کسب رتبه عالی در کنکور با حذف این ۶ باور محدود
کنکور یکی از مهمترین امتحانات در زندگی دانشآموزان ایرانی است که میتواند تاثیر بسزایی در آینده شخص داشته باشد. برای کسب رتبه عالی در این آزمون، دانشآموزان باید به دانش خود اعتماد کنند و با برنامهریزی دقیق و خودکنترل، آمادگی لازم را برای شرکت در این آزمون به دست آورند. در این مقاله، به بررسی ۶ باور محدود که برای دانشآموزان در کسب رتبه عالی در کنکور ممکن است موثر باشد، میپردازیم.
۱. باور «من این کار را نمیتوانم انجام دهم»
این باور محدود از اعتماد به نفس دانشآموزان کاسته و باعث میشود که او از امتحانات شرکت نکند یا در آنها به خوبی عمل نکند. برای رفع این باور، دانشآموزان باید به خود اعتماد کنند و با تمرین و مطالعه، به مهارتهای لازم برای شرکت در آزمون کنکور دست یابند.
۲. باور «برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید ۲۴ ساعت درس خوانده شود»
این باور محدود باعث میشود که دانشآموزان به دنبال کار کردن بیش از حد و عدم احترام به سلامت خود باشند. برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید به جای تمرکز بر تعداد ساعتی که درس میخوانید، بر روی کیفیت و نوع مطالعه تمرکز کنید. همچنین، برای حفظ سلامتی، باید فرصتهای کافی برای استراحت و تفریح نیز در برنامهریزی خود قرار دهید.
۳. باور «فقط با حفظ اطلاعات، میتوان رتبه عالی در کنکور کسب کرد»
این باور محدود باعث میشود که دانشآموزان به اطلاعات حفظ شده خود محدود شوند و نتوانند به شیوههای جدید و نوین فکر کنند. برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید به جای حفظ اطلاعات، به توانایی حل مسئله و تفکر خود اعتماد کنید.
۴. باور «باید همه کتابها را خواند»
این باور محدود باعث میشود که دانشآموزان به دنبال خواندن تمام کتابها باشند، در حالی که این کار ممکن است به وقت و انرژی زیادی نیاز داشته باشد و نتایج مطلوب را به دست نیاورد. برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید به جای خواندن تمام کتابها، به تمرکز بر روی مباحث مهم و اصلی هر درس توجه کنید.
۵. باور «باید فقط به یک رشته تحصیلی علاقهمند باشید»
این باور محدود باعث میشود که دانشآموزان به دنبال انتخاب یک رشته تحصیلی خاص باشند، در حالی که ممکن است رشته دیگری برای آنها مناسبتر باشد. برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید به جای تمرکز بر یک رشته، به انتخاب رشتهای که با استعداد و علاقه خود سازگار است توجه کنید.
۶. باور «باید تنها کار کرد»
این باور محدود باعث میشود که دانشآموزان به دنبال کار کردن تنها باشند و از همکاری با دیگران صرف نظر کنند. برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید به همکاری با دیگران و استفاده از تجربیات و دانش آنها توجه کنید.
در نهایت، برای کسب رتبه عالی در کنکور، باید از باورهای محدود خود رها شده و با اعتماد به نفس و تمرکز بر روی کیفیت و نوع مطالعه، به مهارتهای لازم برای شرکت در آزمون کنکور دست یابید.
اکثر داوطلبان کنکور ناخواسته از دانسته های افراد بی تحربه که در مورد کنکور میگوید تاثیر میپذیرند . گاهی انها را باور میکنند در حالی که ان افراد حتی تجربه نشستن سر جلسه کنکور را نداشته اند یا اگر هم داشتند سال ها پیش بوده و جرئیات ان را از یاد برده اند. در ادامه شما را با تعدادی از این باور های استرس زا اشنا میکنیم که با حذف انها از ذهنتان میتوانید نتیجه خوبی کسب کنید.
۱_حتما باید در ازمون های قلم چی و گاج شرکت کنید!
امر دیگه ای نیست ؟
سوالات ازمون های ازمایشی نه تنها شبیه سوالات کنکور نیست بلکه ذهن دانش اموز رو هم از مطالب مهم کتاب دورمیکنه و به سمت سوالات سخت هدایت میکنه در حالی که سوالات کنکور بیشتر همراه بایک نکته هستن که در متن کتاب قرار داره به همین دلیل دانش اموزان بعد ازاینکه رتبه مطلوبی در این ازمون ها کسب نمیکنن ناامید میشن .
برای همین است برخی افراد که در این ازمون ها تراز بالا داشند در کنکور موفق نبودند.اما به این معنی نیست که نباید در این ازمون ها شرکت کنید چون اکثر افراد رتبه کسب شده خود را در این ازمون ها ملاکی برای قبول نشدن در کنکور میدانند پیشنهاد میکنم که بجای این ازمون ها خودتان در خانه جهت تنظیم زمان بندی خود کنکور را شبیه سازی کنید.
۲_حداقل باید روزی ۶ ساعت درس بخوانید !
کی گفته ؟ مگه حافظه ی همه شبیه هم هست؟
به یقین میتونم بگم دانش اموز با شنیدن این جمله حس نا امیدی بهش دست میده چون ذهن انسان در مقابل باید ها درجا میزنه.
اصلا هیچ بایدی وجود نداره دانش اموز تا وقتی به چیزی اشتیاق نداشته باشه اگه مجبورهم بشه که انجامش بده موفق نخواهد بود شما اگه ده ساعت هم درس بخونی ولی حست خوب نباشه موفق نمیشی .
پس بجای اینکه بشینی برنامه ریزی کنی که روزی چند ساعت بخونی بشین انگیزه بساز!
۳_از وقتی که وارد دبیرستان میشی دیگه فقط باید درس بخونی و تفریح رو کنار بذاری!
اخه این شد زندگی ؟ اصلا چه کاریه !
ما درس میخونیم که یه روزی یه جایی اگه ! پول دار شدیم به تفریحمون برسیم خب الان بهش میرسیم چطوره؟
بهتره در کنار تفریحمون درس هم بخونیم تا در اینده ای که معلوم نیست اصلا برسه موفق بشیم!
۴_وقت ازمون کنکور خیلی کمه و به همه ی سوالات نمیرسی!
عجبا ! مگه اصلا قراره به همه ی سوالا جواب بدم ؟
راحت و ریلکس وقتی دفترچه رو گرفتی بزار کنارت یه نفس عمیق بکش و چشاتو ببند و بخواب .
شوخی کردم نخوابیا ! با اعتماد به نفس و بی خیالی هر سوال که بلد بودی رو جواب بده .
حالا باید برگردی از اول و سوالاتی رو که شک داشتی جواب بدی به این صورت که ببین حست چی میگه به همین راحتی محض رضای خدا یه روزم شده منطق رو فراموش کن !
۵_شرایط جلسه مناسب نیست ونمیتوان تمرکز کرد!
من که از بس جلسه ساکت بود حوصلم سررفت .
اگرم سرو صدا بود بهش توجه نکن و بجای شکایت تمرکز کن تا بیشتر اذیت نشی.
۶_اگر سال اول قبول نشی دیگه قبول نخواهی شد!
کاملا درسته ! اما برای کسی که همون سال اولم درس نخونده و قصدی هم برای درس خوندن نداره!
شما که تلاشتو کردی ولی بخاطر یه مشکل یا یه عادت بد وقتت گرفته شد ایشالا که سال دیگه پیش نمیاد اما اگرم اومد سال بعدترش به همین راحتی .!
امیدوارم با این مقاله فان نگرانی شما از بین رفته باشه و با نهایت حال خوب ادامه دهید وبدانید که در این جهان هیچ واقعیت واحدی وجود نداره و وافعیت فقط مخصوص نگرش و باور شماست.
پس نسبت به حرف های بقیه حساس باشید و هر چیزی رو باور نکنید.
با ارزوی موفقیت !