جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بعد از دعوا با همسر چه کنیم (واکنش هایی که بعد از دعوا با همسر نباید انجام داد)

بعد از دعوا با همسر چه کنیم

هر زوجی در طول زندگی مشترک خود با دعوا و ناهماهنگی مواجه می‌شود. بعضی از این دعواها طی چند دقیقه حل می‌شوند ولی بعضی دیگر ممکن است برای مدت طولانی‌تری ادامه داشته باشند و باعث ایجاد تنش و نارضایتی در رابطه می‌شوند. در این موارد، مهم است که زوجین بتوانند با نگاهی مثبت به مسئله نگریسته و مسیری برای حل آن پیدا کنند. در ادامه برخی از راهکارهایی که می‌توانید برای حل دعواهای خود با همسرتان انجام دهید را بررسی می‌کنیم.

۱. آرامش بخشیدن به خود: اولین قدمی که باید برای حل دعوا با همسرتان برداشته شود، آرام کردن خودتان است. بسیاری از دعواها به دلیل حالت هیجانی و خشمی که در طرفین وجود دارد، به شدت شدت گرفته و قابل کنترل نیستند. به همین دلیل، در این مواقع باید سعی کنید با کنترل احساساتتان، از افزایش شدت دعوا جلوگیری کنید.

۲. بیان حرف خود با احترام: اگر می‌خواهید دعوایی را با همسرتان حل کنید، باید از این نکته مطمئن باشید که بیان حرف خود را با احترام و صدای بلند نکنید. بهتر است در یک محیط آرام و خلوت با همسرتان صحبت کنید و از اینکه صدایتان بلند نشود، اطمینان حاصل کنید.

۳. گوش دادن به حرف همسرتان: برای حل دعوا با همسرتان، باید به حرف او گوش دهید و به نظراتش احترام بگذارید. شاید نظرات همسرتان با نظرات شما تفاوت داشته باشند ولی باید سعی کنید به دلایل او گوش کنید و به آنها توجه کنید.

۴. پیدا کردن راه حل مشترک: بعد از گفتگو و گوش دادن به حرف همسرتان، باید سعی کنید به دنبال یک راه حل مشترک بگردید. این راه حل ممکن است شامل انجام تغییرات در رفتارهای شما و همسرتان باشد، توافق بر سر یک موضوع خاص یا حتی مشاوره با مشاور خانواده.

۵. بیان عذرخواهی: در صورتی که در دعوا با همسرتان خطا کرده‌اید، باید بیان عذرخواهی کنید. این کار ممکن است برای شما سخت باشد اما باید به این نکته توجه داشته باشید که بیان عذرخواهی می‌تواند رابطه شما را بهبود بخشد و احتمال اینکه دعوایی مشابه در آینده تکرار شود، را کاهش دهد.

به طور خلاصه، دعوا و نزاع در روابط زناشویی بسیار طبیعی است و همه زوجین با آن مواجه می‌شوند. اما در این مواقع باید با نگاهی مثبت به مسئله نگریسته و با گفتگو و تلاش برای یافتن راه حل مشترک، سعی کنید روابط خود را بهبود بخشید.

دعوا کردن با همسر در زندگی مشترک امری تقریبا طبیعی در لحظاتی از زندگی می باشد، زیرا شما دو انسان متفاوت با دو تربیت و خانواده متفاوت هستید.

شاید متوجه این موضوع نشده باشید که حرف هایی که در حین دعوا می زنید چقدر اهمیت دارند و چه تاثیری  را بر روی افراد می گذارند.

ما در این مقاله می خواهیم ۱۰ واکنشی که بعد از دعوا کردن به هیچ عنوان نباید نشان دهید را بررسی کنیم، لطفاً تا پایان ما را همراهی کنید.

این ۱۰ واکنش را بعد از دعوا کردن نشان ندهید

۱. برخوردی سرد نداشته باشید

اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که به زمان نیاز دارید، بهتر است که این موضوع را با همسر خود مطرح کنید.

از بزرگترین اشتباهاتی که زوجین بعد از دعوا انجام می ‌دهند این است که با یکدیگر حرف نمی زنند و به سردی با یکدیگر برخورد می کنند.

اگر به سردی برخورد کنید همسرتان فکر می ‌کند که شما قصد مجازات کردن او را دارید و این موضوع باعث می‌ شود که شما از شنیدن احساسات او محروم شوید.

بهتر است که به او بگویید عصبانیت شما به راحتی از بین نمی ‌رود و به کمی زمان و فضا نیاز دارید تا به خودتان استراحت بدهید.

بزرگترین اشتباه زوجین پس از دعوا کردن سرد برخورد کردن با یکدیگر است

۲. حرف های او را در ذهن خود نگه ندارید

بعد از دعوا با همسر چه کنیم، بهتر است حرف هایی که در حین دعوا می ‌زند را فراموش کنید و خود را بابت آن حرف ها آزار ندهید و یا اگر ناراحت می‌ شوید همان موقع به او بگویید که از صحبت های او ناراحت هستید.

سعی کنید حرف هایی که در حین دعوا می زنید را کنار بگذارید و آن را با خود مرور نکنید، همچنین اگر صحبت‌ های همسرتان با شما بعد از گذشت یک روز شما را آزار می داد، خیلی زود به او نزدیک نشوید و به خودتان زمان بدهید.

۳. اگر از او ناراحت هستید با یک متاسفم همه چیز را تمام نکنید

وقتی که از دست همسر خود ناراحت هستید، پیشاپیش به او توضیح دهید که انتظاری نداشته باشد  با یک “متاسفم” او را ببخشید.

اگر او گفت برای این موضوع متاسفم و یا معذرت می خواهم  و در آینده سعی می کنم که موضوع را جبران کنم،  شما هم مسئله را زیادی بزرگش نکنید و او را ببخشید.

همسر شما کسی است که تا آخر عمرتان باید با او زندگی کنید، اما کاری کنید که دوباره اشتباهات قبلیش را تکرار نکند.

وقتی از دست همسرتان ناراحت هستید از قبل به او توضیح بدهید که با یک متاسفم نمی توانید او را ببخشید

۴. برای دعوا کردن بهانه تراشی نکنید

هر فردی ممکن است برای دعوا کردن هایش بهانه تراشی کند، بهانه هایی مثل  روز کاری بدی داشته است، مریض بوده است، دچار بی خوابی شده است و…

در واقع این را بدانید که زوج هایی که خوابی کافی ندارند، بیشتر باهم مشاجره می کنند اما این را بدانید که بهانه تراشی کردن برای دعوا در حق شما و همسر تان عادلانه نیست.

اگر شما عصبانی هستید این موضوع را قبلش مطرح کنید که او نیز شما را درک کند، وقتی که چنین اطلاعاتی را به او می دهید همسر شما  می داند که شکننده هستید و می داند که چگونه هم باید با شما رفتار کند.

۵. اگر دوباره موضوع دعوا را پیش کشید بی تفاوت برخورد نکنید

اگر چند دقیقه از دعوای شما گذشته است بهتر است به او بگویید که فکرهای خودش را بکند و اگر صحبتی یا مطلبی به ذهنش رسید، شما حاضر هستید که به حرف های او با کمال میل گوش دهید و موضوع را حل کنید.

اگر بعد از چند روز هم این مشکل را بیان کرد بی تفاوت نباشید، این را بدانید که ارتباط غیر کلامی بدتر از دعوا کردن است؛ اگر به او بی محلی کرده‌اید از او عذرخواهی کنید و به حرف‌های او با کمال میل گوش دهید که مشکلات شما با یکدیگر حل شود.

اگر خیلی از دعوای شما با همسرتان نگذشته است از او بخواهید که هر چیز دیگری است مطرح کند و شما حاضر به شنیدن آن هستید

۶. دست از نیش و کنایه زدن بردارید

اگر از او ناراحت هستید حتی شاید حق با شما باشد! اما این را بدانید که حق ندارید حرف های نیش‌ داری بزنید و و این را فراموش نکنید که به هیچ عنوان توهین کردن کار درستی نیست و شخصیت شما و او را تخریب می ‌کند.

بهتر است به خودتان احترام بگذارید در زمانی که هر دوی شما با هم موافق بودید، درباره ی آن موضوع به طور منطقی با یکدیگر صحبت کنید و توضیح های او را بشنوید.

درست است که فراموش کردن توهین ها کار دشواری نیست اما این را فراموش نکنید که او همسر و همدم همیشگی زندگی شما است.

۷. اگر آماده نیستید رابطه جنسی برقرار نکند

خیلی از افراد از رابطه ی جنسی برای نزدیک تر شدن به یکدیگر استفاده می کنند، وقتی بعد از دعوا کردن همسرتان او خواهان برقراری رابطه ی جنسی است و اگر این موضوع  را از ته دل باور ندارید از او عذرخواهی کنید و بگویید که فعلاً تمایلی برای چنین ارتباطی در این زمان ندارید.

هیچ الزامی نیست که به زور این کار را انجام دهید، از او به خاطر تلاشش برای نزدیک‌ تر شدن به شما تشکر کنید و برای او توضیح دهید که روحیه ی شما برای این کار مناسب نیست.

این را نیز بدانید که احساساتش را جریحه دار نکنید، می توانید او را بغل کنید و مدتی از او فرصت بخواهید.

اگر بعد از دعوا همسرتان خواهان برقراری رابطه جنسی است اگر آمادگی ندارید از او عذرخواهی کنید

۸. روی این که چه چیزی باعث دعوای شما شده است تمرکز نکنید

بعد از دعوا با همسر چه کنیم در پاسخ باید بگوییم که بهتر است انرژِی خودتان را بر روی راهکارهایی برای حل شدن مشکلتان متوجه کنید نه چیزی که باعث دعوایتان شده است.

بهتر است به جای این که علت دعوای خودتان را مرور کنید، تلاش کنید که شب خوبی را با یکدیگر بگذرانید؛  فرق یک دعوای خوب و بد در این است که مشکل به راه ‌حل برسد یا خیر؟

۹. نگویید که منظوری نداشته اید

اگر شما توانستید که نوشته های یک خودکار را پاک کنید، مطمئن باشید می توانید که با گفتن جمله ی منظوری نداشته ام تمام دعوا را جبران کنید.

مطمئن باشید این کار باعث بدتر شدن اوضاع می شود و او در پاسخ می‌گوید که چرا تو حتما منظوری داشتی، این که مدام صحبت های گذشته را مرور کنید که ببینید منظوری داشته اید یا خیر کاری اشتباه است و مشکلی را هم حل نمی کند.

بهتر است شما بگویید که درسته که منظور تو این نبوده، اما من برداشت دیگه ای کردم لطفاً دیگه در آینده این کارو تکرار نکن.

بعد از دعوا با همسرتان با توجیه از طریق کلمه ی منظوری از این حرفم نداشتم کار خودتان را توجیه نکنید بدتر می شود

۱۰. به خاطر اینکه دعوا کرده‌اید خود خالی نکنید

بعد از دعوا با همسر چه کنیم در پاسخ باید این سوال این را بدانید که دعوا کردن نشانه ی زنده بودن رابطه است و همین طور نشان دهنده ی اهمیت زوجین برای یکدیگر است.

به همین دلیل هم برای بهتر شدن رابطه ی خودتان با یکدیگر بحث و دعوا می کنید، اگر دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشید و یک رابطه ی یکنواخت و سردی را سپری کنید به شما هشدار می ‌دهیم که در معرض طلاق عاطفی، جدایی و یا حتی خیانت قرار گرفته اید.

مطمئن باشید که اگر با هم دعوا می کنید، پس این رابطه برای شما ارزشمند است از این بابت خوشحال باشید که هنوز رابطه ی شما دلیلی برای بحث کردن و حل کردن دارد.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “بعد از دعوا با همسر چه کنیم (واکنش هایی که بعد از دعوا با همسر نباید انجام داد)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا