جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همه چیز درباره کوچینگ(صفر تا صد)+مثال+معرفی انواع کوچ

زندگی موفق با روش کوچینگ | مربیگری

زندگی موفق یکی از تلاش‌های بزرگ بشر است. اما برای رسیدن به موفقیت در زندگی، باید روش‌هایی را برای ارتقای دانش، مهارت و توانایی‌های خود پیش گیریم. بهترین روش برای این کار، استفاده از کوچینگ یا مربیگری است.

کوچینگ یا مربیگری، فرایندی است که به شما کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از تخصص و تجربیات مربی، به اهداف خود در زندگی برسید. این فرایند با استفاده از سوالاتی که مربی از شما می‌پرسد، به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیمات را برای زندگی خود بگیرید و اهداف خود را به دست آورید.

از جمله مزایای کوچینگ می‌توان به افزایش اعتماد به نفس، ارتقای توانایی‌های فردی، بهبود کیفیت زندگی، بهبود روابط شخصی و حرفه‌ای، بهبود مهارت‌های ارتباطی و رسیدن به اهداف موفقیت آمیز اشاره کرد.

اگر شما هم به دنبال رسیدن به موفقیت در زندگی هستید، بهترین راه حل برای شما استفاده از کوچینگ یا مربیگری است. با یک مربی حرفه‌ای و ماهر، شما می‌توانید بهترین تصمیمات را برای زندگی خود بگیرید و به اهداف خود دست یابید.

زندگی زیباترین هدیه خداوند مهربان است و نحوه زندگی کردن ما هدیه ما به خداوند.

داشتن زندگی موفق حق طبیعی همه است. خیلی از افراد دوست دارند که زندگی موفقی داشته باشند اما نمی دانند که برای داشتن زندگی موفق چه کارهایی را باید انجام دهند.

زندگی موفق و معنا دار زندگی است که انسان ها را به سوی هدف، آرمان و آرزوهایشان سوق می دهد.

دیباک چوپرا دست یافتن به اهداف متعالی و بهبود آنها را رمز زندگی موفق می داند.

لازمه زندگی موفق و معنا دار هدفمند بودن است. دانش ها، مهارت ها و کوشش ها وقتی به جایی می رسند که متوجه هدفی باشند.

برایان تریسی برای موفقیت در زندگی و داشتن زندگی موفق به هفت رکن موفقیت اشاره می کند که عبارتند از:

– آرامش ذهن

نخستین جزء و رکن موفقیت و مهم ترین آن آرامش ذهن است. آرامش ذهن معیار درونی شماست. وقتی با بالاترین ارزش های خود در تماس باشید به آرامش ذهن می رسید.

– سلامتی و انرژی

دومین جزء و رکن موفقیت سلامتی و انرژی است.

– مناسبات مهر انگیز و عاشقانه

سومین رکن موفقیت داشتن روابط مهر انگیز و عاشقانه است. اینها روابطی هستند که شما با کسانی که دوست دارید و به آنها بها می دهید برقرار می کنید. اینها معیارهایی هستند که نشان می دهند به عنوان یک انسان تا چه اندازه در کارتان موفق هستید. شخصیت اصلی شما بستگی به این دارد که با دیگران چگونه کنار می آیید.

– آزادی مالی

چهارمین رکن موفقیت آزادی مالی است. آزادی مالی بدین معناست که به اندازه کافی پول داشته باشید تا مانند اغلب مردم پیوسته نگران نباشید. رسیدن به آزادی مالی یکی از مهم ترین هدف ها و مسئولیت ها در زندگی است.

– هدف ها و آرمان های ارزشمند

پنجمین رکن موفقیت داشتن هدف ها و آرمان های ارزشمند است. شاید همان طور که دکتر فرانکل می گوید، بزرگ ترین نیاز انسان، معنا و هدف در زندگی است.

خوشبختی را “تحقق فزآینده یک آرمان ارزشمند” تعریف کرده اند. تنها زمانی می توانید شاد و خوشبخت باشید که قدم به قدم به چیزی که به راستی برای شما مهم است نزدیک شوید.

– شناخت و اطلاع از خویشتن

ششمین رکن موفقیت علم و اطلاع از خویشتن و خودآگاهی است. در تمام مدت تاریخ ، خوشبختی با خوشبختی درونی و موفقیت بیرونی دست در دست یکدیگر داشته اند . تنها وقتی خود را بشناسید و بپذیرید می توانید در سایر ابعاد زندگی خود به پیش بروید.

– شکوفایی شخصی

هفتمین رکن موفقیت رسیدن به شکوفایی شخصی است. این احساسی است که به شما می گوید به آنچه می خواهید، رسیده اید و به هر آن چه توانایی آن را داشته باشید خواهید رسید. این دانش مطمئن است که دارید به سمت توانمندی های بالقوه خود گام بر می دارید .

موفقیت و تمام احساسات خوشایند آمیخته با آن، با نحوه هدفگذاری نسبت مستقیم دارد. هدفگذاری نه تنها شما را در جهت دست یابی به فرصت ها هدایت می کند بلکه یاریتان می کند که با در هم شکستن موانع ، راه را برای تحقق آن هموار کنید .

وجه تمایز افرادی که به رویاهای خود جامعه عمل می پوشانند و کسانی که در آرزوی دست یابی به آرزوها و امیالشان به سر می برند در دو کلمه خلاصه می شود : کنترل و برنامه ریزی .

برنامه ریزی جزء جدایی ناپذیر زندگی است. برنامه ریزی می تواند حرفه ها و زندگی ها را شکل دهد و به افراد و خانواده ها کمک کند تا به اهدافشان دست یابند . برنامه ریزی شیوه نظارت بر زندگی، روابط و حرفه شماست . برنامه ریزی یعنی تمرکز بر نتایج دلخواه.

زیستن بدون طرح و برنامه به خانه ای می ماند که بدون نقشه ساخته شود. بدون برنامه ریزی ممکن است آینده مطلوب شما هرگز تحقق نیابد. بدون کنترل ، زندگی از افسردگی، نومیدی، خشم ،احساس بی کفایتی، شکست و عدم اعتماد به نفس سر شار می شود.

کوچینگ (مربیگری) رویکرد جدیدی درتوسعه و توانمند سازی فردی و سازمانی می باشد که در آن کوچ به مراجع یا کوچی کمک می کند تا با افزایش آگاهی خود، راهکارهایی را برای مسائل و مشکلات خود پیدا کند.کوچ به مراجع کمک می کند با تنظیم اهداف و برنامه های اجرایی مسیر رسیدن به خواسته های خود را تسریع نماید .

کوچینگ هنر افزایش کیفیت زندگی انسان ها

باب نادلی

من عمیقاً بر این باور هستم که مردم بدون کوچینگ هرگز به پتانسیل واقعی خود دست پیدا نخواهند کرد .

کوچینگ (مربیگری) عبارت است از :

  • وسیله ای برای یادگیری و رشد.
  • راهنمایی فردی به سمت هدف هایش.
  • تسهیم متقابل تجربیات و عقاید برای رسیدن به نتایج توافق شده .

کوچینگ عبارت است از حمایت از افراد برای شناسایی استعداد ها و شایستگی های درونی آنها و توانمند ساختن آنها برای رسیدن به خود شکوفایی با حداکثر توانایی خودشان است .

معنا و مفهوم کوچینگ

درزبان فارسی نزدیک ترین و بهترین کلمه معادل برای کوچینگ، مربیگری می باشد.

گالیله :

شما نمی توانید همه چیز را به انسان آموزش دهید. شما فقط می توانید به وی کمک کنید آن را در درون خویش کشف کند.

کلمه مربی دارای ریشه عربی بوده و از رب به معنی خداوند اخذ شده است. بنابراین مربی در ادامه نقش خداوند در پرورش و رشد انسان می باشد.

جایگاه مربی در علم مدیریت کارآمد به مانند مربی در جهان ورزش می باشد. بدین معنی که تعلیم دهنده (مربی) در ورزش، بدون شرکت در فعالیت های فیزیکی به بهترین نحو شاگردان خود را چه به صورت جمعی و چه به صورت انفرادی هدایت می کند .

کوچینگ (مربیگری) چیست ؟

کوچینگ(مربیگری)، هنر بهسازی عملکرد دیگران است. مربیگری یعنی:

– مکالمه ای که به یادگیری کمک می کند.

– فرآیندی که فرصت هایی را برای بهبود و تغییر فراهم می کند.

– راهکاری که کمک می کند بهترین راه حل را پیدا کنید.

– مجموعه ای از ابزارها و روش ها که فرآیند یادگیری را پشتیبانی می کند.

سرجان وایتمور:

کوچینگ مربیگری بر امکانات آینده متمرکز هست ، نه بر اشتباهات گذشته .

هنر تسهیل کارائی، یادگیری و توسعه یک فرد دیگر را کوچینگ(مربیگری) می گویند.اما یادتان باشد در این تعریف، کلید واژه اصلی مربیگری کلمه تسهیل است .

فرض اصلی این است که راهنمایی شنونده، توانایی درک مطالب را از طریق خودش دارد و مربی پتانسل نهفته را استخراج می کند.

یک مربی کسی است که به دیگری کمک می کند تا چیزی را یاد بگیرد که در حالت معمول ، آهسته تر و نا مطلوب تر یاد می گرفت، یا اصلاً یاد نمی گرفت .

هدف کوچینگ بازسازی چیزی که شکسته نیست، هدف آن کشف استعدادها و راه های جدید به منظور استفاده از توانمندی های گذشته به منظور حصول کارآمدی بیشتر می باشد. گیلبرت پینجست

کوچینگ(مربیگری) برای کمک به هماهنگ کردن مسئولیت پذیری در شناسایی اهداف، ارزیابی نقاط قوت و ضعف برای توسعه و شناسایی راه حل های خود برای حرکت به جلو تمرکز می کند.

یک کوچ(مربی) با فراهم نمودن یک فضای امن، خلاق و واقعی از سوالات اندیشمندانه و گوش دادن برای کمک به کشف، انعکاس و تصمیم گیری های هماهنگ کننده برای مراجع(کوچی) استفاده می کند .

کوچینگ یک نوع مشارکت بین یک کوچ (مربی) و یک فرد یا تیم است که از دست یابی به نتایج فوق العاده ، بر اساس اهداف ایجاد شده توسط فرد یا تیم پشتیبانی می کند .

افراد از طریق فرآیند کوچینگ، روی مهارت ها و کارهای مورد نیاز برای تولید فردی و موفقیت آمیز نتایج مربوطه متمرکز می شوند.

 

اریک پارسلو می نویسد: کوچینگ(مربیگری) فرآیندی است که باعث می شود بهبود عملکرد، یادگیری و توسعه رخ دهد.

برای موفقیت یک مربی نیاز به دانش و درک فرآیند و همچنین انواع سبک ها، مهارت ها و تکنیک های مناسب برای زمینه ای دارد که در آن مربیگری(کوچینگ) انجام می شود .

فدراسیون بین المللی کوچینگ، مربیگری(کوچینگ) را به عنوان مشارکت با مراجعین در یک فرآیند فکری که آنها را به یک حداکثر پتانسیل شخصی و حرفه ای خود می رساند، تعریف می کند.

کوچینگ(مربیگری) روشی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است. مربی(کوچ) از طریق گفتگو به مراجع(کوچی) کمک می کند تا مراجع(کوچی) به درستی یک هدف را تعیین نموده، بهترین راه حل برای رسیدن به هدف و پتانسیل پنهانی در خود را پیدا کنند.

مربی (کوچ) چگونگی راه برای رسیدن به موفقیت را بیان نمی کند اما سوالاتی را مطرح می کند که از طریق آن مراجع (کوچی ) خود راه حل برای موضوعات و مسائل خود می یابد.

فلیپ روزینسکی در مورد کوچینگ چنین می گوید:کوچینگ(مربیگری)یعنی: هنرایجاد تسهیلات درآزاد سازی نیرو واستعداد فرد برای رسیدن به اهداف مهم و با معنی او.

  • کمک به رهبران موفق تا به تغییر رفتار مثبت و پایدار در خود، کارکنان و سازمان دست یابند. مارشال گلداسمیت
  • پارسلو(۱۹۹۹) کوچینگ را چنین تعریف می کند: مدل های کوچینگ مبتنی بر رویکردهای روانشناختی و یادگیری بزرگسالان باعث بالا رفتن عملکرد و سلامت حرفه ایی و شخصی می شود .
  • کوچینگ فرآیند مشارکتی متمرکز بر نتیجه و راه حل است که در آن کوچ تلاش می کند بهبود عملکرد کاری، یادگیری خود محور، غنی سازی زندگی و رشد شخصی کوچی را تسهیل کند .آنتونی گرنت (۲۰۰۶).
  • گرین وگرنت(۲۰۰۶) کوچینگ را این گونه تعریف می کنند : کوچینگ یک عملکرد متمرکز، که به دنبال یادگیری خود محور از طریق تعیین اهداف به صورت مشترک، طوفان مغزی و برنامه ریزی برای اقدامات مختلف است .
  • کوچینگ یک رابطه کمک کننده بین کوچی(کسی که وظایف مدیریتی را دریک سازمان انجام می دهد) و یک مشاور(کسی که طیف وسیعی ازاستراتژی های رفتاری را برای کمک به دستیابی به اهداف تعریف شده مشارکتی به کارمی برد) است . کیلبرگ( ۱۹۹۶) .
  • هاملین و همکاران(۲۰۰۸) کوچینگ را چنین تعریف می کنند: یک هدف صریح و ضمنی برای کمک به افراد برای بهبود عملکرد آنها در حوزه های مختلف و تقویت اثر بخشی ، پیشرفت شخصی و رشد شخصی .
  • پسمور و فیلری- تراویس(۲۰۱۱) کوچینگ را این گونه تعریف می کنند: کوچینگ یک گفتگوی سقراطی متمرکز بر آینده، بین یک تسهیل کننده (کوچ) و یک شرکت کننده(کوچی/مراجع) است . هدف از این کار تحریک خودآگاهی و مسئولیت پذیری شخصی شرکت کننده است .
  • کوچینگ نوعی پیشرفت در رهبری است که از طریق یک سری گفتگوهای یک به یک با کوچ شایسته انجام می شود و حاصل آن نتایج مرتبط ، عملی و زمانبندی شده برای کوچی می باشد . دی هان و داکورث (۲۰۱۳).
  • لای (۲۰۱۴) در مورد کوچینگ چنین می نویسد : کوچینگ فرایندی انعکاسی بین کوچ وکوچی است که تغییرات مثبت رفتاری ،برای رسیدن به اهداف شخصی یا کاری کوچی را ازطریق گفتگو و مذاکرات مداوم با کوچ تسهیل می بخشد.

مربیگری(کوچینگ) به مراجعین کمک می کنند تا شکاف میان جایی که در حال حاضر هستند و جایی که می خواهند باشند را پر کنند به مراتب موثرتر از زمانی که به تنهایی کار می کنند .

کوچینگ یا مربیگری فرآیندی می باشد که از افراد برای ایجاد تصمیم گیری های آگاهانه تر و اتخاذ اقدامات موثرتر حمایت می کند .

به طور ساده ،مربیگری فرآیندی است که هدف آن بهبود عملکرد و تمرکز بر اینجا و حال است نه در گذشته و آینده دور .

بین آموزش دادن کسی و کمک به یادگیری او تفاوت بزرگی وجود دارد. درکوچینگ(مربیگری) اساساً کوچ( مربی) به فرد برای بهبود عملکرد او کمک می کند، به عبارت دیگر کمک به آنها برای یادگیری .

کوچینگ(مربیگری) باز کردن پتانسیل های یک شخص برای به حداکثر رساندن عملکرد خود او است.این به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند و نه به آنها آموزش دهد.

کوچینگ (مربیگری) یک رابطه حرفه ای است که به مردم کمک می کند تا نتایج خارق العاده ای در زندگی، شغل، کسب و کار و یا سازمان های خود به وجود آورند و به آنها کمک می کند تا شکاف بین جایی که آنها در حال حاضر و جایی که می خواهند قرار بگیرند را پر کنند .

مربیان به مراجعین خود کمک می کنند تا زندگی خود را طراحی کنند تا بتوانند به موفقیت برسند و زندگی متفاوتی را تجربه کنند. با ایجاد وضوح مربیگری مراجع را به عمل می کشد تا پیشرفت خود را با تمرکز و آگاهی از تمام امکانات موجود برای ایجاد زندگی کامل انجام دهد .

 

سؤالاتی وجود دارد که به نظر می رسد ، پاسخی برای آنها نداریم . این سوالات در تاریکی بروز پیدا می کنند و به ما زل می زنند . من چنین سوالاتی را دوست ندارم ، به همین دلیل امروز به یک قلمرو خطرناک وارد شدم که به سوالی جواب بدهم که همه از پرسیدن آن واهمه دارند. کوچینگ چیست؟
اجازه بدهید خودم رامعرفی کنم . سلام من آجیتا ناواخا هستم و امروز به این سوال پاسخ می دهم، کوچینگ چیست؟
این سوال اغلب پرسیده می شود. دانشگاه هاروارد در مورد این موضوع تحقیقی جامع انجام داده است و من نتایج آن را برای شما بازگو می کنم.
من به عنوان بنیانگذار یکی از مراکز برتر برای آموزش کوچینگ می خواهم شما را با این موضوع آشنا کنم .
کوچینگ یک حرفه جدید هست. به همین دلیل ابهاماتی در مورد تعریف واقعی آن، قوانین آن، توصیفات درست و توصیفات اشتباه آن وجود دارد. اول این را بگوم اگر جایی مجبور به توصیف کوچینگ برای یک دوست یا عضوی از خانواده یا هر فردی در خیابان شدید این نحوه تعریف آن هست :
کوچ فردی است که به شما کمک می کنه احتمال بیشتر و بزرگتری برای خودتان تصور کنید و سپس در رسیدن به آن شما را کمک می کند .این کاری که یک کوچ به طور خلاصه انجام می دهد. این کار کوچینگ است .
به عنوان کوچ ، وظیفه ما این است که به مراجع خود کمک کنیم تا خود را بزرگتر از این که هستند تصور کنند و سپس به هر طریق ممکن برای دستیابی این هدف به آنها کمک کنیم .
کوچینگ اغلب با حرفه های تثبیت شده تر مانند درمان یا مشاوره اشتباه گرفته می شود.
بنابراین برای درک بهتر کوچینگ اجازه بدهید اول مشاوره و روان درمانی را توضیح بدهم .
مشاوره عبارت است از هنر و توانایی ارائه توصیه هایی به مراجعه کنندگان جهت رسیدن به نتیجه مورد نظر یا حل یک مسئله خاص .
مشاوره یک صنعت میلیون دلاری هست و برای چندین دهه راهنمای شرکت های مختلف بوده است.از سوی دیگر، در مانگرها با آسیب های گذشته زندگی سر وکار دارند. هدف آنها تغییرات رفتاری مراجعه کننده به کمک وقایع گذشته زندگی اوست. شاید آن فقط کمی شدیدتر است .
برای مدت های طولانی روان درمانی برای مسائلی مثل فوبیا، اختلالات رفتاری واعتیاد توصیه می شد.
خب این توضیح مشاوره و درمان بود .کوچینگ هیچ کدام از آنها نیست اما چیزهایی از هردو آنها را شامل می شود . در کوچینگ نیازی نیست که شما درمانگر یا متخصص روانشناسی باشید همچنین نیازی نیست که شما یک تحلیل گر نابغه یا به طرز وحشتناکی موفق باشید .کوچینگ روی آینده تمرکز دارد، آینده اشخاص .کوچینگ درباره احتمالات نهفته درآینده صحبت می کند.آن به مراجعه کنندگان کمک می کند که این احتمالات را ببینند و از استعداد مراجع کننده در ایجاد راه رسیدن به این احتمالات و همچنین کمک کردن به مراجعه کننده در تبدیل این احتمالات به واقعیت استفاده می کند.
این کار از طریق تکنیک های مختلف انجام می گیرد که برگرفته از روش های درمانی، روش های مشاوره، روش های آموزشی و فلسفه است .
گاهی اوقات کوچ یک معلم هست که دیدگاه های فلسفه ایی خودش را از طریق داستان، استعاره و موضوعات مطالعه به مغز مراجعه کننده القا می کند . گاهی اوقات کوچ، یک مشاور است و سوالاتی از مراجعه کننده می پرسد که به عمق رفته و راه رفتن از واقعیت کنونی به احتمالات آینده پیش رو را پیدا می کند.
گاهی اوقات کوچ یک درمانگر است که الهام بخش تغییر رفتار است . بنابراین مراجعه کننده می تواند پیشرفت کند و آینده ای بهتر برای خود ایجاد کند.

اصول کوچینگ

کوچینگ بر ۵ اصل اساسی بنا نهاده شده است :

  • همه چیز با مردم است
  • در انسان قدرت اولیه برای دستیابی به هدف وجود دارد.
  • همه اقدامات با اهداف مثبت انجام می شود .
  • مردم در حال تغییر هستند و این فرآیند اجتناب ناپذیر است.
  • فرد می خواهد بهترین گزینه را از فرصت های موجود را انتخاب کند .

چرا به کوچینگ نیاز داریم

به گفته پژوهشگران برای ایجاد تغییر در یک سیستم (که فرد نیز یک سیستم محسوب می شود )پنج عامل چشم انداز ، مهارت ، پاداش ، منابع و برنامه عملیاتی مورد نیاز است .

وقتی این پنج عامل در ایجاد تغییرات مثبت موثر خواهند بود که فرد برای تغییر اقدام نموده و کاری انجام بدهد. اگر این پنج عامل فقط به صورت بالقوه وجود داشته باشند و هیچ گاه منجر به اقدام عملی نشوند، در عمل تغییراتی صورت نخواهد گرفت .

گاهی ممکن است افراد در میانه راه دچار احساسات منفی و تردید شوند و وقتی میزان احساسات منفی و تردیدها زیاد می شود ، از یک جایی به بعد درکل فرآیند تغییر را نیمه کاره رها می نمایند .

بنابر این به نظر می آید در این میان حلقه مفقوده ای وجود داشته باشد .
بررسی ها نشان می دهد بیشتر افراد زمانی که در مسیر ایجاد تغییرات مثبت در زندگی تنها می باشند، احتمال بسیاری وجود دارد با انواع توجیهات و بهانه تراشی ها از پذیرش مسئولیت تغییر امتناع نمایند.

به طور پیش فرض مغز ما در جستجوی لذت و دوری از درد است ، بنابر این زمان هایی که درد موجود از آستانه قابل تحمل عبور می نماید، ممکن است تسلیم شویم و مسیری را تا الان طی می کردیم ، نیمه کاره رها کنیم. ..

مطابق نظریه خود مختاری انسان تمایل ذاتی به رشد و نمو در ابعاد مختلف فیزیکی و روانی دارد، اما این تمایل ذاتی به صورت خودکار کار نمی کند، بلکه نیاز به تقویت وحمایت از سوی محیط اجتماعی دارد تا به طور موثرتری عمل کند .

برخی افراد خود انگیختگی بالایی داشته و راهی برای غلبه بر موانع، کنارآمدن با احساسات منفی و پاسخ به پرسش های ایجاد شده در مسیر تغییرات مثبت می یابند، اما همه افراد دارای چنین قابلیتی نیستند .

حضور فردی که بتواند از بیرون ما را مشاهده نموده، در طول مسیر همراه ما باشد، به ما بازخوردهای مناسب بدهد وکمکمان کند تا مسیر اقدام و گام های بعدی را برای خودمان شفاف کنیم، تا حد زیادی (نه کاملاً) احتمال شکست در ایجاد تغییرات مثبت را کاهش خواهد داد.

کوچینگ که یکی از شاخه ای نو ظهور علم روان شناسی می باشد سعی می کند تا فرآیند ایجاد تغییرات مثبت در زندگی را پشتیبانی و تسهیل کند.

چه کسانی می توانند از کوچینگ (مربیگری) بهره مند شوند:

افراد در همه جنبه های زندگی، تجربیات شخصی و موقعیت های مختلف می توانند ازکوچینگ (مربیگری) بهره مند شوند:

  • توانمند سازی انسانی.
  • کشف رهبری.
  • ساختن تیم شرکت.
  • بهبود ازدواج و روابط زناشویی خود.
  • مسابقات و آماده سازی ذهنی.
  • غم و اندوه.
  • اضطراب.
  • افسردگی.

کوچ (مربی) کیست

کوچ ها تسهیل گرانی هستند که به شما کمک می کنند به آگاهی برسید و مسایل را خودتان کشف کرده و یاد بگیرید.
کوچ ها هرگز شما را نصیحت نکرده و راهکار نمی دهند، بلکه آنها با استفاده از ابزارهایی کارآمد در حرفه خود (مانند گوش دادن فعال ، پرسیدن سوالات موثر و قدرتمند و ارایه بازخورد)، به شما کمک می کنند تا نقشه راه را برای پیشبرد اهداف خودتان تعیین کنید یا پازل هایی درونی که موجب بروز مسائلی در زندگی شما شده اند را کنار هم ببینید و به نتیجه برسید.

سقراط :

در زندگی من هنر و دانشی ندارم. تنها هنر من این است که مانند مادرم فن قابلگی می دانم ، با این تفاوت که مادرم زن ها را در وضع حمل کمک می کرد و من به عقل ها و ذهن ها کمک می کنم که زاینده شوند. یعنی علمی که در وجود ایشان است پیدا شود و به آن آگاه گردند.

سفر کوچینگ (مربیگری) شما با تنظیم اهداف و ارزیابی وضعیت فعلی آغاز می شود. سپس شما آنچه می خواهید به آن برسید را شفاف کرده و چگونه این کار را انجام دهید .
در طی این سفر مربی شما را برای کشف روش های جدید تفکر راهنمایی خواهد کرد. شما به شهودتان می رسید که ما اغلب تمایل به نادیده گرفتن آن را داریم. در نتیجه شما راه حل خود را پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام خواهید داد.

طبق تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ، کوچ ها افرادی هستند که مراجع خود را بهترین متخصص در کار و زندگی خود می دانند و بر این باور هستند که هر مراجعی می تواند نوآور و کاردان زندگی خودش باشد و بر همین اساس است که مسئولیت کوچ به این شکل تعریف می شود :

  • کشف ، وضوح و همراه شدن با آنچه مراجع می خواهد به آن دست یابد .
  • تشویق مراجع به کشف دنیای خود .
  • استخراج راه حل ها و استراتژی های مراجع .
  • پاسخگو نگه داشتن مراجع و مجاب کردن او برای مسئولیت پذیری .

آندی استانلی :

یک کوچ خوب عملکرد شما را با توجه به استعداد های شما ارزیابی می کند. کوچ به جای مقایسه عملکرد شما با فرد دیگری، به شما کمک می کند عملکرد خودتان را با توجه به نقاط قوت خود بسنجید. یک مربی خوب می داند توانمندی های شما چیست و محدودیت شما را به چالش می کشد.

کوچینگ در امور زندگی چه کمکی به ما می کند؟

کوچینگ(مربیگری) در طول روند رشد و توسعه خود در عرصه های مختلفی در زندگی و کسب و کار وارد شده است و باعث پدید آوردن تغییر و تحولات گوناگونی در زندگی و کسب و کار افراد و سازمان ها شده است.

بدین سبب کوچینگ دارای دو شاخه اصلی لایف کوچینگ(مربیگری زندگی) و بیزینس کوچینگ(مربیگری کسب وکار) می باشد:

لایف کوچینگ (مربیگری زندگی)

کوچینگ (مربیگری) وسیله ای است برای رسیدن به پیشرفت سریع .

مربیگری زندگی چیزی نیست جز پذیرش مسئولیت زندگی و هر آنچه در آن هست . مربیگری زندگی جریانی است مثبت و رو به آینده که طراحی شده است تا روشن کند :

  • ۱- اکنون کجا هستید؟
  • ۲- دوست دارید درکجا باشید؟
  • ۳- چگونه می توانید به سرعت آینده مطلوبتان را تحقق بخشید؟

لایف کوچینگ(مربیگری زندگی) یعنی اتخاذ رویکردهای جدید ، آزمون ایده های جدید و انجام کارها به گونه ای متفاوت تر از آنچه تاکنون انجام می دادید.

لایف کوچینگ(مربیگری زندگی) مستلزم بررسی و تحلیلی جدید از نحوه عملکردتان است، با این دیدگاه که کشف کنید چگونه می توانید با به کارگیری مهارت های ساده، به بهترین چیزی که می توانید باشید و دقیقاً آنچه را که از زندگی انتظار دارید ، دست یابید .

لایف کوچینگ(مربیگری زندگی) ما را قادر می سازد تا خودمان را بررسی کنیم و ببینیم که آیا زندگی ای که اکنون داریم همان است که می خواهیم .

  • مربیگری زندگی ،حوزه های دارای اولویت برای تغییر را مشخص می کند .
  • مربیگری زندگی کمک می کند تا برنامه هایی خاص برای پیشرفت سریع طراحی شود.
  • مربیگری زندگی، عمل را تشویق می کند.
  • مربیگری زندگی موجبات مسئولیت پذیری را فراهم می کند.
لایف کوچینگ(مربیگری زندگی) و شاخه های آن

لایف کوچینگ در امور مختلف زندگی به کمک افراد می آید که مهم ترین آنها عبارتند از:

کوچینگ سلامت

کوچینگ سلامت به افراد در دست یابی به اهدافی مانند سلامتی، رسیدن به تناسب اندام و لاغری کمک می نماید. این نوع از کوچینگ(مربیگری) به فرد کمک خواهد کرد عادت های نا سالم در زندگی خود را از بین برده و به او ابزارهای لازم برای ایجاد یک شیوه جدید زندگی را ارائه می نماید.

از مهمترین شاخه های کوچینگ سلامت می توان به:

کوچینگ زیبایی ،کوچینگ لاغری و تناسب اندام، کوچینگ ترک اعتیاد و سیگار،کوچینگ خواب،کوچینگ استرس،کوچینگ ریاضی قلب ، کوچینگ افسردگی و … اشاره کرد .

کوچینگ رشد شخصی

کوچینگ(مربیگری) زندگی شخصی،تمام زندگی فرد را شامل می شود و هدف آن تعادل ، موفقیت وتحقق بخشیدن به همه بخش های زندگی شخصی است.
از مهمترین شاخه های کوچینگ رشد شخصی می توان به:
کوچینگ ترک عادات بد ، کوچینگ عزت نفس، کوچینگ اعتماد به نفس،کوچینگ عشق ورزی به خود، کوچینگ ترس، کوچینگ هوش هیجانی و کوچینگ کم رویی و خجالت اشاره کرد .

کوچینگ شادی

کوچینگ (مربیگری) شادی به شما کمک می کند تا ببینید که چه آرزوهایی برای رسیدن به شادی به شما کمک می کند و به شما نشان می دهد چگونه آن شادی را حفظ کنید .

کوچینگ تحصیلی

کوچینگ تحصیلی به افراد کمک می کند تا شناخت بیشتری نسبت به توانمندی های و اهداف تحصیلی خود پیدا کرده و بدین ترتیب، افراد در انتخاب مسیر خود ، توانایی یافته و چگونگی گام برداشتن در این راه را فرا می گیرند.

کوچینگ خانواده

کوچینگ (مربیگری) خانواده فرآیندی است اعضای خانواده با کوچ(مربی) برای رسیدن به اهدافی که در نهایت باعث بهبود وضعیت خانواده می شود، همکاری می کنند .

کوچینگ روابط

کوچینگ روابط فرض می کند افراد و زوج ها:سالم، قدرتمند و قادر به دستیابی به اهداف روابط خود با پشتیبانی موثر، اطلاعات و راهنمایی هستند.
از مهم ترین شاخه های کوچینگ روابط می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
کوچینگ عشق ، کوچینگ ازدواج و کوچینگ روابط زناشویی .

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ(مربیگری کسب و کار) برای کمک به کارآفرینان برای راه اندازی یا توسعه کسب و کار خود می باشد. بیزینس کوچینگ فرآیند کمک به یک تیم کسب و کار یا شرکت است تا تمرکز، وضوح و نتایج بیشتری را به دست آورند .
بیزینس کوچینگ (مربیگری کسب و کار) به دنبال حل موضوع یا مسئله خاص صاحبین کسب و کار و یا سازمان می باشد، از قبیل گردش مالی بالا ، کاهش روحیه ، فرسودگی شغلی ، ارتباطات ضعیف و یا کاهش فروش.

همه این مسائل را می توان با یک برنامه مربیگری(کوچینگ) کسب و کار به خوبی طراحی کرد .

بیزینس کوچینگ و شاخه های مختلف آن
کوچینگ شغلی

کوچ شغلی به فرد کمک می کند تا اهداف شغلی خود را مشخص کرده، یک راهبرد را با اقدامات اجرایی برای رسیدن به اهداف خود تعیین کرده و مسئولیت رسیدن به اهداف خود را قبول کند.

کوچینگ بهره وری

هدف کلی برنامه کوچینگ بهره وری این است که افراد بتوانند کار مشتری ، زندگی شخصی و کسب و کار را با کارآیی و موفقیت آمیز انجام دهند.

کوچینگ کارکنان

کوچینگ کارکنان یکی از شاخه های بیزنس کوچینگ است که می تواند به افزایش انگیزه کارکنان کمک نموده و باعث ایجاد یک محیط کاری دلپذیرتر و کارآمدتر گردد .

کوچینگ ثروت

در این نوع از کوچینگ ، کوچ (مربی) به مراجع کمک می کند تا نحوه از استفاده از منابع مالی خود را به کارآیی و راندمان بالاتری برساند.

کوچینگ مدیران

این شاخه از شاخه های مربیگری کسب و کار به مدیرا کمک می نماید تا روابط خود را با کارکنان افزایش داده و با این کار سطح عملکرد مچموعه خود را بالاتر ببرند .

کوچینگ فروش

کوچینگ فروش مثل هر نوع دیگر کوچینگ است که تمرکز اصلی آن بر توسعه توانایی فرد برای توسعه و افزایش فروش است.

کوچینگ اجرایی

این نوع از کوچینگ توسط مدیران موفق برای توسعه رهبری و توانایی های مدیریتی مورد استفاده قرار می گیرد.

کوچینگ رهبری

کوچینگ رهبری به مدیران و رهبران یک شرکت یا سازمان کمک می نماید تا امور داخلی و خارجی شرکت تحت رهبری خود را به نحو احسن پیش ببرند تا به موفقیت شرکت یا سازمان تحت رهبری خود کمک کنند .

کوچینگ فردی و سازمانی

کوچینگ فردی

کوچینگ(مربیگری) فردی قفل استعداد های بالقوه افراد را گشوده و آنها را به تغییرات مثبت و بهره وری حداکثری می رساند.
کوچینگ فردی محدودیت های مراجع را شناسایی می کند و احتمال دارد او را به سایر خدمات مورد نیاز از جمله مشاوره و درمانگری ارجاع دهد.

مربی فردی با پرسشگری از مراجع افکار او را به خود او نشان داده و انجام بعضی از کارها را از او درخواست می کند و گفتگو را به سمتی سوق می دهد که اهداف کوچی شفاف شده تا پس از آن راهبردهای رسیدن به آنها مشخص گردیده و یک برنامه عملیاتی تهیه شود .

هدف کوچینگ فردی این است که قابلیت های افراد افزایش یافته و دراین مسیر مربی به فرد کمک می کند تا به اهداف خود رسیده و در اکثر زمینه ها موفق گردد .

کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی یک پارادایم جدید مبتنی بر گفتمان است که تفکر کارکنان یک سازمان را تغییر می دهد. در این فرآیند گفتگو به معنی هنر تفکر با هم می باشد که از این امر نتایجی حاصل می شود که هیچ یک از دو طرف نمی توانند به تنهایی به دست آورند.

اهداف مربیگری سازمانی ایجاد تغییر و تحولات مثبت و سیستمی در درون سازمان ها می باشد.

از این نوع مربیگری اغلب برای کمک به سازمان ها برای دست یابی به اهداف استراتژیک، افزایش توانایی رهبری و ایجاد تغییر فرهنگ سازمانی استفاده می شود .

مزایای کوچینگ ( مربیگری)

مطالعات انجام شده توسط فدراسیون بین المللی کوچینگ و سایر نهادهای مرتبط بیانگر آن است که کوچینگ باعث ایجاد تغییر تحولات در زندگی افراد می شود که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • شور و اشتیاق ، هدف و مسیرتان را کشف می کنید.
  • تمرکز شما افزایش می یابد.
  • خودآگاهی و درک شما را بهبود می بخشد.
  • بر باورهای محدود کننده غلبه می کنید .
  • ذهنتان را به منظور فکر کردن به شیوه های نوین تعلیم می دهد.
  • باعث می شود از محدوده امن خودتان بیرون بیایید.
  • به شما کمک می کند بر پتانسیل های بالقوه خود دست یابید.
  • باعث مسئولیت پذیری شما می شود.
  • به شما کمک می کند با دیدگاهی جدید به مسائل فکر کنید.
  • باعث افزایش خودباوری و اعتماد به نفس شما می شود.

مزایای شخصی مربیگری

تعداد زیادی از مراجعین گزارش می دهند که مربیگری به طورحرفه ای با موفقیت به آنها کمک کرده است:

  • ایجاد و اقدام برای دستیابی به اهداف.
  • افزایش رضایت شغلی و زندگی.
  • عزت نفس بیشتر.
  • کمک موثر به تیم و سازمان.
  • بر عهده گرفتن مسئولیت بیشتر برای اعمال و تعهدات.
  • انجام کار راحت و سازنده با دیگران (رئیس ،گزارش مستقیم و همسالان ).

مزایای مربیگری در سازمان ها

  • افراد را امکان پذیر می سازد و آنها را تشویق می کند تا مسئولیت را بر عهده بگیرند.
  • افزایش مشارکت کارکنان.
  • بهبود عملکرد فردی.
  • شناسایی پتانسیل های کارمندان و توسعه آنها.
  • شناسایی فرصت های توسعه برای افراد و سازمان ها.
  • کمک به انگیزه دادن و توانمند سازی افراد برای پیشرفت.

تاثیرات مربیگری

مطالعه مربیگری انجام شده در سال ۲۰۱۴ به نمایندگی از فدراسیون مربیان بین المللی نشان داد که کسانی که آموزش و خدمات مربیگری را دریافت کرده اند :
– ۸۰ درصد اعتماد به نفس خود را افزایش دادند.
– ۷۳ درصد روابط بهبود یافته را دیدند.
– ۷۲ درصد مهارت های ارتباطی را بهبود بخشیدند.
– ۷۰ درصد عملکرد کار بهبود یافته را دیدند.
– ۶۱ درصد مدیریت کسب و کار را بهبود بخشیدند.
– ۵۷ درصد مدیریت زمان را بهبود بخشیدند.
– ۵۱ درصد عملکرد تیم را بهبود بخشیدند.
و از کسانی که مورد بررسی قرار گرفتند ، ۹۹ درصد نشان دادند که تا حدودی یا کاملاً از تجربه مربیگری خود راضی هستند و ۹۶ درصد گفته اند این کار را دوباره انجام می دهند .

کوچینگ یا مربیگری مفهوم و اصطلاحی است که در زمینه‌های مختلف مانند زندگی فردی، شغل و حرفه‌ و یا کسب و کار بکار برده می‌شود و به مربیانی که در طی کردن مسیر موفقیت به مراجعه‌کنندگان کمک می‌کنند.

کوچینگ زمانی معنا پیدا می‌کنند که کوچ و با مراجعه کنند به توافق می رسند تا با پیروی از طرحی جامع براساس علایق، اهداف و مقاصد مراجعه‌کننده برنامه‌ریزی کنند

در مربیگری حرفه‌ای مراجعه‌کننده باید از هر لحاظ احساس امنیت داشته باشد تا بتوانند مشکلات خود را با مربی در میان بگذارد، در این مدل فرد مراجعه کنند ازلحاظ رازداری، احساس اعتماد و اطمینان به کوچ باید اطمینان حاصل کند و بدانند تمام گفته های او پیش کوچ مانند یک گاوصندوق امن و ایمن هستند.

سوالات رایج درباره‌ی کوچینگ

مطمئنا این سوالات در حوزه کوچینگ نیز به ذهن شما خطور کرده است و بهتر است به جواب آن برسید تا این‌که سردرگم بمانید و دچار اشتباه شوید. تیم آماج اکادمی در پایین لیست کامل و جامعی از سوالات که درباره کوچینگ پرسیده شده است را برای شما پاسخ دهی کرده است. این تیم امیدوار است تا این پاسخ ها به شما در درک درست و انتخاب درست تر کمک کند.

  1. دوره غیرحضوری

یکی از سوالات رایج درباره‌ی استفاده از خدمات کوچینگ این است که آیا می‌توان به‌صورت غیرحضوری هم در این کلاس ها شرکت کرد یا فقط باید به‌صورت حضوری شرکت کرد و دلیل آن غالبا کمبود وقت یا فاصله زیاد جغرافیای برای کلاس حضوری است؟

در پاسخ به این سوال باید این چنین جواب داد.

بله می‌توان به‌صورت غیرحضوری نیز در دوره‌های کوچینگ شرکت نمود و از مزایای این دوره ها استفاده کرد. البته نباید از هر دوره‌ای استفاده کرد و باید کیفیت این دوره تایید شده باشد.

  1. تفاوت دوره حضوری و غیرحضوری

دومین سوال که برای تمام دوستان پیش می‌آید و دلیل آن غالبا احساس بد مراجعه‌کننده به دوره های غیرحضوری است، این است که تفاوت دوره‌های حضوری و غیرحضوری در چیست؟

در پاسخ به این سوال باید این چنین جواب داد.

تفاوت عمده دوره حضوری و غیرحضوری در زمان و هزینه آن است. یکی از دلایل انتخاب دوره غیرحضوری به دلیل این است که فرد مراجعه‌کننده دارای کمبود وقت است و یا از مکان برگزاری دوره بسیار دوره است و نمی‌تواند در موقع برگزاری دوره حضور داشته باشد.

دلیل دوم این است که کوچینگ غیرحضوری و تهیه یک دوره کوچینگ بسیار کمتر از کوچینگ حضوری است، ولی ذکر این نکته نیز بسیار مهم است که در دوره حضوری کوچینگ درک عمیق تر و بهتری نسبت به مراجعه‌کننده پیدا می‌کند و راحت تر و کارا تر به او مشاروه می‌دهد. حال این‌که در دوره غیرحضوری به این شکل نیست.

  1. مزیت های هر مدل نسبت به یکدیگر

سومین سوال رایج در مبحث کوچینگ مزیت هر مدل به دیگری است.

در پاسخ به این سوال باید این چنین جواب داد.

مزایای دوره غیرحضوری تا حدی در سوال بالا ذکر شده که به‌صورت خلاصه می‌توان به کاهش و صرفه جویی در هزینه‌ها و زمان اشاره نمود. ولی مزیت دیگر این مورد برای افرادی است که از رویارویی با کوچ میترسند و یا خجالت میکشند با او هم کلام شوند.

این افراد به سادگی با یک تماس صوتی می‌توانند مشکلات خود را با کوچ در میان بگذارند و راه حل مناسب را دریافت نمیاند.

برای مزایای دوره حضوری نیز همان‌طور که در سوال دو اشاره شد درک عمیق و درست تر از مراجعه‌کننده و اهداف او و ارائه راهکارهای بسیار کارا تر برای رسیدن به اهداف و فتح قلعه موفقیت توسط مراجعه‌کننده.

  1. پروسه کوچینگ چقدر طول می‌کشد

چهارمین سوال رایج در حوزه مربیگری، زمان تکمیل یک دوره کامل کوچینگ است.

در پاسخ به این سوال باید این چنین جواب داد.

مدت زمان کوچینگ بسته به نوع حضوری یا غیرحضوری و موضوع مراجعه‌کننده متفاوت است؛ اما بهطور معمول این زمان بین ۳ تا ۶ ماه طور خواهد کشید و در مواردی به ۱ سال نیز می‌رسد.

معمولا شرایط حاکم بر زمان و طول مدت کوچینگ را می‌توان دلایل زیر دانست.

  • حضوری یا غیرحضوری بودن
  • موضوع مراجعه‌کننده
  • منابع مالی
  • تعداد جلسات در ماه
  • زمان تخصیص در هر جلسه
  • موارد پیش بینی نشده در دوره
  1. چطور میزان موفقیت را بررسی کنیم

یکی از مهم‌ترین سوالات هر مراجعه‌کننده این است که چگونه باید میزان موفقیت دوره را ارزیابی کرد.

در پاسخ به این سوال باید این چنین جواب داد.

به طور کلی در این مدل برای دستیابی به شاخص میزان موفقیت دو عامل درونی و بیرونی وجود دارد که عامل اول به میزان درکی که از خود پیدا کرده‌اید، احساس پیشرفت و رضایتی که از خود دارید اشاره دارد و مورد دوم به میزان افزایش درآمد شما، میزان رسیدن به اهداف خود و یا میزان پیدا کردن جایگاه اجتماعی واقعی و بهتر در شما اشاره دارد.

دلیل انتخاب شیک اندیش

تیم شیک اندیش یک موسسه آموزشی است که مانند دانشگاه‌ به شما آموزش می‌دهد ولی این طعم آموزش با آموزش دانشگاه بسیار متفاوت است. در آماج چیزهایی گفته می‌شود که ۱۰۰ درصد کاربردی باشد و به درد شما بخورد.

انواع کوچینگ

مربیگری دارای مدل‌های مختلف و گسترده‌ای است که هرکدام با توجه به موضوع و نوع کارکردشان از شیوه‌ها و راهکارهای جدایی برخوردار هستند تا به مراجعه‌کننده کمک کنند به اهدافش برسد.

از متداول‌ترین مدل‌های کوچینگ می‌شود به موارد زیر اشاره کرد

  • کوچینگ شخصی
  • کوچینگ سازمانی
  • کوچینگ فوتبالی
  • کوچینگ اجرایی
  • کوچینگ سلامت
  • کوچینگ شغلی
  • کوچینگ نوجوانان

چند مورد از حوزه‌های کوچینگ که طرفداران زیادی نیز دارند و پراستفاده هستند.

کوچینگ شخصی

مربیگری شخصی (Personal Coaching) نوعی شیوه یادگیری است که یک مربی با به‌کارگیری از تکنیک‌های خاصی مانند درخواست، بازخورد و پرسشگری برای کمک به مراجعه‌کننده استفاده می‌کند تا مراجعه‌کننده را به اهداف و مقاصدش برساند.

در این مدل مربی با توجه به ویژگی‌های مراجعه‌کننده برنامه و راه‌های مختلفی را در نظر می‌گیرد و به مراجعه‌کننده کمک می‌کنند تا با استفاده از این برنامه‌ها خود را شکوفا سازد و به سمت جاده موفقیت حرکت‌اند.

کوچینگ سازمانی

یکی از پراستفاده‌ترین مدل‌های کوچینگ است که برای هر سازمانی پیشنهاد می‌شود و در آن به مباحثی نظیر هدفمندسازی پرسنل، کاهش هزینه‌ها، ارتقا توانایی مدیران و مواردی از این قبیل سروکار دارد.

ولی در کوچینگ سازمانی مهم‌ترین هدف که بیشترین تمرکز مربیان را به خود اختصاص می‌دهد، تمرکز بر سرمایه‌های اصلی سازمان یا همان پرسنل سازمان است.

اهمیت درست انجام دادن کارها توسط پرسنل خیلی زیاد است و می‌توان گفت زمانی یک سازمان به موفقیت می‌رسد که پرسنل آن بدون هیچ دغدغه دیگری تمام تمرکز خود را بر روی این کار بگذارند و تمام هدفشان پیشرفت سازمان باشد. پس می‌توان نتیجه گرفت پیشرفت سازمان در گروی پیشرفت و آرامش پرسنل در هنگام کار کردن است.

مهم‌ترین کاربردهای کوچینگ سازمانی

  • اصلاح ارتباط مدیر و پرسنل
  • تثبیت سود بیشتر سازمان
  • اثرگذاری و پیشرفت کارکنان
  • اصلاح الگوهای رفتاری و پیشروی به سمت حداکثر کارایی
  • حفظ سرمایه‌های آشکار و پنهان سازمان
  • آموزش به‌جای مدیریت خصمانه
  • پرورش رهبر به‌جای کارمند ساده

کوچینگ فوتبالی

فوتبال یکی از پردرآمدترین و محبوب‌ترین رشته‌های ورزشی است که طرفداران بی‌شماری در تمام اقشار جامعه دارد. ولی کاربرد کوچینگ در فوتبال چیست؟

همان‌طور که گفته شد کوچینگ به کشف استعدادهای مراجعه‌کننده می‌پردازد و با ارائه راهکارهایی به افراد کمک می‌کنند تا به هدفشان برسند و در این راه با کمترین گمراهی و سردرگمی مواجه شوند.

فوتبال نیز مانند بقیه کارها است و فرد ابتدا باید استعداد خود را در آن زمینه پیدا کنند تا بتوانند متناسب بااستعدادش به اهدافش دست یابد.

در فوتبال ۴ پست کلیدی وجود دارد که کوچینگ با ارزیابی مراجعه‌کننده برای او تعیین می‌کنند که در کدام پست می‌تواند بهترین کارایی را داشته باشد.

مثال

فرض کنید مراجعه کنند دوست دارد در خط حمله باشد و تمام تلاشش برای رسیدن به این هدف قرار می‌دهد ولی با ارزیابی کوچینگ مشخص می‌شود که این فرد بهترین کارایی در دفاع دارد و می‌توانند در دفاع خیلی بهتر عمل کنند پس مربی دست‌به‌کار می‌شود و مراجعه‌کننده را به سمت این هدف سوق می‌دهد و او را برای دستیابی به این هدف ترغیب می‌کند.

کوچینگ اجرایی

در این مدل مربیگری، مربی به مدیران اجرایی و کارمندان ارشد یک سازمان کمک می‌کنند تا این افراد درک درستی از سازمان و نقش خود در سازمان پیدا کنند و اهداف سازمان را شفاف کرده و توسعه دهند.

درواقع از کوچینگ اجرایی می‌توان به‌عنوان پلی بین مدیران و هیئت‌مدیره و مدیر اجرایی یادکرد که پیام محرمانه هیئت‌مدیره به مدیر اجرایی منتقل می‌کنند.

نقش کوچینگ اجرایی در کمک به مدیران اجرایی

  • به چالش کشیدن فرضیات مختلف در سازمان
  • ایجاد نظم و ترتیب
  • مشاوره دادن
  • تأمین منابع موردنیاز
  • کمک به مدیران اجرایی به‌منظور خودآگاهی
  • حوزه‌های کمک یک کوچینگ اجرایی به مدیران اجرایی

روند کوچینگ اجرایی

  • پذیرش
  • ارزیابی
  • هدف‌گذاری
  • برنامه‌ریزی
  • هماهنگی با برنامه توسعه
  • چک کردن دوره‌ای با مدیر اجرایی

کوچینگ سلامت

کوچینگ سلامت (Health Coaching) یکی از مدل‌های مربیگری است که در آن هدف مربی پیشرفت و سلامت بیشتر مراجعه‌کننده است. در این مدل کوچ تلاش می‌کند تا رفتارهای اشتباه مراجعه‌کننده را تشخیص دهد و با راهکارهایی برای حل این مشکلات مراجعه‌کننده را به سمت سلامت و دستیابی به آن ترغیب کند.

برنامه‌های متفاوت برای افراد متفاوت

یکی از مواردی که مربی به آن اعتقاد بسیار زیادی دارد این است که نمی‌توان از یک برنامه برای همه استفاده کرد یا با دلایلی نظیر این‌که این افراد ازلحاظ وزن، قد و سن مشابه یکدیگر هستند از یک برنامه برای آن‌ها استفاده کرد.

در این تعریف کوچ تمام مراجعه‌کنندگان را تک‌به‌تک برندار می‌کنند و با توجه به ویژگی‌های رفتاری هرکدام به آن‌ها برنامه‌های جداگانه‌ای ارائه می‌دهد و اعتقاد دارد که راه رسیدن به‌سلامت برای هرکسی متفاوت است.

کوچینگ سلامت در زمینه‌های زیر به افراد کمک می‌کند

  • دوری از تنبلی و تحرک داشتن
  • ورزش کردن به شکل روزانه
  • مدیریت ترس، استرس و اضطراب
  • پرهیز از مواد مخدر و دخانیات
  • پرهیز از الکل و مواد الکلی
  • مدیریت وزن
  • سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • سلامت کبد و پیشگیری از دیابت
  • کاهش و کنترل کلسترول
  • ایجاد تعادل در بین خانواده
  • افزایش شورونشاط

کوچینگ شغلی

انتخاب شغل یکی از مهم‌ترین کارهای هر انسانی است که آینده آن فرد را می‌سازد و او را در مسیر موفقیت قرار می‌دهد حال اگر به هر دلیل در ‌انتخاب این امر اشتباه صورت گیرد فرد باید با تمام اهداف و آرزوهایش خداحافظی کند و آن‌ها را به دست باد بسپارد و خود در دنیای نامتناهی غرق شود.

اهمیت انتخاب شغل آن‌قدر بالا است که در کشورهای پیشرفته نظیر ژاپن از همان ابتدایی کوچ‌ها بچه‌ها را بررسی می‌کنند و بعد از بررسی به خانواده کودک پیشنهاد‌هایی را می‌دهند که به‌احتمال بسیار زیاد فرد در آینده به موفقیت برسد.

دلایل اهمیت کوچینگ شغلی

  • تاریکی ذهن افراد را پرکرده است
  • در افکار غلط خود گم‌شده‌اید
  • پاسخگو بودن به یک مسئول
  • اعتمادبه‌نفس ندارید و خود را بی‌مصرف می‌شمارید
  • توانایی تغییر استراتژی‌های کاری خود را ندارید

حوزه‌هایی که کوچینگ در آن به مراجعه‌کننده کمک می‌کند

  • تحلیل و انتخاب رشته تحصیلی
  • کمک به فهمیدن و انتخاب شغل موردنظر و علاقه مراجعه‌کننده
  • تغییر شغل مراجعه‌کننده به شغل موردعلاقه مراجعه‌کننده در صورت نیاز
  • ایجاد علاقه و نشاط در انتخاب شغل
  • افزایش علاقه و میل به کار
  • ایجاد انگیزه دررسیدن به اهداف و مسیر شغلی

کوچینگ نوجوانان

نوجوانان به‌عنوان مهم‌ترین جز یک کشور و موتور محرک فعالیت یک کشور شناخته می‌شوند. این افراد اگر به‌درستی هدایت شوند باعث پیشرفت یک کشور و خودشان می‌شوند.

دوره نوجوانانی به‌عنوان حساس‌ترین دوره زندگانی یک فرد شناخته می‌شود و سرنوشت افراد در این دوره شناخته می‌شود. اگر در این دوره بتوان استعدادهای نوجوانان را به‌درستی پیدا کرد می‌توان آن‌ها را برای رسیدن به موفقیت و اهدافشان هدایت کرد.

اهداف کوچینگ نوجوانان

  • کمک به تصمیم‌گیری و انتخاب بهترین تصمیمات درباره مسائل زندگی
  • کمک به نوجوانان برای مشخص نمودن علایق و استعدادهایشان
  • کمک به درک و کنترل انواع روابط شخصی در سطوح مختلف (خانواده، دوستان، اجتماع)
  • ارتقا اعتمادبه‌نفس در نوجوانان

ویژگی‌های که ‌یک مربی نوجوانان باید داشته باشد

همان‌طور که گفت شد نوجوانان حساس‌ترین قشر جامعه هستند و باید توسط افرادی ماهر کوچ شوند و نمی‌توان هرکس که از خیابان رد می‌شود را به‌عنوان کوچینگ نوجوانان استفاده کرد.

  • دانش
  • تعهد
  • اشتیاق
  • تجربه

منابع و مراکز آموزشی کوچینگ در ایران

منابع آموزشی

کوچینگ از علوم جدیدی می باشد که نزدیک به دو دهه است که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد . منابع آموزشی موجود در زمینه کوچینگ در ایران اکثراً به صورت کتاب های ترجمه ای می باشند .
از مهم ترین کتاب های آموزشی در زمینه کوچینگ در ایران می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • ۱ مربیگری، سیر اندیشه ها، مفاهیم و نظریه ها ، غلامرضا معمار زاده طهران و همکاران ، انتشارات اندیشه های گوهر بار ، چاپ دوم ، ۱۳۹۶ .
  • ۲ مربیگری در مدیریت ، منوچهر سلطانی ، انتشارات یادواره کتاب ، چاپ اول ، ۱۳۸۹ .
  • ۳ مربیگری عملکرد ، سرجان وایتمور ، ترجمه محمد رضا بابائی و همکاران ، شرکت چاپ و نشر بازرگانی، ۱۳۹۷ .
  • ۴ مربیگری به سبک بازی درونی ، تیموتی گالوی ، ترجمه منوچهر سلطانی ، موسسه خدمات فرهنگی رسا ، ۱۳۹۵ .
  • ۵ کوچینگ در کار و عمل، مت سامرز، ترجمه سید احمد طباطبایی، مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران ،۱۳۹۷ .
  • ۶- مربی برتر ، ۱۰ راز متحول کردن زندگی هر شخص ، مایکل نیل ، ترجمه کیوان سپانلو و لادن گنجی ،انتشارات نسل نو اندیش ، ۱۳۹۳ .
  • ۷- مربی زندگی خود باشید ، جف آرکر ، ترجمه حمید رضا رفیعی و سمیرا انواری ، انتشارات معین ، ۱۳۹۳ .
  • ۸- مربیگری افراد ، پتی مک مانوس ، ترجمه سینا قربانلو ، نشر مبلغان ، ۱۳۸۸ .
  • ۹- مربی خود باشید تا موفق شوید :۷ مرحله پیشرفت غیر منتظره در زندگی شغلی و زندگی شخصی ، هاوارد ام گاتمن ، ترجمه محمد لطفی قهرودی و کلارا مهرانیان ، انتشارات الماس دانش ، چاپ دوم ۱۳۹۷ .

مراکز آموزشی کوچینگ در ایران

در حال حاضر در سطح کشور مراکز آموزشی متعددی در حال ارائه آموزش های لایف کوچینگ (کوچینگ زندگی) و بیزینس کوچینگ (کوچینگ کسب کار) هستند .

از مهمترین مراکز آموزشی کوچینگ در کشور می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • ۱- آکادمی کوچینگ فارسی زبانان.
  • ۲- مرکز آموزشی کوچینگ ایرانیان (فرا کوچ).
  • ۳- آرنا کوچینگ.
  • ۴- مرکز آموزشی بیزنس کوچینگ ایرانیان.
  • ۵- و …

 

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “همه چیز درباره کوچینگ(صفر تا صد)+مثال+معرفی انواع کوچ” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا