رابطه پدر و پسری
رابطه پدر و پسری رابطهای فراتر از رابطه خانوادگی و ارتباط بین دو فرد است. این رابطه یکی از مهمترین و قدیمیترین روابط بشر است که در طول تاریخ از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. رابطه پدر و پسری به دلیل اینکه بیشترین زمان را با یکدیگر سپری میکنند، نقش بسزایی در شکلگیری شخصیت پسر ایفا میکند و میتواند به عنوان یک فاکتور مهم در کیفیت زندگی و رضایت و خوشبختی پسر تأثیر بگذارد.
در رابطه پدر و پسری، پدر نقش مهمی در تربیت پسر دارد. او به عنوان نمونهای از شخصیت مردانه، بر پسرش تأثیر میگذارد و به عنوان نقطه مرجع برای تصمیمگیری در مواجه با مسائل و مشکلات کوچک و بزرگ، به پسرش کمک میکند. پدر با بیان احساسات و نظرات شخصی خود، به پسرش اعتماد به نفس بیشتری میبخشد و به وی کمک میکند تا با مشکلات زندگی بهتر برخورد کند. همچنین، پدر با تأکید بر ارزشهای خانوادگی و اجتماعی، به پسرش نشان میدهد که چگونه باید در جامعه به کار برود و از سایر اعضای خانواده و جامعه احترام بگذارد.
از دیگر نقشهای پدر در رابطه پدر و پسری، میتوان به راهنمایی و تشویق پسر به روابط صحیح با دوستان و افراد دیگر، آموزش مهارتهای اجتماعی، تربیت تحمل ناامیدی و شکست، تشویق به کار و تحصیل و همچنین تشویق به تحقق اهداف و رویاهای پسر اشاره کرد. همچنین، پدر با شنیدن به مشکلات پسرش و تلاش برای حل آنها، به او اعتماد بیشتری به خود و روابط جدی تر با پدر خود بخشیده و به وی نشان میدهد که در هر شرایطی میتواند به پدرش اعتماد کند و به وی رجوع کند.
در ادامه، باید به این نکته اشاره کرد که رابطه پدر و پسری به دلیل نیاز به تعادل، ممکن است با چالشهایی مواجه شود. به عنوان مثال، پدر در تلاش برای تربیت پسرش ممکن است بیش از حد سخت گیر باشد و از این رو پسرش احساس عدم آزادی و استقلال کند. همچنین، پدر ممکن است با پذیرش تفاوتهای فرهنگی و نوعیت شخصیت پسرش دچار مشکل شود. برای حل این چالشها، پدر باید با توجه به نیازهای پسرش و با توجه به شخصیت خود، تلاش کند تا تعادلی بین سخت گیری و آزادی پسرش برقرار کند و از این رو به عنوان نمونه مثبتی از شخصیت مردانه به پسرش نشان دهد که چگونه با تفاوتهای فرهنگی و نوعیت شخصیتی در جامعه به کار برود.
در نهایت، رابطه پدر و پسری یکی از مهمترین روابط در زندگی انسان است که برای تربیت و رشد پسران بسیار مهم است. پدر با توجه به نیازهای پسرش و با تلاش برای برقراری تعادل در رابطه، میتواند به پسرش اعتماد به نفس بیشتری بخشیده و به وی کمک کند تا در جامعه بهتر برخورد کند و از زندگی خوشبختی بیشتری برای خود و دیگران به دست آورد.
پدران باید دنبال علائق مشترک میان خود و فرزندانشان باشند و در جهت تقویت هر چه بیشتر آن بکوشند.
پدران باید درک کنند که با فرزندانشان دارای تفاوت علایق بسیار زیادی هستند و این تفاوت باعث می شود نتوانند به راحتی با هم یک تجربه پایدار را تجربه نمایند.
برای رسیدن به یک رابطه بهتر با پسرتان این گونه باشید:
نقش پدر بودن یکی ازمهمترین نقش های مردان در زندگی است. یکی از مهمترین نقش ها را در زندگی پسر، پدر ایفا می کند. این نقش بدین گونه است که پسرها برای انجام هر گونه فعالیتی مانند سبک حرف زدن و طریقه رفتار با دیگران به پدر خود توجه می کنند و ان را سرلوحه زندگی خود قرار می دهند. از نظر پسرها رفتار پدرشان معیار درستی و نادرستی در مورد یک موضوع خاص است. در واقع پسران، پدران را الگوی خود قرار می دهند و به همین دلیل با انها با احترام رفتار می کنند. رفتار پدران به پسران درس زندگی می دهد. پسران می اموزند چگونه حرف بزنند و چگونه رفتار کنند، یاد می گیرند چگونه مانند یک مرد رفتار کنند، نحوه ی رفتار صحیح با همسر را می اموزند، می اموزند که در اجتماع هر گونه رفتاری نباید از انها سر بزند، این که باید در مقابل مشکلات مقاوم باشند، با همه به خصوص افراد خانواده با احترام رفتارکنند. آن ها در مسائل معنوی نیز به پدر خود نگاه می کنند. به دفعات اتفاق افتاده است که پدران بدون توجه به اثرات رفتارشان بر روی پسر خود هر گونه رفتاری را را از خود بروز می دهند در صورتی که باید دقت نمایند که چگونه رفتار نموده و از چه نوع کلماتی استفاده می کنند زیرا پسر خانواده از پدر خانواده الگو می پذیرد و دقیقا مانند پدرش عمل می کند پس برای این که بتوانید با پسر خود یک رابطه منسجم داشته باشید باید در قدم اول رفتار خود را اصلاح کنید. این که یک پسر جوان در اینده با همسر خود چگونه رفتار می کند هم به پدر خانواده بستگی دارد. زیرا این پسر رفتار پدر خود با مادرش را نگاه می کند و ان را الگوی خود قرار می دهد. این که پسری احترام همسر خود را نگه نمی دارد یا پسری که همسر خود را دوست دارد و به همه افراد خانواده مهربانی می ورزد نکته ای است که در محیط خانه و از پدر خود می اموزد. مهارت نه گفتن هنر دیگری است که فرزند از پدر خود یاد می گیرد این که باید به بعضی از پیشنهاد ها قاطعانه نه بگوید و بابت این کار هیچ گونه احساس شرمندگی هم نداشته باشد. هنگامی که در خانه مشکلی پیش می اید اگر پدر خانواده در مقابل این مشکل از خود صبر و حوصله به خرج دهد و این مشکل را حل نماید پسر هم می اموزد که چگونه باید در مقابل مشکلات قوی و مستحکم باشد. از انجایی که پدرها قهرمان زندگی فرزندان خود هستند باید در رفتار و گفتار خود تامل بیشتری نشان دهند.
به دنبال علائق مشترک خود باشید:
اگر به دنبال ایجاد یه رابطه قوی میان خود و پسرتان هستید سعی کنید دنبال علایق مشترک خود بروید و انها را تقویت کنید. ممکن است علایق شما بنا به هزاران دلیل با پسرتان متفاوت باشد “به عنوان نمونه پسری بیان می کرد که من به شدت به ورزش کردن و انجام تحرکات هیجانی علاقه مند بودم در حالی که پدرم علاقه زیادی به کتابخوانی داشت من علاقه مند بودم تا با یکدیگر فوتبال بازی کنیم ولی او می خواست زیر یک درخت بنشینیم و کتاب بخوانیم ” در نهایت ترجیح دادیم هر دو به کوه برویم و کوه پیمایی کنیم زیرا هم من و هم پدرم به این کار علاقه مند بودیم.
قدر با هم بودن را بدانید :
سعی کنید با وجود مشغله کاری برای پسر خود وقت بگذارید مدتی از روز را به او اختصاص دهید برای شروع می توانید با یکدیگر صبحانه میل کنید به دل طبیعت بروید و طبیعت گردی کنید در انجا کمپ راه بیندازید با او درباره رویاهایتان صحیت کنید او را در اغوش بکشید. سعی کنید برای این که پسر خود را از خطر دوست ناباب در امان نگه دارید با دوستان پسر خود دوست شوید و با انها به گردش بروید و به طور کلی سعی کنید لحظات شاد زیادی را با یکدیگر سپری کنید.
به او کمک کنید و از او کمک بخواهید :
یک کار را به صورت مشترک با هم انجام دهید زیرا این کار باعث تقویت رابطه شما با فرزندتان می شود ولی حتما این نکته را در نظر بگیرید که کاری که از او می خواهید متناسب با شرایط جسمی و فکری پسرتان باشد مانند این که در خانه یک باغچه کوچک درست کنید و ساعتی از روز را به گذراندن زمان در کنار این باغچه اختصاص دهید.
برای پسر خود گوش باشید :
از انجایی که پسرها زیاد اهل حرف زدن نیستند ولی پدرها علاقه دارند حرف دل پسر خود را بشنوند از او بخواهید که احساساتش را با شما در میان بگذارد این احساسات می تواند حتی درباره ساده ترین مسائل از جمله رشته ورزشی مورد علاقه اش باشد.
در مورد مسائل مختلف با او صحبت کنید:
رابطه پدر و پسری باید به گونه ای باشد که بتوان با پسر به راحتی در ارتباط با تفاوت های دختر و پسر صحبت کرد و نکات لازم به او درباره ی بلوغ و مسائل جنسی داده شود. به او بیاموزید که چگونه با دختران اقوام و اجتماع یک ارتباط سالم برقرار کند.همیشه جلوی پسر به مادرش احترام بگذارید به باد داشته باشید بهترین کاری که یک پدر می تواند برای پسر خود انجام دهد احترام گذاشتن به مادر اوست و انتقاد از مادر را هیچ گاه جلوی پسر انجام ندهید.
راه و رسم زندگی را به او بیاموزید:
رفتار شما باید به گونه ای باشد که علاوه بر داشتن رابطه دوستانه بتوانید به او راه و روش زندگی را بیاموزید. به او عمیق نگاه کردن در مسائل را اموزش دهید نحوه ی صحیح الگو برداری و در انتها او را مردی بار بیاورید که در اینده پدر خوبی باشد.