۱۷ ترفند تضمینی که بدون آن نمیتوانید رابطه عاطفی داشته باشید!
چکیده مطلب
قوی بودن یک رابطه عاطفی را در چه چیزی می بینید؟ چه ویژگی هایی را برای آن متصور هستید؟ اگر می خواهید روابط عاطفی گرم و پایداری داشته باشید باید یادگیری خود را در این زمینه افزایش دهید و با عواملی که باعث بهبود رابطه عاطفی میشوند آشنا شوید. ویژگی های زیر را برای تقویت روابط عاطفی بخوانید.
معنای یک رابطه عاطفی قوی در بودن در کنار یکدیگر و تجربه گرمای زندگی است. در این مسیر و در ادامه این مقاله به ویژگی های یک رابطه عاطفی قوی می پردازیم تا با شناخت این ویژگی ها زندگی پایدارتری در روابط خود با همسر و دوستان و آشنایان خود داشته باشید. جیم ران، یکی از فیلسوف های معاصر دنیای کسب وکار می گوید:
“هیچ چیزی بیشتر از تشکیل یک رابطه ی زیبا، زندگی را شاد و لذت بخش نمی کند”. جیم ران
۱.عشق
“وقتی عاشق کسی می شویم، وارد یک زندگی مملو از شور، هیجان و مقبولیت شده ایم.” (جان لنون). کمی عشق به زندگی خود و اطرافیانتان اضافه کنید و معجزه آن را ببینید.
۲.صمیمیت
به کمک خداوند و با یادگیری تکنیک های ازدواج موفق و تلاش کنیم ازدواج خود را در هنگامی که درخشش خود را از دست داده مجددا جلا دهیم، پس چه بهتر که به ظریف ترین شکل این کار را انجام دهیم. باید درس هایمان را خوب فرابگیریم و نگذاریم این درخشش از دست برود.۳.مهربانی
چقدر باید مهربان باشید؟ تا حدی که می توانید. با چه کسی باید مهربان باشید؟ با همه ی کسانی که با شما در ارتباط هستند. یک کلمه ی محبت آمیز می تواند کار هزاران کلمه را بکند. شاید فرد مقابلتان روز بدی را تجربه کرده و شما این را نمی دانید. در حالی که آن فرد واقعا احساس بدی دارد، یک کلمه ی محبت آمیز از شما می شنود. مثلا خیلی دوستانه به او می گویید “سلام. حالت چطوره؟” یا اینکه فقط یک یا دو دقیقه به حرف هایش گوش می دهید. همین چند لحظه توجه شما، می تواند کل روز یک فرد را عوض کند. می توانید کاری کنید آن فرد احساس کند ارزشمند و مهم است.
۴.تحسین کردن
“با دیگران همانگونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند”. وقتی این جمله را در تعاملات روزانه ی خود پیاده می کنید، اتفاق های خوبی می افتد. می بینید که ایده چند لحظه تحسین صادقانه ی جایی که شریک زندگی شما به آن تعلق دارد، اصلا یک کار معمولی و بی اثر نیست.
۵.توجه کردن
با همسرتان (یا اعضای خانواده و دوستانتان) همان طور رفتار کنید که انگار با خودتان رفتار می کنید؛ بلکه بهتر! جلوی در بروید و از آنها استقبال کنید، همیشه از دیدن آنها خوشحال شوید، هر روز با آنها قدم بزنید، چندین بار یک کار و رفتار خوب را به آنها هدیه دهید، مراقب وضعیت سلامت آنها باشید، و هیچوقت با ناراحتی و کینه رفتار نکنید.
۶.از خود گذشتگی
یاد بگیرید که با کار، زندگی و اطرافیان خود، مثل اطراف بسیار تشنه برای یک ماده مخدر رفتار کنید (البته ماده ای که به طور طبیعی به دست آمده باشد!). شرایطی را ایجاد کنید که ارتباط، محبت، همدلی و عشق در محیط غالب باشد. اول با محیط ارتباط برقرار کنیم، بعد کارمان را شروع کنیم. در جایی که افراد مختلفی با ما روبرو می شوند ، از جمله در محل کار، با یک حس عجیب کنجکاوی، یک حالت بی قید و شرط از شک و تردید و با جاری کردن جمله ی “دوستت دارم” در قلب ها و ذهنها با افراد مواجه شویم.
۷.هدف مشترک
در بامعناترین و پایدارترین روابط، دو نفر با یک هدف و بینش مشترک نسبت به انجام کارهایشان در کنار هم قرار می گیرند. وقتی افراد یک هدف مشترک داشته باشند، حس می کنند عضوی از یک گروه هستند و حس همبستگی و پیوند با هم دارند. بنابراین، حتی زمانی که از فردی که با او در ارتباط هستید ناامید می شوید، اگر یک هدف مشترک مثل افزایش تعداد فرزندان وجود داشته باشد، به احتمال زیاد رابطه ی خود را حفظ می کنید. هدف ها، پیوند ها را می سازند و وقتی به دنبال تحقق این اهداف می روید، رابطه تان بهتر و قوی تر می شود.
۸.پذیرش اطرافیان
برقراری ارتباط و پذیرش شریک زندگی، امر بسیار مهمی است؛ زیرا در این صورت، شما و شریک زندگی تان مدام دنبال آن هستید که بدانید طرف مقابل امروز چه حسی دارد و به چه فکر می کند. بهترین راه برای نشان دادن این پذیرش و برقراری ارتباط با اطرافیان، آن است که به محض آنکه حسی در شما به وجود آمد، آن را بیان کنید. نباید صبر کنید تا ببینید ادامه می یابد یا خیر. همان لحظه در موردش صحبت کنید و با هم ارتباط برقرار کنید. در این صورت می تونید روی حل مسائل کار کنید. اینکه صبر کنید تا شاید مسئله خود به خود حل شود، بدترین کار ممکن است.
۹.زبان عشق
به گفته یکی از متخصصان ارتباط، گری چاپمن، “عشق، راهی برای زندگی کردن است. عشق، بخشی از وجود شماست و وقتی شخصی با شما روبرو می شود، این عشق شما را احساس می کند. واقعیت این است که مردم مکررا با هم روبرو می شوند، اما هدف این نیست. هدف، بهبود زندگی دیگران است”. این بهبود زندگی را هدف رابطه ی خود با همسرتان قرار بدهید، از آن به بعد همیشه شاد زندگی خواهید کرد.
۱۰.سازگاری
افزایش سازگاری، به شما امکان می دهد که متوجه شوید افراد مختلف دوست دارند چه نوع رفتاری با آنها داشته باشید. سازگاری، به معنای تقلید رفتار دیگران نیست. بلکه به معنای تنظیم رفتارهای خود است؛ به گونه ای که بیش از گذشته در راستای اولویت ها و ترجیحات شخص مقابل قرار بگیرد. کسی که به شکل موثری سازگاری پیدا کند، هم به نیازهای شخص مقابل توجه دارد هم به نیازهای خودش. او می داند که چطور رابطه را به شکلی پیش ببرد که همه در آن برنده باشند. با سازگاری، شما تحقق روح “قانون طلایی” را تمرین می کنید و می توانید با دیگران به همان شکلی که آنها دوست دارند رفتار کنید.
۱۱.صداقت
برای بعضی از افراد، ناراحت و ناامید کردن دیگران و بعد هم عذرخواهی کردن، به یک امر عادی تبدیل شده است. بابت دیر کردن، باید فراموش کردن کارهایی که گفته بودند انجام می دهند، مدام عذرخواهی می کنند و این کار برای آنها به یک موضوع تکراری تبدیل شده است. آنها دیگر از ناامید کردن افراد “دردشان نمی گیرد” و می توانند مدام بگویند “متاسفم”؛ بدون آنکه احساس تاسف واقعی پشت این کلمات باشد. دلیل این رفتار، عدم وجود صداقت است. اگر شما هم همین طور هستید، وقتش رسیده که خودتان را تغییر دهید. بلند شوید، تکرار اشتباه ها را متوقف کنید و صداقت را بسازید.
۱۲.همدلی
همدلی، یکی از مهم ترین ویژگی های هر رابطه ای است؛ این رابطه عاطفی می تواند در محل کار یا با اعضای خانواده یا دوستان شکل بگیرد. به گفته دکتر گیل گراس، متخصص روابط خانوادگی و تربیت کودک: “اگر بتوانید خودتان را جای بقیه بگذارید، حتی اگر با آنها موافق نباشید، باز هم می توانید از دید آنها به مسائل نگاه کنید. اینجاست که دروازه های همکاری و برقراری ارتباط به روی شما باز می شود. اگر مدام مشغول دفاع از خودتان باشید، دیگر نمی توانید بشنوید دیگران چه می گویند”.
۱۳.بخشش و گذشت
اینقدر بارهای سنگین روی روابط خود نگذارید. ناراحتی، ناامیدی و یاس، مسائلی هستند که اگر برطرف نشوند و همین طور باقی بمانند، اعتماد و روح رابطه ی شما را از بین می برند. وقتی بتوانید احساس خود را بیان کنید و اجازه دهید بقیه آن را بدانند، یک رابطه ی فوق العاده خواهید داشت. می توانید نقص ها و ضعف ها را فراموش کنید. از یک شخص دیگر حمایت می کنید. از تجربه هایی که کسب می کنید درسهای زیادی یاد میگیرید و به حرکت خود ادامه می دهید.
۱۴.حس مالکیت
یادتان باشد که این زندگی شماست، و هیچکس غیر از شما مسئول نتایج این زندگی و این رابطه نیست. یک بار صادقانه به این موضوع فکر کنید که به کجا رسیده اید. آیا اینجا را دوست دارید؟ اگر در یک رابطه عاطفی قرار دارید، این رابطه عاطفی چه وضعیتی دارد؟ آیا از جایگان هر دو نفرتان راضی هستید؟ از میزان صمیمت، ارتباط و تحقق اهدافتان رضایت دارید؟ در مورد رابطه عاطفی تان با یکدیگر صحبت کنید و برای بهتر شدن آن برنامه ریزی کنید.
۱۵.زمانی برای تنها بودن
قطعا هیچ لزومی ندارد که در مورد سپری کردن برخی اوقات زندگی به تنهایی، احساس گناه کنید. استقلال، و استراحت خوب و کامل، برای زوج ها بسیار مفید است. فرقی ندارد رابطه ی عاطفی شما چقدر صمیمی باشد. بعد از آنکه این دو نفر کارهایی که حس خوبی به آنها می دهد را انجام دهند، با احساسات تازه ای بر می گردند و از اینکه وارد یک رابطه ی متعادل و سالم شده اند احساس خوشبختی می کنند.
۱۶.خوش گذرانی
همه ی روابط خوب، بخش های جالبی هم در خود دارند. خوش گذرانی، لذت را وارد رابطه عاطفی می کند و بسیار مهم است. اغلب اوقات، این عنصر کلیدی در روابط خانوادگی یا رابطه زن و شوهر خیلی راحت فراموش شده یا نادیده گرفته می شود. کارهای جالبی که در اوایل شکل گیری یک رابطه عاطفی جدید انجام می دادیم، بعد از مدتی فراموش می شوند و دیگر هیچ اوقات لذت بخش و جالبی برای خود نمی سازیم.
پس یادتان باشد که دنبال ساختن لحظه ها و موقعیت های جالب باشید . چرا که این لحظه ها و موقعیت ها، مثل یک چسب خاطره ها را به هم پیوند می دهند و زندگی را شیرین تر می کنند. پیشنهاد میکنم مقاله ۶ عادت ساده برای داشتن شادابی و نشاط در زندگی عاشقانه را مطالعه کنید.
۱۷.گرم بودن رابطه عاطفی
عشق، چیزهای زیادی در خود دارد: ملایمت، آزادی و گرما. عشق پیوندی است که وجود ما را به یکدیگر متصل می کند. عشق ما را کنار هم نگه می دارد و ما را تشویق می کند تا دیگران را تحسین و تقدیر کنیم و حتی، خودمان را بزرگ و گرامی بداریم.