روانشناسی چهره مردان
روانشناسی چهره مردان، به مطالعه رفتارهای روانی و احساسی مردان از طریق کنترل و تفسیر اطلاعاتی که در چهره آنها پیدا میشود، میپردازد. در این رشته، تحلیل چهره مردان به عنوان یکی از روشهای ارزیابی شخصیت و رفتار افراد مورد استفاده قرار میگیرد.
بسیاری از افراد، بر اساس چهرهای که دارند، احساسات، خصوصیات روانی و حتی سلامت جسمی شخص را تشخیص میدهند. این تفسیرها در بسیاری از موارد صحیح نیستند، اما مطالعه روانشناسی چهره مردان به دانشمندان امکان میدهد تا با استفاده از تکنیکهایی نظیر تحلیل خطوط و رنگهای چهره، به صورت دقیقتری به مطالعه شخصیت و رفتار فرد بپردازند.
یکی از روشهای کاربردی در روانشناسی چهره، تحلیل ابعاد صورت است. در این روش، ابعاد مختلف چهره شامل فاصله بین دو چشم، طول بینی، فاصله بین دهان و چشمها و … بررسی میشود. این روش به دانشمندان امکان میدهد تا با مقایسه میانگین مقادیر این ابعاد در یک نمونهی از افراد، به توصیف کلی شخصیت و رفتار آنها بپردازند.
همچنین، تحلیل رفتاری چهره مردان، به دانشمندان امکان میدهد تا با توجه به برخی علائمی که در چهره آنها مشاهده میشود، به تشخیص وضعیت روحی و احساسی آنها بپردازند. برای مثال، برخی علائمی نظیر چشمهای خمیده، لبخند زیاد، یا کجی لب، میتوانند نشانگر احساساتی مانند خجالت، شادی یا ناراحتی باشند.
از جمله کاربردهای دیگر روانشناسی چهره مردان، ارزیابی وضعیت سلامت روانی و حتی تشخیص بیماریهای جسمی مانند آلرژیها و اختلالات گوارشی است. به عنوان مثال، برخی شخصیتهای افسرده و اضطرابی، ممکن است با چشمهای قرمز یا پفکی و یا لبهای خشک و ترشح زیاد، همراه با همراه با مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه یا دل درد باشند.
در نتیجه، روانشناسی چهره مردان به دانشمندان امکان میدهد تا با استفاده از تکنیکهای کمی و کیفی، به تحلیل شخصیت و رفتار افراد بپردازند. با توجه به این که چهره مردان به عنوان یکی از اجزای اساسی شناخت انسان، در تعاملات اجتماعی، شغلی و حتی رابطه با خانواده و دوستان، نقش بسیار مهمی دارد، مطالعه روانشناسی چهره مردان، میتواند به افزایش شناخت فردی و بهبود روابط اجتماعی کمک کند.
- چهره های مردانه و کمی خشن
- چهره های کمتر مردانه و ملایم
نزدیکی و برقراری رابطه زنان با مردان بر اساس ویژگی های چهره ای متفاوت است.
روانشناسان معتقدند زنان برساس نوع رابطه ای که دارند تمایل به گونه چهره ای مردان دارند مثلا چهره های نوع اول رو برای مدت کوتاه میپذیرند و نوع دوم را برای رابطه طولانی مدت.
طبق نظریه زیست شناسان از انجایی که هرچه چهره مردانه تر باشد یعنی ژن های سالم مردانه وجود دارد و زن ها هم گرایش بیشتری به این مدل چهره ها دارند برای اینکه این ژن به فرزنداشان هم القا بشود (مردانی به چانه ها و فک درشت و لب باریک ). از سویی دیگر اینگونه مردان رفتاری خشن و سلطه جو دارند و نمیتواند پدر ایده ال و همسری خوب برای زن به شمار بیایند و به همین دلیل زنان برای کاهش خطرات احتمالی و برای رابطه طولانی، مردانی را که چهره کمتر مردانه دارند انتخاب میکنند (چشمهای درشت لبهای کلفت وچانه گرد).
یافته های علمی نشان میدهد که زنان در فرایند تخمک گذاری به دنبال مردانی با چهره نوع اول هستن برای انتقال ژن سالم به فرزندانشان. جالب است بدانیم که این گرایش زنان در مردان حس میشود و حساسیت ها و حسادت های مردانه نمایان میشود.
با تمام شدن دوره تخمک گذاری زن برای یک رابطه ارامش بخش و طولانی به طرف مردانی با مشخصات نوع دوم متمایل میشوند.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.