چگونه افسردگی پس از زایمان را درمان کنیم ؟(نشانه ها،علل،درمان،اقدامات)

افسردگی پس از زایمان
  • چگونه افسردگی پس از زایمان را درمان کنیم ؟

    افسردگی پس از زایمان یکی از مشکلات شایع در زنان پس از زایمان است. این مشکل می‌تواند تا یک سال پس از زایمان همچنان ادامه داشته باشد و ممکن است برای زنان خیلی سخت باشد تا با آن کنار بیایند. برای درمان این مشکل، باید روش‌های متنوعی را به کار برد.

    یکی از روش‌هایی که می‌تواند در درمان افسردگی پس از زایمان موثر باشد، مراجعه به پزشک است. پزشک ممکن است پیشنهاد دهد تا داروهای ضدافسردگی مصرف شود. اما در صورتی که زنان برای استفاده از داروها مخالفت دارند، روش‌های دیگری نیز وجود دارد.

    یکی از روش‌های دیگر، مراجعه به مشاور است. مشاور می‌تواند به زنان کمک کند تا با مشکلاتشان برخورد کنند و راه حل‌هایی برای آن پیدا کنند. این روش می‌تواند به زنان کمک کند تا با افسردگی پس از زایمان مبارزه کنند و از آن خلاص شوند.

    روش دیگری که می‌تواند مفید باشد، ورزش است. ورزش به زنان کمک می‌کند تا با استرس و اضطراب خود برخورد کنند و روحیه خود را بهبود بخشند. برای این کار، زنان می‌توانند به باشگاه ورزشی بروند یا ورزش‌هایی مانند پیاده‌راهی یا دوچرخه‌سواری انجام دهند.

    روش دیگری که می‌تواند در درمان افسردگی پس از زایمان مفید باشد، مراقبت از خود است. زنان باید به خودشان اهمیت بدهند و زمان کافی برای استراحت و خوابیدن داشته باشند. همچنین، زنان باید به خودشان مراقبت کنند و سعی کنند هرگونه فشار را از خود دور کنند.

    در نهایت، باید به یاد داشت که افسردگی پس از زایمان یک مشکل شایع است و بسیاری از زنان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. اما با استفاده از روش‌های مختلف، می‌توان به راحتی با این مشکل برخورد کرد و از آن خلاص شد.

    آیا می دانید امروزه ۷۰ الی ۸۰ درصد مادرانی که  به تازگی فرزندشان  به دنیا  آمده احساسات منفی بعد از زایمان  دارند ؟ و باید درمان افسردگی بعد از زایمان چه کار کنیم؟

    این رویداد در خانم ها امری رایج می باشد و آنها پس از زایمان با این تغییر در خلق و خو روبرو می شوند. اما اگر این تغییرات خلق و خوئی بعد از چند روز از بین نرود تبدیل به شرایطی می شود که به آن افسردگی پس از زایمان گفته می شود.

     

    مادرانی که در شرایط پس از زایمان دچار این افسردگی می شوند معمولا درمورد احساسات خودشان حرفی نمی زنند و در این باره احساس خجالت می کنند.

     محققان در این زمینه معتقدند که معمولا این تغییر رفتار به درستی تشخیص داده نشده و معمولا درمان هم نمی شود. این امکان وجود دارد که مادر احساس کند مادر دلسوزی برای فرزندش نیست و از اینکه حس  می کند علاقه ای به مراقبت از فرزندش ندارد احساس گناه شدیدی را داشته باشد این موضوع در بسیاری از مادران بعد از گذشت مدتی از بین خواهد رفت اما گاها در بعضی از افراد که ممکن است دچار افسردگی بعد از زایمان شوند بر روی ارتباط بین مادر و فرزند تاثیر می گذارد که گاها برای همه ما سوال پیش آمده که چه راه حل هایی برای  درمان افسردگی بعد از زایمان  وجود دارد؟

     در واقع محققان در این زمینه گزارش کرده اند که این نوع افسردگی می تواند اثرات مفنی و ناخوشایند کم یا زیادی بر روی رابطه ی مادر و فرزندش بگذارد.

    معمولا کودکان بالای یکسال که مادرانشان دچار این نوع افسردگی شده اند به مراتب واکنش های رفتاری نامناسب بیشتری  را نسبت به سایر کودکان هم سن وسال خود نشان می دهند .به این دلیل شناخت و تشخیص این نوع تغییر در رفتار و اختلالات خلقی بسیار ضروری است و باید آن را جدی گرفت.معمولا کودکان بالای یکسال که مادرانشان دچار این نوع افسردگی شده اند به مراتب واکنش های رفتاری نامناسب بیشتری  را نسبت به سایر کودکان هم سن وسال خود نشان می دهند .به این دلیل شناخت و تشخیص این نوع تغییر در رفتار و اختلالات خلقی بسیار ضروری است و باید آن را جدی گرفت.

     زمانی که کودک به دنیا می آید تغییرات فیزیولوژیکی و روحی فراوانی در مادر آن کودک ایجاد می شود. برای مادرانی که دچار این بحران شده اند بهترین راه برای مبارزه با آن صحبت کردن درمورد چالش های ایجاد شده می باشد.

    بدیهی است مادرانی که با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند باید سریعا شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند اما متاسفانه اغلب به دلیل عدم شناسایی و درمان به موقع  این مشکل باقی می ماند شناسایی مادرانی که در معرض این نوع افسردگی قرار دارند جزءاولین گام در درمان این بیماری می باشد.

    خوشبختانه امروزه به کمک محققین راه های طبیعی و درستی در رابطه با کاهش و درمان استرس برای این نوع زنان به وجود آمده است که برای  درمان افسردگی بعد از زایمان  باید چه کاری انجام دهیم ؟

    نشانه های افسردگی پس از زایمان:

    بر اساس تحقیقات به عمل آمده این افسردگی می تواند به دلیل تغییرات هورومونی ،عوامل اضطراب زا ،آسیب های بیولوژیکی باشد، اما تاکنون علت اصلی آن شناخته نشده است.

    طبق مطالعات به عمل آمده بیشتر دلایلی که در این روند  نقش به سزایی دارند عوامل اجتماعی می باشند.

    احتمال بروز افسردگی بعد از زایمان در اشخاصی که قبلا دچار افسردگی یا بیماری های روحی و روانی بوده اند ، بسیار بیشتر است که الان همه می دانند درمان افسردگی بعد از زایمان به چه روشی انجام شود بهتر است؟

    این نوع افسردگی سبب می گردد اشخاص دچار مشکلات  فراوانی شوند .وقتی که مادر از مادر شدنش خشنود نباشد و توانایی انتقال احساس خوب به فرزندش را ندارد یاازینکه  قدرت انجام کاراهای مادرانه را ندارد نسبت به خودش احساس بدی داشته باشد.این موضوع سبب گرایش به تنهایی ، احساس پوچ بودن ، بی مسئولیت بودن، شده که به این اتفتق افسردگی گفته می شود.

    افسردگی بعد از زایمان نشانه ای برای افسردگی حادتر است صاحب نظران معتقدند مادرانی که دارای نشانه های شدیدی هستند حتما آن را مورد تحقیق قرار داده زیرا ممکن است هیچ نشانه بیولوژیکی برای این  نوع افسردگی وجود نداشته باشد اما دوران بارداری و پس از زایمان پر از استرسی را برای فرد منجر شود و میتواند زمینه را برای افسرگی حاد فراهم سازد.

    امروزه مطالعات نشان می دهد که پزشکان از یک روش بررسی مناسب  برای تشخیص و درمان مادرانی که در شرف ابتلا به افسردگی بعد از زایمان هستند  پیدا کرده و به ما می گویند که برای درمان افسردگی بعد از زایمان چه کار کنیم.

    نشانگرهای زیر برای این شرایط باید مدنظر قرار گیرد:

    افسردگی در مادر:افسردگی در طول دوره بارداری اتفاق می افتد وممکن است  در هریک از این ۹ ماه اتفاق بیفتد.

    اضطراب نگهداری ازنوزاد:اضطراب مربوط به نگهداری از نوزاد ممکم است فرد را تحت تاثیر خود قرار بدهد.

    حمایت از مادر :اگر مادر حس کند کسی او را مورد حمایت و لطف خود قرار نمی دهد ممکن است بسیار آزرده خاطر شود.

    اضطراب های روزمره:اگر مادر در طول بارداری زندگی پر از اضطراب و تنش و درگیری داشته باشد ممکن است زمینه برای ابتلا وی به این نوع افسردگی فراهم شود.

    استرس بعد از تولد کودک:ناراحت بودن مادر درباره یک عامل آزاردهده و دلخراشی که دلیل آن را کاملا نمی داند.

    ناراضی بودن زن از ازدواج با همسرش :این نارضایتی و عدم خشنودی خود می تواند مادر را دچار این نوع افسردگی کند.

    داشتن افسردگی در گذشته:اشخاصی که در گذشته به افسردگی مبتلا بوده اند.

    تحقیقات نشان می دهد مادرانی که دچار افسردگی بعد ار زایمان هستند نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض خطر استفاده از سیگار و الکل و دخانیات دودی دیگر هستند همچنین این افراد بیشتر از بقیه زنان درخطر سودجویی جسمی و روحی قرار می گیرند.

    یکی از علائم افسردگی بعد از زایمان احساس خودکشی و زیان رساندن به خود است تحقیقات انجام شده بر روی زنان نشانگر این است که آسیب به خود از دومین علل مرگ در کشورهای توسعه یافته می باشد و خودکشی جزء علت های اصلی مرگ اشخاص در کشورهای توسعه یافته و یا غیر توسعه یافته می باشد.فکر کردن به ایجاد لطمه به نوزاد نیز در اوایل به دنیا آمدنش ممکن است اتفاق بیفتد که در مادرانی که  دچار افسردگی بعد از زایمان هستند این اتفاق بیشتر دید می شود.

    برای مبتلا نشدن به افسردگی پس از زایمان بهتر است قبل از زایمان به تمامی نکات مبتلا نشدن به این بیماری را بررسی کرده و مطلع شویم که در صورت مبتلا شدن به افسردگی چگونه افسردگی پس از زایمان را درمان کنیم.

    افسردگی پس از زایمان چگونه بر روی نوزاد اثر می گذارد؟

    افسردگی برروی ارتباط گرم و صمیمی مادر با کودکش اثرات مخرب و منفی بسیاری می گذارد و این تاثیر در کودک نیز دیده می شود. مادران افسرده به طور کامل نیازهای کودکانشان را برطرف نمی کنند و اغلب در مقابل این نیازها رفتارهای غیر مثبتی دارند. زمانیکه ارتباط بین مادر و کودک دچار مشکل شود این مشکا بر روی رفتارها و احساسات آن کودک نیز تاثیر منفی برجای می گذارد.

    سه درمان معمول برای افسردگی بعد از زایمان:

    شناخت و بررسی راه های درمان این نوع افسردگی بسیار حیاتی و مهم است زیرا می تواند بر روی روند بزرگ شدن و تربیت کودک اثرات مخرب و جدی داشته باشد.

    مطالعات نشان می دهد افسردگی بعد از زایمان ار طریق  غربالگری در مراجعات اول مادر انجام شود این آزمایش در ۴ تا ۶ هفته بعد از زایمان بر روی مادر انجام می شود.

    راه های انجام غربالگری بیش از ده مورد می باشد که بر روی عوامل عاطفی وواکنش های مادر تاکید می کند.

    سه درمان معمول برای افسردگی بعد از زایمان:

    درمان روحی روانی:

    رایج ترین  روش درمان شامل درمان میان فردی و درمان اخلاقی در مدت زمان کوتاهی می باشد.

    پزشکان در شناخت و بهبود حال مادرانی که دچار افسردگی بعد از زایمان نقش موثری را ایفا می کنند چرا که اغلب مادران این حالات و رفتارهای خود را عادی و معمولی می دانند.

    مادرانی که دچار این افسردگی شده اند معمولا علت آن را حمایت نشدن از سوی خانواده ،دوستان ،همکاران میدانند اما بیشتر این حمایت نشدن را از سوی همسر خود می بینند.

    درمان افسردگی بعد از زایمان یکی از راه های درمان کوتاه و سریع درمان میان فردی است که در این نوع درمان واکنش هاو تغییرات رفتاری شخصی خاص که از طرف زنان تجربه شده مورد بررسی قرار می گیرد اما طبق بررسی ها و تحقیقات انجام شده در چند سال گذشته  نشان می دهد اکثر بیمارانی که از افسردگی حاد رنج می برند مصرف داروهای ضد افسردگی  را بیشتر از این روش موثر می دانند.

    طبق آمار بدست آمده ۳۱ درصد زنان شیردهی که دچار این افسردگی شده اند به مصرف داروهای ضد افسردگی علاقه ای نشان نداده اند  زیرا مجبور به شیر دادن کودکشان بوه اند و روش درمان میان فردی را ترجیه داده اند که این روش در این اشخاص تاثیرات خوب و به سزایی داشته باشد.

    ۲.استفاده از داروهای ضد افسردگی:

    سه درمان معمول برای افسردگی بعد از زایمان:

    روند درمان افسردگی بعد از زایمان توسط پزشکان همان روش درمان در اشخاص عادی می باشد که دچار اینگونه افسردگی نبوده اند و اغلب دوز داروهای تجویز شده برای بیماران افسرده بعد از زایمان با افراد عادی یکسان می باشد.

    نوع دیگر از داروهای ضد افسردگی داروهای سه حلقه ای هستند که برای این موارد تجویز می شوند این دارو می تواند بر روی عملکرد پیغام رسان های شیمیایی طبیعی تاثیر بگذارد و علائم افسردگی را تا حدود زیادی کم کند.

    بعضی از پزشکان معتقدند این امکان وجود دارد که داروهای ضد افسردگی به ایجاد تغییر متابولیکی بعد از زایمان سبب شود و فعالیت های نگهداری مادر از کودک را دچار اختلال نماید. براساس این نظریه چگونه افسردگی پس از زایمان را درمان کنیم ؟

    ۳.هورمون درمانی:

    در زمان زایمان هورمون های استروژن و پروژسترون در مادران تا حدود زیادی کم می شوند و این خود میتواند زمینه ای برای به وجود آمدن افسردگی باشد که در این مورد می توان از  روش هورمون درمانی بهره برد.

    هورمون استروژن در درمان افسردگی بعد از زایمان تاثیر زیادی دارد و می تواند بسیار موثر باشد با این وجود  نباید درمان به وسیله استروژن در مادرانی که خطر افزایش ترومبوآمبولی دارند انجام شود زیرا درمان به کمک استروژن  می تواند در تولید شیر مادر اختلالاتی ایجاد کند.

    روش های خانگی برای درمان افسردگی بعد از زایمان:

    اسید چرب امگا ۳:

    طبق آمار و مطالعات امروزی کمبود اسید چرب امگا ۳ می تواند بر افسردگی بعد از زایمان تاثییرات منفی داشته باشد زیرا اسید پرب امگا ۳ باعث کمتر شدن احساس استرس و افسردگی می شود.

    طبق گزارشات به دست آمد اکثر مادرانی که دچار افسردگی بعد از زایمان شده اند سطح DHA تا حدودی پایین بوده است ایجاد تغییر در بارداری و روند تولید شیر در مادر باعث کم شدن DHAمی شود.مطالعه بر روی حیوانات نشان داده کمبود DHAدر مغز مادران بعد از زایمان میتوان سبب تغییرات نوروبیولوژیکی شود که این امر مستقیما با افسردگی و عدم توانایی مغز برای کنترل استرس ارتباط دارد.

    در دوره بارداری باید از مواد غذایی که حاوی اسید چرب امگا ۳ هستند مانند سالمون،گردو،دانه چیا،دانه کتان، و زرده تخم مرغ به مقدار کافی استفاده نمود.

    همچنین بخوانید :
    زنان چه مردانی را بیشتر دوست دارند

     مادرانی که در گذشته دچار افسردگی بوده اند با خوردن غذاهای حاوی روغن ماهی می توانند از علائم افسردگی بعد از زایمان فاصله بگیرند.

    با طب سوزنی چگونه باید به درمان افسردگی بعد از زایمان بپردازیم ؟

    طب سوزنی یکی از روش های متداول سنتی است که ریشه آن به طب سنتی چینی برمیگردد و نقاطی را در بدن با قرار دادن سوزن بر روی پوست دچار واکنش می کند.

    تمرینات ورزشی:

    طبق تحقیقات بعمل آمده بر روی زنان باردار و پس از بارداری نشان داده شده که انجام تمرین های ورزشی برا این افراد بسیار سودمند می باشد. بسیاری از مادران برای بهبود وضعیت افسردگی پس از زایمان خود به جای مصرف داروهای ضد افسردگی انجام تمرینات ورزشی مناسب را ترجیه داده اند.

    تحقیقات نشان می دهد مادرانی که تمرینات ورزشی مناسبی را انجام داده اند شاداب ترند و افسردگی و استرسی کمتری در آنها دیده شده است.

    دانستن نشانه ها و برنامه ریزی از قبل برای درمان افسردگی بعد از زایمان:

    زنانی که در دوره بارداری قرار دارند باید آشنایی زیادی را با افسردگی بعد از زایمان و نشانه ها و علائم آن داشته باشند.

    این مادران باید  کلاس های آموزشی در این باب را گذرانده و کتاب های زیادی را در این زمینه مطالعه نمایند.

    صحبت کردن با همسر خود قبل از به دنیا آمدن فرزند می تواند تا حدودی زیادی به مادر کمک کرده زیرا در این مواقع پشتیبانی همسر بسیار مفید خواهد بود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا