دختران چقدر شبیه مادرشان هستند(شباهت دخترها به مادرها)

دختران چقدر شبیه مادرشان هستند
  • دختران چقدر شبیه مادرشان هستند

    در بسیاری از موارد، دختران به نظر می‌رسند که شبیه به مادر خود هستند. این شباهت می‌تواند در بسیاری از جنبه‌ها باشد، از جمله در نحوه صحبت کردن، رفتار کردن، خلق و خوی، و حتی در ظاهر. این شباهت ممکن است به دلیل وراثت ژنتیکی باشد، اما همچنین می‌تواند ناشی از تأثیر مادر بر روی فرزند باشد.

    در بسیاری از موارد، دختران به دنبال تقلید از مادر خود هستند و به دنبال این‌اند که مانند او شوند. این شاید به دلیل شناختن صمیمیت بیشتر با مادر و یا زندگی در یک محیط خانوادگی باشد که مادران برای دختران خود الگوهای قابل تقلیدی هستند.

    به طور کلی، شباهت دختران به مادر خود نشان از یک ارتباط نزدیک و مهم بین مادر و دختر است. این شباهت ممکن است به دختران کمک کند تا با خود راحت تر باشند و همچنین به ارتقای روابط خانوادگی کمک کند.

     در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع دختران چقدر شبیه مادرشان هستند بپردازیم، خیلی از خانم ها بعد از سن سی سالگی حتماً به این فکر کرده اند که برخی از رفتار های شان شبیه به مادرشان است، گاهی با دیدن خودتان در آینه، انجام رفتاری یا گفتن حرفی به یاد مادرتان می افتید.

     خیلی از خانم ها به این فکر می کنند که چون مادرشان دچار بیماری هایی همچون: سرطان، دیابت و… هستند، آنها هم مبتلا به این بیماری ها می شوند یا چون مادرشان ریزش مو دارد ممکن است به‌ دلیل عوامل ژنتیکی موهای آن ها ریزش پیدا کند.

     طبق گفته متخصصان ژنتیک درباره موضوع دختران چقدر شبیه مادرشان هستند می گویند، بیشتر خانم ها فکر می کنند که سرنوشت آن ها به وسیله عوامل ژنتیکی مشخص شده است، آن ها می گویند این طرز فکر اشتباه است که چون مادر دچار سرطان پستان شده است دختر او نیز مبتلا به این بیماری می شود.

    ..

    تنها بعضی از بیماری ها می ‌توانند به صورت ژنتیکی باشند مثل بیماری هانتینگتون که یک نوع بیماری مغز و اعصاب می باشد.

      در صورتی که  یکی از والدین  مبتلا به بیماری هانتینگتون باشد احتمال دارد این بیماری ارثی شود، ولی دیگر بیماری های ژنتیکی هیچ احتمال صد در صدی برای ارثی بودن آن ها وجود ندارد.

     در واقع بیماری های ژنتیکی می ‌توانند در اثر عوامل محیطی یا ژن های دیگر بوجود بیایند ولی در مواقعی ممکن است افراد دچار آن شوند.

     کسانی که استعداد ژنتیکی دارند می‌توانند عوامل آن را کنترل کنند یعنی در صورتی که مادر دچار بیماری ژنتیکی باشد برای پیشگیری از اینکه فرزندان دچار آن نشوند باید کار هایی را انجام بدهند.

     در ادامه موضوع دختران چقدر شبیه مادرشان هستند درباره بیماری هایی که ژنتیکی هستند مطالبی را برای شما عزیزان می گوییم.

    بیماری هایی که ژنتیکی می باشند

    بیماری سرطان پستان؛

    به گفته برخی از عموم در صورتی که خانواده‌ ای سابقه سرطان پستان داشته باشد احتمال ارثی بودن آن زیاد است، طبق گفته دکتر وندی چانگ: ۷۰ درصد از زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند، هیچ گونه سابقه بیماری در خانواده آن ها وجود نداشته است این گونه سرطان های پستان اسپورادیک یا تک گیر نامیده می شوند.

    در صورتی که خانواده‌ ای سابقه سرطان پستان داشته باشد احتمال ارثی بودن آن زیاد است

    همچنین ۳۰ درصد از زنانی که دچار سرطان پستان هستند حداقل یک نفر از فامیل های آن ها مانند:  مادر، مادر بزرگ، خاله یا خواهر دچار این بیماری بوده اند. کسانی که مادرشان دچار سرطان پستان می باشد تقریباً می توان گفت احتمال اینکه خود آن ها مبتلا به این بیماری بشوند خیلی زیاد است.

    ..

    طبق گفته های دکتر چانگ هرچه تعداد فامیل های بیشتری مبتلا به سرطان پستان باشند خطر مبتلا به این بیماری برای دیگر اعضای خانواده بیشتر است، در واقع هرچه سابقه این بیماری در خانواده آن ها قوی باشد احتمال آن به همان اندازه بیشتر می شود.

    افرادی که ژن هایی مانند:  brca 1و brca2 را به صورت ارثی دارند،  بین ۵۰ تا ۸۰ درصد امکان دارد مبتلا به بیماری‌های سرطان پستان یا سرطان تخمدان در طول زندگی خود شوند. در صورتی که در مادرتان این ژن ها وجود داشته باشد به دلیل جهش ژنتیکی ممکن است شما  مبتلا به سرطان پستان شوید.

    توجه داشته باشید که ممکن است سرطان پستان از طرف  خانواده‌های پدر مانند مادر پدر به ارث برده شود، بنابراین فکر نکنید که سرطان پستان فقط از طرف مادری تان به ارث می رسد.

     در رابطه با موضوع دختران چقدر شبیه مادرشان هستند می توان گفت امروزه عوامل بسیار زیادی وجود دارد که می‌توانند خطر مبتلا به بیماری پستان یا انواع بیماری های ژنتیکی را کم کنند.

     از جمله عواملی که باعث کاهش بیماریهای ژنتیکی می شوند به صورت زیر می باشد؛

    عوامل کاهنده بیماری های ژنتیکی

    از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید؛

      یکی از عواملی که باعث بروز سرطان پستان می شود مصرف مداوم نوشیدنی های الکلی است، برای جلوگیری از این امر باید از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.

    برای کاهش بیماری های ژنتیکی از مصرف الکل بپرهیزید

    عدم درمان جایگزین کردن هورمون ها؛

     خانم هایی که سابقه سرطان پستان در خانواده آنها وجود دارد نباید بعد از یائسگی از درمان جایگزینی هورمونی استفاده کنند زیرا این امر باعث می شود خطر مبتلا به بیماری سرطان پستان افزایش پیدا کند.

    باردار شدن؛

     در صورتی که سابقه بیماری سرطان پستان در خانواده شما وجود دارد بهتر است بعد از سن ۳۰ سالگی باردار شوید زیرا با شیر دادن به کودک خود از مبتلا شدن به بیماری سرطان پستان محافظت می شوید، هرچه به مدت بیشتری به کودک خود شیر بدهید برای شما مفید تر است.

     البته برای انجام این امر لازم نیست که به طور دقیق برنامه ریزی داشته باشید زیرا شیر دادن تنها بخشی از مبتلا شدن به سرطان پستان را کاهش می دهد.

    داشتن وزن متعادل؛

     بهتر است وزن متعادل و سالمی داشته باشید، زیرا داشتن وزن ایده آل  خیلی از بیماری ها را از جمله سرطان پستان را کاهش می دهد بنابر این بهتر است هر چند وقت یک بار خود را چکاپ کنید.

     در صورتی که هرچه سریع تر از  بیماری سرطان پستان‌ با خبر شویم بهتر می توانیم آن را درمان کنیم. اگر سابقه بیماری سرطان در خانواده شما وجود دارد باید قبل از رسیدن به سن ۴۰ سالگی ماموگرافی انجام بدهید.

    داشتن وزن ایده آل خیلی از بیماری ها را از جمله سرطان پستان را کاهش می دهد

     اگر سابقه بیماری سرطان پستان در خانواده شما قوی است باید به طور مرتب ام آر آی پستان انجام بدهید، کسانی که نگران سرطان پستان به دلیل ارثی بودن آن هستند باید خیلی مراقب و هوشیار باشند.

    بیماری پوکی استخوان؛

     بیماری پوکی استخوان می تواند جزء بیماری های ژنتیکی باشد، ولی به اندازه سرطان پستان نمی تواند ارثی باشد، کسانی که در خانواده ی خود سابقه بیماری پوکی استخوان دارند احتمال دارد  به این بیماری مبتلا شوند،  خانم هایی که پوست سفیدی دارند و بدن آنها ظریف است احتمال مبتلا شدن به بیماری پوکی استخوان در آن ها زیاد می باشد.

     در صورتی که مادرتان بدنی ظریف دارد و شما این مورد را از او به ارث برده اید باید مراقب بیماری پوکی استخوان باشید، با افزایش سن استخوان ها مقاومت خود را از دست می‌ دهند بنابراین باید به این موضوع خیلی اهمیت بدهید زیرا اگر در دوران جوانی و نوجوانی  به این موضوع رسیدگی کنید در سن ۵۰ یا ۶۰ سالگی دچار پوکی استخوان نمی شوید.

     در صورتی که مادرتان یا از بستگان شما دچار بیماری پوکی استخوان هستند برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری ارثی می توانید موارد زیر را انجام بدهید؛

    جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ارثی پوکی استخوان چه میشود کرد

    باید به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D با استفاده از رژیم های غذایی یا مکمل ها داشته باشید، یکی از راه هایی که می توانید با استفاده از آن ویتامین D بدن خود را تامین کنید قرار گرفتن جلوی نور خورشید می باشد.

    ولی این کار را به طور مداوم انجام ندهید زیرا احتمال مبتلا شدن به سرطان پوست وجود دارد، در طول روز می توانید ۱۵ دقیقه در جلوی نور مستقیم خورشید قرار بگیرید تا ویتامین D بدن شما  تامین شود.

     یکی از عواملی که باعث پوکی استخوان می شود مصرف دخانیات است بنابراین از سیگار کشیدن خودداری کنید.

    یکی دیگر از عوامل پوکی استخوان در زنان و مردان مصرف سیگار است

     سعی کنید ورزش هایی انجام بدهید که به استحکام استخوان شما کمک می کند.

     در صورتی که احتمال مبتلا شدن به بیماری پوکی استخوان در شما زیاد می باشد باید به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به آن داروهایی را برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان تجویز کند، یا حتی در صورت مبتلا بودن آن را درمان می کند.

    کسانی که دارای سن ۶۵ سالگی یا بیشتر هستند و خانم هایی که در سن یائسگی می باشند عوامل بسیار زیادی در آن ها وجود دارد که ممکن است مبتلا به بیماری پوکی استخوان بشوند، برای جلوگیری از این امر باید تراکم سنجی استخوان انجام شود.

    در صورتی که فامیل هایی  مانند: مادر، مادر بزرگ، خاله یا خواهر دچار بیماری پوکی استخوان هستند احتمال مبتلا شدن به بیماری پوکی استخوان در شما زیاد می باشد، به همین دلیل باید تراکم سنجی استخوان را در سن کمی انجام بدهید.

      در صورتی که مادرتان دچار شکستگی لگن شده است پس از مدتی عوارض زیادی در آن بوجود می آید برای این که آینده شما مثل مادرتان نشود باید از همان ابتدا از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنید.

    مبتلا شدن به بیماری های خود ایمنی؛

     در این نوع بیماری دستگاه ایمنی بدن به بافت های آن تهاجم می کنند، از جمله این بیماری ها لوپوس، آرتریت روماتویید و تیروئید می باشد که به دلایل ارث بری ممکن است در اکثر خانم ها ایجاد شود.

    بسیاری از انواع ژنتیک ها با بسیاری از بیماری ها به وجود می آیند، ولی به ارث بردن برخی از عوامل به این معنا نیست که حتما مبتلا به بیماری های خود ایمنی می شوید، ولی احتمال اینکه این بیماری را به ارث ببرید  وجود دارد.

    یکی از بیماری هایی که خانم ها ممکن است بصورت ارثی دچارش شوند آرتریت روماتویید است

    در صورتی که مادر یا پدرتان دچار بیماری های خود ایمنی شده اند و شما یک ژن مستعد کننده از آنها را به ارث برده اید، خطر مبتلا شدن به این بیماری در شما چندین برابر زیاد است.

    ..

     کسانی که دچار بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس شده‌اند، به سختی می توانند این بیماری را درمان کنند حتی برای پیشگیری از آن نمی توان کاری انجام داد.  در حال حاضر دارویی برای  جلوگیری از حمله دستگاه ایمنی به بافت های بدن وجود ندارد.

     مثلاً با مبتلا شدن به بیماری آرتریت روماتوئید مفاصل بدن از بین می رود بعد از تخریب شدن مفاصل بازگشت آن به حالت اولیه و درمان کردن آن کار ساده ای نیست، در صورتی که درد ناشی از این بیماری را در مرحله اول کنترل کنید، به  عملکرد استخوان ها و مقاومت آن ها  تا مدت زمانی کمک خواهد شد.

    اگر فکر می کنید نشانه ها و علائم بیماری های خود ایمنی در شما وجود دارد باید از خودتان به خوبی مراقبت کنید تا دچار عوارض بد تر آن نشوید.

     

     بیماری تیروئید که یکی از بیماری های خود ایمنی می باشد به صورت پنهان در فرد به وجود می آید ولی درمان کردن آن و پیدا کردن علائم آن کار راحتی است.

    اگر احساس کردید که انرژی کافی ندارید، افسردگی دارید یا اضافه وزن پیدا کرده اید احتمال دارد تیروئید شما کم کار باشد.

     در صورتی که مادر یا مادربزرگ تان مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید می باشد، با ایجاد این نشانه ها و علائم احتمالاً مربوط به کم کاری تیروئید شماست و لازم نیست که مدت طولانی درد بکشید زیرا با استفاده از دارو های تیروئیدی این مشکل به راحتی حل می شود.

    مبتلا شدن به بیماری افسردگی؛

     در خانم ها بیماری افسردگی مثل بیماری های خود ایمنی خیلی بیشتر از آقایان می باشد، در صورتی که مادرتان مبتلا به بیماری افسردگی می باشد احتمال دارد  این بیماری به شما  به ارث برسد. هر چه بیماری های روانی در فرد بیشتر باشد احتمال وجود داشتن زمینه ژنتیکی در آن خیلی زیاد است.

      اگر افراد در سن کمی دچار بیماری های افسردگی و شیدایی شوند به احتمال خیلی زیاد زمینه ارثی در آن وجود دارد، مثلا ژن های منفرد مشخصی وجود دارند که  احتمال بروز بیماری های افسردگی ادواری و شیدایی در آن خیلی زیاد است.

    در خانم ها بیماری افسردگی مثل بیماری های خود ایمنی خیلی بیشتر از آقایان می باشد

     افسردگی بالینی  جزء بیماری های روانی خفیف می باشد که در خانم ها نسبت به آقایان شایع تر است، همچنین عوامل زمینه ای بسیار پیچیده‌ای را دارد.

    افسردگی بالینی می تواند به دلیل ژنتیک باشد ولی عوامل دیگری همچون: محیطی که فرد در آن قرار گرفته است، نحوه  بزرگ شدن او و …  در به وجود آمدن این بیماری تاثیر دارد.

     به طور کلی مبتلا شدن به بیماری افسردگی به سابقه خانواده تاثیر دارد، ولی نمی توان گفت که تنها دلیل آن این مورد می باشد بلکه خانواده ای که در آن فرد بزرگ شده است و ذهن او شکل گرفته است در پیدایش بیماری افسردگی تاثیر دارد، ولی نگران این موضوع نباشید زیرا  با کمک مکمل های ضد افسردگی می ‌توانید از این مشکلات پیشگیری کنید یا آن ها را از بین ببرید.

    داشتن احساس توانایی؛

    با توجه به اینکه مادر شما دچار چه بیماری هایی شده است و ممکن است آنها ژنتیکی باشند، باید بدانید که  هیچ بیماری از ابتدا برای مبتلا شدن به آن وجود ندارد، درست است که خطر مبتلا شدن به آن ها زیاد است ولی ممکن است دچار بیماری‌های ژنتیکی نشوید بنابراین اطلاعاتی که در خصوص ژنتیک وجود دارد برای این است که احساس توانایی زیادی داشته باشید  و احساس ترس و ضعف نداشته باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا