جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راه های ترک خودارضایی در نوجوانان

راه های ترک خودارضایی در نوجوانان

خودارضایی یکی از رفتارهای طبیعی انسان است که همه افراد در زمانی از زندگی خود تجربه می‌کنند. اما ترک خودارضایی در نوجوانان می‌تواند یک چالش بزرگ برای آنها و خانواده‌هایشان باشد. در این مقاله به بررسی راه‌های ترک خودارضایی در نوجوانان پرداخته می‌شود.

۱. تعامل با دیگران

یکی از راه‌های مؤثر برای ترک خودارضایی در نوجوانان، تعامل با دیگران است. این می‌تواند شامل گفتگو با خانواده، دوستان و یا حتی مشاوره با یک مشاور روانشناس باشد. تعامل با دیگران به نوجوانان کمک می‌کند که از تنهایی و خودارضایی فرار کنند و به جای آن، برای حل مشکلات و تحقق آرزوهایشان با دیگران همراهی کنند.

۲. فعالیت‌های بدنی

یکی دیگر از راه‌های ترک خودارضایی در نوجوانان، فعالیت‌های بدنی است. ورزش کردن، باعث آزاد شدن انرژی و خستگی شدن بدن می‌شود که در نتیجه احساس رضایت و آرامش روحی را به دنبال دارد. همچنین، فعالیت‌های بدنی می‌توانند به عنوان یک محیط اجتماعی برای نوجوانان عمل کنند و از آنها خارج شدن از منزل و دوری از فکر خودارضایی جلوگیری کنند.

۳. تغییر رفتارهای اشتباه

اگر نوجوانان به نحوی به رفتار خودارضایی عادت کرده باشند، تغییر رفتارهای اشتباه می‌تواند به آنها کمک کند. برای مثال، اگر نوجوانان به رفتار خودارضایی به دلیل یک عادت روزانه عادت کرده باشند، تغییر این عادت می‌تواند به آنها کمک کند تا از این رفتار جدا شوند.

۴. مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی به عنوان یک راه دیگر برای ترک خودارضایی در نوجوانان، می‌تواند مؤثر باشد. مشاوره روانشناسی به نوجوانان کمک می‌کند که مشکلاتشان را به صورت موثر حل کنند و به جای اینکه به رفتار خودارضایی تکیه کنند، راه‌های سالم‌تری را برای تغییر رفتارشان پیدا کنند.

۵. توجه به روابط خود

توجه به روابط خود و تلاش برای بهبود آنها، می‌تواند به نوجوانان کمک کند تا از خودارضایی دوری کنند. این می‌تواند شامل بهبود روابط خانوادگی، دوستی‌ها و یا حتی روابط عاطفی باشد. این کار به نوجوانان کمک می‌کند که احساس پذیرش و عشق را تجربه کنند و به جای آنکه به خودارضایی تکیه کنند، به دنبال روابط سالم‌تر با دیگران باشند.

در نهایت، ترک خودارضایی در نوجوانان یک چالش بزرگ می‌تواند باشد. اما با توجه به روش‌های بالا، نوجوانان می‌توانند به جای خودارضایی، به دنبال راه‌های سالم‌تر برای حل مشکلات و تحقق آرزوهایشان باشند.

 

یکی دیگر از نگرانیهای والدین، ترس از خودارضایی فرزندشان است که در بین بعضی از نوجوانان شایع است. والدین چون می ترسند که مبادا فرزندانشان به این عادت زشت، مبتلا شوند لذا ناراحتی خاطر و کشمکش های ذهنی خود را نمی توانند پنهان کنند.

