جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تاثیر قهوه در مطالعه و ضررهای مصرف قهوه زیاد چیست؟

 

تاثیر قهوه در مطالعه و ضررهای مصرف قهوه زیاد چیست؟

قهوه به دلیل داشتن کافئین، اثراتی بر روی سیستم عصبی دارد که می‌تواند بهبود حافظه، تمرکز و روحیه افراد را در مدت کوتاهی افزایش دهد. با این حال، مصرف زیاد قهوه می‌تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد. به عنوان مثال، مصرف زیاد قهوه می‌تواند باعث افزایش فشار خون، تشدید علائم اضطراب، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، اختلالات خواب و افزایش خطر سرطان شود. بنابراین، توصیه می‌شود که مصرف قهوه به میزان معقولی محدود شود و در صورت وجود بیماری‌های مرتبط با قهوه، بهتر است از مصرف آن صرفنظر شود.

عده ای از دوستانم درباره رژیم غذایی شان نظرات خاصی می دهند. یکی از دوستان من اعتقاد دارد که هر زمان نیاز به تمرکز دارد باید از دمنوش خاصی استفاده کند. یک نفر دیگر از دوستانم اعتقاد دارد قهوه برای تمرکز خیلی موثر خواهد بود. اما من سر دوراهی شک دارم که کدام یک از این موارد مناسب تر است؟ از آنجایی که تحقیق زیادی در این باره کردم، دوست داردم شما هم از این آکاهی برخوردار باشید و به هر پیشنهاد اطرافیان تان عکس العمل نشان ندهید.

امکان داره بگید واسه درس خوندن قهوه ضرر داره یا نه؟

❇️ قهوه یکی از بهترین نوشیدنی ها ست که علاوه بر رفع خستگی، انرژی زیادی به شما می دهد. کمتر کسی را می شناسم که بعد از نوشیدن قهوه تمایل به تحرک ناشته باشد یا ورزش نکند. مصرف قهوه برای دانش آموزان مخصوصا کنکوری ها بسیار در تقویت حافظه موثر است. شادابی که بعد از نوشیدن قهوه به شما دست می دهد یکی از فاکتور هایی است که افراد نوشیدن قهوه را می پسندند. اما تا چه حد مصرف شود و چه عواملی محدود کننده اند در مصرف قهوه، در ادامه مطلب عنوان خواهد شد.

❇️ قهوه علاوه بر جلوگیری از سرطان که امروزه خیلی در بین مردم شیوع پیدا کرده است، باعث افزایش قدرت بینایی می شود. قدری ضعیف شدن چشم در دوران مطالعه و آمادگی برای کنکور عادی است. البته علاوه بر مصرف هویج، قهوه هم می تواند در تقویت قدرت بینایی موثر باشد. عطر خوب قهوه باعث می شود هنگام بو کشیدن آن، راه تنفسی شما باز شود که این امر در ارتقا کیفیت هوای ورودی به مغز موثر خواهد بود.

مزایا و معایب مصرف قهوه چیست؟

⬅️ در کنار مزایای موجود در هر ماده، باید معایب آن را هم در نظر گرفت. چراکه اطلاع داشته باشید در ازای قهوه که مصرف می کنید آیا معایب آن را هم تقبل می کنید یا خیر؟. اینکه هر چقدر به ساعات پایانی شب نزدیک می شویم مصرف آن نتیجه عکس خواهد داشت چراکه اختلال در خواب را به همراه دارد. به دلیل انرژی بالای قهوه، افزایش ضربان قلب پیدا خواهید کرد که این خود در مواقعی که دچار استرس و درگیری ذهنی هستید نوشیدن قهوه به وخیم شدن شرایط دامن می زند.

⬅️ به خاطر وجود کافئین در قهوه مصرف غیر معمول آن، بدن را وابسته به جذب کافئین می کند. اما برای کسانی که منع پزشکی ندارند می توانند قبل از مطالعه یک فنجان قهوه میل کنند. مصرف کافئین زیاد افزایش سوخت و ساز بدن و افزایش اشتها را به همراه دارد. افزایش وزن در دوران کنکور یکی از بدترین موارد است که خوردن قهوه بیش از حد معمول پر خوری و در نتیجه افزایش وزن را به همراه خواهد داشت.

کافی میکس و قهوه را اینگونه نخورید:

? مصرف کافی میکس، کاپوچینو و قهوه و موارد مشابه نباید به گونه ای باشد که هر روز قبل از شروع مطالعه بدن شما نیاز مبرم به دریافت قهوه را داشته باشد. یعنی مصرف قهوه برای شما به گونه ای نباشد که در صورت عدم نوشیدن قهوه از مطالعه لذت نبرید.

✌️ خوردن کافی میکس یا قهوه بیش از حد سبب کاهش تمرکز در شما می شود. چراکه افراط حتی در موارد مفید، ضرر به همراه خواهد داشت.

?✌️ در صورتی که فرد استرسی هستید فقط مصرف معمولی قهوه به شما توصیه می شود.

✌️✌️ مصرف به اندازه و معمولی باعث کارکرد بهتر کبد می شود اما بیش از حد آن به دلیل جذب بالای آب، منجر به از کار افتادگی کبد می شود. همیشه بعد از نوشیدن قهوه، آب خنک (نه سرد) در دسترس شما باشد.

قهوه در بدن به چه صورت منجر به ارتقای سطح یادگیری می شود؟

✅ هر مطلبی که انسان به ذهن خود می سپارد توسط مولکول های DNA جذب می شود. با شکسته شدن مولکول های DNA و سپس پیوستن آن ها به هم، مطلب به خاطر سپرده خواهد شد که مدت زمان بین شکستن و پیوستن دوباره این ساول ها هر چقدر کمتر باشد بهتر است. این زمان با بالا رفتن سن افزایش خواهد یافت که قهوه این عمل را جبران می کند و از افت سرعت در جذب اطلاعات می کاهد.

تفکر اشتباه:

? مصرف قهوه در زمان خستگی ناشی از مطالعه امر درستی نیست. شما برای رفع خستگی مطالعه قهوه مصرف می کنید اما این کار چیزی جز اختلال خواب در شما را نخواهد داشت. هنگام خستگی ناشی از درس خواندن سعی بر استراحت داشته باشید نه مصرف قهوه.

?  طبق تجربیات و تحقیقات مجموعه شیک اندیش  مصرف یک الی دو فنجان در شبانه روز عادی است اما هر چقدر این مقدار به حداقل خود برسد بهتر است. تصور اشتباهی که افراد حاضرند در ازای جذب کافئین و هوشیاری سطح بالا اما گذری، بدن خود را به قهوه عادت دهند. که اثر مثبت کافئین همراه با گرفتن استرس و اضطراب از بین خواهد رفت. اگر مصرف قهوه و چای در روز برای شما از سه فنجان بیشتر است و بدن تان به این ماده نیاز شدید پیدا کرده، بهتر است سلامتی تان را فدای جذب انرژی زودگذر نکنید و به جای آن می توانید از دمنوش های معروف استفاده کنید که بی ضرر هستند.

خوردن قهوه برای کنکوری ها:

شاید برای شما هم سوال باشد که آیا مصرف قهوه در زمان کنکور مفید خواهد بود یا خیر؟ طبیعتا قهوه در مطالعه همانند سایر خوراکی ها روی خواب تاثیرگذار خواهد بود. نوشیدن قهوه باعث سرحالی و سرزندگی می شود. اما مصرف بیش از حد آن موجب وابستگی به این نوشیدنی خواهد شد. حتما از نوشیدنی استفاده کنید ولی افراط نفرمایید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “تاثیر قهوه در مطالعه و ضررهای مصرف قهوه زیاد چیست؟” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا