جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چطور در مدیریت زندگی از اطرافیان جلو بزنیم؟ (راهنمای قدم به قدم)

چطور در مدیریت زندگی از اطرافیان جلو بزنیم؟

 

چکیده مطلب

گاه ممکن است اتفاقی در زندگی بیافتد که موجب خارج شدن کنترل و مدیریت زندگی از دست ما شود. این مسئله امری کاملاً طبیعی است و هر انسانی در دوره‌ای از زندگی خود، چنین حالتی را تجربه می‌کند اما نکته مهم، نحوه در دست گرفتن دوباره کنترل زندگی و مدیریت آن است. شاید این کار سخت به نظر برسد اما راهکارهایی برای مدیریت بهتر زندگی وجود دارد.

گاه ممکن است اتفاقی در زندگی بیافتد که موجب خارج شدن کنترل و مدیریت زندگی از دست ما شود. این مسئله امری کاملاً طبیعی است و هر انسانی در دوره‌ای از زندگی خود، چنین حالتی را تجربه می‌کند. نکته مهمی که در این باره وجود دارد، نحوه در دست گرفتن دوباره کنترل زندگی و مدیریت آن است. شاید این کار سخت به نظر برسد اما راهکارهایی برای مدیریت بهتر زندگی وجود دارد.

مدیتیشن روزانه

قبل از این که برنامه‌ای برای زندگی خود مشخص کنید، نیاز است که ذهنتان را از دغدغه‌ها و مسائل رها کنید. این کار تنها با مدیتیشن انجام می‌شود. انجام دادن روزانه مدیتیشن احساس خوبی به شما منتقل خواهد کرد. پس از مراقبه به خوبی متوجه سبک شدن ذهن و افکار می‌شوید. وقتی ذهن و افکار شما رها باشد، بهتر می‌توانید برای مدیریت زندگی خود تصمیم بگیرید.

شیوه‌های مختلفی برای انجام مدیتیشن وجود دارد و شما می‌توانید با جستجو در اینترنت آن‌ها را پیدا کنید. یکی از راحت‌ترین و بهترین شیوه‌های مدیتیشن، مراقبه «دیپاک چوپرا» است. این مراقبه به شما کمک می‌کند تا خود را برای داشتن زندگی بهتر آماده کنید. برای شروع کار، مراقبه ۲۱ روزه دیپاک چوپرا را پیشنهاد می‌کنیم.

 

خودشناسی

یکی از نتایج مهم انجام مراقبه درست، پیدا کردن خود است. تا زمانی که یک انسان به خودشناسی نرسد، نمی‌تواند زندگی واقعی را تجربه کند. خودشناسی اولین قدم برای تصمیم‌گیری صحیح است؛ زیرا تا شما خود را پیدا نکنید، نمی‌توانید تصمیم درستی در رابطه با آن چه از زندگی می‌خواهید، بگیرید. در نتیجه، ممکن است راه اشتباهی را برای زندگی خود انتخاب کنید و در نهایت، علاقه‌ای به آن نداشته باشید و سرخورده شوید.

یکی از راه‌های رسیدن به خودشناسی، انجام مدیتیشن است. تفکر فراوان، سکوت کردن و استراحت دادن به ذهن می‌تواند شما را به این هدف برساند. خودشناسی راهی طولانی است و به سادگی به دست نمی‌آید؛ اما همین که این راه را شروع کنید، متوجه تأثیر آن بر مدیریت زندگی‌تان می‌شوید.

تفکر

برای این که بتوانید کار خود را شروع کنید، باید زمان زیادی را با خود بگذرانید و تفکر کنید. سعی کنید به آن چه می‌خواهید، بیندیشید و تمامی راه‌های ممکن برای رسیدن به اهدافتان را در ذهن تصور کنید. تا جایی که می‌توانید مثبت فکر کنید و به خود انرژی دهید، حتی اگر در ابتدای راه خود را هنوز باور نکرده‌اید.

پیدا کردن اهداف برای مدیریت زندگی

مهم‌ترین مسئله برای مدیریت زندگی، پیدا کردن اهداف است. از خود بپرسید که چه چیزی از زندگی می‌خواهید؟ چه رویاها و آرزوهایی در سر دارید؟ به سن، جنسیت و… خود توجه نکنید و تمام آن چه می‌خواهید را تصور کنید. زندگی بدون هدف معنایی ندارد و انسان به خاطر رسیدن به اهدافش، همواره امیدوار است.

بهترین کار این است که اهداف، تفکرات، آرزوها و… خود را در دفتری یادداشت کنید. آن‌ها را دسته‌بندی کنید. به عنوان مثال، برخی از آن‌ها اهداف تحصیلی هستند و برخی دیگر اهداف مالی شما هستند. در حین نوشتن اهداف، خود را قضاوت نکنید و به ذهنتان اجازه دهید به تمام جنبه‌های زندگی فکر کند. این مرحله بسیار مهم است زیرا مسیری را که قرار است در آینده پیش بگیرید، مشخص می‌کند.

عادات مثبت برای خود ایجاد کنید

عادت‌های شما مسیر زندگی‌تان را تعیین می‌کنند. متأسفانه اکثر انسان‌ها بر عادات مثبت خود تمرکز نمی‌کنند. آن‌ها اجازه می‌دهند عادات بد زندگیشان را محدود کنند و کنترل آن را از دستشان بگیرند. از نظر ارسطو، انسان‌ها همان چیزی هستند که مدام تکرار می‌کنند. در نتیجه، اگر می‌خواهید زندگی خوبی داشته باشید، بهتر است عاداتی در خود ایجاد کنید که به تکامل شما کمک می‌کنند. این کار زمان زیادی می‌طلبد؛ زیرا عادت چیزی نیست که در یک هفته و یک ماه ایجاد شود.

عادات ما موجب می‌شوند مدیریت زندگی از کنترل ما خارج شود یا نتوانیم به بهترین شکل آن را هدایت کنیم. تصور کنید رفتارهایی را تبدیل به عادت کنید که موجب رشد و تعالی شما می‌شوند. نتایجی که شما اکنون در زندگی خود می‌گیرید، به عادات شما برمی‌گردد، عاداتی که سال‌ها آن‌ها را انجام می‌دادید. مدیتیشن، نوشیدن هشت لیوان آب به صورت روزانه، سی دقیقه ورزش در صبحگاه و… می‌توانند شروع خوبی برای ایجاد کردن عادات مثبت در زندگی باشند.

انرژی خود را مدیریت کنید

شاید شما هم متوجه شده باشید که با بالا رفتن سن میزان انرژی انسان کاهش می‌یابد. به عنوان مثال، ممکن است دیگر انرژی کافی برای شب‌بیداری نداشته باشید، کاری که در تمام طول نوجوانی خود انجام می‌دادید. خستگی، خواب‌آلودگی و احساسات این چنینی موجب می‌شوند تا زمان شما هدر برود. در نتیجه، باید برنامه‌ای برای مدیریت انرژی خود داشته باشید.

شاید فکر کنید با استراحت کمتر، کم کردن از زمان خواب یا حتی نخوابیدن، بتوانید کارهای خود را سریع‌تر به سرانجام برسانید؛ اما در صورتی که بتوانید آن کارها را پیش ببرید، بعد از آن احساس فرسودگی خواهید کرد و دیگر انرژی کافی برای گذران باقی روزهای زندگی را نخواهید داشت.

برنامه‌ریزی و استفاده صحیح از زمان

زمان نیز به اندازه انرژی برای مدیریت زندگی شما اهمیت دارد. اگر کمی فکر کنید متوجه خواهید شد که آن چه موجب خارج شدن کنترل زندگی از دست شما می‌شود، نداشتن زمان کافی است. البته همه ما زمان کافی برای انجام کارها داریم اما متأسفانه از آن به خوبی استفاده نمی‌کنیم. برنامه‌ریزی و زمان‌بندی کارها می‌تواند کمک بزرگی در این زمینه باشد. بهترین کار این است که تمامی کارهایی که باید در یک روز انجام دهید، از روز قبل مشخص کنید.

تمام مسئولیت‌های خود را یادداشت کنید و برای انجام آن‌ها زمان تقریبی تعیین کنید. با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانید بهترین استفاده را از زمان ببرید. در ابتدا کار کمی سخت است اما به تدریج لذت تیک زدن جلوی کارهای انجام شده را احساس خواهید کرد. سعی کنید کوچک‌ترین کارها را بنویسید، مسواک زدن، نوشیدن یک لیوان آب پس از بیدار شدن، خواندن پنج صفحه کتاب و… . تمامی این کارها روز ما را می‌سازند. پس بهتر است برای آن‌ها زمانی در نظر بگیرید.

باور به خود

شاید تمام کارهایی را که تا این جا بیان شد، انجام دهید. ذهن خود را رها کنید. به خوبی تفکر کنید. نیازهای خود را مشخص کنید. هدفتان را از زندگی مشخص کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید؛ اما باور نداشته باشید که می‌توانید از پس این کارها برآیید.

یادتان باشد که شما اشرف مخلوقات هستید و خدا روحش را در شما دمیده است. پس بهتر است خود را باور داشته باشید و مطمئن باشید از پس هر کاری برمی‌آیید. برای همین سعی کنید اعتماد به نفس داشته باشید و با ایمان به خود پیش بروید. البته مسیر ذکر شده برای مدیریت زندگی، می‌تواند به خوبی احساس اعتماد به نفس را در شما تقویت کند.

دوست‌های خوب و انسان‌های مثبت

همیشه سعی کنید با انسان‌هایی وقت بگذرانید که مثبت‌اندیش هستند، در زندگی خود موفق هستند و توانایی‌های شما را می‌بینند. اگر در اطراف شما افرادی وجود دارند که مدام می‌خواهند مشکلات زندگی را یادآوری کنند، افکار منفی خودشان را به شما منتقل کنند و به جای دیدن نقاط قوت شما، روی نقاط ضعفتان تأکید کنند، نمی‌توانید زندگی خود را به درستی پیش ببرید.

بهتر است با افرادی معاشرت کنید که خودشان انسان‌های موفقی هستند، حسودی نمی‌کنند و از دیدن موفقیت دیگران ناراحت نمی‌شوند. این افراد حتی می‌توانند شیوه صحیح مدیریت زندگی را به شما آموزش دهند و شما را بالا بکشند.

کمال‌گرایی را کنار بگذارید

با وجود تلاش ما برای کنترل بهتر زندگی، ممکن است در طول روز اتفاقاتی بیافتد که از آن‌ها خبر نداشته باشیم. این اتفاقات می‌توانند انسان‌های کمال‌گرا را درگیر کنند و برایشان دغدغه‌های فکری ایجاد کنند. شاید مجبور شوید کارهایتان را عقب بیندازید و در زمان دیگری آن‌ها را انجام دهید. به عنوان مثال، بروز کسالت و سرماخوردگی می‌توانند یکی از این اتفاقات باشد. بیماری شما را از اهدافی که در یک روز مشخص کرده‌اید، دور می‌کند و شما نمی‌توانید کارتان را تکمیل کنید.

به همین دلیل، گاهی خودتان را برای این گونه مسائل آماده کنید. با عدم انجام صد در صدی یک هدف، نباید خسته و ناامید نشوید. کمال‌گرایی بر خلاف تصور می‌تواند شما را از انجام درست کارها دور کند. در عین حال، روح و ذهنتان را بیهوده درگیر کند. به همین علت، بهتر است برای مدیریت زندگی و کنترل کردن کارها این ویژگی را کنار بگذارید. یادتان باشد که هر انسانی در کنار نقاط قوت، نقاط ضعفی هم دارد.

جمع‌بندی

در این مقاله راهکارهای مفیدی را برای مدیریت زندگی معرفی کردیم. این راه‌ها بسیار ساده هستند اما انجام دادن آن‌ها اراده قوی می‌طلبد. کافی است به زندگی خود نگاهی بیندازید. اگر از روند آن ناراضی هستید، دست به کار شوید و رنگی جدید به زندگی خود دهید. گوشه‌گیری و خودخوری هیچ دردی را دوا نخواهد کرد. تنها راه حل، حرکت کردن و به جلو رفتن است.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “چطور در مدیریت زندگی از اطرافیان جلو بزنیم؟ (راهنمای قدم به قدم)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا