حل مسئله یکی از مهم ترین مهارت های زندگی

حل مسئله
  • حل مسئله یکی از مهم ترین مهارت های زندگی

    حل مسئله یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است که به شخصیت و عملکرد افراد در زندگی روزمره، تحصیلات و حرفه ایشان تأثیر مستقیم دارد. روش های حل مسئله می تواند از دیدگاه های مختلفی مانند علمی، فنی، روانشناختی و فلسفی بررسی شود. همچنین، این مهارت برای تصمیم گیری های خوب و موفق در زندگی اهمیت دارد و به عنوان یک فرایند شناختی و عقلانی برای حل مشکلات، پیدا کردن راه حل های خلاقانه و پیش بینی مشکلات آتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، این مهارت به شخصیت مستقل و اعتماد به نفس فرد کمک می کند و در کسب و کار و حرفه های مختلف هم از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی، حل مسئله یکی از مهارت هایی است که به کمک آن می توان زندگی را بهبود بخشید و موفقیت های بیشتری را در دست آورد.

    مهارت حل مسئله نیز مانند ۹ مهارت مهم زندگی که درمورد آنها تک به تک صحبت کردیم، یکی از مهارت های مهم در زندگی هر فردی می باشد. برخی افراد مهارت حل کردن مسئله را مترادف با مهارت تصمیم گیری میدانند که درست نیست. با اینکه هردو به هم شبیه هستند و این دو مقوله خیلی جدا از هم نیستند، اما هرکدام تعریف دیگری دارد و نباید هردو را کاملاً یکسان دید. در این مقاله ما به توضیح مهارت حل مسئله میپردازیم.

     

    مهارت حل مسئله

    در زندگی ما همیشه مشکلات زیادی پیش می آید که مانع پیشرفت ما در زندگی می شوند و ما را در رسیدن به اهداف به مشکل می اندازند و گاهی حتی مسیر رسیدن به موفقیت را نیز تغییر می دهند. طبیعیست که باید تک به تک این مشکلات را حل کرد تا بتوان به مسیر زندگی در راستای خوشبختی و موفقیت ادامه داد.

    فرض کنید می خواهید یک کسب و کار جدیدی راه اندازی کنید؛ قطعاً مشکلات زیادی را در راه رسیدن به آن  باید تحمل کنید و اگر مهارت حل آن مشکلات را بلد نباشید نمی توانید در این راه موفق شده و کسب و کار خود را راه اندازی کنید.

     

    برای حل مشکلات زندگی، ابتدا باید نام این اتفاق را تغییر داد. یعنی از این پس باید بجای گفتن “مشکلات” بگویید “مسائل”. چراکه از کودکی یاد گرفته ایم که مسائل قابل حل هستند. با این روش ذهن برای حل آن مسئله آماده خواهد شد.

    ابتدا باید گفت که مهارت حله مسئله، به معنای جستجو در تشخیص این است که اتفاقی که با آن رو به رو شده ایم، مسئله، مشکل یا فرصت است. سپس باید بتوان با جمع آوری اطلاعات و استفاده از منطق، راهکارهای مناسب ایجاد کرد. سپس از بین این راهکارها بهترین و مناسب ترین آنها را برای مقابله با این مسئله انتخاب کرد. چراکه برای حل یک مسئله راهکارهای زیادی وجود دارد.

    مهارت حل مسئله در تقویت مهارت تصمیم گیری نیز بسیار موثر است. 
    از مزیت های دیگر یادگیری مهارت حل مسئله این است که در زندگی شخصی میتوان اشتباهات و شکست های گذشته را تحلیل کرد تا از تکرار آنها جلوگیری کرد.

    این مهارت از ۳ مرحله تشکیل شده است:

    • مرحله اول، شناخت مشکل و مسئله است. اینکه فرد مشکل خود را بشناسد و بداند که مشکل او چیست. این خود مرحله ای مهم و ابتدایی در حل کردن یک مسئله است. با اینکه به احتمال زیاد فرد نتواند مسئله را حل کند، اما حداقل میداند که دقیقاً مشکلش چیست و شاید افرادی را که میتوانند به او کمک کنند را نیز در ذهن داشته باشد.
    • در مرحله بعدی فرد نه تنها میتواند مشکل خود را تشخیص دهد، بله راهکاری مناسب برای حل آن پیدا کرده و اجرا میکند. اگر هم به کمک کسی احتیاج داشته باشد این کمک تنها برای تقویت راهکاری است که خود فرد پیدا کرده است.
    • در آخرین مرحله فرد میتواند مشکلات خود را شناسایی کرده و راهکاری مناسب برای حل آنها ارائه کند. اما در کنار اینها، میتواند در تشخیص مشکلات دیگران و ارائه راهکار برای آنها نیز بسیار مفید باشد و این نهایی ترین حد مهارت حل مسئله است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا