عشق مجازی را چطور کنترل کنیم و به عشق واقعی تبدیل کنیم؟
چکیده مطلب
امروزه دنیای مجازی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است طوری که روزانه زمان زیادی را در آن سپری میکنیم و گاهی وقتها افراد حتی روابط عاطفی و عاشقانه خود را نیز به دنیای مجازی و برنامههای دوست یابی میکشانند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با عشق مجازی، مزایا و […]
- امروزه دنیای مجازی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است طوری که روزانه زمان زیادی را در آن سپری میکنیم و گاهی وقتها افراد حتی روابط عاطفی و عاشقانه خود را نیز به دنیای مجازی و برنامههای دوست یابی میکشانند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با عشق مجازی، مزایا و معایب آن، نحوه برخورد با این گونه روابط و تفاوتهای آن با رابطه در دنیای واقعی بیشتر آشنا کنیم پس در صورتی که شما نیز به تازگی در یک رابطه مجازی قرار گرقتهاید یا قصد دارید در فضای مجازی با فردی وارد رابطه شوید این مطلب را از دست ندهید.
معایب عشق مجازی
حقیقت این است که معایب رابطه مجازی بسیار بیشتر از مزایای آن هستند و اگر در برخورد با چنین روابطی محتاطانه عمل نشود ممکن است با مشکلات متعددی رو به رو شویم. در قسمت زیر به توضیح تعدادی از معایب اصلی این نوع رابطه پرداختهایم:
دروغ شنیدن
با توجه به عدم وجود ارتباط مستقیم و آشنایی قبلی در رابطه مجازی ممکن است به راحتی دروغ بشنوید و فرد مقابل حقیقتهای زیادی را از شما پنهان کند؛ به عنوان مثال ممکن است که فرد درباره مسائلی چون ظاهر، قد، شغل، محل زندگی، تحصیلات و حتی جنسیت خود به شما دروغ بگوید به همین دلیل توصیه میکنیم به حرفهایی که در این رابطهها زده میشوند زیاد اعتماد نکنید.
سوءاستفاده
اگر چه ممکن است شما از برقراری ارتباط در فضای مجازی هدف بدی نداشته باشید اما این امکان وجود دارد که شخص مقابلتان از این دیدگاه به رابطه نگاه نکند و با رفتار خوبی که در ابتدا دارد بخواهد اعتماد شما را به خود جلب و در نهایت از این اعتماد و رابطه سوءاستفاده کند.
کوتاه بودن عمر این عشقها
تحقیقات مختلفی ثابت کردهاند که روابط مجازی زیاد دوام نمیآوردند و افرادی که درگیر عشق مجازی هستند نسبت به کسانی که رو در رو با فرد مقابل رابطه برقرار میکنند معمولا در رابطهشان اختلافهای بیشتری وجود دارد. بر اساس آمار موجود، احتمال جدایی عشقهای مجازی در اولین سال ازدواج ۲۸ درصد بیشتر از دیگران است.
ایده آل گرایی
هنگام چت کردن با فردی که هیچ شناخت قبلی از او نداریم معمولا سعی میکنیم تصویری از او در ذهن خود ایجاد کنیم. تحقیقات نشان دادهاند که اگر رابطهای در فضای مجازی به بیش از ۱۷ روز برسد این تصویر بیشتر به سمت غیر واقعی بودن گرایش پیدا میکند و شخصیت ایده آلی که در ذهن خود درست میکنیم با شخصیت واقعی فرد بسیار فاصله میگیرد طوری که ممکن است با دیدن فرد در دنیای واقعی متوجه شویم که تمام تصورات در حد خیال بوده و نتوانیم با این تفاوت کنار بیاییم.
مقایسه کردن
اگر سری به فضای مجازی بزنید افراد زیادی را میبینید که به صورت مداوم عکسهایی از ظاهر آراسته و شیک، مهمانیهای مجلل، رفتن به کافه، رستوران و… منتشر میکنند. دیدن چنین تصاویری علاوه بر این که میتواند باعث شود که خود را با این افراد مقایسه کنید و اعتماد به نفستان پایین بیاید موجب میشود که فریب عکسهایشان را بخورید و سعی کنید خودتان را به آنها نزدیکتر و با آنها رابطه برقرار کنید. برای جلوگیری از بروز مشکل، پیش از این که درگیر یک عشق مجازی شوید سعی کنید فرد مقابلتان را خوب بشناسید. در ضمن فراموش نکنید که دست از مقایسه کردن خود با دیگران بردارید زیرا کسی که شما را بخواهد به این موارد توجه نمیکند.
شنیدن جواب منفی
اگر بخواهید از فضای مجازی برای انتخاب شریک زندگی خود استفاده کنید به همان اندازه که انتخابهای زیادی پیش رو دارید احتمال شنیدن جواب منفی نیز زیاد است و این پاسخ به خاطر عدم شناخت کافی افراد از شما طبیعی است. بنابراین اگر چنین تصمیمی دارید قبل از مطرح کردن پیشنهاد خود برای شنیدن هر جوابی آماده باشید.
تنوع و سخت گیری
با توجه به گسترده بودن فضای مجازی و گزینههای متنوع و زیادی که برای انتخاب وجود دارند افراد به راحتی قید یک رابطه را میزنند تا با فرد دیگری وارد رابطه جدیدی شوند. برخلاف دنیای واقعی که در آن به هم زدن رابطه به خاطر مشکلات کوچک معمولا کمتر دیده میشود، در دنیای مجازی تنوع انتخابها و پیشنهادها میزان پایبندی به روابط را کمتر کرده است و این تنوع، افراد را در انتخاب سخت گیرتر میکند.
راحتی در تمام کردن رابطه
رابطه و عشق مجازی همان طور که به راحتی ایجاد میشود تمام کردن و به هم زدنش نیز راحت است. با توجه به این که در این نوع رابطه هیچ تضمینی برای پایبند بودن شخص به ارتباط ایجاد شده وجود ندارد به راحتی میتواند شما را ترک کند و حتی اگر به آن علاقه مند شده باشید دیگر دستتان به جایی بند نخواهد بود.
عدم امکان استفاده از نشانههای فیزیکی
استفاده از نشانههای فیزیکی مانند حرکات بدن، لبخند، تماس چشمی و… ارتباط در دنیای واقعی را قابل درکتر میکنند. این در حالی است که در دنیای مجازی چنین امکانی وجود ندارد و حتی شکلکهای نیز نمیتوانند به آن صورت که باید به انتقال مفهوم کمک کنند. علاوه بر این، زبان بدن یکی از بهترین راهها برای شناخت بهتر افراد است که در رابطه مجازی از آن بیبهرهایم و بدون وجود آن ممکن است به راحتی فریب گفتههای فرد مقابل را بخوریم.
مزایای عشق مجازی
همان طور که گفته شد رابطه عاشقانه مجازی مشکلات متعددی دارد اما در عین حال نمیتوان گفت که به طور کامل اشتباه است و از مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شناختن افراد بیشتر
ما با توجه به گسترده بودن فضای مجازی فرصت آشنایی با افراد مختلفی را پیدا میکنیم که تا کنون آنها را ندیدهایم و این خود یک مزیت برای رابطه مجازی به حساب میآید.
بالا رفتن اعتماد به نفس
برقراری رابطه مجازی برای افرادی که از اعتماد به نفس پایین، لکنت زبان یا سایر مشکلات گفتاری برخوردارند مناسب است؛ زیرا در این حالت فرد به طور مستقیم با دیگران در ارتباط نخواهد بود و در نتیجه اعتماد به نفس او تقویت میشود.
راحتی در مکالمه
چون رابطه در فضای مجازی بیشتر بر اساس نوشتن است میتوانید بیشتر فکر کنید و خودتان را راحتتر معرفی کنید. مخصوصا برای افرادی که از توانایی نوشتن خوبی برخوردارند دنیای مجازی میتواند بسیار بهتر از دنیای حقیقی باشد.
امکان ویرایش نوشتهها
یکی دیگر از مزیتهای ارتباط در فضای مجازی امکان ویرایش نوشتهها است که این کار میتواند در انتقال صحیح مفهوم گفتهها و منظور شما بسیار تاثیرگذار باشد.
نکاتی درباره عشق مجازی
با وجود این که این امکان وجود دارد که عشق مجازی سرانجام خوبی نداشته باشد اما شما میتوانید با رعایت نکات زیر خودتان را از آسیبهای احتمالی این نوع رابطه در امان نگه دارید:
رابطهتان را مخفی نکنید
اگر در یک رابطه عاطفی مجازی قرار گرفتهاید که کسی جز خودتان و طرف مقابل از آن خبر ندارد قبل از این که آسیبی به شما وارد شود این مسئله را با خانواده مطرح کنید چرا که اطلاع آنها از این مسئله احتمال بروز مشکل در آینده را بسیار کم میکند و به جای ادامه پیدا کردن رابطه به صورت مجازی و مخفیانه خانواده بستر را برای شناخت بیشتر و اصولیتر مهیا میکنند.
رابطه را وارد دنیای واقعی کنید
رابطه مجازی هر چقدر هم طول بکشد نمیتواند به اندازه رابطه واقعی و حضوری امکان شناخت کافی را برای شما فراهم کند به همین دلیل اجازه ندهید که رابطهتان برای مدت طولانی در حالت مجازی باقی بماند و هر چه زودتر فرد را به صورت حضوری ملاقات کنید. البته منظور از رابطه واقعی، رابطه پنهانی و خطرناک نیست بلکه به این معنی است که فرد را طی یک ملاقات حضوری ببینید و رفتار او را بسنجید که پیشنهاد میکنیم این کار را با آگاهی خانواده انجام دهید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
رابطه را طولانی نکنید
برای این که یک رابطه مجازی را رسمی کنید حداکثر شش ماه به آن فرصت بدهید نه بیشتر! در غیر این صورت اگر فرد مقابل رغبتی برای رسمی کردن رابطه و اطلاع آن به خانواده نشان نمیدهد بهتر است که هر چه زودتر رابطه را تمام کنید تا مجبور به تحمل آسیبها روانی ناشی از آن نباشید. حتی اگر خودتان هم میلی به رسمی کردن رابطه ندارید پیشنهاد میکنیم که نگذارید رابطه بیش از این طول بکشد.
احساسی عمل نکنید
قبل از این که فرد را در دنیای واقعی به خوبی بشناسید احساسات خود را کنترل کنید و او را زیاد وارد حریم خصوصی خود نکنید؛ زیرا رابطه مجازی تنها محدود به گوشی موبایلتان است و اگر فرد بخواهد به راحتی میتواند قید همه چیز را بزند و این کار عواقب جبران ناپذیری برای شما به دنبال خواهد داشت. پس توصیه ما به شما این است که روی این نوع رابطه عنوان عشق و دلبستگی نگذارید و تنها به عنوان یک آشنایی ابتدایی به آن نگاه کنید.
مسائل خصوصی را مطرح نکنید
افشا کردن اطلاعات خصوصی برای فردی که رابطهتان با او تنها به فضای مجازی محدود میشود کار اشتباهی است. پیش از این که رابطه شما رسمی شود از این که اطلاعات شخصی خود را در اختیار او قرار دهید جدا خودداری کنید تا در آینده مورد سوءاستفاده قرار نگیرید و پشیمانی به بار نیاید. توجه داشته باشید که اطلاعات خصوصی شامل مواردی مانند عکس و فیلم شخصی نیز میشود.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.