی مانند اضطراب، فراموشی، لرزش دست و پا
    • عرق بیش از حد
    • کاهش اشتها
    • احساس گزگز در انگشتان
    • مشکلات جنسی
    • وزوز و یا زنگ زدن گوش
    • ضربان نامنظم قلب
    • آبریزش بینی
    • خشکی دهان

    فلوکسامین عوارض نادری نیز ممکن است دارا باشد که در صورت بروز به شدت خطر ناک است.در ادامه به این عوارض اشاره میکنیم.

    ۱– سندرم سروتونین: مسمومیت با سروتونین عموما بر اثر مصرف داروهایی رخ میدهد که بر سطح سروتونین مغز اثر گذار هستند.اگرچه احتمال وقوع این سندروم  کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند مرگبار باشد.
    این سندرم به دلیل فعالیت و میزان زیاد سروتونین در مغز رخ میدهد . افزایش میزان زیاد سروتونین در مغز ممکن است علائمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو را در پی داشته باشد. در صورت مشاهده این علامت ها فورا به اوژانس مراجعه کنید.

    ۲- حساسیتهای آلرژیک : حساسیت پوستی و آلرژی به فلوکسامین بسیار نادر است اما اگر پس از مصرف این قرص کهیر و انواع خارشهای پوستی، ورم صورت  و لبها ، تنگی نفس شدید و ظهور ضایعات  قرمز بر روی بدن خود شدید سریعا با بخش فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.

    تداخلات دارویی فلوکسامین

    قبل از مصرف فلوکسامین و یا حتی در حین مصرف این دارو لیستی از داروهای مصرفی خود را به پزشک خود بدهید زیرا ممکن است مصرف همزمان فلوکسامین با یک سری از داروها تداخل پیدا کرده و مشکلاتی را برایتان به وجود اورد .این داروها عبارتند از :

    • فنی فتوئین
    • کینیدین
    • داروهای ضد جنون بوتیروفنونی (هالوپریدول) استمیزول
    • سیزاپراید
    • ترفنادین
    • آلپرازولام
    • تریازولام
    • دیازپام
    • میدازولام
    • کلوزاپین
    • متادون
    • وارفارین
    • دیلتیازم
    • سایر داروهای ضد افسردگی مانند: آگوملاتین، آلوسترون، بروموپرید، داپوکستین، دولوکستین، لینزولید، ملاتونین، متیلن بلو، مهارکننده‌های مونو آمین اکسیداز (ضدافسردگی)، پیموزاید، راملتئون، راساژیلین، سلژلین، تاسیملتئون، تیوریدازین، تیزانیدین، اوروکیناز

    البته این نکته قابل ذکر است که لیست تمام داروها در این مطلب ذکر نشده بنبابراین قبل از مصرف فلوکسامین با پزشک خود مشورت کنید.

     

    اخطار در مصرف فلوکسامین

    ۱. بیماران مبتلا به نارسائی کبدی و قلبی یا سابقه حمله عصبی،بیاد زیر نظر پزشک این دارو را مصرف کنند.
    ۲.مصرف فلوکسامین باعث تشدید افکار خودکشی در بیماران میگردد به همین دلیل باید میزان کمی از دارو به اندازه نیاز مصرفی بیمار در اختیارش قرار بگیرد.
    ۳- استفاده همزمان الکل و مواد مخدر با فلوکسامین آسب های جبران ناپذیری را بر جای میگذارد.
    ۴- در صورت ابتلا به بیماری ذیابت اگر از فلوکسامین استفاده میکنید حتما هر روز قند خون خود را چک کنید.

    فلوکسامین و لاغری

    یکی از عوارض فلوکسامین کاهش اشتها و در نهایت لاغری و کاهش وزن است به همین علت در بسیاری از موارد افراد از فلوکسامین به عنوان داروی لاغری و ضد اشتها استفاده میکنند. اما باید بدانید که با قطع مصرف فلوکسامین دوباره افزایش وزن خواهید داشت. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف این قرص در صورتی که نیازی به مصرف آن نباشد آثار زیانبار و غیرقابل جبرانی بر سیستم عصبی خواهد داشت. بنابراین هرگز از این قرص برای لاغری استفاده نکنید.

    سخن آخر

    فلوکسامین و دیگر داروهای ضد افسردگی اثرات مثبتی در درمان و یا کاهش علائم افسردگی بر فرد میگذارد .اما باید بدانید که گاها عوارض جانبی انها جبران ناپذیر است. قبل از استفاده از داروهای ضد افسردگی میتوانید از راه های غیر دارویی دیگری برای درمان افسردگی  استفاده کنید.در این زمینه میتوانید از مقاله ی درمان افسردگی بدون مصرف دارو در همامشتور را مطالعه کنید .در این زمینه اگر سوالی داشتید مشاوران متخصص و مجرب ما در هما مشاور در خدمت شما عزیزان میباشند.

     

     

    1. فلوکسامین چیست؟
    2. فلوکسامین برای درمان چه بیماری هایی استفاده میشود؟
    3. چه بیماری هایی قبل از مصرف فلوکسامین مشکل ساز میشود؟
    4. عوارض جانبی فلوکسامین چه مواردی ست؟
    5. آیا فلوکسامین لاغر میکند؟

     

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا