اصول دوست داشتن چیست؟
اصول دوست داشتن یکی از مهمترین مباحثی است که در روابط انسانی باید به آن توجه کرد. دوست داشتن به معنای علاقهمندی، احترام و ارزشگذاری به فردی است که در زندگی ما حضور دارد. برای دوست داشتن، باید اصولی را رعایت کرد که در زیر به آنها اشاره شده است:
۱- احترام به دیگران: برای دوست داشتن یک فرد، باید به او احترام گذاشت و او را به عنوان یک فرد مستقل و با ارزش شناخت. این احترام باید به صورت مستمر و مداوم صورت گیرد.
۲- شناخت و فهم: برای دوست داشتن یک فرد، باید سعی کرد او را به خوبی شناخت و فهمید. باید سعی کرد به مشکلات و مسائلی که او با آنها روبرو است، توجه کنید و از او حمایت کنید.
۳- ارتباطات مؤثر: ارتباطات مؤثر و صریح با دوست داشتن یک فرد بسیار مهم است. باید سعی کرد که دوستیتان با او بر اساس ارتباطات صادقانه و با احترام باشد.
۴- توجه به نیازهای فردی: باید به نیازهای فردی دوست داشتنیتان توجه کنید و سعی کنید تا او را در تحقق آنها یاری کنید. باید به او کمک کنید تا به هدفهایش دست یابد و از وجودش در کنار شما لذت ببرد.
۵- صداقت و اعتماد: برای دوست داشتن، باید صادق و بیطرف باشید و از اعتماد به دوست داشتنیتان برخوردار باشید. باید به او نشان دهید که به او اطمینان کامل دارید و به راحتی میتوانید با او صحبت کنید.
۶- عدم تحمل از بیاحترامی: باید به خود و دوست داشتنیتان احترام گذاشته و از بیاحترامی در روابط دوری کرد. این به معنای این است که در صورتی که دوست داشتنیتان به شما بیاحترامی کند، باید با او درباره این موضوع صحبت کنید و تلاش کنید تا مسئله را حل کنید.
با رعایت این اصول، میتوانید دوستی پایداری با دیگران برقرار کنید و از روابط پرمهر و صمیمی با دوستان و همکارانتان لذت ببرید.
در این مقاله توضیح میدهیم که اصول دوست داشتن چیست و چرا باید دوست داشتن را آغاز کنیم. دوست داشتن و دوست داشته شدن یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای انسان می باشد، اما این دوست داشتن و دوست داشته شدن چه در بین زوجین باشد و چه در بین دیگر روابط، قوانین و قواعدی دارد که باید رعایت شوند.
اصول دوست داشتن در آغاز آن
در ابتدا یک دفعه صمیمی نشوید و سعی کنید کم کم و به مرور زمان با او صمیمیت بیشتری ایجاد کنید. این طبیعیست که یکباره نمیتوان صمیمی شد و اصلاً ممکن نیست. همانطور که در مقاله مهارت دوست داشتن گفتیم. صمیمیت زیاد باعث دلزدگی و خستگی می شود. پس باید حواسمان باشد که بیش از حد به فرد نزدیک نشویم. اما اگر این تداوم و نظم رعایت شود منجر به صمیمیت میشود. اولین اصول دوست داشتن در آغاز آن همین است.
در ادامه یک رابطه عاطفی دوستانه همینطور است. یعنی باید حواسمان باشد که بیش از حد به فرد نزدیک نشویم. زیرا با همیشه بودن در کنار فرد، لذت دلتنگی از بین می رود و ممکن است که حضورتان تکراری به نظر آید. این نیز دومین اصول دوست داشتن در آغاز آن است. دقت کنید اینها اصولی هستند که در آغاز دوستی مهم هستند و عدم رعایت آنها منجر به عدم برقراری دوستی خواهد شد.
باید ها و نبایدهای آغاز دوستی
البته باید توجه کنیم که نباید از آن طرف بوم هم بیوفتیم! یعنی در راستای اینکه نمیخواهیم زیادی تکراری شویم، مراقب باشیم که زیاد هم دور نباشیم. زیاد دور بودن بدتر از تکراری بودن است و اصلاً خوب نیست. در این حالت ممکن است که فراموش شویم و یا ممکن است فرد مقابل تصور کند که به او بی توجه میکنیم یا سرد شده ایم. پس حفظ تعادل بین حضور در کنار فرد، یکی باید در اصول دوست داشتن است.
کارهای روتین و روزانه فرد را بدانید و سعی کنید در رابطه با آن صحبت کنید. در این حالت، از گفتن مطالب متفرقه و پراکنده دوری کنید. چیزهای مورد علاقه فرد مقابل را به روش های مختلفی متوجه شوید و سعی کنید درباره آن با او صحبت کنید و این مسائل را از او پیگیری کنید.
در این حالت فرد حس میکند که به او توجه ویژه ای میکنید. بنابراین حص میکند که یک دوست واقعی پیدا کرده است که او را فرد ویژه ای میپندارد. اگر کمی فکر کنید متوجه خواهید شد که توجه به روتین و علایق فرد، کاملاً خاص است و فرد با دیدن این کارها هیجان زده میشود. در نتیجه آغاز دوستی شما یک آغاز عالی خواهد بود. البته یادتان نرود که این اصول دوست داشتن چه در روابط دوستانه چه در روابط عاطفی صدق میکنند.
در نهایت، یکی دیگر از مهمترین اصول دوست داشتن که میتوان گفت این است که سعی کنید خودتان باشید. یعنی آنچه که الان هستید و کاری که می خواهید در آینده انجام دهید و در توانتان هست را بیان کنید. خودنمایی و گزافه گویی در دوستی مشخص خواهد شد و چیزی جز رسوایی ندارد. سعی کنید چیزی که هستید را بگویید و درباره اش صحبت کنید نه چیزی بیشتر و نه چیزی کمتر. در مجموع طوری رفتار کنید که فرد از بودن با شما لذت ببرد.