مدیریت مالی خانواده
مدیریت مالی خانواده به مجموعهای از تصمیمات و فعالیتهایی گفته میشود که به منظور بهبود و بهینهسازی مدیریت مالی در خانواده به عمل میآید. این فرآیند شامل برنامهریزی، کنترل، اجرا و ارزیابی تمامی فعالیتهای مرتبط با مالی خانواده به منظور داشتن یک زندگی مالی بهتر و پایدارتر در آینده است.
مدیریت مالی خانواده شامل موضوعاتی مانند برنامهریزی بودجه، پرداخت بدهیها، سرمایهگذاری، تعیین هدفهای مالی و آموزش افراد خانواده برای استفاده بهینه از منابع مالی موجود است. همچنین، این فرآیند شامل مانیتورینگ هزینهها و درآمدهای خانواده به منظور کاهش هدررفتی و افزایش پساندازهای خانواده نیز میشود.
مدیریت مالی خانواده به دلیل اهمیت بسیار زیادی که برای زندگی مالی خانواده دارد، باید با دقت و با دانش کافی انجام شود. برای این منظور، نیاز است که افراد خانواده با همکاری و تعامل با یکدیگر، برنامهریزی و اجرای مدیریت مالی خانواده را با موفقیت انجام دهند.
بسیاری از افراد همیشه به دنبال مدیریت صحیح مالی در خانواده هستند، مطمئنا در محل زندگی خود با مغازه ها، فروشگاه ها، اداره و… برخورد کرده اید، آن ها برای مدیریت کسب و کار خود در قسمت مالی و حسابداری از دفتر حساب استفاده می کنند.
اگر به اداره مالیات رفته باشید مطمئنا متوجه این قضیه شده اید که آن ها برای تنظیم و محاسبه درآمد ها از دفترهای حساب روزانه استفاده می کنند. این دفترها مخصوص نوشتن خرج ها و خریدهای روزانه است، بنابراین به زوج های جوانی که قصد مدیریت مالی در زندگی مشترک خود را دارند.
توصیه می کنیم که برای تنظیم کردن این امور از دفتر های روزانه استفاده کنند تا بتوانند مدیریت منابع مالی خود را به دقت انجام دهند.
ما در این مقاله می خواهیم ” مدیریت مالی خانواده ” را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار می دهیم، اگر مدیریت پول و منابع مالی خانواده بر عهده شما است به شما توصیه می کنیم که تا پایان این این مطلب را مطالعه کنید.
مدیریت مالی خانواده
۱. ثبت خریدها در دفتر
همیشه یک دفتر برای ثبت خرید های روزانه خود داشته باشید و صفحات آن را به گونه خط کشی کنید که چند ستون را شامل شود.
مدیریت مالی خانواده :: ۲. اختصاص دادن ماه به دفتر
سعی کنید چند صفحه از آن دفتر را به ماه های سال اختصاص دهید و در ستون های آن مواردی که در ادامه می گوییم را یادداشت کنید.
مدیریت مالی خانواده :: ۳. یادداشت میزان درآمدها
سعی کنید در ستونی که درآمدهای کلی خانواده خود را یادداشت می کنید؛ درآمد خود همسر و یا حتی فرزندان را در بنویسید. باید این موضوع را بدانید که درآمد، تنها حقوق افراد نیست؛ بلکه می تواند شامل وجوه دیگر نیز باشد. این وجود اعمم از وامهای دریافتی، کمک های خانواده ها، اقوام و… است.
مدیریت مالی خانواده :: ۴. ستون مربوط به مخارج و هزینه ها
شما باید حتماً تمام هزینهها و مخارج خانواده را در آن ستون بنویسید. این مخارج معمولاً به دو صورت هستند:
مدیریت مالی خانواده :: مخارج ثابت
این مخارج شامل هزینه های رفت و آمد؛ خورد و خوراک؛ اقساط؛ در صورت مستاجر بودن اجاره ماهیانه منزل و… می شود.
مخارج غیر ثابت و پیش بینی نشده
نحوه مدیریت مالی خانواده ” بسیار در رند زندگی تاثیرگذار است، بنابراین برای رسیدن به موفقیت باید تمام هزینه های احتمالی را نیز محاسبه کرد. این مخارج شامل هزینههای مربوط به درمان و پزشکی؛ میهمانی ها؛ خریدهای احتمالی خود همسر و بچه ها و… می شود.
۵. ستون مربوط به نیازهای خصوصی
در این ستون باید نیازهای شخصی خانواده را یادداشت کرد؛ یعنی وسایلی که در خانواده به صورت مشترک استفاده می شود در این قسمت باید یادداشت کنید.
۶. ستون مربوط به اولویت بندی نیازهای خصوصی
در این ستون می توانید نیاز های خصوصی خود را اولویت بندی کنید؛ سعی کنید در اولویت گذاری نیاز ها، خواسته های شخصی خود را نادیده نگیرید. بهتر است در اولویت بندی نیازهای شخصی و خانوادگی را بر اساس نیاز افراد یادداشت کنید.
مدیریت مالی خانواده :: ۷.برآورد رقم احتمالی مخارج
در این ستون باید رقم احتمالی مخارج خانوادگی خود را به طور تقریبی برآورد کنید.
مدیریت مالی خانواده :: ۸.دخل و خرج خود را با یکدیگر مقایسه کنید
در پایان حتما درآمد و مخارجی که یادداشت کردید را با یکدیگر مقایسه کنید. با این کار می توانید درآمد خود را برای خرج ماهانه اولویت بندی کرده و به تمام کارهای خود به ترتیب برسید. اگر امکان برآورده کردن نیازها وجود ندارد؛ می توانید نیازهایی که اولویت کمتری دارد را به تعویق بیندازید.
” مدیریت مالی خانواده ” باید بسیار دقیق انجام شود؛ همیشه در اوایل زندگی خرج و مخارج بیشتر از درآمد است؛ اما با برنامه ریزی کردن خواهید دید که و می توانید مخارج را تا حدودی کاهش داد. در این زمینه به شما توصیه می کنیم که برای اینده فرزندان خود هر جا که توانستید مخارج را کاهش دهید.
هر چند که ممکن است در ابتدا این کار برای شما خسته کننده و تکراری به نظر برسد؛ اما با ادامه دادن آن مطمئناً شما را به یک نتیجه خوب خواهد رساند. بنابراین به شما توصیه می کنیم که حتماً در زندگی خود برای مخارج برنامه ریزی داشته باشید.
ما در این مقاله سعی کردیم ” مدیریت مالی خانواده ” را برای شما عزیزان در مورد بررسی قرار دهیم؛ اگر نظر، پیشنهاد و یا تجربه ای درباره مدیریت مالی در زندگی مشترک دارید؛ به شما پیشنهاد می کنیم که آن را با ما و سایر کاربران زیر همین مطلب به اشتراک بگذارید. در پایان از شما سپاسگزاریم که با ما همراه بودید.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.