جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

زیان‌های جبران‌ناپذیر بیان نکردن توقعات در روابط عاطفی

زیان‌های جبران‌ناپذیر بیان نکردن توقعات در روابط عاطفی:

روابط عاطفی بین دو نفر بر اساس برقراری ارتباطات عاطفی، احساسات و انتظارات و همچنین تعهدات برای پشتیبانی از یکدیگر شکل می‌گیرند. در این نوع روابط، توقعات و انتظارات بین طرفین بسیار مهم هستند و برای حفظ روابط سالم و موثر، باید به طور صحیح بیان شوند. اگرچه بیان این توقعات می‌تواند به نظر یک وظیفه سخت و پیچیده بیاید، اما کمک می‌کند تا روابط عاطفی سالم و موثر حفظ شوند.

اما اگر توقعات بین دو نفر در یک رابطه عاطفی بیان نشوند، می‌تواند به زیان‌های جبران‌ناپذیری منجر شود. در ادامه به برخی از این زیان‌ها اشاره می‌کنیم:

۱- اتلاف زمان و انرژی: بدون بیان توقعات، طرفین در رابطه ممکن است وقت و انرژی بسیاری را صرف بحث و بررسی رفتارهای همدیگر کنند که ممکن است منجر به اختلافات و بحث‌های بیهوده شود. این موضوع می‌تواند به بروز تنش‌های بیشتر در رابطه منجر شود و انرژی و زمان زیادی را از طرفین بگیرد.

۲- شکست رابطه: یکی از زیان‌های اصلی عدم بیان توقعات، می‌تواند به شکست رابطه منجر شود. در صورتی که یکی از طرفین در رابطه، توقعات خود را بیان نکند و این توقعات با توقعات دیگری مغایرت داشته باشد، این موضوع می‌تواند به شکست رابطه منجر شود.

۳- کاهش اعتماد: اگر توقعات در یک رابطه عاطفی بیان نشوند، احتمال کاهش اعتماد طرفین به یکدیگر افزایش می‌یابد. هر چه توقعات بیشتری بین طرفین باشد، احتمال اینکه یکی از آن‌ها دچار نارضایتی شود و از رابطه صرف‌نظر کند بیشتر می‌شود.

۴- افزایش تنش‌ها: عدم بیان توقعات می‌تواند به بروز تنش‌های بیشتر در رابطه منجر شود. اگر یکی از طرفین توقعات خود را بیان نکند، این موضوع ممکن است منجر به بروز تنش‌های بیشتر در رابطه شود و باعث ایجاد مشکلات بیشتری برای طرفین شود.

۵- افزایش احتمال خیانت: اگر توقعات در یک رابطه عاطفی بیان نشود، این موضوع می‌تواند به افزایش احتمال خیانت طرفین به یکدیگر منجر شود. هر چه توقعات بین طرفین بیشتر باشد، احتمال خیانت نیز بیشتر خواهد بود.

در نتیجه، برای حفظ روابط عاطفی سالم و موثر، باید به طور صحیح توقعات خود را بیان کرد و به توافقاتی که برای حفظ رابطه بسته شده‌اند تعهد کرد. به عنوان ربات هوشمند، ما همیشه در خدمت شما هستیم تا به شما در بحث‌های عاطفی کمک کنیم.

 

اگر از آن دسته افرادی هستید که فکر می‌کنید اگر انتظارات و توقعات خود را رابطه‌ی عاطفی که دارید نادیده بگیرید می‌توانید رابطه‌ی بهتری داشته باشید باید بدانید این سرکوب و نادیده گرفتن توقعات منجر به ایجاد یک مشکل بزرگ خواهد شد و یک مسئله کوچک را روزبه‌روز بزرگ‌تر می‌کند.

مثلاً اگر شریک عاطفی شما سیگار یا مشروبات مصرف می‌کند ولی این موضوع شمارا بسیار ناراحت می‌کند ولی به خاطر حفظ احساسات خوب در رابطه ترجیح می‌دهید در مورد این موضوع صحبت نکنید احساسات منفی شما نسبت به این موضوع روزبه‌روز بیشتر شده و این انباشت احساسات منفی موجب می‌شود با لبریز شدن آستانه تحملتان این موضوع را با عصبانیت و برافروختگی شدید بیان کنید.

خیلی از شما که عادت دارید توقعات و انتظارات خود را نادیده بگیرید معمولاً خیلی وقت‌ها حق با خود شماست ولی اطرافیان نمی‌توانند شمارا درک کنند.

یعنی باوجودآنکه حق کاملاً با شماست ولی چون نمی‌دانید در چه زمانی و به چه روشی توقعات و انتظارات خود را بیان کنید رفتاری نادرست از خود بروز می‌دهید و حقی که در ابتدا داشته‌اید را از خود سلب می‌کنید.

ولی اگر همان روز اول که احساس بدی درباره رفتار طرف مقابل پیدا کردید در مورد توقعات و انتظارات خود با او صحبت می‌کردید بهترمی توانستد او را متقاعد به انجام رفتار مطابق به میل خود کنید.

زیرا انباشته شدن احساسات منفی موجب می‌شود کنترل خود را از دست بدهید و رفتاری نادرست از خود بروز دهید.

البته در نظر داشته باشید در وضعیت‌های بحرانی بهتراست برای جلوگیری از درگیری در ابتدا رفتاری مثبت و ملایم از خود نشان دهید و واکنش در مورد این موضوع را چندساعتی به عقب بیندازید.

هرچقدر به خود و احساساتی که دارید تسلط بیشتری داشته باشید بهترمی‌توانید خواسته خود را با کلمات و عبارات مناسب‌تری بیان کنید و برای درستی گفته‌های خود دلیل بیاورید و از زبان بدن و چهره مناسب‌تری استفاده کنید.

چراکه زبان بدن، لحن صدا، کلمات و واژه‌ها، سرعت بیان عبارات، لبخند و نگاه چشمی و همچنین استفاده از طنز و شوخی باعث ایجاد احساس مثبت در طرف مقابل می‌شود.

وقتی توقعات و انتظارات خود را به این شکل و بااحساس مثبت بیان می‌کنید انتظار می‌رود طرف مقابل تمایل بیشتری به پیروی از خواسته مدنظر شما داشته باشد.

استفاده از واژه‌های مناسب و لبخند و تماس چشمی تاثیرشگفت انگیزی به اثر متقاعدکنندگی صحبت‌های شما می‌دهد؛ یعنی باید بتوانید توقعات و نیازهای خود را با بااحساس مثبت و به‌دوراز پرخاشگری بیان کنید.

هنگامی‌که می‌خواهید در موردنیاز ها و توقعات خود صحبت کنید به چه نکاتی باید توجه کنید؟

  1. اولاً هیچ‌وقت حق خود را نادیده نگیرید و هر موقع چیزی ناراحتتان می‌کند همان موقع آن را بیان کنید.
  2. از بروز احساسات منفی به‌شدت پرهیز کنید: درست است که می‌گوییم از حق خود دفاع کنید ولی استفاده از رفتارهای نادرست مثل پرخاشگری، خشم، قهر کردن و اشک ریختن و نزاع اوضاع را بدتر خواهد کرد. سعی کنید برای بیان توقعات خود از واژه‌های مناسب استفاده کرده و لبخند به لب داشته باشید. مثلاً می‌توانید به‌جای عبارت هرگز این کار نکن بگویید بهتراست سعی کنی این کار را انجام ندهی یا به‌جای اینکه بگویید متنفرم از اینکه همیشه دیر سر قرار می‌آیی بگویید وقتی زود سر قرار حاضر می‌شوی خیالم راحت است و نگران نمی‌شوم.
  3. او را تشویق کنید: اگر طرف مقابل شما عادتی دارد که باعث رنجش شما می‌شود ممکن است کار شما اندکی سخت باشد.

چون حتی اگر طرف مقابل متقاعد شده باشد که طبق گفته شما عمل کند وای چون به انجام آن کار عادت کرده ممکن است تغییر آن رفتار برای او بسیار سخت باشد.

در این‌گونه موارد می‌توانید با تشویق کردن و یادآوری فواید ترک آن کار کمک زیادی به شما دررسیدن به خواسته‌تان کند.

ولی باید صبر داشته باشید و باگذشت زمان تأثیر آن را ببینید.

  1. اطاعت بی‌چون‌وچرا نداشته باشید: بعضی خانم تا فکر می‌کنند اطلاعت بی‌چون چرا نشان‌دهنده عشق است و عشق را افزایش می‌دهد اما این باور بسیار نادرست است شاید به‌طور خودآگاه اطلاعت بی‌چون‌وچرا برای همه جذاب باشد اما عشق از ناخودآگاه سرچشمه می‌گیرد افراد به‌طور ناخودآگاه عاشق افرادی می‌شوند که قوی و قدرتمند هستند و برای خود ارزش قائل‌اند و سخت به دست می‌آیند و نسبت به افرادی که ضعیف و سرسپرده هستند سرد می‌شود

درست است که اطلاعت کردن در کوتاه‌مدت باعث شود هیچ اختلافی در رابطه پیش نیاید اما به‌مرورزمان با انباشته شدن احساسات منفی منجر به بروز برافروختگی شدید می‌شود.

  1. شهامت داشته باشید نه بگویید: این را به یاد داشته باشید که هیچ فردی با چند بار نه شنیدن سرد نمی‌شود؛ و اشکالی هم ندارد که برای پاسخ به شریک عاطفی‌تان از درخواست کنید کمی به شما زمان دهد. اگر در حال حاضر سلایق و علایق خود را نادیده بگیرید و نه نگویید به دلیل نه نگفتن در آینده‌ای نه‌چندان دور رفتاری به‌مراتب بدتر از خود نشان خواهید دید.

 

  1. از واژه سعی کنید استفاده کنید: استفاده از واژه سعی کنید یا “می‌توانید ” یا امکانش هست ” به‌جای واژه‌های”باید ” و “حتماً “

به‌طرف مقابل آزادی عمل بیشتری می‌دهد و او احساس مجبور بودن و محکوم بودن نمی‌کند چون ذاتاً وقتی انسان‌ها احساس کنند مجبور به انجام کاری هستند تمایل کمتری برای انجام آن کاردارند.

  1. نشان دهید خواسته شما به نفع طرف مقابل نیز می‌باشد: اگر خواسته و تمایلات خود را طوری بیان کنید که انگار فقط به فکر منافع خود هستید فرد در موضع دفاعی قرار می‌گیرد و با شما مخالفت خواهد کرد.

حتی اگر خواسته و توقع شما هیچ ربطی به‌طرف مقابل ندارد به او بگویید در صورت قبول نظر شما حاضر هستید در موضوع دیگری به او امتیاز دهید. مثلاً اگر یکی از توقعات و انتظارات شما انجام شود شما نیز هرروز صبحانه درست خواهید کرد.

  1. به او امتیاز بدهید: اگر برای اینکه او متقاعد به انجام خواسته نوبت نیاز به ارائه امتیاز هستید این کار را بکنید مثلاً اگر می‌خواهید او متقاعد شود بیشتر با شما بیرون بیایید شما نیز در عوض به او اجازه دهید بیشتر برنامه‌های موردعلاقه‌اش را تماشا کند.

اگر رفتاری را در او نمی‌پسندید و می‌خواهید تغییر کند و با تغییر آن به شما احترام بیشتری بگذارد سعی کنید شما هم به کارهایی اشاره‌کنید که با نیت احترام برای او انجام دادید.

این اطاعت تا و نادیده گرفتن حقوق خود و بی‌توجهی به انتظارات و توقعات خود در میان زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود؛ زیرا زنان از کودکی یاد می‌گیرند برای جلب رضایت و خوشحالی فرزندان و همسر خود تلاش کنند و به‌خصوص در فرهنگ ما که عنوان می‌کند با این کار می‌توانند همسر شایسته و مادری نمونه باشند؛ و برای جلب رضایت دیگران شادی‌ها و خوشی‌های خود را قربانی می‌کنند.

بسیاری از مادران فکر می‌کنند اگر دختران خود را این‌گونه تربیت کنند باعث می‌شوند روابط آن‌ها دوام بیشتری داشته باشد در حالی این باورهای غلط از آن‌ها موجود ضعیفی می‌سازد و این ضعف و وابستگی خود عامل بسیار مهمی برای سردی رابطه خواهد بود.

در بسیاری مواقع این ضعیف بودن و وابستگی بیش‌ازحد در قبل از ازدواج مقدمه‌ای برای سوءاستفاده از دختر خواهد شد.

باید این نکته حیاتی و مهم را در نظر داشته باشید که در صورت نادیده گرفتن توقعات و انتظارات و حقوق خود، اعتمادبه‌نفس و باور ارزشمندی شما نیز به دنبال آن کاهش خواهد یافت و ازلحاظ هویتی به دیگران وابسته می‌شوید و شخصیت مستقلی از خود نخواهید داشت.

همین کاهش اعتمادبه‌نفس و احساس وابستگی به دیگران باعث می‌شود در چالش‌های گوناگون زندگی ازلحاظ خلقی و روحی به‌راحتی آسیب‌پذیر شوید.

اختلاف، درگیری و نزاع و چالش در هر رابطه امری طبیعی به نظرمی رسد که نیاز به حل شدن دارد ولی مشکل اینجاست افرادی که اعتمادبه‌نفس پایینی دارند و ازلحاظ شخصیتی به دیگران وابسته‌اند قادر به کنترل این شرایط نیستند و به‌راحتی در این چالش تا دچار فروپاشی می‌شوند؛ و رفتاری‌هایی غلط نظیر خشم، پرخاشگری، ناسزاگویی و اشک ریختن و قهر کردن از خود نشان می‌دهند.

ولی اگر احساس ارزشمندی کنید و ازلحاظ روحی و احساسی در وضعیت مناسبی باشد و توقعات و انتظارات خود را به‌موقع بیان کنید سبک ارتباطی صحیح و درستی را تجربه خواهید کرد.

پس لازم است احساسات و رفتارهای منفی خود را کنترل کنید و در مورد نیازها و خواسته‌های خود با همسرتان گفت‌وگو کنید و شیوه درست متقاعد کردن را فرابگیرید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “زیان‌های جبران‌ناپذیر بیان نکردن توقعات در روابط عاطفی” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا