چگونه با شوهر ایرادگیر خود کنار بیایید
یکی از چالشهای بزرگی که ممکن است در زندگی زناشویی با آن روبهرو شوید، همسری است که به ایرادگیری شدید مبتلا است. این خصوصیت میتواند روابط شما را با همسرتان تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است باعث ایجاد تنش و مشکلاتی شود. در این مقاله، به بررسی راهکارهایی برای کنار آمدن با شوهر ایرادگیر میپردازیم.
۱. تلاش کنید تا مسئولیت را به ارمغان بیاورید
شوهر شما ممکن است به دلایلی ایرادگیر باشد، اما شما باید تلاش کنید تا مسئولیت را بر عهده بگیرید و به او کمک کنید تا با موضوعات بهتری کنار بیاید. به او نشان دهید که شما نیز به دنبال بهبود روابط هستید و اینکه بهترین راه برای این کار، همکاری و تلاش مشترک است.
۲. تعیین مرزها
با شوهرتان صحبت کنید و تعیین کنید چه موضوعاتی برای او مهم هستند و چه موضوعاتی راه گذاری آسیب به روابط شما میشوند. با تعیین مرزها، او میفهمد که چه خطوطی را نمیتواند بگذراند و این ممکن است باعث حفظ روابط شما شود.
۳. آرامش خود را حفظ کنید
همیشه به خاطر داشته باشید که شوهر شما ایرادگیر است و این خصوصیت ممکن است باعث بروز بحرانهایی شود. به همین دلیل، شما باید آرامش خود را حفظ کنید و به جای اینکه به او پاسخ دهید، تلاش کنید با او در یک رویا بودن صحبت کنید.
۴. صبور باشید
صبور باشید و تلاش کنید تا با شوهرتان همراه باشید. او نیاز دارد تا با شما راجع به مسائلی که برایش مهم است صحبت کند و شما نیز میتوانید به او کمک کنید تا با مسائل بهتری کنار بیاید. با تلاش مشترک، شما میتوانید روابط خود را بهبود ببخشید.
۵. به او احترام بگذارید
همیشه به شوهرتان با احترام برخورد کنید و به او نشان دهید که شما از وجودش خوشبختید. گاهی اوقات، ایرادگیری ممکن است باعث شود که او احساس کند که شما او را قبول ندارید و این میتواند باعث شود که روابط شما به خطر بیافتد. به او نشان دهید که شما او را قبول دارید و از وجودش خوشبختید.
نتیجهگیری
همانطور که در این مقاله بیان شد، کنار آمدن با شوهر ایرادگیر میتواند چالش برانگیز باشد، اما با تلاش مشترک و احترام به یکدیگر، شما میتوانید روابط خود را بهبود بخشید. به موضوعاتی که برای او مهم هستند توجه کنید و تلاش کنید که با او همراه باشید. با حفظ آرامش خود و صبوری نسبت به وضعیت، شما میتوانید روابط خود را بهبود بخشید و با یکدیگر به یک رویا برسید.
اگر شوهر شما ایرادگیر است و مدام از آشپزی و دست پخت شما ایراد می گیرد و از این حالت خسته شده اید، این مقاله را تا انتها بخوانید تا بدانید با شوهر ایرادگیر خود چگونه رفتار کنید.
شوهر ایرادگیر
پیامدهای ایراد گرفتن نابجای شوهر از زن:
۱- ایجاد وسواس در زن
بارزترین پیامدهای زندگی با شوهر ایرادگیر ایجاد وسواس خفیف و یا شدید در زن است. زیرا زن در طول زندگی مشترک با مردی که دائماً از او ایراد می گیرد، قدرت تمرکز خود را از دست می دهد و بعد از مدتی احساس می کند هر کاری که انجام می دهد، اشتباه و نادرست است و همین حالاست که شوهرش از او ایراد بگیرد.
۲- دلسردی زن از خانه داری و آشپزی
مرد باید بداند که اداره خانه و آشپزی در تخصص زن است و باید به همسرش آزادی دهد تا ذوق و سلیقه خود را به کار ببندد و با شور و اشتیاق به خانه داری و آشپزی بپردازد. درست نیست که مرد در این باره آنقدر سخت گیری و بهانه جویی کند که زن از کار خانه و آشپزی دلسرد شود. زیرا زن پیش خود می گوید: «من هر کاری که بکنم آخرش شوهرم ازم ایراد می گیره پس پس چه لزومى داره که براى جلب رضایت او زحمت بکشم؟ او که همواره ایراد مى گیرد پس بگذار بیش تر بگیره.» خلاصه این که رفته رفته از خانه دارى، شوهردارى و آشپزی دلزده می شود.
۳- مهم نبودن حرف و نظر شوهر
مردی که دائماً از همسرش ایراد می گیرد وجه و شخصیت خود را پیش همسرش خراب می کند. زیرا با ایراد گرفتن های نابجا شخصیت شوهر در نظر زن کوچک مى شود و دیگر به حرف هایش گوش نمى دهد. حتى به ایرادهاى بجا و بسیار مهم او هم اعتنا نخواهد کرد.
۴- کاهش اعتماد به نفس زن
زنی که شوهر ایرادگیر و بهانه جو دارد، به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می دهد، زیرا احساس می کند توانایی انجام هیچ کاری راندارد و روحیه خود را می بازد. مثلاً شوهری که مدام از آشپزی و دست پخت همسرش ایراد می گیرد زن فکر می کند آشپزی خوبی ندارد و نمی تواند هیچ غذایی را خوب درست کند.
۵- انتقام جویی و لجبازی زن با شوهرش
اگر زن ببیند که کارهای او نزد شوهرش بی اهمیت جلوه می کند از دست شوهرش عصبانی و ناراحت می شود و به قصد انتقام و مقابله به مثل بر می آید و او هم به ایراد گرفتن از شوهر و بهانه جویی از کارهای او متوسل می شود.
محیط خانه با بهانه جویی ها و ایراد گرفتن های مردانه و توقعات زنانه ، تلخ و ناآرام می شود. چنین فضایی جایی برای دوست داشتن باقی نمی گذارد.
شوهرم ازم ایراد می گیره
خانمی برای مشاوره خانواده نزد من آمده بود و شکایت می کرد: « شوهرم از تمام کارهای من ایراد میگیره مخصوصا از غذاهام. با اینکه بیشتر افراد خانواده از دستپختم تعریف می کنند اون یک اشکال کوچیک پیدا می کنه و ایراد میگیره و غذا نمی خوره. مثلاً هر وقت قرمه سبزی درست می کنم شوهر با بی میلی می خورد و می گوید خوشمزه نیست. می گوید اگر در آن اسفناج بریزم مزه اش بهتر می شود. آن هم فقط به این دلیل که مادرشوهرم چنین کاری را می کند. ولی مادر من در قرمه سبزی گشنیز می ریخت. یا می گوید مرغ را باید با بخار خودش پخت تا خوشمره شود ولی من تا یادم می آید مادرم مرغ را آب پز می کرد. یعنی حسابی آبدارش می کرد تا پدرم در آن نان ترید کند چون پدرم دندان نداشت.
اصلاً می دانید چیست؟ شوهرم ایرادگیر است. هر وقت فسنجان درست می کنم نمی خورد می گوید باز هم که ترش شده. حالا نمی دانم با شوهر ایرادگیر خود چه برخودی داشته باشم، چکار کنم که او مدام از من و دست پختم ایراد نگیرد و غذایش را بدون حرف و حدیث و با میل و رغبت بخورد؟»
در حالی که دهانم آب افتاده بود و اشتهایم با شنیدن نام این غذا حسابی تحریک شده بود پرسیدم: «چرا قسنجان شما ترش می شود؟ معمولاً ترش و شیرین درست می کنند.» با خنده جواب داد: «شوهرم هم همین حرف را می زند اما ما شمالی ها عادت داریم فسنجان را ترش درست کنیم.»
پرسیدم: «شما غذا را برای پدر و مادرتان می پزید یا برای شوهرتان؟ مگر نمی خواهید او آن غذا را با میل بخورد؟» گفت: «این نهایت آرزوی من است که شوهرم با میل و رغبت تمام دستپختم را بخورد، از آشپزی من تعریف کند و دیگر ایراد نگیرد.»
گفتم: «خانم محترم، پس کمی در عادت های غذایی خود تغییر ایجاد کنید کمی به خواسته ها و علایق شوهرتان توجه کنید و در هنگام آشپزی آنها را در نظر بگیرید در این صورت همه چیز به خیر و خوشی تمام می شود.
آن وقت داستانی را که در یکی از کتاب های روانشناسی خوانده بودم برایش نقل کردم: «زنی هر وقت می خواست سوسیس سرخ کند دو طرفش را کمی می برید. از او علت را پرسیدند جواب داد از مادرش یاد گرفته است. به سراغ مادرش رفتند و همین سوال را از او پرسیدند گفت آخر مادرش اینطور می کرد. رفتند و مادربزرگ را پیدا کردند و از او پرسیدند با لبخند گفت چون ماهی تابه شان کوچک بود و برای اینکه سوسیس ها در آن جا بگیرد ابتدا و انتهایشان را می بریده است!»
هر دو به خنده افتادیم. آخر هم به او گفتم:
۱- نباید همه الگو ها را از خانه پدری گرفت بلکه باید به مناسبت های مختلف در آنها تغییر ایجاد کنید یک زن و شوهر خوب در صورت لزوم می کوشند عادت ها و سلیقه های خانوادگی شان را ترک کنند.
۲- اگر شوهر ایرادگیر و بهانه گیر است و مرتباً در خانه از هر چیزی از جمله آشپزی و دست پخت زن ایراد می گیرد. وقتى زن از سلیقه شوهرش اطلاع یافت، اگر زن زیرکی باشد و به خانه و زندگى علاقه داشته باشد، مى کوشد تا رضایت او را جلب کند. البته مرد هم اگر برخی امور منزل را طبق سلیقه خود ندید باید با نرمی و لطافت پیشنهادات خود را به همسرش بگوید در این صورت احترم هر دو حفظ خواهد شد و زن در برابر سلایق شوهرش موضع نمی گیرد. زیرا زن دوست دارد نظر شوهرش را در مورد چیدمان خانه و دست پختش بداند اما از دخالت های بیجا و نق زدن های دائمی او بیزار است.
۳- اگر زن ایرادی دارد که مرد نمی تواند آن را قبول کند، باید با آرامش، مهربانی و حفظ احترام با او حرف بزند و برایش دلیل بیاورد و از او بخواهد که ایرادش را بر طرف کند، نه این که با پرخاشگری و تحقیر بخواهید از او ایراد بگیرد و دائم تکرار کند.
۴- ابتدا مرد فهرستی از ایرادهای خود تهیه کند و اگر خودش هم نمی تواند، از همسرش بخواهد یک فهرست از ایرادهای او تهیه کند. این فهرست را دم دست بگذارید و هر وقت که خواست از همسرش ایراد بگیرید، ابتدا ایرادات خود را ببیند.
۵- مرد یک فهرست از نقاط مثبت زن تهیه کند و هر روز به آن نگاه کند و ببیند که همسرش فقط دارای نقاط منفی نیست و چه بسا نقاط مثبت او بیشتر باشد.
بهتر است مرد امور خانه دارى و آشپزی را در اختیار همسر قرار دهد تا زن بر طبق ذوق و سلیقه خود کارها را انجام دهد. اما اگر نظر خاصى دارد، با مشورت و خیر اندیشى، نه با زور و تحکم، به همسرش تذکر دهد و از وى بخواهد که نظر و سلیقه او را نیز رعایت کند.
5
/5از مجموع 01 امتیاز
قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن
توسط 01 کاربر
مرتبسازی بر اساس
Aseman
اینایی که شما میگید برای زوج های فهمیده س. اونایی که میخوان مشکلاتشون حل بشه و هیچوقت کارشون به اینجا نمیرسه. وقتی کار به اینجا رسیده پس بدونین اون مرد هیچکدوم از حرفای شما و نظرات شما و راه حل های شما رو انجام نمیده و به کار خودش ادامه میده.
اشتراکگذاری در