درمان وابستگی با ۷ روش طلایی و شگفت انگیز
برای درمان وابستگی چه راه حلی دارید؟ به عنوان مثال برای درمان وابستگی به همسر، خانواده، دوست و … چه راهکارهایی در ذهن می رورانید؟ در این مطلب از وب سایت موفقیت ما سعی کرده ایم ۷ راه فوق العاده کاربردی و عالی را به شما معرفی نماییم که به واسطه ی آنها بتوانید وابستگی خود را به هر چیز و هر کس از بین ببرید. تنها باید به این ۷ راهکار عمل کنید و تا می توانید زندگی خود را بر اساس آنها پی ریزی کنید تا در نهایت وابستگی هایتان از بین برود.
۷ راهکار بی نظیر برای درمان وابستگی شدید و ناسالم
عده ی زیادی هستند که وابستگی را با عشق اشتباه می گیرند و می پندارند که عاشق کسی هستند؛ در صورتی که واقعیت امر چیز دیگری را می گوید و واقعیت این است که آنها وابسته به طرف مقابل شده اند و فکر می کنند که معنای وابستگی شان عشق است. به واسطه ی این ۷ راهکار که در ادامه شرح می دهیم، شما می توانید وابستگی هایتان را به حداقل و به حد نرمال خود برسانید و حتی عشق واقعی را جایگزین آنها کنید. بیش از این منتظرتان نمی گذاریم. همراه ما باشید.
راهکار اول: لذت بردن از تنهایی
تا می توانید از تنهایی خود لذت ببرید. کسانی که از تنها بودن بیزارند، معمولا انسان های وابسته ای هستند. فرقی نمیکند که طرف مقابل آنها چه کسی باشد؛ از دوست گرفته تا همسر و خانواده تحت تاثیر وابستگی او هستند. چنین کسی اگر بخواهد برای درمان وابستگی اش اقدامی کند، اولین گام این است که از تنها بودن خود لذت ببرد.
اگر شما جزو این دسته از افراد هستید و به دنبال راهی برای درمان وابستگی ناسالم تان می باشید، به شما پیشنهاد می کنیم که تا می توانید دلایلی به وجود آورید که از تنها بودن خود نهایت لذت و استفاده را ببرید. به عنوان مثال اگر به گل و گیاه علاقه دارید، می توانید در خلوت خود گل و گیاه پرورش دهید؛ اگر به فیلم دیدن علاقه دارید، در خلوت و تنهایی خود فیلم تماشا کنید؛ اگر انجام دادن کار خاصی در تنهایی به شما انرژی می دهد، همان کار را بکنید.
در واقع شما باید به دنبال بهانه باشید که از تنها بودن لذت ببرید. به این صورت خیلی زود امکان از بین رفتن وابستگی تان فراهم می شود. ما انسان ها برای فرار از تنهایی هر کاری می کنیم؛ اما زمانی که بدانیم که چاره ای نداریم، با تنهایی کنار خواهیم آمد. چرا باید همه ی این ها را به مرحله ی آخر موکول کنیم که فقط در صورت ناچار بودن با آن کنار بیاییم؟ هم اکنون که فرصتش را داریم، بهترین لحظه است که تنهایی را در آغوش بگیریم و با آن روبه رو شویم تا ترس مان نسبت به آن از بین برود.
راهکار دوم: عدم بزرگنمایی شخص مقابل
مسئله ای که باعث بروز وابستگی و وابستگی ناسالم می شود، این است که ما خیلی طرف مقابل را برای خودمان بزرگ می کنیم و به اصطلاح از او برای خودمان غول می سازیم. معمولا این اتفاق که در روابط عاطفی بیشتر می افتد، فرد را ناچار می کند که در جهت این وابستگی، حتی تن به خواسته های نامعقول طرف مقابل بدهد.
برای درمان وابستگی عاطفی شدید به یک فرد و یا هر نوع وابستگی دیگر، شما باید بزرگنمایی هایی که از او داشته اید را کنار بگذارید و او را هم به مانند یک انسان ببینید. تلاش کنید که نقاب و تصویر فیکی که از او در ذهن ساخته اید را کنار بکشید و با واقعیت کنار بیایید. واقعیت این است که او هم به مانند شما انسان است و نواقصی دارد.
برای درمان وابستگی از طریق عدم بزرگنمایی طرف مقابل، راهکاری به شما می دهیم که می تواند مثمر ثمر باشد. برای اینکه طرف مقابل را خیلی بزرگ نکنید، از دیدی بزرگتر به او بنگرید. مثلا او را در سطح یک منطقه ببینید که در بین چند صد نفر چقدر معمولی است، سپس در سطح یک شهر ببینید که در بین هزاران انسان دیگر چقدر معمولی است، سپس او را در سطح یک کشور ببینید که در برابر چند میلیون نفر چقدر فرد معمولی ای است و در نهایت او را در سطح جهان ببینید که در بین چندین میلیارد انسان، چقدر می تواند معمولی باشد.
توجه کنید که ما برای درمان وابستگی ناسالم و شدید خود، نباید طرف مقابل را کوچک کنیم. عدم بزرگنمایی با کوچک کردن فرق دارد. قصد ما این است که فقط آن شخصیت بزرگی که در ذهن مان از ساخته ایم را از بین ببریم و او را هم به مانند هزاران انسان دیگری که روی کره ی زمین هستند ببینیم.
راهکار سوم: تقویت ایمان به خدا
وقتی که به خدا ایمان داشته باشید و وقتی که خدا بیش از هر کس دیگری به چشم تان بیاید، میزان وابستگی تان به غیر خیلی کم خواهد بود.
اگر بتوانید ارتباط تان را با خدا بهتر کنید، قدم بزرگی در جهت درمان وابستگی خود برداشته اید. در واقع ارتباط با خدا باعث می شود که روابط دیگر شما هم به بهترین شکل پیش بروند. وقتی که خدا از هرکس و هرچیز دیگری برای شما بزرگتر باشد، دیگر بقیه را آنقدر بزرگ نمی کنید که بخواهید به آنها وابسته شوید.
تنها کسی که شما مجاز هستید که بیش از اندازه به او وابسته بشوید، فقط و فقط خداوند است. این یک شعار نیست. این دنیا بر اساس ساز و کاری مشخص کار می کند و اگر شما می خواهید که طبق این ساز و کار پیش بروید، پس باید ارتباط تان را با خداوند بیشتر و بیشتر کنید.
خیلی ها فکر می کنند که منظور ما از ارتباط با خداوند یعنی اینکه دائما نماز یا قرآن بخوانید. درست است که این موارد هم می تواند برای کسانی که اعتقادات مذهبی دارند مفید باشد، اما منظور ما چیز دیگریست.
اگر همیشه سعی کنید که حالتان را خوب نگه دارید و واقعا از درون احساس خوبی داشته باشید، به شکلی که این احساس خوب دائمی باشد و نه فقط برای یک زمان و مدت خاص، آن موقع است که ارتباط شما با خداوند برقرار شده است.
ارتباط با خدا بهترین راه درمان وابستگی عشقی، درمان وابستگی شدید به دوست و هر نوع وابستگی دیگر است.
راهکار چهارم: ایمان به قانون فراوانی
برای درمان وابستگی ناسالم می توانید از قانون فراوانی هم استفاده کرد. اگر نمی دانید که قانون فراوانی چیست، این قانون یکی از قوانین نظام آفرینش است که می گوید از هر نعمتی به مقدار خیلی زیاد در جهان وجود دارد و شما می توانید تا آخر عمر از آنها استفاده کنید؛ به شکلی که هیچوقت تمام نمی شوند!
از این قانون برای رسیدن به موفقیت مالی استفاده می شود. اما این قانون تنها در مورد ثروت مالی نیست و حتی می توان از آن در روابط و پیشرفت در زندگی هم استفاده کرد. اگر نمی دانید چطور، پس به توضیحاتی که می دهیم به دقت توجه کنید.
اگر این دیدگاه را در روابط تان و یا هر چیزی که نسبت به آن وابستگی شدیدی دارید به وجود آورید، آن موقع این احساس وابستگی از بین خواهد رفت و شما قدمی بزرگ جهت درمان وابستگی خود خواهید بررداشت. معمولا ما آدم ها ترس از دست دادن داریم و همین ترس باعث می شود که نسبت به نعمت های زندگی مان وابستگی شدیدی داشته باشیم. حال این نعمت می تواند یک فرد خاص و یا اشیاء خاصی باشد.
وقتی که باور به فراوانی در ضمیر ناخودآگاه تان شکل بگیرد، آن وقت دیگر لازم نیست که نگران باشید که مبادا فلان چیز یا فلان فرد را در زندگی از دست بدهید؛ چرا که می دانید خیلی زود می توانید جای خالی آن را پر کنید. ممکن است عده ای در برابر این متن جبهه بگیرند و اظهار داشته باشند که ما انسانیم و انسان هم دارای عواطف و احساسات است و هیچوقت نباید در مورد مسئله ای اینطور بیندیشد یا فکر کن.
بله ما هم این را قبول داریم! اما به جهت درمان وابستگی تان، اگر از این دیدگاه به جهت درست آن استفاده کنید، می توانید آرامش بیشتری را تجربه نمایید. شما صرف اینکه حتما باید به این دیدگاه و باور عمل کنید، آن را در خود به وجود نمی آورید! بلکه فقط به این خاطر این باور را در ذهنتان شکل می دهید که خود را از لحاظ درونی قدرتمند کنید و خیلی وابسته به کسی یا چیزی نشوید.
راهکار پنجم: درس گرفتن از زندگی افراد وابسته
اگر از این قانون طلایی در جهت درمان وابستگی تان استفاده کنید، تا حد زیادی به موفقیت نزدیک تر می شوید. اگر به زندگی افرادی که وابستگی شدیدی داشته اند و به دنبال درمان آن وابستگی نبوده اند نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که چه شکست هایی را به خاطر این وابستگی شان متحمل شده اند.
حال که شما این شکست ها را به چشم می بینید، بیش از پیش مطمئن می شوید که اگر جلوی این احساس را نگیرید، برایتان چنین عاقبتی را به وجود خواهد آورد. معمولا ما انسان ها تا چیزی را به چشم نبینیم یا لمس نکنیم، حال هر چقدر قرار باشد در مورد آن متنی بخوانیم یا اطلاعاتی به دست بیاوریم، باور نمیکنیم! پس این کار به شما کمک می کند که به چشم ببینید و نظاره گر باشید که این احساس ممکن است چه بلایی به سرتان بیاورد.
برای درمان وابستگی تان، حتی شده به صحبت کردنی کوتاه با این افراد بپردازید و تجارب شان را گوش کنید. همین کار باعث می شود که کم کم به این باور و یقین برسید که وابسته بودن شما به ضرر شماست و بهتر است که آن را تا حد معمولش برسانید و فراتر از آن نروید.
راهکار ششم: افزایش ایمان به فانی بودن این دنیا و متعلقاتش
اگر این طرز تفکر که قرار است برای همیشه یک چیز یا فرد را در زندگی داشتیم باشیم از بین برود، دیگر وابستگی معنایی نخواهد داشت. تا می توانید این باور که دنیا فانی است را در خودتان به وجود آورید تا ذهن تان را قانع کنید که وابستگی در این دنیا معنایی ندارد.
انسان از چند لحظه ی دیگرش هم با خبر نیست و اگر شما به فلان فرد خاص وابسته باشید، در همین چند لحظه ی بعد ممکن است که دیگر او نباشد. اگر نتوانید احساس وابستگی تان را از بین ببرید، این اتفاق می تواند روی شما تاثیر زیادی بگذارد و یا حتی منجر به افسردگی شما بشود.
این دنیا و هر آنچه که در آن است از بین رفتنیست و روزی پایان می پذیرد. برای چیزی که معلوم نیست که چند لحظه ی دیگر وجود داشته باشد یا نه، وابستگی معنایی ندارد. البته باید بگوییم که در اینجا منظور این نیست که کلا افراد را از زندگیتان بیرون کنید و دیگر به آنها اجازه ندهید که وارد زندگیتان شوند! بلکه منظور این است که با هر کس در حد متعادلش ارتباط برقرار کنید و بیش از حد خود را وابسته ی او نکنید.
راهکار هفتم: افزایش عزت نفس
برای درمان وابستگی تان باید عزت نفس خود را بالا ببرید. کسی که برای خود ارزش قائل است و به خود و زندگی اش اهمیت میدهد، هیچوقت وابستگی شدیدی به هیچ کسی نخواهد داشت. فردی که دارای عزت نفس است، یاد گرفته که به دیگران احترام بگذارد و آنها را دوست داشته باشد اما وابسته به آنها نشود.
حال اگر می خواهید که وابستگی تان را درمان کنید، باید به دنبال افزایش عزت نفس خود باشید. دیگران را دوست بدارید، به آنها عشق بورزید و حال خوب تان را با آنها سهیم شوید؛ اما هیچوقت وابسته آنها نشوید. این وابسته بودن باعث می شود که شما از تنها بودنتان لذت نبرید و به طور کلی زندگی را برایتان سخت تر می کند.
برای خودتان و احساستان اهمیت قائل شوید و به هر کسی جایگاه مخصوص به خودش را در زندگیتان بدهید. اگر هر کسی را بدون در نظر گرفتن جایگاهش در زندگی تان پررنگ کنید، ممکن است مشکلاتی مانند همین وابستگی ها به وجود بیایند که کارتان را سخت خواهند نمود. پس به این مسئله توجه داشته باشید.
با عمل کردن با مواردی که در این مقاله ذکر کردیم، درمان وابستگی تان حتمی خواهد بود. قوی ترین روش های درمانی هم در زمانی که شما خودتان نخواهید بی تاثیر هستند. پس همت کنید و بیش از این زندگی تان را وقف افراد دیگر نکنید. برای خودتان و زندگیتان ارزش قائل شوید و با عمل کردن به این ۷ راهکار فوق العاده، به همان شخصیتی که همیشه آرزویش را داشتید، تبدیل شوید.
درمان وابستگی با راهکارهای شما
ممکن است برخی از افراد با روش هایی به غیر از مواردی که در این مقاله ذکر کردیم، وابستگی هایشان را درمان کرده باشند. خوشحال می شویم که اگر جزو این دسته از افراد هستید، راهکار درمان وابستگی خودتان را در زیر همین مقاله ذکر کنید تا هم این راهکار دوباره به یادتان بیاید و آن را مرور کنید و هم آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و به پیشرفت شان کمک کنید.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.