۵ نوع اعتماد در زندگی زناشویی که حتما باید بدانید
چکیده مطلب
اعتماد در زندگی مشترک به چه معنا هست؟ چند نوع اعتماد برای روابط صحیح و سالم زناشویی می دانید؟ آیا اعتماد به همسر فقط همان خیانت نکردن است یا بیشتر ؟ این مطلب را حتما در این باره بخوانید.
آیا ازدواج شامل این ۵ نوع اعتماد که در این مطلب تعریف می کنیم می شود؟ با مجموعه تکامل من همراه باشید تا نکات جدید و کاملا حرفه ای از روابط زناشویی را بیاموزید.
یک ازدواج موفق بر روی اعتمادی بدون شرط بنا شده است. اگر به دنبال روابط کاملا موفق در زندگی زناشویی هستید باید انواع اعتماد و روش های ایجاد آنها را بدانید. اکثر زوج ها اعتماد را فقط در رابطه با خیانت نکردن به همسر خود می دانند اما این موضوع بله مهم است اما تعریف های بیشتری از اعتماد بین زوج ها مطرح هست.
اگر می خواهید بدانید که در یک ازدواج موفق چه نوع اعتمادهایی وجود دارد در اینجا به ۵ مورد آن اشاره خواهیم کرد. بعد از مطالعه این ۵ مورد با روابط خود بسنجید و ببینید که شما کدام موارد را دارید و کدامیک را ندارید. از همسر خود نیز بخواهید که این مطلب را مطالعه کند و نظر خود را بیان کند. این راهی عالی برای فهمیدن به واقعیت رابطه زناشویی تان خواهد بود.
۱.اعتماد نوع اول: به یکدیگر هیچگاه خیانتی نخواهید کرد
ازدواج قراری برای تمام عمر برای متعهد ماندن به همسر است. اگر اعتمادی درکار نباشد ازدواج مفهومی نخواهد داشت. در روابط دوستی این مشکل شاید قابل رفع باشد و حتی بتوانید چشم پوشی کنید اما در ازدواج اینگونه نخواهد بود. اگر روابط زناشویی شما عالی نیست بهتر است از مشاوره خانواده کمک بگیرید.
۲.نوع دوم: بروی یکدیگر کنترل شدیدی ندارید
اگر با صحبت های خود همسر خود را آزرده خاطر کنید و یا بخواهید رفتارهای او را به شدت کنترل کنید این کارها باعث بوجود آمدن حس ترسی حاصل از بین رفتن اعتماد خواهد شد. با کنترل بیش از حد اعتماد از بین خواهد رفت و هرچقدر سعی کنید به همسر خود نزدیک تر شوید دیگر مثل سابق نخواهد بود.
۳. نوع سوم: همسر خود را به خاطر خودش دوست دارید
در این گونه شما همسر خود را بخاطر خودش قبول کرده اید و انگیزه ی دیگری مانند زیبایی فوق العاده، پول، خانواده و … ندارید. اینکه فردی را صرفا به خاطر خود بودن بخواهید حس اعتماد و امنیت از بودن همیشگی تان فراهم می کنید.
۴.نوع چهارم: همسر خود را در مواقع عصبانیت، دعوا و مخالفت ها تنها نمی گذارید
عصبانیت، جروبحث و مخالفت ها چیزهای جدایی ناپذیر از زندگی زناشویی هستند. باید به گونه ای این نوع از اعتماد در زندگی را در همسر خود بوجود بیاورید که بداند حتی در سخت ترین شرایط او را تنها نخواهید گذاشت و هیچگاه صحبت از طلاق در بحث ها برای تهدید همسر خود استفاده نکنید زیرا اعتماد دو طرفه را از بین خواهد برد.
۵. نوع پنجم: همسرتان اولویت اول شما باشد
در روابط دوستی قبل از ازدواج شاید این نوع رابطه را تجربه کرده باشید که عشق و محبت خود را با اولویت دادن به فرد مقابل ابراز می کنید. در زندگی زناشویی نیز این چنین اعتمادی لازم و ضروری است. همسر شما باید نسبت به دیگران در اولویت باشد در غیر اینصورت عدم اعتماد بوجود خواهد آمد. در برنامه ریزی زندگی خود اولویت بندی داشته باشید. اما اولویت اول شما همسرتان باید باشد.
روش های اعتماد سازی دوباره بعد از خیانت یا دروغ
فرقی نمی کند خیانت باشد یا دروغ و یا حتی شکستن قولی که به همسر خود داده اید، چنین مسائلی در زندگی مشترک مشکل ساز خواهد بود. اعتماد بین زن و شوهر با چنین اعمالی خدشه دار خواهد شد و به طور میتواند آن را نابود کند و اگر چنین چیزهایی در زندگی شما رخ دهد اعتماد سازی دوباره هم چالش بزرگی برای شما خواهد بود.
اعتماد در زندگی مشترک به این معنی است که درباره همسر خود احساس خیانت نداشته باشید و بتوانید زندگی راحتی را تجربه کنید.
لیستی از کارهایی که میتوانید برای اعتمادسازی دوباره انجام دهید
۱. دوباره به همسر خود عشق بورزید و مسائل گذشته را فراموش کنید. حساسیت بی جا که اعتماد را از بین میبرد.
۲. تصمیم بگیرید که ببخشید و یا بخشیده شوید.
۳. اگر شما کسی هستید که دروغ گفته و یا خیانت کرده است باید با رفتار خود نشان دهید که چنین مسائلی رخ نخواهد داد. یعنی مخفی کاری، راز نگفته نداشته باشید و دروغ نگویید و … . شما باید به شکل شفافی با همسر خود ارتباط برقرار کنید.
۴. هدف های مشخصی با همسرتان داشته باشید. با همسرتان درباره اهدافتان صحبت کنید و پس از مدتی مجددا اهداف خود را بررسی کنید که در مسیر رسیدن به آنها باشید.
۵. شما باید قولی که در زمان ازدواج به یکدیگر داده اید را دوباره به یاد آورید و به همسر خود بگویید.
۶. به احساسات همسرتان توجه کنید و سعی کنید با نگاه کرده از زوایه دید او، موقعیتش را درک کنید.
۷. صادقانه رفتار کنید. از جملاتی مانند «من نمی دانم.» که کمی صداقت شما را زیر سوال میبرد استفاده نکنید.
۸. از کلمات تندی که جرقه بحث و دعوا میتواند باشد استفاده نکنید.
۹. از کلماتی که سرزنش کننده استفاده نکنید.
۱۰. از کلمات امری و حکم دادن استفاده نکنید. کلماتی مانند «تو باید…» «تو حتما….» «هیچوقت …»
۱۱. از شنیدن نصیحت های دوستان و نزدیکان و مشاوره خانواده دوری نکنید. صحبت های آنها را بشنوید و نکته ای مفیدی پیدا خواهید کرد.
۱۲. بدانید که همسرتان نیاز به صداقت و درستی رفتار شما دارد.
۱۳. بدانید که بوجود آوردن اعتماد دوباره با همسر زمان بر خواهد بود و فورا نمی توانید همه چیز را تغییر داهید. زمان مشخصی هم نمی توان برای آن در نظر گرفت اما بعد از مدتی متوجه اعتماد مجدد همسرخود خواهید شد.
۱۴. مشکلی ندارد که با همسرتان درباره خیانت و دروغی که به شما گفته شده است صحبت کنید. صحبت درباره چنین مسائلی به شما در حل سریعتر مشکل خود کمک خواهد کرد و راه حل های آن را خواهید یافت.
۱۵. به احساسات درونی خود توجه کنید و با همسرتان به اشتراک بگذارید. شما میتوانید به آرامش همسر خود بیفزایید بدون اینکه احساس قربانی بودن به شما دست بدهید.
در نهایت موارد زیر را برای التیام ضربه های روحی ناشی از مشکلات زناشویی در نظر بگیرید:
- زمان
- صبر
- صداقت
- تعهد
- عشق
- بخشش
شاید برایتان در ابتدا کمی دشوار باشد که چنین مسائلی را حل و فصل کنید اما وقتی توانستید آن را برطرف کنید سعی کنید آرامش را برای همیشه به زندگی خود بازگردانید. همچنین از مشاوره های خانواده نیز میتوانید برای کسب اطلاعات و افزایش دانسته های خود کمک بگیرید.