روانشناسان و مشاورین می گویند: « خودارضایی در نوجوانان گاهی موجب آرامش و گاهی هم احساس طردشدگی آنان را تسلی می دهد؛ از خود لذت بردن و به خود پناه بردن یک جور احساس بی نیازی از اطرافیان است که به غلط در ذهن بعضی از نوجوانان جا افتاده است. »

عوارض خودارضایی 

بروز احساسات ناسالم، بعضی ناراحتی های جسمی و روحی و سایر عوارض خودارضایی مثل: سردرد، خستگی، عقیمی، جنون و ناتوانی جنسی، ناشی از خود ارضایی در نوجوانی است؛ همچنین آنها می گویند وقتی نوجوان به این عادت زشت یعنی خودارضایی خو بگیرد، درونگرا و گوشه گیر می شود و همواره در عالم خیال و رؤیا سیر می کند و از واقعیات زندگی فاصله می گیرد، چنین فردی کم کم در بزرگسالی، مردد و سست اراده شده و کارآیی خود را در برخورد با مسایل زندگی از دست می دهد و در نهایت، عنصری ناشاد و تنها خواهد بود.

خودارضایی در نوجوانان 

انتساب این همه درد و بلا به یک نوجوان که دست به استمناء می زند کمی بی انصافی است که البته بیشتر، از ترس و نگرانی خانواده سرچشمه می گیرد.به قول دکتر حییم جنیوت : « استمناء دارای آنچنان خطراتی که بدان نسبت داده می شود نیست» ولی آنچه مسلم است نمی توان به آن بی توجه بود و آن را سرسری پنداشت؛ بدیهی است که برای جلوگیری از خود ارضایی در نوجوانان باید چاره ای اندیشید.

ترک خودارضایی در نوجوانان 

راه هایی که احتمال خطرات خودارضایی در نوجوانان را کمتر می کند عبارتست از:

۱- به نوجوانان خود بیش از پیش امنیت خاطر بدهید، بطوریکه بتوانند دوران پراضطراب و هیاهوی دوره نوجوانی را پشت سر بگذارند.

۲- به نوجوان مهر و محبت بیشتری کنید؛ این کار موجب می شود که به سهولت، متمایل به تغییر اخلاق و رفتار خود با ترک خودارضایی شود، و از احساس طردشدگی نیز هراسی به دل راه ندهد.

۳- در چنین شرایطی، تحت هیچ عنوان با نوجوانان برخورد سختگیرانه، و مخصوصاً توأم با تنبیه بدنی نکنید؛ بلکه صراحتاً و بدون اینکه موضوع را خیلی بزرگ کنید و آن را گناهی نابخشودنی جلوه دهید، با او به مذاکره بنشینید و مضرات خودارضایی را به او یادآور شوید.

۴- عواقب خودارضایی را به نوجوانان تفهیم کنید که خودارضایی دلیل عدم رشد فکری است و آن را یک بازی کودکانه معرفی کنید؛ همچنین با حوصله و متانت به آنها گوشزد کنید که این کار از سر بی تجربگی است و دیگر نباید تکرار شود.

۵- نوجوان را به سرگرمیهای جدیدی مشغول کنید؛ مخصوصاً نام او را در یکی از رشته های ورزشی بنویسید تا بدینوسیله انرژیش در جهت سالمی به کار افتد؛ موفقیت او در یک رشته ورزشی و یا پیدا کردن مهارت در هنری یا دریک حرفه و صنعت دستی، موجب رضایت خاطر و کسب محبوبیت او می شود؛ پرداختن به اینگونه امور؛ غالباً نوجوان را از خودارضایی و سایر سرگرمی های ناسالم، بر حزر می دارد.

۶- اجازه ندهید نوجوان برای ساعاتی طولانی در اتاقش تک و تنها بسر برد؛ گاه گاهی- البته به دلایل موجه- به او سر بزنید و از وی دعوت کنید لحظاتی را نیز در میان اعضای خانواده بگذراند.

۷- سعی کنید برای درست کردن غذا از مواد غذایی محرک، مانند خرما، پیاز، فلفل، تخم‏مرغ، گوشت قرمز، و غذاهای چرب – کمتر استفاده کنید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “راه های ترک خودارضایی در نوجوانان” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا