چگونه با همسر عصبانی برخورد کنیم؟ بهترین روش آرام کردن همسر جان
چکیده مطلب
ممکن است همسر شما فردی عصبانی باشد و مدام به خاطر هر چیزی خشمگین شود. راستش را بخواهید بدتر از وجود حس خشم در خودمان، داشتن همسر عصبانی است! عصبانیت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی وجود چنین حسی در انسان کاملاً طبیعی است. همان طور که ما ناراحت، خوشحال، سرخورده، هیجانزده و… میشویم، میتوانیم […]
ممکن است همسر شما فردی عصبانی باشد و مدام به خاطر هر چیزی خشمگین شود. راستش را بخواهید بدتر از وجود حس خشم در خودمان، داشتن همسر عصبانی است! عصبانیت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی وجود چنین حسی در انسان کاملاً طبیعی است. همان طور که ما ناراحت، خوشحال، سرخورده، هیجانزده و… میشویم، میتوانیم واکنش خشمگینانه نسبت به شرایطی داشته باشیم. در این مقاله میخواهیم به نحوه برخورد با همسر خشمگین بپردازیم.
دلایل عصبانیت همسر چیست؟
همسر خشمگین شما به دلایلی این احساس را در خود تجربه میکند. گاهی ممکن است عصبانیتش را در واکنش به چیزهای دیگر نشان دهد. گاهی هم احساسش را روی سر شما خالی کند. ممکن است در هر دو موقعیت هم دلیل عصبانیتش شما نباشید. مسلماً شما نباید جور رفتار دیگران را بکشید و به خاطر آنها و عواملی دیگری که موجب بروز عصبانیت در همسرتان شدهاند، این رفتار را تحمل کنید. پس اولین قدم این است که متوجه شوید همسرتان از دست شما عصبانی است یا چیز دیگری.
عوامل مختلف محیطی، جسمانی، روحی و روانی میتوانند موجب بروز عصبانیت شوند. در نتیجه، همیشه نباید به دنبال علتی محیطی باشید و فکر کنید که شما، شخصی دیگر یا اتفاقی موجب خشمگین شدن همسر شما شده است. در ادامه برخی از مهمترین دلایل بروز عصبانیت را بررسی میکنیم.
میزان تستوسترون پایین
تحقیقات نشان میدهند که تستوسترون پایین میتواند موجب بروز احساس خشم و عصبانیت در مردان شود. شاید تا کنون فکر میکردید که خلاف این مسئله میتواند باعث عصبانیت شود؛ یعنی بالا بودن این هورمون عصبانیت را در پی دارد. در صورتی که پایین بودن این هورمون موجب احساس خشم شود. ممکن است میزان تستوسترون همسر عصبانی شما پایین باشد. معمولاً تشخیص چنین چیزی کار راحتی نیست و نیاز به تخصص دارد.
اما در صورتی که همسر شما هم از میزان عصبانیت خود شاکی است و میخواهد دلیلش را پیدا کند، شاید مراجعه کردن به پزشک متخصص در این زمینه بتواند کمککننده باشد. عوامل مختلفی میتواند روی این مسئله تأثیر بگذارند. مواردی مانند کیفیت خواب و رژیم غذایی تأثیر زیادی بر میزان تستوسترون دارند. اگر همسرتان خواب درستی ندارد، نمیتواند شبها به خوبی بخوابد یا در خوردن شکر، نمک، روغن و چیزهای مضر زیادهروی میکند و تغذیه مناسبی ندارد، بهتر است سبک زندگی خود را عوض کند.
سروتونین کم
سروتونین یک انتقالدهنده عصبی مهم در مغز انسان است. این عنصر تأثیر زیادی روی سلامت روان و ذهن ما دارد. شاید میزان سرتونین در بدن همسر عصبانی شما پایین باشد. همان طور که سبک زندگی، خواب و تغذیه روی میزان تستوسترون تأثیر میگذارد، سرتونین نیز از این عوامل تأثیر میپذیرد. در نتیجه، با تغییر سبک زندگی، تغذیه بهتر و خواب مناسب شاید بتوان میزان عصبانیت را کنترل کرد.
استرس و اضطراب
هورمون استرس «کورتیزول» نام دارد. اگر میزان این هورمون در بدن فردی بالا برود، میتواند اختلالات زیادی در زندگی او ایجاد کند. یکی از این اختلالات عصبی شدن و از کوره در رفتن است. شاید همسر عصبانی شما استرس زیادی را در طول روز تحمل میکند. به همین دلیل هم حساس شده است و نمیتواند خود را در برخی مواقع کنترل کند.
چگونه با همسرعصبانی برخورد کنیم؟
زندگی کردن با یک انسان عصبانی میتواند بسیار استرسزا و خستهکننده باشد. عصبانیت همسر روی سلامت روان شریکش نیز تأثیر میگذارد و ممکن است تمام روزهای هفته را با یکدیگر در جنگ و دعوا بگذرانند؛ بنابراین، بهترین کار این است که شیوههای برخورد با همسر خشمگین را بدانید. در ادامه این راهکارها را بررسی میکنیم.
علت عصبانیت چیست؟
پیشتر ذکر شد که علت عصبانیت میتواند محیطی، جسمانی یا روانی باشد. وقتی همسرتان خشمگین شده است از او علت را با آرامش بپرسید. آیا شما کاری کردهاید که او عصبانی شده است؟ آیا کار شما اشتباه بوده است؟ اگر شما علت خشمگین شدن همسرتان هستید، باید به کاری که کردهاید، فکر کنید. اگر کار شما اشتباه نبوده است، پس جای دیگری میلنگد و همسرتان نباید عصبانیتش را روی سر شما خالی کند. شاید او صرفاً یاد گرفته است با عصبانیت به شما زور بگوید.
در صورتی که اشتباهی مرتکب شدید هم چاره کار عصبانیت نیست. البته میزان عصبانی شده همسرتان در این لحظه اهمیت زیادی دارد؟ آیا صدایش را بالا برده و فریاد زده است یا چیزی را شکسته و کتککاری کرده است؟ همسر شما حق ندارد در برابر رفتار خطای شما عصبانیتی در درجه بالا نشان دهد. اگر این چنین است باید به فکر چاره باشید. در صورتی که میزان عصبانیت او به شما آسیبی نزده است، کافی است از او عذرخواهی کنید.
دعوت به آرامش و گفتگو
وقتی علت را پیدا کردید، همسر خود را دعوت به آرامش کنید. در چنین مواقعی حفظ آرامش برای خود فرد نیز بسیار دشوار است اما شما باید تمام سعی خود را بکنید تا مانند او از کوره در نروید. اگر اشتباه از شما او بود که عذرخواهی میکنید. در مواقع دیگر نیز به او بگویید که میتواند با شما صحبت کند و شما هم بدون قضاوت کردن به حرفهایش گوش خواهید داد.
همیشه در این مواقع به همسر عصبانی خود یادآوری کنید که آرامش او برای شما بسیار اهمیت دارد و نمیتوانید عصبانیت و ناراحتی او را ببینید. از او بخواهید تا احساساتش را هر زمان که دوست دارد با شما در میان بگذارد. اگر فردی در کارش او را عصبانی کرده یا شخصی در خیابان موجب خشمگین شدن او شده است، شما در هر حالت گلایههای او را از دست زمین و زمان گوش خواهید داد.
همدردی را فراموش نکنید
گاهی اوقات ممکن است علت عصبانیت همسر شما برایتان غیرقابل درک باشد. در ابتدا خودتان را جای او بگذارید و موقعیت را تصور کنید. شاید این گونه بتوانید علت را درک کنید. در چنین مواقعی سعی کنید با همسر عصبانی خود همدردی کنید و به او حق بدهید. هیچ وقت به او نگویید که برای چیزی بیهوده عصبانی شده است یا از خشمگین شدن او متعجب شوید. به هیچ عنوان او را به خاطر این احساس مسخره نکنید و دست نیندازید.
کمک گرفتن از مشاور
اگر شرایط همسر شما بحرانی است و عصبانیت او هم به خودش و هم به شما آسیب میزند، حتماً از مشاور کمک بگیرید. ممکن است میزان خشم همسر عصبانی شما روز به روز بیشتر شود و تبدیل به حالتی خطرناک بشود. رفتار همسرتان را در مواقعی که عصبانی میشود زیر نظر بگیرید و نشانهها را بشناسید. اگر در طول زمان متوجه تغییر میزان خشمگین شدن و بالا رفتن آن شدهاید، مطمئن باشید که عصبانیت او بیشتر هم خواهد شد.
پس بهتر است از افراد باتجربه کمک بگیرید. زمانی که همسر شما آرام شده و مدتی از بروز عصبانیتش گذشته است، میتوانید موضوع را مطرح کنید. موضوع را طوری مطرح کنید که متوجه نگرانی، علاقه و همدردی شما شود. به او بگویید که دوست دارید زندگی آرامی را در کنار هم تجربه کنید و بهتر است برای این آرامش تلاش کنید. شرکت در کلاسهای کنترل خشم نیز میتواند بسیار مفید باشد.
نوشیدن آب
زمانی که همسر شما عصبانی شده است، برای خودتان و او یک لیوان آب بیاورید. علت این که میگوییم برای خودتان هم آب بیاورید این است که همسرتان فکر نکند از این حرکت منظور بدی دارید و میخواهید به او نشان دهید که عصبانی است. نوشیدن آب کافی میتواند باعث آرام شدن همسرتان شود.
مشخص کردن مرزها
دلیلی ندارد که شما بخواهید یک همسر عصبانی را تحمل کنید. فردی که بیش از حد عصبانی است و به دنبال چاره برای این رفتارش نمیرود، ارزش تحمل کردن را ندارد. باید برای خود مرزهایی را مشخص کنید. خط قرمزی برای رفتار همسر خود قرار دهید. اگر همسرتان از آن خط رد شد، نیازی نیست دیگر او را تحمل کنید و در کنارش بمانید. این مورد زمانی رخ میدهد که همسرتان قصد بهتر شدن ندارد، پیشنهادات شما را برای درمان عصبانیت قبول نمیکند، دست بزن پیدا کرده است و وسایل خانه را میشکند.
در این حالت، آن چه مهم است حفظ سلامتی شما است. شما تلاشتان را کردهاید و ادامه دادن راه صرفاً وقت تلف کردن و به خطر انداختن جسم و روح و روان خودتان است. به بزرگترهای عاقل و باتجربه اطلاع دهید و از آنها کمک بگیرید. علاوه بر این، احساس خطر کردن خود را با این افراد در میان بگذارید. به هیچ عنوان تحقیر شدن را نپذیرید و ساکت نمانید. صبر و تحمل هم حدی دارد. گاهی تلاش برای نجات دیگری موجب غرق شدن خود فرد میشود.
جمعبندی
داشتن همسر عصبانی میتواند تأثیرات منفی زیادی روی روح و روان یک انسان بگذارد. گاهی عصبانیت میتواند یک زندگی مشترک را برهم بزند و حتی جان اعضای خانواده را به خطر بیندازد. در نتیجه، یافتن علل خشمگین شدن و برخورد درست در زمان عصبانیت بسیار هم است. در این مطلب نیز به علل عصبانیت همسر و نحوه صحیح برخورد با او را بررسی کردیم.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.