وقتی کودکانمان با هم دعوا می‌کنند، چه کنیم؟

وقتی کودکانمان با هم دعوا می‌کنند، چه کنیم؟
  • وقتی کودکانمان با هم دعوا می‌کنند، چه کنیم؟

    دعوا و نزاع بین کودکان، امری طبیعی و متداول است که در هر خانواده‌ای رخ می‌دهد. اما برای والدین، شاید این مسئله بسیار دشوار و آزاردهنده باشد. در این مقاله، به برخی از راهکارهایی که می‌تواند در وسط دعوا و نزاع کودکان کمک کند، پرداخته می‌شود.

    ۱. آرامش حاکم کنید
    قبل از هر چیز باید سعی کنید آرامش داشته باشید و از اینکه به دعوای کودکانتان واکنش نشان می‌دهید، خودداری کنید. اگر شما به دعوای کودکانتان واکنش نشان دهید، این ممکن است برای آنها تحریک کننده باشد و مشکلاتی را برای شما به وجود آورد.

    ۲. به دو طرف گوش دهید
    یکی از راه‌هایی که می‌تواند در این موارد مفید باشد، گوش دادن به دو طرف است. در صورتی که دعوای کودکان شدید نیست و احتمالی برای آسیب دیدن ندارند، به آنها اجازه دهید با هم صحبت کنند و درباره مسئله خود صحبت کنند. اگر دعوای کودکان ناشی از خشم، حسادت، غیرت و یا دلیل دیگری است، به آنها اجازه دهید با هم صحبت کنند و درباره مسئله‌ای که ناشی از دعوا شده است، صحبت کنند.

    ۳. استفاده از شیفتگی
    درصورتی که دعوای کودکان شدید است و احتمالی برای آسیب دیدن دارند، می‌توانید از شیفتگی استفاده کنید. این روش بسیار مفید است و بسیاری از والدین موفق شده‌اند با استفاده از آن، به دعوای کودکان خود پایان دهند. با استفاده از شیفتگی، کودکان دیگر توجهی به دعوا نخواهند داشت و به دنبال بازی و سرگرمی خود خواهند بود.

    ۴. با تنبیه و تهدید به دعوا پایان ندهید
    بسیاری از والدین به اشتباه فکر می‌کنند که با تنبیه و تهدید می‌توانند به دعوای کودکان پایان دهند، اما این روش بسیار نادرست و موثر نیست. در واقع، این روش می‌تواند برای کودکان تحریک کننده باشد و باعث شود که به دعوای خود ادامه دهند.

    ۵. به دعوای کودکان پایان دهید
    اگر در صورت استفاده از روش‌های فوق، دعوای کودکان پایان نیافتاد، می‌توانید خود به دعوای آنها پایان دهید. با صحبت کردن با آنها و توضیح دادن اینکه دعوا و نزاع درست نیست، می‌توانید به آنها کمک کنید تا به دعوای خود پایان دهند.

    در نهایت، دعوا بین کودکان، یک مسئله طبیعی و متداول است، اما باید در نظر داشت که این موضوع ممکن است برای والدین دشوار و آزاردهنده باشد. با استفاده از روش‌هایی که در این مقاله بیان شد، می‌توانید به دعوای کودکانتان پایان دهید و آنها را به صورت مسئولانه و درست به رشد و تکامل خود کمک کنید.

    دعوا را شدیدتر نکنید
    دنیایی کاملاً آرام و زیبا که همه در آن به بهترین نحو با هم سازگاری و تفاهم دارند وجود ندارد. مشاجرات کودکان امری طبیعی است و منع کردن آن‌ها از این کار نه تنها معنا و مفهومی ندارد بلکه این خطر را نیز در پی دارد که ناگهان دعواهای شدیدتری آغاز شوند. به یاد داشته باشید که مشاجره بین خواهرها و برادرها این اجازه را می‌دهد که برای خود حریمی تعیین کرده و به یکدیگر احترام بگذارند.
    ارتباط غیر کلامی را به کار بگیرید
    هر بار که کودکان با هم نزاع می‌کنند، دخالت نکنید فقط وقتی که شروع به کتک زدن یکدیگر کرده و یا وقتی یکی از کودکان دچار مشکل است این کار را انجام دهید. نفس عمیقی بکشید و به جای فریاد زدن در حالی که به چشمان کودک نگاه می‌کنید او را لمس کنید (با این کار) شما بدون اینکه وارد جزییات دعوا و مشاجره شوید قدرتتان را به آن‌ها نشان می‌دهید.
    عادلانه تنبیه کنید
    اغلب فهمیدن اینکه چه کسی دعوا را آغاز کرده مشکل است. به جای تنبیه یکی از کودکان تنبیه کوچکی را برای هر یک از آن‌ها در نظر بگیرید این کار اجازه نخواهد داد که یکی کینه دیگری را به دل بگیرد.
    قوانین را یادآوری کنید
    بعد از مشاجره باید به علل دعوا رجوع کرده و چند قانون کلی را یادآوری کرد: به عنوان مثال آن‌ها نباید یکدیگر را کتک بزنند. نباید به سر یا صورت یکدیگر ضربه بزنند.

    آن‌ها را سرگرم کنید
    کودکان هر چه بیشتر کسل شوند بیشتر در معرض خطر دعوا و مشاجره برای پر کردن اوقاتشان قرار دارند، به طور مرتب با پیشنهاد فعالیت‌هایی که به طور معمول آن‌ها را انجام نمی‌دهند یا همراه بردن آن‌ها به پارک یا استخر یا اماکن عمومی فعالیت‌های تازه را وارد برنامه روزانه آن‌ها کنید.
    توجه کودک را به کار دیگری معطوف کنید
    بین کوچولوهایتان غوغایی برپاست؟ یک حرکت جمعی مثل درست کردن کیک یا نگاه کردن به آلبوم عکس را پیشنهاد کنید. برای آن‌ها تعریف کنید که هنگامی که کودک بودید چه طور با برادرها و خواهرهایتان دعوا می‌کردید.
    یک دوست را دعوت کنید
    وقتی که یکی از کودکان با یکی از دوستانش مشغول بازی است شما نیز می‌توانید زمان بیشتری را به فرزند دیگرتان اختصاص دهید ولی الزاماً دوستان هر یک از فرزندانتان را همزمان دعوت نکنید.
    در حضور فرزندانتان با یکدیگر مشاجره و دعوا نکنید
    تقلید از همه خیلی زود شروع می‌شود کودکانی که بزرگ‌ترها را در حال بحث و نزاع می‌بینند معمولاً به تقلید از بزرگ‌ترها خودشان به نزاع و دعوا می‌پردازند. این کار می‌تواند فقط برای دور کردن شبح یک جدایی احتمالی باشد. بنابراین شما می‌توانید با تفهیم بعضی نکات به کودکان با همسرتان تنش و مشاجره داشته باشید. به آن‌ها بگویید: ” این مساله بزرگ‌ترهاست و به شما ارتباط پیدا نمی‌کند.”

    مثبت اندیش باشید
    هنگامی که کودکان با هم دعوا و مشاجره نمی‌کنند این موضوع را به آن‌ها خاطرنشان کنید. اشاره این موضوع به آن‌ها بسیار اهمیت دارد. اگر سکوت در اتاق حکم‌فرماست با بی‌قیدی جمله‌ای مانند این عبارت را بگویید: “خوشحالم که می‌بینم شما به هم هستید” وقتی کسی از شما می‌پرسد: آن‌ها خیلی با هم مشاجره و دعوا نمی‌کنند؟ این گونه جواب ندهید: “چرا همیشه در حال دعوا هستند”.
    با خود صادق باشید
    اگر مشاجرات فرزندان شما را عصبی می‌کند احتمالاً نشانه موضوع یا احساسی در دوران کودکی شماست که از نظر روان‌شناسی مورد بررسی قرار نگرفته و رفع نشده است. از ارتباط و صمیمیت بیش از اندازه مانند ارتباط مادر و دختر پدر و پسر یا موقعیت‌هایی که شاید شما در آن‌ها ناخودآگاه از فرزند بزرگ‌ترتان طرفداری می‌کنید به این دلیل در خانوادتان فرزند بزرگ‌تر بوده‌اید، بپرهیزید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا