راه های خودشناسی : آیا بدنبال راه های مفیدی برای درک بهتر خود هستید ؟
چکیده مطلب
خودشناسی برتر از هر علم و دانشی است. شما اگر به سطح بالاتری از خودشناسی برسید می توانید از توانایی های بیشتری بهره مند شوید. افراد موفق درجه بالاتری از خودشناسی دست یافته اند. آنها میدانند که چگونه از خودشناسی برای رسیدن به نیازها و خواسته های خود کمک بگیرند. در این نوشته روش های خودشناسی را بخوانید.
آیا بدنبال راه های مفیدی برای درک بهتر خود هستید؟ خودشناسی یکی از راه هایی است که میتوانید با آن تمامی ابعاد شخصیتی خود را ،خوب یا بد، بشناسید. اگر میخواهید راههای عملی خودشناسی را بدانید، در ادامه ی این مقاله همراه ما باشید.
۱. نوشتن، راه اول خودشناسی
نوشتن، میتواند یک فعالیت آرام بخش در بخش ناخودآگاه شما باشد، زیرا به شما اجازه میدهد ذهن خود را تخلیه و آزاد کنید و افکاری را که در طول روز نادیده گرفته میشوند، را ابراز کنید. یکی از راه های خلاص شدن از استرس های روزمره، همین نوشتن افکار روی کاغذ است. نوشتن های مستمر از افکار شما میتواند شما را به یک دید شفاف از خودتان برساند و به شما برای خودشناسی بیشتر کمک کند.
۲.مدیتیشن
۱۵ الی ۲۰ دقیقه در صبح یا شب، برای آرام کردن ذهن خود و تمرکز بر روی افکار خود، وقت بگذارید. انجام مراقبه یا مدیتیشن به صورت مستمر، به شما آرامش میدهد. هنگامی که در خود یک آرامش برقرار میکنید، با شخصیت روانی درون خودتان، ارتباط برقرار میکنید که از راه های مفید برای خودشناسی است .
۳. دوست داشتن خود
دوست داشتن بی قید و شرط خود، گاهی سخت است. اما برای درک خود، لازم است. پذیرش خود، نقاط قوت، اختیارات، نواقص و مهارت های شما را به شما نشان میدهد و در نهایت منجر به افزایش خودآگاهی شما خواهد شد. سعی کنید صحبت کردن با خود، نوشتن و تفکر مثبت در مورد خودتان را هر روز تمرین کنید .
۴. ریسک پذیر باشید
اگر از شکست میترسید، بدانید که زندگی کوتاه است. سعی کنید و امتحان کنید ولو اینکه شکست بخورید. قبول کنید که شما همیشه کامل نیستید. زندگی آنقدر کوتاه است که فرصت های جدید، کم پیش میآیند. هنگامی که خطرات زندگی را در قالب یک ماجرا میپذیرید، حتی اشتباهات خود را نیز میپذیرید و از آن ها درس میگیرید .
۵. همواره یادبگیرید
خودتان را با کلاس ها، فیلم ها و تجارب مختلف مشغول کنید و از آنها آموزش بگیرید. ذهن خود را فعال نگاه دارید و خود را با فعالیت های مختلف درگیر کنید تا بدانید که چه چیزی را دوست دارید، چه چیزی دوست ندارید، چه چیزی را درک میکنید و چه چیزی شما را به چالش میکشد. تمام این ها در آخر منجر به خودآگاهی خواهد شد.
۶. گفت و گوهای معنادار داشته باشید
برقراری روابط به شما میآموزد که چگونه خودتان را میبینید و درک میکنید. از بدترین عادت های انسانی، اجتناب از بحث های اجتماعی و ارتباط با دیگران است که در درجه ی اول انسان را از خود و خودشناسی و در درجه دوم از اجتماع دور میکند. با افرادی دوست شان دارید و برای تان مهم هستند همواره تعامل داشته باشید .
۷. فعالیت های خلاقانه را امتحان کنید
زمانی که مجوز ورود خود را به فضای آزاد تخیل صادر میکنید، درهای خودشناسی را به روی خود باز میکنید ! بخش درونی ذهن شما همواره مایل به تخیل و خلاقیت است. فعالیت های خلاقانه میتوانند بی پایان باشند : رنگ آمیزی، نقاشی، خیاطی، نوشتن، پخش موسیقی، طراحی، آواز، بازیگری و …. همه و همه باعث خودشناسی بیشتر شما میشود .
۸. ارزش های خود را بشناسید
در ابتدا ممکن است دشوار باشد که هر یک از ارزشهایتان را کاملا بشناسید. اگر با این مشکل مواجه هستید، با آنچه که کاملا میدانید، شروع کنید. چه چیزی را در خودتان خیلی دوست دارید ؟ چه چیزی در دیگران را بسیار دوست دارید ؟ از نظر شما ارزش وجودی خودتان و دیگران چیستند ؟ شناخت ارزش های خود و الگو برداری از ارزش های دیگران، مقدمات خوبی بر خودشناسی است .
۹. قابلیت های معنوی خود را پیدا کنید
طالع بینی، کارت های Tarot و راه های زیاد فراذهنی وجود دارند که باعث میشوند شما اندکی بیشتر به خودشناسی برسید. دین فعلی خود را بشناسید و آنرا با منطق قبول کنید. اگر دین تان را قبول ندارید، با آن به مخالفت برنخیزید و آنرا انکار نکنید. دین خودتان را عوض کنید !
۱۰. از آزمون ها و تست های شخصیتی استفاده کنید
معیارهای Myers-Briggs خود را میدانید ! آیا تا بحال از تست های شخصیتی استفاده کرده اید ؟! یا سطح هوش هیجانی خود را میدانید ؟ این ارزیابی شخصیتی مبتنی بر روانشناسی به بینش واقعی شما در مورد ویژگیهای شخصیت شما بسیار کمک میکند و موجب افزایش خودشناسی شما میشود .
هیچ کس بهتر از خود شما، نمی تواند شما را بشناسد ! اگر چه زمان زیادی ممکن است طول بکشد تا شما ویژگی های شخصیتی خود را بشناسید، اما در نهایت این خود شما هستید که منجر به خودشناسی شخصیتی و رفتاری خودتان میشوید .
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.