۹ راهکار عملی بدون هزینه برای پایداری و صمیمیت زناشویی
چکیده مطلب
زندگی زناشویی نیاز به یادگیری مهارتهای رفتاری و تعاملی خاصی دارد که در موضوع روانشناسی زناشویی به آن پرداخته میشود. برای تعامل بهتر با همسر خود در زندگی بهتر است آنها را بیاموزید. در این نوشته به آموزش چندین راهکار از روانشناسی زناشویی پرداخته شده است. این نوشته را حتما تا انتها بخوانید.
دوره ماه عسل بعد از ازدواج به سرعت رو به پایان میرود اما آیا نمیشود این حس را بعد از مدتها حفظ کرد؟ روانشناسی زناشویی میگوید که جواب نه است زیرا زندگی پر از فراز و نشیبهای سختی هست که با آن روبرو خواهید شد ولی راهکارهایی برای حفظ و افزایش حس خوشبختی در زندگی وجود دارد که با دانستن آنها میتوانید زندگی زناشویی را روانشناسی کنید و بهبود ببخشید.
در اینجا ۹ راهکار روانشناسی زناشویی در جهت بهبود رابطه زندگی متاهلی خود بخوانید و بکار بگیرید:
۱. به همسرتان (و خودتان) نشان دهید که قدردان حضور او در زندگی هستید
اگر سالیان زیادی هست که از ازدواج شما گذشته است، روانشناسی زناشویی میگوید که کارهایی که در ابتدای ازدواج هیجان انگیز بوده اند و به رابطه شما قدرت میبخشیدند شاید قدرت گذشته را نداشته باشند.
رضایت از زندگی جنبههای گوناگوی دارد که باید به آن توجه کرد، طبق تحقیقات بیشتر افرادی که بعد از ازدواج خیانت میکنند بیشتر از مسائل جنسی، میزان نارضایتی از همسر باعث آن میشود. وقتی که همسر شما احساس ارتباط عاطفی نداشته باشد و مورد قدردانی قرار نگیرد، آسیب پذیری زیادی پیدا میکند و احتمال خیانت و شکل دادن رابطه ای خارج از رابطه زناشویی بالا خواهد رفت.
۲. برای چیزهای کوچک تشکر کنید
در روانشناسی زناشویی گفته میشود رابطه دو طرف باید به گونه ای باشد که شکل محاسبه گرانه به کارهایی که انجام میشود ایجاد نشود، مثلا به همسر خود بگویید من فلان کار را انجام دادم و حالا نوبت تو هست که فلان کار را انجام دهی و وقتی چنین موضوعی بوجود بیاید رابطه شما دچار مشکل خواهد شد.
برای جلوگیری از بوجود آمدن چنین احساسی برای چیزهایی معمولی و کوچک هم از همسرتان تشکر زبانی داشته باشید. این کار به افزایش میزان صمیمیت و حس اعتماد به شما در زندگی زناشویی را افزایش میدهد.
۳. صداقت را تمرین کنید، حتی اگر از بیان واقعیت احساس خوبی نداشته باشید
در زندگی اتفاقات زیادی رخ میدهد که باید با همسر خود درمیان بگذارید، مثلا تصور کنید که یک بدهی مالی ایجاد شده است و با خود میگویید که بدون گفتن به همسرم آن را حل خواهم کرد ولی متاسفانه در زمان مورد نظر این کار انجام نمیشود و شما در فشار مالی قرار میگیرید.
بهتر است در این شرایط جرات داشته باشید و با صداقت فشار روانی حاصل از بدهی مالی را از روی ذهن خود بردارید. در روانشناسی زناشویی صداقت با همسر از چیزهایی است که باعث آرامش شما و کنترل بهتر رویدادهای زندگی خواهد شد.
۴. مراقب ظاهر و پوشش خود باشید، آراستگی ضروریست
بعد از سالیان پس از ازدواج شما دیگر شادابی روزهای جوانی خود را ندارید و زمان آن هست که بروی افزایش شادابی پوست و مو و زیبایی خود وقت بگذارید و اطلاعات خود را افزایش دهید. شاید بپرسید چه ضرورتی دارد؟ در روانشناسی زناشویی باید این موضوع را در نظر داشته باشید که همسرتان زیبایی و شادابی شما را تحسین کند و لازم نیست هر شب مانند ستارگان سینمایی بدرخشید اما باید به گونه ای باشید همیشه که مورد تایید همسرتان قرار بگیرید و این گونه رابطه زناشویی شما صمیمیت و پایداری بیشتری مییابد.
۵. روابط دوستانه خود را با دیگران حفظ کنید
زندگی زناشویی به معنای محدود کردن دنیای خود نیست و باید بتوانید گروههای دوستانه خود را حفظ و بهبود ببخشید. در روانشناسی زناشویی یک رابطه موفق به زمانهایی که به ارتباط با دیگران اختصاص توجه میشود. این گونه شما حرفهای بیشتری برای گفتن برای یکدیگر خواهید داشت و رابطه شما ارتباط عاطفی بیشتری پیدا میکند. البته که اولویت شما همیشه زندگی زناشویی شما هست اما نباید تنها اولویت شما در زندگی باشد.
۶. همیشه مراقب صحبت کردن خود باشید
در روانشناسی زناشویی نحوه صحبت کردن با همسر در تمام طول زندگی نیاز به مهارتهایی دارد که باید بیاموزید. سعی کنید سبک و استایل مناسب را پیدا کنید و هیچگاه جملاتی که به رابطه زناشویی شما لطمه خواهند زد را استفاده نکنید. جملاتی که حس تحقیر و پایین آوردن طرف مقابل میشود را هیچ وقت نباید بکار ببرید. جملاتی که با «تو همیشه … یا تو هیچوقت …» شروع میشوند احتمالا بار معنایی منفی زیادی با خود خواهند داشت. وقتی میخواهید چیزی را به همسر خود بگویید برای دقیقه ای فکر کنید آیا به شکل مناسبی بیان میکنید؟
۷. در برابر همه چیز شریک مشکلات باشید
در زندگی زناشویی چیزهای بزرگ و کوچک زیادی وجود دارد که میتواند نظم زندگی را بهم بزند. مثلا اگر شما عادت به سرگرمیهای پرهزینه دارید احتمالا حساب بانکی شما به سرعت خالی خواهد شد و یا دردسرهای کوچکی که نباید موضوع بحث و مشاجره در زندگی زناشویی شوند.
مثلا فرض کنید با همسرتان به مسافرت رفته اید و لاستیک اتومبیل شما پنجر میشود اما وسایل تعمیر آن در داخل اتومبیل وجود ندارد. در اینجا اگر حس میکنید در موقعیت بدی قرار گرفته اید نباید برسر همسر خود فریاد بزنید که چرا فراموش کار هستی و سرزنشش کنید.
باید این احساس را داشته باشید که شما هم در کنار او هستید و باید برای آن راه حل مناسبی بیابید. درست هست که مسئولیت همسر شما بوده است که وسایل خودرو را بررسی کند اما مسئولیت شما این هست که در زمان گرفتاری بتوانید همراه خوبی باشید و این موضوع را نباید به سادگی فراموش کنید.
۸. از سکوت کردن استفاده کنید
بعضی وقتها در زندگی زناشویی بجای اشاره کردن مستقیم به اتفاقی که افتاده است با سکوت خود درسهای بیشتری به همسرتان میتوانید بدهید. در روانشناسی زناشویی باید بدانید که گاهی وقتها همسر شما متوجه اشتباه خود شده است و سکوت شما میتواند کمک بزرگتری برای تغییر شرایط باشد. البته به گونه ای نباشد که باعث رنجش درونی شما گردد و از این روش فقط برای عبور از مسائلی که به طور گذرا اشتباه هستند استفاده کنید. با تمرین میتوانید بفهمید که در چه جایی سکوت کردن کارایی بیشتری دارد و در چه جایی ایجاد چالش مناسب تر خواهد بود.
۹. سختیهای روزگار را درک کنید
زندگی مانند یک خط مستقیم نیست که آن را طی کنید، پر از پیج و خمهایی خواهد بود که باید بتوانید آنها را پشت سر بگذارید. زندگی مانند تغییر فصلهای سال گاهی راحت و آسوده و گاهی زمستانی و سرد خواهد بود. در روانشناسی زناشویی اشاره میشود که باید بتوانید احساسات مشترک و متقابلی نسبت به همسر خود داشته باشید. در زمان شادی بتوانید هیجان داشته باشید و در زمان فشارهای زندگی در کنار همسرتان قدرت تحمل شرایط را داشته باشید. بهرحال موضوعات مشترک مسئولیت پذیری مشترک میخواهد.
سعی کنید همیشه مهربان باشید و به این فکر کنید حتی در شرایط مختلف چه کارهایی را برای بهبود فضای زندگی زناشویی خود میتوانید انجام دهید. ایجاد صمیمیت و هیجان در زندگی به عهده شما و همسرتان هست و باید بتوانید زندگی را آنطور که شاد و پر هیجان میبینید بدست آورید.
- چگونه با شوهر بد اخلاق رفتار موثر داشته باشیم؟
- وابستگی در رابطهها به چه معناست؟ راههای مقابله با آن چیست؟
- کارهای بد زن و شوهر که باعث طلاق عاطفی و جدایی می شود چیست؟
- چگونه با حرف های عاشقانه به همسر او را بیشتر به خود جذب کنید؟
- ۱۷ نکته برای اینکه چطور دوست داشتنی باشیم ؟
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.