آزمون تندخوانی

آزمون تندخوانی
  • آزمون تندخوانی

    آزمون تندخوانی اولین گام برای تغییر

    انسان هر چه بیشتر خود را بشناسد، ساده تر می تواند خود را بپذیرد یا تغییر دهد. از طرفی احساس نارضایتی از خود یکی از مهم ترین محرک هایی است که فرد را به سمت تغییر سوق می دهد. از نوجوانی این جمله در جای جای مراحل زندگی ام نقش داشته که “وقتی خود را آنگونه که هستم شناختم تغییر آغاز می شود”. مهم ترین نکته برای شما این است که نقطه ای که در آن هستید را مشخص کنید و همین نکته پلی برای تغییر و موفقیت شما می باشد. در این مقاله قصد داریم با آزمون تندخوانی و سرعت مطالعه، شما را یک گام به شناخت وضعیت خود نزدیک تر کنیم.

    در ابتدای کار به شما بسیار تبریک می گویم که به فکر آموزش خودتان هستید. فراموش نکنید بهترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری روی خودتان است و این همان کاری است که شما در این لحظه در حال انجام آن هستید.

    اما قبل از اینکه وارد مرحله آزمون شویم و از شرایط اکنون خود آگاه شویم ذکر چند نکته در ارتباط با تندخوانی ضروری می باشد.

    چرایی یادگیری تندخوانی؟

    اصلا چرا تندخوانی؟ تندخوانی چه کمکی به ما می کند؟
    اینکه ما در مدت زمان کمتری تعداد صفحات بیش تری را مطالعه کنیم، مساله ای است قابل تامل و دوست داشتنی…!

    اما چیزی که گفته شد تمام هنر تندخوانی نیست!!! هنر تندخوانی در این است که شما در کنار افزایش سرعت مطالعه و درک مطلب، به تعداد تکرار و مرور کمتری نیز احتیاج پیدا می کنید.

    در هر زمینه ای که بخواهیم شروع به تغییر کنیم، چه در شغل و زندگی شخصی خودمان، چه در محیط علمی و دانشگاهی، نیاز داریم کتاب ها را باز کنیم و شروع به مطالعه کنیم. می توان این طور بیان کرد که راز کامیابی در تحصیل، شغل و زندگی در عصر انفجار اطلاعات این است که همیشه به روز باشیم و این امر محقق نمی شود مگر با مهارت های تندخوانی و اشتیاق به کتاب، مطالعه، کارهای پژوهشی و یادگیری مفاهیم جدید.

    در گام اول، تندخوانی زحمت فیزیکی چشم ها را در هر سطر و صفحه کاهش می دهد. اگر هر صفحه کتاب شامل ۲۲ سطر باشد و هر سطر از ۱۹ کلمه تشکیل شده باشد، در هر صفحه ۹۰ مکث به جای ۴۵۰، منجر به خستگی عضلانی کمتری می شود بنابراین می توانیم مدت زمان بیشتری را بدون خستگی چشم به مطالعه پردازیم. از مزایای دیگر تندخوانی این است که خواندن با روش تندخوانی ریتمی ایجاد می کند که در جریان آن خواننده خیلی راحت به مفهوم و معنای متن دست پیدا می کند در حالی که یک کندخوان که با سرعت پایین مطالعه می کند به دلیل توقف های زیاد، سریعا خسته می شود، تمرکزش از بین می رود و دچار حواس پرتی می شود و در نهایت رشته متن پاره می شود و معنی مطالب خوانده شده را گم می کند.

    بنابراین مهارت تندخوانی منجر به :

    • افزایش قدرت یادگیری و درک مطلب
    • تقویت حافظه
    • بهبود نمرات در آزمون ها
    • آموزش پذیری آسان تر – افزاییش توان فکری و ذهنی
    • جوان شدن سن مغز و انعطاف پذیری عصبی آن تا ۲۸ سال-شما قادر خواهید بود ذهنی جوان تر داشته باشید.

    آش تندخوانی برای چه کسانی پخته شده است؟

    • افرادی که از کمبود زمان رنج می برند و سیل عظیمی از مطالب خوانده نشده دارند.
    • دانشجویانی که حجم درسی زیاد و وقت محدودی دارند و فکر می کنند نمی توانند خود را به سطح علمی مناسبی برسانند.
    • دانشجویان رشته های سنگین و پرحجم مانند رشته های فنی و مهندسی، دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی، حقوق، روانشناسی، فلسفه، حسابداری و رشته های علوم پایه
    • علاقه مندان به راه اندازی کسب و کار و استارتاپ ها، که با انبوهی از منابع خوانده نشده روبرو هستند و زمان کافی برای رسیدگی به نمام منابع را در اختیار ندارند.
    • دانش آموزان و دانشجویانی که در حال آماده سازی برای آزمون های مختلف مانند کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند و باید در زمان کوتاهی خود را برای آزمون آماده کنند.
    • افرادی که در حال آمادگی برای آزمون پره انترنی، رزیدنتی و آزمون های IELTE و TOEFL و … هستند.

    خب آماده اید که شروع کنیم؟

    چگونگی انجام آزمون تندخوانی


    برای انجام تست سرعت مطالعه، ما متنی را برای شما انتخاب کردیم. شروع به مطالعه متن می کنید اما همانگونه که تابه حال مطالعه می کردید و قصد استفاده از هیچ روش و تکنیک تندخوانی را فعلا نداریم.

    توجه: قبل از اینکه آزمون را انجام دهید یک زمان سنج آماده کنید چرا که باید زمان مطالعه خود را  داشته باشید. پیشنهاد ما استفاده از یک کرنومتر یا زمان سنج تلفن همراه می باشد.

    تست سرعت مطالعه(آزمون تندخوانی):

    متن زیر را مطالعه کنید و پس از مطالعه متن به سوالات درک مطلب آن نیز پاسخ دهید.(پس از مطالعه متن زمان را یادداشت کنید)

    شروع تست
    برگی از کتاب تندخوانی پیشرفته-تونی بوزان

    دختر  ۱۶ساله ای در مدرسه ((اسکاندیناوی بروسلز)) درکلاسهای نقشه بندی ذهنی و یادگیری مرکزبوزان شرکت کرد و در دو روز اول عملکرد فوق العاده ای داشت.در صبح روز بعد نزد معلم رفت و از او خواست که اجازه بدهد در جلسه صبح شرکت نکند، زیرا آن جلسه درباره تندخوانی بود و او نمی توانست به خوبی بخواند. برای اینکه مبتلا به خوانش پریشی بود. استاد او را تشویق کرد که یکبار این کار را امتحان کند.تصور می کنید نتیجه ی آن چه شد؟ او از سرعت اولیه  ۱۰۰کلمه در دقیقه و درک ضعیف به سرعت  ۶۰۰کلمه در دقیقه و درک  ۷۰درصد رسید .دقیقا شبیه به چنین داستانی برای ویراستاری که سالهای مدرسه را جهنم محض قلمداد می کرد، اتفاق افتاد. در فراگیری مطالعه صحیح بسیار ناکام مانده بودشیفته ی مطالعه و ادبیات بود. دراین شرایط روحی او با سرعتی چهار برابر کندتر از افراد هم سن خود به مطالعه بپردازد. جانتان اسمورز هیچگاه باور نمیکرد بتواند روزی به عدد  ۷۰۰کلمه در دقیقه برسد و بتواند به شغل حال حاضر خود که رویای آن را داشت برسد. زمانی که او داستانش را برای دیگران تعریف میکرد همه تصور میکردند او فقط هیجان زده شده است. اما سر تا پای او میلرزید.اما داستان کیم مدیر کمسیون پزشکی دانشگاه تگزاس جالب تر از این به نظر می رسد. او در کلاس های تندخوانی و نقشه ذهنی ((واندا نورث)) شرکت کرده بود. در ابتدا او میگفت او دچار خوانش پریشی وخیم است. و سرعت مطالعه ۱۲۰کلمه در دقیقه و درک مطلب بسیار پایین بودو با وجود آن با پشتکار فراوان او به سرعت مطالعه ۷۵۰کلمه در دقیقه با درکی عالی رسید. این دوره علاوه بر تندخوانی بر روی مهارت های سخنرانی افراد نیز کار میکرد و افراد باید در پایان هر جلسه چیزی حدود پنج دقیقه سخنرانی میکردند.کیم بعد از شرکت دراین دوره تمام برچسب هایی که بر روی پیشانی خود زده بود از قبیل کودن ، بی ارزش ، خوانش پریش، بی جرئت، شکست خورده، ابله و… پاره کرد و این دوره را با موفقیت تمام به پایان رسانید. در تمام آموزش های ما تا کنون نه من و نه هیچکدام از استادان را یافت نکرده ایم فردی را که مبتلا به خوانش پریشی باشد و نتواند سرعت مطالعه و درک خود را تا چندین برابر افزایش دهد.
    تونی بوزان مرد تندخوانی جهان متولد ۱۹۴۲که از دهه ۱۹۶۰به بعد شروع به آموزش تندخوانی در جهان کرده است در زمینه آموزش در مدارس و یادگیری دیدگاهی شبیه به ((تام هارتمن)) دارد. هارتمن در کتاب فوق العاده خود به نام ((اختلال کمبود توجه)) می نویسد مدارس برای کشاورزان برپاشده اند! کسانی که پشت میز می نشینند، تماشا می کنند و با دقت به معلم گوش می کنند و همیشه به آنچه معلم خواسته عمل می کنند. این کار بزرگترین زجر برای جویندگانی است که از لحاظ جسمی فعال هستند و همیشه با دقت به محیط اطراف خود توجه میکنند و به دنبال خلاقیت هستند. در نهایت او بر این باور است تمام مشکلات یادگیری و خواندن قابل حل هستند.

    پایان آزمون تندخوانی

    خب حالا زمانی که صرف مطالعه کردید را یادداشت کنید- مثلا ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه
    حالا برای اینکه متوجه شوید چه درک مطلبی دارید باید به سوالات درک مطلب پاسخ دهید. برای پاسخ گویی به سوالات درک مطلب نیاز به زمان ندارید.

    تست درک مطلب

    1. سرعت مطالعه نوجوان در انتهای آموزش ها به چه عددی رسید ؟
      ۷۰۰…….۶۵۰…….۶۰۰…….۷۵۰
    2. آیا کیم هم در کلاس های تندخوانی بوزان شرکت کرده بود ؟
    3. تونی بوزان از کدام دهه شروع به آموزش تندخوانی کرد؟
      ۱۹۴۰…….۱۹۵۰…….۱۹۶۰…….۱۹۷۰
    4. در کلاس های آموزشی علاوه بر تندخوانی کدام مهارت آموزش داده میشد ؟
    5. کیم در کدام دانشگاه مشغول به فعالیت بود؟
    6. شغل جانتان اسمورز چی بود ؟
    7. مردم زمانی که جانتان اسمورز داستان خودش را تعریف میکرد چه تصوری میکردند؟
    8. نام کتابی که این متن از آن آورده شده بود چه بود ؟
      اختلال کمبود توجه…….اختلال کمبود حواس…….تندخوانی پیشرفته…….هیچکدام
    9. کدام یک از موارد زیر جز برچسب هایی که کیم به خودش میزد نیست؟
      بی جرئت…….ناامید …….بی ارزش…….کودن
    10. سرعت مطالعه کیم در شروع چه عددی بود ؟
      ۱۳۰…….۱۲۰…….۱۱۰…….۱۰۰

    تعداد کلمات : ۵۰۰

    خب وقتش رسیده ببینیم چه نتیجه ای کسب کردیم. هدف ما از آزمون تندخوانی این بود که به دو عدد زیر دست پیدا کنیم.

    سرعت مطالعه: …….                        درک مطلب: …….

    در اولین گام به چگونگی محاسبه سرعت مطالعه می پردازیم، برای این منظور کافی است به فرمول ارائه شده در عکس زیر دقت کنید.
    تعداد کلمات متن × ۶۰ ÷ زمان بر حسب ثانیه = سرعت مطالعه شما بر حسب دقیقه

    در انتهای این آزمون برای ما مهم این است شما چند کلمه در هر دقیقه مطالعه می کنید. مثلا سرعت مطالعه ۱۵۰ کلمه بر دقیقه.

    بعد از محاسبه سرعت مطالعه، کافی است میزان درک مطلب خود را نیز بدست آورید. کافی است پاسخ های داده شده را با متن قرار داده شده منطبق کنید و تعداد پاسخ های صحیح خود را بدست آورید. تعداد سوال هایی که درست جواب داده اید می شود درک مطلب شما، مثلا ۷۰ درصد(۷ سوال پاسخ صحیح)

    مقایسه با غول های دنیا

    در این مرحله قصد داریم سرعت مطالعه خود را نسبت به سرعت مطالعه کشور های پیشرفته دنیا بسنجیم.
    در آزمون تندخوانی که من در دانشگاه شریف ( که در کشور ایران از جایگاه علمی قابل قبولی برخوردار است) برگزار کردم، سرعت مطالعه افراد شرکت کننده عددی نزدیک به ۱۵۰-۲۰۰ کلمه بر دقیقه با درک حدودا ۵۰ درصد بوده است.

    حالا کافیه به تصویر زیر نگاه کنید

    چرا اختلاف ما با بچه زرنگ های دنیا(آمریکا و ژاپن) انقدر فاحش است؟؟

    جالب است بدانید آن ها نه از استعداد خاصی برخوردارند و نه ژن خوب دارند. دلیل این اختلاف فاحش تنها یک دلیل است.

    در کشورهای پیشرفته دنیا آموزش های تندخوانی از سال ۱۹۷۰ به بعد در دانشگاه ها و مدارس این کشورها در حال انجام است اما در کشور ما چی؟ شاید شما قبل از خواندن این مقاله همانند سیل عظیم افراد دیگر در جامعه ما با وازه تندخوانی بیگانه بودید.

    پس تا زمانی که آموزشی نبوده نباید انتظار سرعت بالا در مطالعه و رسیدن به سطح کشورهای پیشرفته را داشت.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا