جستجو
Close this search box.

هر چیزی که لازمه در مورد اختلالات نعوظ بدونین

اختلالات نعوظ

هر چیزی که لازمه در مورد اختلالات نعوظ بدونین

اختلالات نعوظ یا اختلالات جنسی مربوط به مشکلاتی هستند که در عملکرد جنسی افراد بروز می‌کند و باعث می‌شود که آن‌ها نتوانند از رابطه جنسی لذت ببرند. برخی از این اختلالات شامل عدم توانایی در داشتن و نگهداشتن انتصاب، عدم توانایی در داشتن ارضای جنسی، ناتوانی در داشتن ارضای جنسی به همراه شریک خود، ناتوانی در داشتن ارضای جنسی به همراه شریک خود و عدم توانایی در داشتن ارضای جنسی در زمان رابطه جنسی هستند.

در صورتی که شما با این اختلالات روبرو هستید، باید به پزشک خود مراجعه کنید تا بتواند دلایل و علل این اختلالات را بررسی کند و درمان مناسب را برای شما تجویز کند. یکی از روش‌های درمانی این اختلالات، می‌تواند داروهای مناسب برای تقویت عملکرد جنسی باشد.

عواملی که می‌تواند به بروز اختلالات نعوظ منجر شوند، شامل استرس، اضطراب، افسردگی، بیماری‌های قلبی، عوامل فیزیکی مانند بیماری پارکینسون و مصرف مواد مخدر و الکلی هستند. برای پیشگیری از این اختلالات نیز می‌توانید به سلامتی جسمی و روحی خود توجه کنید، ورزش کافی انجام دهید، تغذیه سالم را رعایت کنید و استرس را کاهش دهید. همچنین برای حفظ روابط جنسی با شریک خود، می‌توانید با او درباره نیازهای خود صحبت کنید و روابطی سالم و احترام‌زیاد با هم داشته باشید.

 

این اتفاق برای خیلی از مردا میتونه ترسناک باشه و باعث خجالت فرد بشه ولی باید بدونین که ناتوانی جنسی مشکلی رایجی در بین مردان به حساب میاد. ولی به لطف دستاورد های پزشکی امروزه به راحتی قابل درمان هستش و به سختی به یک مشکل دایمی تبدیل میشه.

**۱- اختلالات نعوظ و علل آن
**طبق تحقیقات کلینیک کلیولند، شیوع اختلالات نعوظ خیلی بیشتر از چیزی هستش که مردم فکر میکنن و بیشتر از ۵۰٪ مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.
این وضعیت در مردان مسن خود را بیشتر نشان میدهد به همین دلیل ۴۰% از مردان ۴۰ ساله مبتلا به این بیماری هستند و این روند با افزایش سن سیر صعودی به خود میگیرد و ۷۰% از مردانی که ۷۰ سالگی رو تجربه میکنن به نوعی این مشکل رو دارن.
ولی در سال های اخیر تعداد جوانانی که از این بیماری رنج میبرن رفته رفته بیشتر شده است. در یک مقاله که در مجله پزشکی سکسولوژی منتشر شده است چنین میخوانیم که از هر ۴ مرد ۱ نفر به نوعی از مشکلات نعوظ رنج میبرد و نیمی از این تعداد هم دارای مشکلات حاد نعوظ میباشند.
در تعریف ناتوانی جنسی چنین آمده است: به عدم توانایی فرد در ایجاد و حفظ نعوظ در حدی که فرد بتواند مقاربت جنسی داشته باشد، ناتوانی جنسی گفته میشود. این عدم توانایی میتواند موجب مشکلاتی از قبیل استرس، فشارات روحی و روانی و عدم اعماد به نفس گردد و روابط جنسی چنین افرادی را با مشکل مواجه کند.
در حالت کلی دو نوع مشکل نعوظ یا ناتوانی جنسی وجود دارد: اولیه و ثانویه.
مردانی که از ناتوانی جنسی اولیه رنج میبرن نتونستن تو عمرشون حتی یک مقاربت جنسی رضایت بخش رو تجربه کنن. این نوع از ناتوانی جنسی نادر بوده و معمولا در اثر عوامل روانی مثل ترس های شدید، احساس شدید گناه از روابط جنسی یا روابط نامشروع و یا اظطراب شدید بوجود میاید.
ناتوانی جنسی ثانویه به عدم توانایی در نعوظ، بعد از یک سکس موفق گفته میشود و کسانی که از این نوع ثانویه رنج میبرن فقط در ۲۵% از سکس های خودشون توانایی نعوظ دارن. این نوع ثانویه شیوع بیشتری داشته و راحت تر از نوع اولیه قابل درمان است.
هر مردی در هر برهه از زندگی خودش، احتمال داره که با مشکلات نعوظ مواجه بشه واین مسئله کاملا طبیعی به حساب میاد ولی اگه همین مشکلات نعوظ حالت ماندگار به خودشون بگیرن اونموقع هستش که باید به فکر درمان باشین و این نکته رو بدونین که مشکلات نعوظ معمولا نشانه ای از سایر مشکلات روانی یا جسمی به حساب میان.
علل فیزیولوژیکی
نعوظ یک سیستم کاری مرموز بوده و به نوبه خود سیستم بسیار پیچیده ای است که مغز، سیستم عصبی، هورمونها، ماهیچه ها و عروق خونی نیز در آن درگیر هستند؛ که اگر فقط یکی از این اجزا به مشکل بخورد کل سیستم را میتواند مختل کرده و در نتیجه مشکلات نعوظ را به همراه داشته باشد.
تعداد دلایل فیزیکی که میتواند در نعوظ تاثیر بگذارد آنقدر زیاد است که برشمردن همه آنها در این متن عملا غیر ممکن است ولی با این حال با توجه به یافته های کلینیک مایو، به برخی از مهم ترین دلایل ناتوانی جنسی اشاره میکنیم:
بیماری قلبی
مسدود شدن رگ های خونی
کلسترول بالا
فشار خون بالا
چاقی
ورزش بیش از حد
دیابت
سندرم متابولیک
بیماری پارکینسون
مولتیپل اسکلروزیس
بافت اسکار در آلت تناسلی
برخی از داروهای تجویزی، به خصوص اونهایی که بر اعصاب یا عروق خونی تاثیر دارن
مصرف دخانیات و یا مواد مخدر
الکل
اختلالات خواب
سرطان پروستات یا پروستات بزرگ شده
جراحی یا آسیب به ناحیه لگن یا نخاع
مسائل هورمونی، مانند کبمبود تستوسترون
حال میخواهیم برخی از دلایل ناتوانی جنسی را دقیق تر بررسی کنیم:

**بیماری های غدد درون ریز
**سیستم غدد درون ریز مسئول تنظیم هورمون هایی هستن که در کنترل متابولیسم، عملکرد جنسی، میل جنسی و بسیاری از چیزهای دیگر نقش اساسی رو در بدن به عهده دارن.
یکی از شایع ترین بیماری هایی که بر سیستم غدد درون ریز تاثیر می گذارد، دیابت هستش، چراکه تاثیر بسزایی در تولید انسولین دارد.
یکی از عوارض دیابت، آسیب به سیستم عصبی است که می تواند در حس و ادراک انسان موثر باشد و از طرفی موجب کاهش جریان خون و سطح هورمون ها شود.

**اختلالات عصبی
**اختلالات عصبی با تاثیری که بر سیستم عصبی و توانایی مغز در ارتباط برقرار کردن با قوای جنسی دارند، موجب اختلال در سیستم نعوظ مردان میشوند.
برخی از شایع ترین بیماری های عصبی عبارتند از: بیماری آلزایمر یا پارکینسون، تومور مغزی، تصلب و کرفتگی بافت ها و سکته مغزی.

داروها
داروهایی که توانایی تاثیر بر جریان خون رو دارن میتونن منجر به عدم نعوظ در آقایون و در نتیجه ناتوانی جنسی بشن.
برخی از این دارو ها عبارتند از: مسدود کننده های آلفا و بتا، برخی از داروهای شیمی درمانی، دارو های افسردگی مثل Xanax یا Valium، محرک هایی مانند کوکائین یا آمفتامین، Prozac یا Paxil، برخی از سایر هورمون های مصنوعی و سایر موارد.
درسته که برخی از این دارو ها ممکنه قوای جنسی شما رو تحت تاثیر قرار بدن ولی به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشکتون مصرف داروهاتون رو بطور موقت یا دایم قطع کنین.

بیشتر بخوانید
چطور به خانواده‌تان بگویید که عاشق شده‌ایدو می خواهید ازدواج کنید؟

**بیماری های قلبی
**تمام چیز هایی که به قلب و توانایی پمپاژ خون توسط قلب تاثیر بگذارن، این پتانسیل رو دارن که موجب اختلالات نعوظ و ناتوانی های جنسی هم بشن.
عروق مسدود، فشار خون بالا و کلسترول از جمله عواملی هستن که می تونن به جریان خون فرد تأثیر بگذارن. برای درمان این مشکلات راه های طبیعی و دارویی بسیاری وجود دارد ولی قبل هر چیز برای اینکه بتوانید مشکل خود رو برطرف کنین بهتره که به پزشک متخصص مراجعه کنین.

**سوء مصرف مواد
**سیگار کشیدن می تواند یکی از بزرگترین دلایل اختلالات نعوظ، به خصوص در جوانان باشد. فارغ از همه عوارضی که سیگار کشیدن میتواند برای فرد به همراه داشته باشد، مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می توانند موجب آسیب به عروق خونی گردند.
درچنین شرایطی حتی اگر شما تحریک هم بشین، بدلیل آسیبی که به عروق خونی شما وارد شده، سیخ کردن و حفظ نعوظ میتونه بسیار دشوار باشه. بسته به میزان آسیب وارده، در اغلب موارد ترک سیگار به راحتی میتونه این مشکل رو برطرف کنه.
همانند سیگار کشیدن، استفاده از مواد مخدر از جمله ماری جوانا، کوکائین و هروئین، می تونه با آسیب به به رگ های خونی موجب اختلال در عملکرد نعوظ بشه.
در نهایت، مطمئن هستم افراد تحصیل کرده اذعان میکنن که مصرف بیش از اندازه مشروبات الکلی احتمال بروز اختلالات نعوظ را بالا میبره.
در عین حالی که مصرف بیش از اندازه الکل می تواند سلامت کلی انسان را به مخاطره بیاندازد، حتی مصرف کوتاه مدت آن نیز، می تواند مشکلات نعوظ را به همراه داشته باشد.
باید این نکته رو هم اشاره کنیمم که مصرف الکل میتواند موجب ایجاد افسردگی جنسی در فرد گردد، به این معنی که شور و شوق و میل جنسی فرد را کاهش میدهد. از طرفی هم میزان شارش جریان خون به آلت تناسلی را کاهش داده و در نتیجه فرد را با مشکلات نعوظ مواجه میکند.

**مشکلات روانشناختی و شیوه های زندگی
**درسته که مشکلات جسمی در صدر لیست عوامل تاثیر گذار بر نعوظ قرار دارن ولی مسائل روانشناختی هم در ایجاد ناتوانی های جنسی بی تاثیر نیستن.
نمیتوان نقش مغز در ایجاد نعوظ رو نادیده گرفت، چرا که همه چیز از همین مغز شروع میشه. تمایل جنسی و در نتیجه اون، نعوظ چیز هایی هستن که از مغز شروع میشن و مغز به ماهیچه ها دستور میده تا خون رو وارد آلت تناسلی بکنن.
مسائل روانی مثل استرس، افسردگی، اضطراب و خیلی چیزهای دیگه میتونن این فرایند رو با مشکل مواجه کنن. همچنین مشکلاتی که زوجین در رابطه بین فردی خودشون دارن هم بر روی قوای جنسی بی تاثیر نیست.
درسته که استرس بر روی خیلی چیزها مثل شغل، پول و حتی روابط بین زوجین تاثیر میگذاره ولی مشکلات نعوظ که در اثر همین استرس ها ایجاد میشن به سختی برطرف میشن.
برای مثال یک مشکل موقتی نعوظ باعث اضطراب در فرد میشه و فرد از اینکه ممکنه این اتفاق دوباره براش پیش میاد واهمه داره و از طرفی هم میترسه که نتونه شریک جنسی خودش رو ارضا کنه. همه اینا منجر به کاهش اعتماد به نفس فرد میشه و این مسئله به تنهایی باز میتونه مشکل رو شدید تر کنه.
این مشکلات روانشناختی که موجب اختلالات نعوظ و ناتوانی های جنسی میشن، بیشتر در مردان جوان دیده میشن.
اختلالات سلامت روحی مثل استرس های مزمن یا افسردگی های روحی اونطوری که باید و شاید مورد توجه قرار نمیگیرن. ولی بیماری هایی مثل مشکلات قلبی یا دیابت توجه بیشتری رو به خودشون جلب میکنن. بایستی بدونیم که در این مورد ما سرمون رو مثل کبک تو برف فرو کردیم و نمیخواییم قبول کنیم که مشکلات روانی هم موجب بیماری جسمی میشن.
درسته که اختلالات روانی در درجه اول بر ذهن و مغز ما تاثیر میگذارن ولی همین مغز هستش که کنترل بقیه قسمت های بدن رو هم تو دستاش داره. استرس و افسردگی میتونه موجب درد و ناراحتی هایی در قسمت های مختلف بدن بشه ویا بی اشتهایی و بی خوابی مزمن به همراه داشته باشه و همچنین علاقه شما رو به روابط جنسی کاهش بده.
با این حال عوارضی این چنین فقط به این موارد ختم نمیشن. همین چیزهای کوچیک میتونن به بدن ما آسیب بزنن. برای مثال همین کاهش خواب، مشکلات متعددی رو برای بدن ایجاد میکند.
وقتی که ما میخوابیم، بدن ما به یک حالت بازیابی اتوماتیک فرو مییرود. برای مثال اگر شما در طول روز فعالیت های بدنی زیادی داشته باشین، ورزش کنین و کارهای سنگین انجام بدین، به ماهیچه های شما آسیب میرسه و در طول همین خواب هستش که این ماهیچه فرصت بازیافت خودشون رو پیدا میکنن ولی اگه شما نتونین خواب درستی داشته باشین کل این فرایند با مشکل مواجه میشه و شما درد و خستگی های مداومی رو تجربه میکنین.
از طرفی زمان های خواب، بهترین زمان برای تولید هورمون های زیستی مثل تستسترون هستن. این هورمون و بسیاری از هورمون های مشبه فقط در طول خواب تولید میشن و به همین دلیل کمبود خواب موجب کاهش عمومی میزان این هورمون ها میشه.
از طرفی کاهش ساعت خواب میزان هورمون کورتیزون که همان هورمون استرس هستش رو در بدن افزایش میدهد و حجم بالای هورمون کورتیزون میتواند میزان ذخیره سازی چربی رو در بدن افزایش داده و از طرفی موجب بی اشتهایی و کاهش وزن میشود.
همونطور که مشاهده میکنین، تک تک این مشکلات و عوارض اونا میتونه موجب ناتوانی جنسی بشه.

**۲- مقابله با اختلالات نعوظ
**همونطور که در موارد پیشین اشاره کردیم. ناتوانی جنسی چیزی هستش که احتمال بروز اون در برهه های خاصی از زندگی در مردان دور از انتظار نیست و برخلاف چیزی که ما فکر میکنیم نمیتونیم برای همیشه تو تخت خواب عملکرد بی نقصی داشته باشیم.
یکی دوبار مشکل نعوظ چیزی نیست که نیازی به نگران باشه ولی اگه شکل مداوم به خودش بگیره نشون میده که یه جای کار میلنگه.
یه چیزیکه شما و شریک جنسی تون باید بهش اشراف داشته باشین این مسئله هستش که باید بدونین این مشکل فقط مختض شما نیست و نیازی نیست در چنین مواردی اقدام به فریبکاری همدیگه کنین. به این معنی هم نیست که زندگی جنسی شما به آخر خط رسیده. اگه بیش از اندازه درباره این مسئله وسواس به خرج بدین و اضطراب داشته باشین میتونه مشکلات نعوظ رو دوچندان کنه.
همچنین لازمه که در این مورد با شریک جنسی تون روراست باشین چرا که ممکنه طرف مقابلتون این عدم نعوظ رو نشانه ای از غیر سکسی بودن خودش تلقی کنه و در روابط شما تاثیر بگذاره. در چنین مواردی گفت و گو های کلامی بسیار کارساز خواهند بود.
در نهایت اینکه هیچوقت مشکلات نعوظ خودتون رو نادیده نگیرین و فکر نکنین که خود به خود حل میشه و بی توجهی به درمان اون میتونه مشکل رو وخیم تر کنه.
بیایین به همون سناریو اولمون برگردیم، اگر بر فرض مثال در وسط یک رابطه جنسی شما در سیخ کردن آلت خودتون به مشکل بخورین، چه عکس العملی نشون میدین؟
برای بار دوم میگم: شما و شریک جنسی تون همیشه به یاد داشته باشین که با همدیگه روراست باشین و سر همدیگه رو شیره نمالین! چرا که دروغ گفتن فقط قضیه رو بدتر میکنه.
دوم اینکه لازم نیست که بد اخلاقی کنین چرا که من اعتقاد دارم در یک رابطه جنسی کسی که اول باید ارضا بشه، زن هستش، پس از این فرصت استفاده کنین و خانوم خودتون رو ارضا کنین و بهش یه حال اساسی بدین.
به عنوان آخرین کلام اینکه حتی اگه تاحالا مشکلات نعوظ نداشتین و الان دارین، به هیچ عنوان اون رو نادیده نگیرین. در این رابطه با همسرتون صحبت کنین و مسائل رو عمیقتر بررسی کنین و در نهایت از یک پزشک کمک بخوایین.

بیشتر بخوانید
زندگینامه ثریا دارابی – کارآفرین ایرانی موفق food spotting

**۳- درمان اختلالات نعوظ
**اولین قدم در راه درمان اختلالات نعوظ بررسی این مطلب هستش که آیا در بدن شما مشکلی وجود داره که موجب اختلالات نعوظ میشه؟ این کار توسط پزشک معالج بوسیله معاینه و انجام آزمایشات خون و ادرار جهت بررسی علایم بیماری های قلبی، دیابت، میزان تستسترون و سایر شرایط فیزیکی انجام میشه.
از جمله تست های دیگری که ممکن است در تشخیص بیماری کمک کننده باشد، بررسی عروق خونی آلت تناسلی بوسیله سونوگرافی می باشد، همچنین گاهی برای تشخیص این امر از یک سنسور که بصورت شبانه به آلت تناسلی متصل میشود تا تغییرات آن رو در طول شب بررسی نماید نیز استفاده میگردد. همچنین از تست های روانشناسی برای بررسی افسردگی و یا سایر اختلالات روانی نیز بهره گیری میگردد.
درمان های دارویی
متداول ترین روش درمان اختلالات نعوظ استفاده از داروهای پزشکی مثل ویاگرا، سیالیس، لویترا و استرا می باشد. مبنای کاری همه این دارو ها بر پایه افزایش میزان اکسید نیتریک در بدن است. اکسید نیتریک با شل کردن عضلات آلت تناسلی، میزان خون ورودی به داخل آلت را افزایش داده و به آلت تناسلی کمک میکند تا در صورت تحریک جنسی راحت تر سیخ گردد.
در عین حال که این دارو ها متداول ترین داروهای درمان ناتوانی جنسی بشمار میروند، ممکن است در برخی مواقع پاسخگو نباشند یا استفاده از آنها برای فرد خطرناک باشد برای مثال در مواردی که فرد برای درمان درد های قفسه سینه از دارو های نیترات دار استفاده میکند یا فرد فشار خون بالا یا پایینی دارد و همچنین در بیمارانی که از بیماری های شدید کبد یا کلیه رنج میبرد، این دارو ها کاربرد ندارد.
در چنین مواقعی از درمان های جایگزین که در ادامه بیان میشود استفاده میگردد:
روش های تزریقی – در این روش، داروهایی که برای این امر ساخته شده اند به قسمت تحتانی آلت تزریق میشوند که میتوانند برای ۲۰ تا ۴۰ دقیقه کیر فرد را در حالت شق شده نگه دارند. از جمله عوارض جانبی این روش درمانی میتوان به نعوظ طولانی مدت و تشکیل بافت اسکار در محل تزریق اشاره نمود.
شیاف ادراری آلپروستادیل – در این درمان یک شیاف کوچک در مجرای ادراری آلت تناسلی قرار داده میشود که در عرض ۱۰ دقیقه میتواند تاثیر خود را گذاشته و فرد برای ۳۰ الی ۶۰ دقیقه توانایی سکس پیدا میکند. از عوارض جانبی این روش درمانی هم میتوان به خونریزی های جزئی و همچنین تشکیل بافت اسکار اشاره کرد.
تزریق تستسترون – در برخی از موارد کاهش میزان تستسترون خون موجب اختلالات نعوظ میگردد. در چنین مواردی استفاده از هورمون های مصنوعی تستسترون میتواند مشکل را برطرف نماید.
پمپ های ویژه آلت تناسلی – این پمپ های لوله هایی هستند که در اطراف آلت کار گذاشته میشوند تا با ایجاد خلاء موجب جاری شدن خون به آلت گردند، این پمپ ها توانایی کار با دست و باطری را نیز دارند. بعد از اینکه کیر شما سیخ شد، میتوانید با قرار دادن یک حلقه آلت در انتهای آن مانع از خروج دوباره خون گردید. این کار میتواند روشی مناسب برای همسرانی باشد که با این مشکل مواجه هستند. از عوارض آن میتوان به کبودی در انتهای آلت اشاره کرد.
ایمپلنت – این روش درمانی شامل کاشت میله هایی سفت یا نیمه سفت در داخت آلت میباشد که میتوانید آنها را در مواقع لازم کنترل نمایید. ولی این روش درمانی به دلیل عوارض جانبی توصیه نمیشود.
جراحی عروق خونی – این روش فقط در معدودی از مردان استفاده میشود و در آن عروق آلت تناسلی مورد جراحی قرار میگیرد.
مشاوره – در درمان اختلالات نعوظ ناشی از مشکلات روانی، مشاوره روانشناختی بهترین روش درمان به شمار میرود.
درمان های طبیعی و اصلاح شیوه زندگی
گاهی پزشکان اولین قدم در درمان نعوظ را تغییر الگوهای زندگی بیان میکنند چرا که معتقدن روش های ناپسند زندگی میتواند بر ناتوانی های جنسی تاثیراتی سوء داشته باشد.
تمرینات بدنی
کاهش وزن و فعالیت های بدنی در درمان ناتوانی های جنسی بسیار تاثیر گذار هستند. اضافه وزن موجب تشدید مشکلات نعوظ میگردد از طرفی هم فعالیت های بدنی و انجام ورزش های دوره ای علاوه بر اینکه در کاهش وزن شما موثر هستند، در درمان بیماری هایی که موجب اختلالات نعوظ میگرند مثل فشار خون یا استرس هم تاثیرات شگرفی دارند.
رژیم غذایی متعادل
برنامه خواب مناسب
ترک سیگار و کم کردن مصرف الکل
سیگار کشیدن موجب انسداد عروق خونی میگردد و بنابراین ترک آن میتواند عوارض آن را کاهش دهد
نظارت دارویی
طب سوزنی
داروها و مکمل های گیاهی
و اگر اختلالات خانوادگی به عنوان عامل ناتوانی جنسی تشخیص داده شود،

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا