رازهای طلایی در انتخاب دوست منحصربفرد چیست؟
انتخاب دوست یکی از مسائل مهم در زندگی همه ما است که باید مهارت لازم برای انتخاب آن را بدست آوریم. دوستان خوب می توانند مسیر زندگی ما را بهبود ببخشند و در راستای موفقیت ما حمایت کننده ما باشند. همچنین دوستان بد ما را تحقیر میکنند و اعتماد به نفس را از ما میگیرند. در این نوشته نکات لازم برای انتخاب دوست را بخوانید.
شکل دادن یک رابطه دوستانه و سالم با دیگران یکی از جنبههای مهم زندگی است. دوستان شما به نحو موثری بروی طرز فکر و رفتار شما تاثیرگذار خواهند بود. شما باید در انتخاب دوست به دنبال دوستانی باشید که ویژگیهای خوبی دارند و مثبت اندیش و حمایت کننده هستند و همچنین از افراد منفی دوری کنید تا زندگی خوب و فعالی داشته باشید.
برای انتخاب دوست منحصربفرد به این راز ها توجه کنید که چه کسانی از شما حمایت میکنند، آیا افراد با شما با صداقت رفتار میکنند و اگر اطلاعات شخصی خود را به آنها بدهید میتوانند آن را حفظ کنند. شما در کنار دوستان خوب احساس راحتی دارید و میتوانید خود واقعی تان باشید. در این نوشته توصیههایی برای انتخاب دوست برای شما آماده کرده ایم. در ادامه همراه ما باشید.
۱. حتما در انتخاب دوست به حمایت عاطفی و راهنما بودن او توجه کنید
همیشه در انتخاب دوست به دنبال ویژگیهای مثبت در افراد باشید. دوستان خوب در شرایط مختلف، چه در شرایط سختی و چه در شرایط خوب از شما حمایت میکنند، این حمایت به شکلهای مختلفی مانند حمایت عاطفی، همفکری برای تصمیم گیریهای مهم، توصیههای دوستانه و …. خواهد بود.
دریافت حس حمایت از دوست یکی از معیارهای مهم انتخاب دوست هست که در شرایط سخت و آسان به آن احتیاج پیدا خواهید کرد.
همچنین یک دوست خوب در تصمیم گیریهای مهم میتواند همفکر و راهنمای خوبی برای شما باشد و وقتی به همفکری احتیاج دارید در کنار شما باشند.
۲. تعادل در ارتباط دوستانه را تشخیص دهید
تعادل در دوستی به این معنی هست که همانطور که از دوست خود حمایت میکنید، مورد حمایت او قرار بگیرید. بعضی افراد ذاتا حمایت کننده هستند و بعضی هم هیچ مهارتی در این زمینه ندارند. بعضی افراد فقط میتوانند درخواست داشته باشند و بعضی افراد میتوانند نیازهای عاطفی و … دیگران را برطرف کنند. در انتخاب دوست تشخیص این موارد میتواند به روند ادامه دوستی شما کمک کننده باشد.
۳. دوست شما بهترین خیرخواه شما باشد
در انتخاب دوست دقت کنید کسی را برگزینید که خیرخواه شما باشد و پیشرفت شما را بخواهد.چنین دوستانی از شما میخواهند که بروی موفقیت خود متمرکز باشید و با افتخار از تلاشهای شما یاد میکنند.
مثلا اگر شما دانشجوی رشته پزشکی باشید، در ملاقات با یک دوست خوب ، او از شما درباره روند پیشرفت تحصیلیتان سوال میپرسد و شما را تشویق میکند که برای مراحل بالاتر آماده شوید.
۴. با انتخاب دوست خوب ارتباط شما با دیگران گسترش خواهد یافت
یکی دیگر از جنبههای مهم دوستیابی توجه به توسعه ارتباط اجتماعی شما با دیگران است. باید با افرادی دوست شوید که با صحبت درباره افکار و نظراتان بتوانند آنها را توسعه دهند و احساس کنید که میتوانید نظریات خود را با افراد بیشتری در میان بگذارید. شما نباید با افرادی باشید که بروی دیدگاههای شما سرپوش میگذارند و علاقه ای به پیشرفت شما ندارند.
دوستان خوب میتوانند به شما بگویند که چه زمانی کار درستی انجام میدهید و چه زمانی در مسیر اشتباهی هستید و جلوی پیشرفت خود را چگونه خواهید گرفت. همچنین در کنار چنین افرادی شما احساس راحتی درباره بیان فعالیتهای خودتان دارید و نگرانی بابت در میان گذاشتن نظرات خود ندارید.
۵. اعتماد و احترام در رابطه دوستی بسیار مهم است
دوستی خوب بر پایه احترام و اعتماد متقابل بنا شده است. وقتی به دوستی اعتماد کنید که بتواند اطلاعات شخصی شما را حفظ کند و از شما حمایت کند، حتی زمانی که نزد شما حضور ندارد. همچنین شما باید به دوستان خود احترام بگذارید و اطلاعات شخصی آنها را بدون اجازه به دیگران ندهید و حتی درباره علایق و ترجیحات آنها با دیگران به راحتی صحبت نکنید.
۶. بجای دوستی آنلاین، دوستی رو در رو داشته باشید
پیدا کردن دوست در فضای آنلاین از همیشه آسان تر شده و برای افراد خجالتی که توانایی پایینی در آشنایی دوستی و ملاقات با افراد دارند بسیار جذاب است. اما صحبتهای رو در رو به احتمال بیشتری به دوستی عمیق و طولانی تبدیل خواهد شد.
اگر شما فرد خجالتی هستید دوستی خود را در فضای مجازی مانند اینستاگرام و تلگرام شروع کنید و زمانی که احساس راحتی کردید، کم کم به سمت دوستی رو در رو پیش ببرید.
۷. برای یافتن دوست جدید به باشگاه مورد علاقه خود بروید
یکی از راههای نسبتا ساده برای افزایش تعداد دوستان و روابط اجتماعی تان شرکت در کلاسها و باشگاههای مختلف هست. کافی هست با خود بیندیشید که به چه چیزی علاقه مند هستید و چه سرگرمی را دوست دارید انجام بدهید.
برای مثال اگر به بازیهای PS4 علاقه مند هستید کافی است به گیم نتی بروید و گروهی بازی کنید و با کمی صحبت کردن با افراد مختلف دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد.
۸. برای انجام کاری داوطلب شوید
ملاقات با افراد جدید همیشه پر از پتانسیل برای ایجاد دوستی است. خب یکی از راههای انتخاب دوست و کسی که مانند شما بیندیشد شرکت در کارهای داوطلبانه هست. برای مثال با شرکت در یک خیریه میتوانید افرادی را پیدا کنید که مانند شما علاقه مند کمک به دیگران هستند و چنین موضوعی را میپسندند، با آنها درباره علایق و اندیشه هایشان صحبت کنید و سریعا متوجه وجه اشتراکاتی زیادی بین خودتان و آنها میشوید.
۹. یک آشنای قدیمی را به عنوان یک دوست انتخاب کنید
شاید در محیط کاری آشنایان زیادی داشته باشید، این افراد پتانسیل تبدیل شدن به دوستان شما را دارند. فقط کافی است رابطه ای که وجود دارد حالا شکل تازه ای به خود بگیرد. از یکی از آشنایان خود که میتواند دوست خوبی برای شما باشد بخواهید که برای شام و یا عصرانه ای به بیرون بروید و در آنجا صحبتهای دوستانه ای داشته باشید. هم سوالات خوبی بپرسید و هم شنونده خوبی باشید.
۱۰. از کسانی که شما را کوچک میکنند دور بمانید
شما باید همیشه مراقب نشانههای دوستان بد در اطرافیان خود باشید. دوستانی که سعی میکنند شما را کوچک کنند و نظرات منفی درباره شما داشته باشند.
شاید بعضی رفتارها از روی دلسوزی به نظر بیایند اما شما را در مسیر دلخواه تان قرار نمیدهند و اعتماد به نفس و ارزش شما را کم میکنند. کلمات منفی از سوی دوستانتان نشان میدهد که در انتخاب دوست اشتباه عمل کرده اید و باید در آن تجدید نظر کنید. آیا ارزش حفظ رابطه به شکل دوستی ضروری هست و یا یک رابطه معمولی کافی هست؟
۱۱. از دوستانی که از شما سواستفاده میکنند دور بمانید
بعضی دوستان نه تنها به شما چیزی اضافه نمیکنند و یا منفعتی برایتان ندارند بلکه همیشه میخواهند از شما سو استفاده کنند. افرادی که فقط به علایق خود فکر میکنند و فقط به احتیاجات خود میاندیشند و وقتی به آنها احتیاج پیدا میکنید آنها را نخواهید یافت. برای مثال وقتی که به موفقیتی دست پیدا میکنید، همان دوستانی که همیشه در اطراف شما حضور داشتند از روی حس حسادت و بدبینی هیچ تبریکی به شما نمیگویند و بهتر است از دوستانی که حمایت کننده شما نیستند دوری کنید.