عذرخواهی کردن چرا برای بعضی ها یکی از سختترین کارهای دنیا است
زمان مورد نیاز برای مطالعه این مقاله فقط
۵دقیقه
عذرخواهی کردن
- ۱ عذرخواهی کردن
- ۲ چرا عذر خواهی سخته
- ۳ یادمان باشد
- ۴ عواقب عذرخواهی نکردن
- ۵ چگونه غذرخواهی کنیم
عذرخواهی کردن چرا برای بعضی ها یکی از سختترین کارهای دنیا است
به نظر شما چرا عذرخواهی کردن یکی از سختترین کارهای دنیا هست ؟
اگر بخواهیم این مورد را بررسی کنیم این کار برای برخی از افراد سخت و غیر ممکنه هست
چرا عذر خواهی سخته
به این دلیل که خیلی افراد به واسطه غروری که دارند و در آن لحظه باید غرور خود را زیر پا بگذارد از انجام این کار شانه خالی می کنند و برای انجام ندادن این کار حاضر هست دست به هر عملی بزند تا این غرور خود را حفظ بکند.
دلیل بعدی اینکه گاهی هم ترس از این دارند که از جایگاه خودش تنزل پیدا بکنند .
یکی دیگر از دلایلی که افراد از عذرخواهی کردن و ابراز پشیمانی اکراه دارند به خاطر این است که از اعتمادبهنفس و عزت نفس پایینی برخوردار هستند و از این موضوع میترسند که در مقابل خطای خود عذرخواهی بکند در عوض حاضر هستند تقصیر را به گردن همه بیندازند اما خطایی متوجه خود آنها نباشد.
یادمان باشد
دقیقترین افراد هم ممکن است در انجام کاری اشتباه بکند و این امر برای هیچکس خوشایند نیست اما باید این اصل را پذیرفت که ما انسان هستیم و ممکن است گاهی کاری را اشتباه انجام بدهیم. انسانهای شجاع با این دید، اشتباهات خود را میپذیرند و از بابت اشتباهی که مرتکب شده اند از دیگران عذرخواهی میکنند.
۲۵ % این مقاله مطالعه شده
عواقب عذرخواهی نکردن
گاهی عذرخواهی نکردن موضوع را خیلی پیچیدهتر میکند.
ممکن است یک مسئله خیلی ساده به یک بحران تبدیل شود و کار بهجاهایی کشیده شود که خوشایند هیچکس نیست
اما بهمرورزمان افراد با رشد و تجربهای که به دست می آوردند به این نتیجه می رسند که عذرخواهی کردن یکی از بهترین و کمخرجترین کارها و جلوگیری از بحرانهای بعد آن هست .
چگونه غذرخواهی کنیم
حالا برای اینکه بتوانیم عذرخواهی بکنیم باید یکسری از کارها انجام دهیم و صرفاً با یک کلمه ببخشید بهتنهایی نمیشود از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد و توقع نتیجه مطلوب و بخشش را هم داشته باشید.
اگر در این لحظه این باور در شما وجود داشته باشد که عذرخواهی کردن سختترین کار دنیا نیست و با این دید در مسیر زندگی حرکت کنید میخواهم شمارا با یک فرمول عذرخواهی که در بیشتر مواقع جواب میدهد و عین حال ساده هم هست آشنا بکنم.
پشیمانی+ عذرخواهی+علت+جبران
با توجه به فرمول بالا که اگر آن را درست به کار بگیرید در بیشتر مواقع میتوانید نظر شخص مقابل را جلب و از بحران و عواقب بعدی آن کار اشتباه جلوگیری کنید.
–وقتی کاری اشتباهی را انجام دادید و یا اینکه خطایی صورت گرفته از کار اشتباه خود دفاع نکنید و همان اول از ابراز پشیمانی را ابراز کنید و از بابت آن عذرخواهی کنید.
در ادامه..
علت را مطرح بکنید که چرا این اتفاق رخداده هست اگر مقاله چگونه از دیگران عذرخواهی بکنیم در آنجا گفتیم تا جایی که میشود علت را به گردن دیگران نیندازید و تا آنجا که امکان دارد مسئولیت را خودتان بپذیرید.
مگر اینکه در شرایط خاص که علت یک عامل بیرونی و خارج از کنترل شما بوده هست و در آخر هم باید مطرح کنید که چطور حاضر هستید این اشتباه جبران بکنید تا شخص مقابل هم راضی بشود و از سر تقصیر و خطای شما بگذرد .حالا میخواهیم فرمول بالا در قالب یک مثال عرض بکنیم.
۷۵ % این مقاله مطالعه شده
مثال ۱:
فرض کنید شخصی وارد یک رستوران میشود و غذایی سفارش میدهد.
و هنگامیکه مشغول غذا خوردن میشود احساس میکند که آن غذا از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و نسبت به آن اعتراض میکند (در اینجا به فرض اینکه مشتری درست میگوید و حق با او هست )
با شنیدن اعتراض شخص مسئول رستوران میتواند دو راه اشتباه پیش بگیرید
۰۱- یکی اینکه از غذای رستوران دفاع بکند و نخواهد از خطای صورت گرفته عذرخواهی بکند و مشکل را بیشتر متوجه مشتری می کند.
۰۲- درراه دوم دیگران ازجمله کادر آشپزخانه را مقصر این اشتباه بداند
مثال ۲:
اما حالا فرض کنید در یک رستوران دیگر اتفاق مشابه رستوران اولی رخداده اما مسئول آن برعکس رستوران قبلی بسیار باهوش و مسئولیتپذیر هست این شخص ابتدا مسئولیت را قبول میکند از مشتری از بابت این اشتباه رخداده عذرخواهی میکند و آن گردن دیگران نمیاندازد حتی اگر آشپز مقصر بوده باشد و علت را توضیح میدهد و گوشزد میکند که این اتفاق غیر عمد بوده و در آخر هم آن را جبران میکند.
نتیجه
حالا شما اگر جای آن مشتری بودید و با توجه با توضیحات بالا حاضر بودید برای بار دوم به کدامیک از آن رستورانها مراجعه کنید، پس میبینید که عذرخواهی یکی از سختترین کارهای دنیا نیست برعکس باور خیلی از افراد نیست و گاهی نجات دهند هم هست.
نتیجه:
۰۱-عذرخواهی کردن یکی از بهترین روشها برای بازگشت اعتماد ازدسترفته به طرفین پس از رخدادن اشتباه هست
۰۲-کسانی که صادقانه عذرخواهی میکنند همیشه مورداحترام دیگران قرار میگیرند
۰۳- فرمول ساده پشمیانی+ عذرخواهی+علت+جبران همیشه به یاد داشته باشد
چگونه معذرت خواهی کنیم؟
در ابتدا لازم می دانیم به این موضوع اشاره کنیم که گاهی نیت مهم نبوده و رفتار فقط به چشم می آید. دلیل آن هم واضح است، شخص مقابل فقط رفتار ما را می بیند و از نیت ما آگاهی ندارد. به این موضوع توجه کنید که روابط اجتماعی بر روی زندگی ما تاثیرات به سزایی دارد. مطمئنا اگر در رابطه با یک دوست با مشکلی رو به رو شویم در روحیه ما هم تاثیر منفی خواهد داشت.
*
اگر در یک رابطه عاطفی برای شما مشکلی پیش می آید، این رابطه می تواند با یک دوست، همکار، اهل خانواده و حتی شریک زندگی باشد، بهترین کار برای آن که رابطه خود را احیا کنید این است که بابت اشتباه خود عذر خواهی کنید. با راهکارهای زیر یاد می گیریم که چگونه معذرت خواهی کنیم تا نتیجه آن خوب و رضایت بخش باشد.
لازم به ذکر است که عذر خواهی کردن در همه موارد به هم شباهت ندارند. به عنوان مثال گاهی کودکی حرکتی زشت انجام می دهد و والدین او را مجبور می کنند که برای حرکت خود عذر خواهی کنند. این امر با زمانی که شما خود می دانید که کار اشتباهی انجام داده اید و برای عذر خواهی پیش قدم می شوید کاملا متفاوت است.
بازگو کردن احساس خود به طرف مقابل
اولین موردی که باید یاد بگیریم که چگونه معذرت خواهی کنیم، این است که بتوانیم در رابطه با احساسات خود صادق باشیم. البته به این موضوع توجه داشته باشید که منظور ما احساسی است که ندامت و پشیمانی شما را به طرف مقابل نشان می دهد. به عنوان مثال می توانید بگویید که خیلی متاسفم بابت رفتاری که شما را ناراحت کرد. دقت کنید که با بیان احساسات باعث وخیم تر شدن ماجرا نشوید.
اشتباه خود و تاثیرات منفی که می تواند به دنبال داشته باشد را
قبول کنید
شاید بتوان گفت که این قسمت از عذر خواهی کردن بسیار سخت است. زیرا شما به عنوان کسی که مرتکب اشتباه شده است باید آن را قبول کند و این مورد تنها در زمانی حاصل می شود که احساس مسئولیت داشته باشد. یعنی شما به عنوان کسی که اشتباه کرده است باید احساسات فرد مقابل را درک کنید.
برای یادگیری آن که چگونه معذرت خواهی کنیم باید خود را به جای طرف مقابل بگذارید، اگر کسی با شما چنین رفتاری کند تا چه اندازه ناراحت خواهید شد. بعد از آن که عمق فاجعه پیش آمده را به خوبی درک کردید می توانید راحت تر عذر خواهی کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولا آدم ها در درک احساس طرف مقابلشان قوی هستند، یعی اگر شما یک معذرت خواهی ساختگی و بدون احساس پیشمانی داشته باشید تفاوت آن با معذرت خواهی که از صمیم قلب باشد کاملا مشخص خواهد بود و به شما توصیه می کنیم که معذرت خواهی نکردن بهتر از نقش بازی کردن است.
*
اجازه دهید برای آن که این مفهوم را به خوبی متوجه شوید مثالی عنوان کنیم. فرض کنید همسر شما در جمع خانواده خود حضور دارد و شما بی خبر از این موضوع با او تماس می گیرد و قبل از آن که از وی در رابطه با جایی که هست سوال بپرسید شروع به پرخاشگری می کنید. همسر شما حق دارد اگر از این رفتار ناراحت شود. در این جا اگر می خواهید برای عذر خواهی قدم پیش بگذارید باید مسئولیت کار خود را به طور کامل قبول کرده باشید.
لازم به ذکر است که باید کاملا آگاه باشید که رفتارتان چه تاثیرات منفی بر ذهن خانواده همسر شما بر جای گذاشته است. با درک این موضوعات می توانید راحت تر و با آسودگی بیشتر احساسات منفی و ندامت خود را بیان کنید و طبیعی است که نتیجه آن هم بهتر خواهد بود. زیرا همسر شما به خوبی درک می کند که از کار خود پشیمان و نادم هستید.
بازیابی رابطه خراب شده
دقت داشته باشید که گاهی اشتباه شما منجر می شود که رابطه ای از بین برود و دیگر ادامه نداشته باشد. اگر واقعا از اشتباه خود پشیمان هستید، تاثیرات منفی آن را درک کرده اید و در رابطه با احساس ندامت خود با طرف مقابل صحبت کرده اید، لازم است که برای بازیابی رابطه خود هم تلاش داشته باشید. گاهی طرف مقابل از شما ناراحتی زیادی ندارد، مشکل با یک معذرت خواهی حل می شود. گاهی هم لازم است برای احیا رابطه خود کارهای دیگری را انجام دهید که اشتباه شما را جبران کند.
در رابطه با این موضوع که چگونه معذرت خواهی کنیم باید دقت داشته باشید که جبران کردن هم امری بسیار مهم است. اگر نمی دانید که چگونه می توانید جبران کنید کافی است از خود شخص بپرسید. سوال ساده ای خواهد بود… چه کاری از دستم بر می آید تا جبران اتفاقی که صورت گرفت باشد؟
*
در این حالت شخص کاری که می توانید انجام دهید را به شما می گوید، اما توجه داشته باشید که هر چه وی گفت قبول نکنید. کاری را برای جبران بپذیرید که توان انجام آن را داشته باشید. به این موضوع دقت داشته باشید که اگر شرطی را قبول کنید و به آن عمل نکنید، موجب ناراحتی های بعدی خواهد شد.
بهتر آن است که در رفتار خود مواظب باشیم کسی را ناراحت نکیم و اگر ناخواسته باعث ناراحتی کسی شدیم خود برای آشتی و رفع کدورت ها قدم پیش بگذاریم با راهکارهایی که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم یاد گرفتیم که چگونه معذرت خواهی کنیم که طرف مقابل هم به راحتی احساس پشیمانی ما را باور کند.
۱۰۰ % این مقاله مطالعه شد با تشکر از شما
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.