با رعایت این نکات کاربردی سلامت روان خود را تضمین کنید و شاد باشید

 

چکیده مطلب

سلامت روان یکی از مسائل بسیار مهم زندگی است که اگر به اندازه کافی مورد توجه قرار ندهید فرصت های زیادی را در زندگی از دست خواهید داد، احساس شادی، خوشبختی، حس رضایت از زندگی و … به سلامت روان شما وابسته است. در این نوشته شما با نکاتی برای حفظ و بهبود سلامت روان خود و دیگران آشنا خواهید شد.

اکثر مردم اهمیت سلامت بدن را به خوبی می دانند اما وقتی صحبت از سلامت روان می شود چیز زیادی درباره آن نمی دانند. داشتن سلامت روان زندگی را لذت بخش کرده و همچنین در سلامت جسمانی و افزایش مقاومت بدن تاثیر مثبتی دارد. شما باید نکاتی را برای سلامت روان خود رعاتی کنید که در این نوشته به شما می آموزیم.

کنترل کردن سطح استرس

 

۱. باید هر روز ورزش کنید

وقتی که شما به ورزش کردن می پردازید، مغز شما هورمون هایی را برای کاهش استرس بدن تولید خواهد کرد تا بتواند در مقابل شرایط مختلف واکنش بدن را کنترل کند. اگر سطح استرس بدن بیش از حد بالا باشد سلامت روان و سلامت جسمانی را به شکل جدی مورد خطر قرار می دهد.یکی از بهترین راه ها برای کنترل استرس ورزش کردن مداوم است.

ورزش کردن تنش عضله ها را کاهش داده و به آرامش بیشتر بدن کمک می کند.

ورزش کردن باعث آزاد شدن هورمون اندروفین می شود که در احساس راحتی و خوشی شما تاثیر بسزایی دارد.

سعی کنید فعالیت های مختلفی را امتحان کنید، یوگا، قدم زدن، رقص  و… احساس متفاوتی به شما می بخشند.

وقتی که نگرانی و دغدغه دارید، فکر می کنید که نادیده گرفتن ورزش بهتر است اما در واقع این فریب ذهنی است و ورزش کردن حتی به آرامش و رهایی از دغدغه های ذهنی شما کمک می نماید.

 

۲. به میزان کافی غذای مقوی بخورید

رژیم غذایی مناسب همچنین در کاهش استرس نقش بسزایی دارد. مخصوصا که نکات زیر را در ذهن داشته باشید.

میزان مصرف کافئین خود را کاهش دهید. مصرف زیاد این ماده غذایی موجب افزایش استرس و اضطراب در شما خواهد شد.

سعی کنید با آرامش غذا بخورید. این موضوع در تنظیم کردن سطح استرس و سلامت روان شما تاثیرگذار خواهد بود.

بیش از حد نباید غذا بخورید. اگر به سلامت روان خود می اندیشید حتما به این موضوع توجه داشته باشید که هر کاری که سلامت جسمانی شما را به خطر بیندازد بروی سلامت روان شما هم تاثیرگذار خواهد بود.

بعضی مواد غذایی به کاهش سطح استرس کمک می کنند و سلامت روان شما را تضمین می کنند. موادی مانند آوکادو، موز، چای، ماهی، هویج، دانه های مغذی، ماست و شکلات تیره از جمله ی این مواد غذایی مناسب هستند.

۳. به میزان کافی بخوابید

خوابیدن به میزان مناسب بدن را از استرس و فشارهای روانی حفظ می نماید.ذهن انسان در زمان خواب عمیق به بازسازی خود می پردازد و برای فعالیت مجدد آماده می شود و با این کار فشارهای روانی خارجی را کنترل می نماید.

خواب مانند دکمه ریستارت بدن هست و سطح استرس بدن را به طور زیادی کاهش می دهد. اگر احساس اضطراب می کنید خوابیدن یکی از راه های درمان آن است.

نکته مهم : توجه داشته باشید که کیفیت خواب به اندازه خود خوابیدن اهمیت دارد، خواب به میزان ۸ ساعت در محیطی کاملا آرام و تاریک بسیار مفید خواهد بود. خواب شب را مدیریت کنید و به میزان کافی بخوابید.

۴. تمرین مدیتیشن داشته باشید

تمرین های مدیتیشن ذهنی به شما برای تمرکز بیشتر و زندگی در لحظه کمک زیادی خواهد کرد. هر روز سعی کنید به مدت ۳۰ دقیقه مدیتیشن داشته باشید. حتی این مقدار کم بروی خلق و خوی شما تاثیر مثبت زیادی خواهد داشت و احساساتی مانند واکنش پذیری، اضطراب و افسردگی را از شما دور خواهد کرد.

برای مدیتیشن محیط آرامی بیابید، جایی که تمرکز شما برهم نمی خورد. آرام بنشینید و به افکار خود توجه کنید. اجازه دهید ذهن شما افکار خود را مرور کند.

تمام تمرکز خود را به زمان حال دهید. برای این کار به ریتم نفس کشیدن خود فکر کنید. احساسات در لحظه حال خود را بنویسید.

حتی اگر زمان زیادی برای مدیتیشن در طول روز ندارید سعی کنید در زمان های مختلف روز چند نفس عمیق بکشید و به ریتم نفس کشیدن خود فکر کنید تا حضور در لحظه را احساس کنید. همچنین زمان های شروع روز و قبل از خواب زمان های مناسبی برای مدیتیشن های کوتاه خواهد بود.

عزت نفس خود را بسازید

 

۱. از خودتان انتقاد نکنید

اینکه احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید به سلامت روان شما کمک زیادی خواهد کرد. نگرانی و افکار منفی شما را دچار ترس از آینده خواهد کرد و نمی توانید احساس خوبی داشته باشید. شک و تردید و انتقاد نسبت به خود باعث استرس خواهد شد. تمرین های زیر را برای کاهش نگرانی ها و تضمین سلامت روان شما توصیه می کنیم:

اگر دائما نگران هستید این سوال را از خودتان بپرسید: «آیا من افکاری هستم که دائما به آنها فکر می کنم؟ آیا این افکار را می توانم به شخص دیگری بگویم؟» چنین سوالاتی باعث می شود از انتقاد و افکار منفی نسبت به خود دست بردارید.

افکار منفی خود را تغییر دهید. مثلا شاید همیشه با خود می گویید که به جایی نخواهید رسید. بهتر است با خود بگویید «شاید راه هایی که امتحان می کنم کاملا به نتیجه درستی نرسند اما زندگی با تجربه هایش ساخته می شود و من بهترین تلاشم را انجام می دهم و به خود افتخار می کنم.»


 

۲. نقاط قوت خود را بشناسید

در زمان های سخت و دشوار زندگی باید توانایی آن را داشته باشید که بروی نقاط قوت خود تمرکز داشته باشید. همیشه در مقابل هر شرایط دشواری شما فرصتی خواهید داشت تا نقاط قوت خود را به نمایش بگذارید.

ارزش خود را بشناسید و به خودتان همیشه یادآوری کنید که ارزش بالایی دارید این کار به سلامت روان شما کمک زیادی خواهد کرد.

نقاط قوت خود را بنویسید و به این صورت بهتر می توانید خودتان را بشناسید.

۳. تایید مثبت هویت خود را تمرین کنید

تایید مثبت هویت خود تمرینی برای یادآوری ارزش شخصی است. با این کار اعتماد به نفس خود را در سطح مناسبی حفظ خواهید کرد و سلامت روان شما تضمین خواهد شد. برای این کار روبروی آینه بایستید و با جملات مثبتی به تایید هویت خود بپردازید. مثلا با خود بگویید «من دوست عالی برای دیگران هستم و از داشتن دوستان عالی خود بسیار خرسندم.»

مطالعات نشان داده است که این کار استرس درونی را کاهش می دهد و تفکر خلاقانه فرد بیشتر می شود.

روابط بین فردی را در جهت سلامت روان خود شکل دهید

 

مزایای روابط عاطفی سالم را بدانید. حمایت اجتماعی در شرایط سخت یکی از عناصر ضروری و مهم برای حفظ سلامت روان هست. دوستان و خانواده می توانند سلامت روان شما را در لحظات استرس زا تامین کنند. اعتماد و احترام دو جز مهم در روابط بین فردی است که برای تنظیم روابط خود با دیگران باید در نظر بگیرید.

گوش دادن یکی از مهارت هایی است که سلامت روان شما را تضمین خواهد کرد. با گوش دادن شما احساس احترام و توجه به دیگران را خواهید داشت و آرامش شما به طور زیادی افزایش می یابد.


 

نتیجه گیری

سلامت روان در زندگی به اندازه سلامت جسمی و حتی بالاتر از آن باید مورد توجه قرار بگیرد زیرا می تواند عملکرد شغلی، میزان رضایت از زندگی، احساس خوشبختی شما را تامین کند. اگر شما هم فکر می کنید عوامل بیشتری در سلامت روان تاثیر دارند با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.