۲ روش مؤثر برای تغییر رفتار و شخصیت دیگران با برنامهریزی ذهن آنها
تغییر رفتار و شخصیت دیگران میتواند یک مسئله چالش برانگیز باشد. با این حال، با برنامهریزی ذهن آنها، میتوانید به راحتی آنها را تغییر دهید. در اینجا دو روش مؤثر برای تغییر رفتار و شخصیت دیگران با برنامهریزی ذهن آنها معرفی میشود.
۱. استفاده از تصاویر ذهنی
یکی از روشهای مؤثر برای تغییر رفتار و شخصیت دیگران، استفاده از تصاویر ذهنی است. با نشان دادن تصویری خاص در ذهن آنها، میتوانید آنها را به رفتاری خاص ترغیب کنید.
برای مثال، فرض کنید که میخواهید دوستتان را ترغیب کنید که روزانه ورزش کند. شما میتوانید به او بگویید: “تصویر کنید که شما بهترین ورزشکار دنیا هستید و به همه نشان میدهید که چقدر ورزشکار خوبی هستید.” این تصویر ذهنی میتواند او را به ورزش کردن ترغیب کند.
۲. استفاده از تحلیل مزایا و معایب
یکی دیگر از روشهای مؤثر برای تغییر رفتار و شخصیت دیگران، استفاده از تحلیل مزایا و معایب است. با نشان دادن مزایا و معایب رفتاری خاص، میتوانید آنها را به رفتاری خاص ترغیب کنید.
برای مثال، فرض کنید که میخواهید دوستتان را ترغیب کنید که برای مطالعه بیشتر وقت بگذارد. شما میتوانید به او بگویید: “اگر شما بیشتر مطالعه کنید، میتوانید دانش خود را بیشتر کنید و در دنیای کاری خود موفقتر باشید. اما اگر وقت خود را صرف تلویزیون و فیلمهای بیمحتوا کنید، هیچ وقت به اهداف خود نمیرسید.” این تحلیل مزایا و معایب میتواند او را به مطالعه کردن ترغیب کند.
در نهایت، با استفاده از تصاویر ذهنی و تحلیل مزایا و معایب، میتوانید به راحتی رفتار و شخصیت دیگران را تغییر دهید. این روشها میتوانند به شما کمک کنند تا به دوستان و خانوادهتان کمک کنید تا به اهداف خود برسند و رفتارهای سالمتری داشته باشند.
انسانها بر اساس تجربیات کودکی و شیوهای که تربیتشده و آموختهاند ذهن و ضمیر ناخودآگاهشان برنامهریزیشده و بر اساس باورها و رفتارهای نهادینهشده در آن عمل میکنند.
شما با تغییر این برنامهریزی میتوانید نقش مؤثری برای تغییر رفتار فرد ایفا کنید.
هرچند باید این نکته را مدنظر داشته باشید که برای تغییر ذهن و ضمیر ناخودآگاه دیگران باید شیوه ارتباطی درست را پیش بگیرید و با آرامش و خونسردی و لطافت و ایجاد احساس مثبت در وی نقش مؤثری در تغییر رفتار او داشته باشید.
۲ شیوه اثرگذار برای تغییر برنامهریزی ذهن دیگران که موجب تغییر رفتار آنان میشود:
- تکرارهای مداوم و مؤثر: برای نفوذ به ذهن و ضمیر ناخودآگاه هر شخصی باید اصل تکرار را مدنظر داشته باشید که چرا با تکرار کردن نفوذ به ضمیر ناخودآگاه بیشتر میشود. البته این تکرارها بهتراست هر دفعه با روشهای متفاوت و خلاقانه ایجاد شود.
مثلاً اگر همسر شما سیگار میکشد و شما میخواهید او سیگار را ترک کند این زیرکانه نیست که هر دفعه فقط این جمله را بگویید
“سیگار کشیدن برایت مضر است، سیگار نکش “
بلکه اگر هر بار این موضوع را به طرق گوناگون بیان کنید تأثیر بیشتری خواهد داشت. مثلاً یکبار یک مقاله یا نوشتهای در مورد ضررهای سیگار به او بدهید تا بخواند، یکبار یک فیلم مستند درباره ترک سیگار همراه با او ببینید، یکبار دیگر مثلاً از قول دوستانتان بگویید
“دوستانم میگویند مصرف سیگار باعث چروکی و آسیب به پوست بدن میشود”
بار دیگر میتوانید از ضررهای سیگار برای ریه صحبت کنید و تصاویری از آسیبهایی که سیگار به اندامهای بدن میزند برای او ارسال کنید.
درواقع باید خلاقانه هر دفعه از شیوهای متفاوت برای تکرار همان موضوع استفاده کنید.
- کنار گذاشتن موانع ذهن برای تغییر رفتار:
میتوانید گاهی اوقات برای کنار گذاشتن موانع ذهن موارد بالا را مواقعی انجام دهید که او مشغول کاری دیگر است در این مواقع باورهای نهادینهشده در ذهن او به مخالفت با شما نمیپردازد و شما راحتتر میتوانید برنامه خود را عملی کنید.
برای مثال موقعی که مشغول تماشای برنامه موردعلاقه خود در تلویزیون و یا بازی با گوشی است میتوانید در مورد موضوعی که میخواهید با او صحبت کنید و فرایند تکرار را انجام دهید
و یاز مانی که در حال خواب رفتن است یعنی نه کاملاً خواب نه کاملاً بیدار است درباره آن موضوع صحبت کنید.
وقتی انسانها به چیزی باور ندارند معمولاً نمیشود در دفعات اول آنها را مجبور به پذیرش این باور کرد و این کارها باید در مدت طولانی و با صبر و حوصله فراوان و گامبهگام اجرا شود.
ولی جمع شدن صحبتهای شما در مورد آن عقیده و ذخیره شدن آن در ضمیر ناخودآگاه وی بهمرورزمان قدرت تغییر باور را خواهد داشت؛ یعنی اینطور نیست که با هر بار تلاش زحمات شما به هدر رود بلکه گفتههای شما در ذهن او ذخیره میشود؛ و درنهایت موجب تغییر رفتار او میشود.
مراحل تغییر باور در افراد که درنهایت موجب تغییر رفتار و شخصیت آنان میشود:
- در ابتدا افراد اصلاً اعتقاد و باوری به آن موضوع ندارند.
- احساس شک و تردید میکنند که ممکن است آن چیز درست باشد.
- احتمال میدهند در بعضی موارد درست باشد
- تقریباً درست بودن آن را باور میکنند ولی نه بهطور کامل
- بهطور کامل درست بودن آن را باور میکنند.
بهجز دو روش بالا روشی دیگر هم برای تغییر ذهن و ضمیرناخودگاه که موجب تغییر رفتار میشود نیز وجود دارد و آن این است که از یک منبع معتبر و موثق که مورد تائید ماست باور یا اعتقادی به گوش ما برسد.
به هر صورت تغییر رفتار باید ابتدا در ذهن و ضمیر ناخودآگاه شخص برنامهریزی شود و بهتدریج صورت میگیرد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.