مهندسی معکوس در کنکور
اگر بخواهیم به زبان ساده ای مهندسی معکوس را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم روشی است که در آن از انتها به ابتدا میرسیم. برای مثال یک تلوزیون کامل و آماده را فرض کنید حال اگر اجزای مختلف این تلوزیون را باز کرده و از هم جدا کنیم میتوانیم به تکنولوژی به کار رفته در ساخت این تلوزیون پی ببریم. هدف ما در این مطلب کاربرد مهندسی معکوس در کنکور میباشد.
مهندسی معکوس در کنکور چیست؟
منظور از مهندسی معکوس در کنکور این است که به جای بررسی و تحلیل صورت سوال به تنهایی، باید به بررسی گزینه ها به همراه سوال بپردازیم. با این روش می توانیم گام خوبی در رسیدن به جواب برداریم. به عبارتی به دسته بندی سوالات می پردازیم و بعد با بررسی گزینه ها، گزینه ی صحیح را انتخاب میکنیم.
آیا کاربرد مهندسی معکوس در کنکور عاقلانه و قابل اعتماد است؟
تست زنی به روش مهندسی معکوس در کنکور روشی است که در آن از خصوصیات ذهنی طراح سوال برای رسیدن به پاسخ درست استفاده میشود. از آنجایی که چیدمان سوالات و پاسخ های طراحان هر ساله پیچیده تر و حساب شده تر میشود استفاده از این روش در سال های اخیر کم رنگ تر شده است.
نکته ای که لازم است بدانید این است که روش مهندسی معکوس به هیچ وجه نمیتواند جایگزین آموزش و مطالعه ی صحیح دروس شود. مهندسی معکوس در کنکور تنها به عنوان یک روش کمکی کاربرد دارد. به طور کلی دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد که یکی دیدگاه منفی نسبت به روش مهندسی معکوس است و از آن به عنوان روشی غیر عاقلانه یاد می شود. دیدگاه دوم نیز دیدگاه مثبت است که از این روش به عنوان روشی عاقلانه و از روی علم آمار و احتمال که از آن به روش حساب شده یاد میکند.
برخی از افراد متخصص در زمینه ی کنکور بر این باورند، اینکه این روش دانش آموز را بدون هیچ مطالعه و آگاهی قبلی و بدون تلاش و زحمتی به جواب برساند، روشی غیر منطقی میباشد. این افراد بر این باورند که مهندسی معکوس در کنکور فرد را تنبل می کند و در سال های اخیر میزان پاسخدهی به سوالات از این روش خیلی کاهش یافته است. افراد سود جو در حوزه کنکور تنها با هدف افزایش سود خود تلاش بر فروش پکیج های آموزشی مهندسی معکوس در کنکور میکنند که سرانجام آن چیزی جز تباهی آینده دانش آموز نیست.
آیا مهندسی معکوس اثبات علمی دارد؟
این تکنیک ها با هیچ علم و عقلی قابل اثبات نیستند. اگر این روش واقعا روشی علمی و منطقی است پس چرا حتی ۱ درصد از کنکوری ها هم قادر به کسب درصد بالای ۸۰ نیستند؟ و چرا کنکوری های زیادی حتی با رفتن به کلاس کمک آموزشی قادر به پذیرش در کنکور نیستند؟ و …
در دیدگاه دوم که دیدگاه مثبتی به این روش است افراد می گویند ما می توانیم با آموزش یکسری تکنیک ها، خیالتان را از بابت درصد هایی که می زنید راحت کنیم و دیگر نگرانی شب کنکور را نداشته باشید. البته تا حد زیادی نگاه اغراق آمیز به این تکنیک وجود دارد. از طرفی هم اگر ما بگوییم به هیچ وجه نمی توان در کنکور شانسی تست زد، با اعتراض بسیاری از استادان دروس کنکور مواجه می شویم که با یک اطمینان خاطر می گویند این احتمال وجود دارد. شاید بهتر باشد به جای کلمه شانس از کلمه ی احتمال استفاده کنیم که شکلی علمی تر و منطقی تری به خود دارد.
حال با توجه به دو دیدگاه بیان شده در تضیحات عنوان شده، انتخاب با شماست که آیا حاضرید به این روش اعتماد کنید و سرنوشت تحصیلی زندگی خود را به ان بسپارید یا اینکه معتقدید تنها روش معقولی که می توان با آن به اهداف تحصیلی خود در زندگی رسید، آموزش و مطالعه ی صحیح است؟
روش کلی استفاده از مهندسی معکوس:
? مرور سوالات و تعیین سطح سوالات همراه با حل سوالات،
? یافتن نوع ارتباط بین گزینه ها و حل به ترتیب اولویت های صورت گرفته،
? یافتن نوع چیدمان بین گزینه ها و حل سوالات به ترتیب اولویت های انجام شده،
? کاهش تعداد گزینه های تردیدی از چهاز گزینه به سه گزینه،
? کاهش سه گزینه تردیدی به دو گزینه،
? برگشت به صورت مسئله و با اتکا به دانش تایید صحت انتخاب دو گزینه،
? کاهش دو گزینه تردیدی به یک گزینه.
نکات ناب تست زنی با مهندسی معکوس:
✅ اولین ارتباطی که به ذهنتان میرسد ارتباط صحیحی است این به معنای عدم نیاز قت گذاشتن روی تشخیص ارتباط است،
❇️ ابتدا به سراغ سوالات ساده رفته و آنها را حل کنید و سپس دیگر سوالات،
✅ کلید پیدا کردن جواب صحیح، یافتن جواب های غلط است،
❇️ نوع ارتباط و چیدمان تست ها را باید به ترتیب اولویت در تست ها به کار ببرید،
✅ در ۹۰% تست ها، در یک تست جواب تست قبلی و بعدی در همان گزینه نیست،
❇️ از هر ۱۰ تست، ۲ تا الف، ۲ تا ب، ۲ تا ج، ۲ تا د به عنوان جواب وجود دارند،
✅ بعد از هر ده تست، سوالات را با جواب ها در پاسخ نامه بررسی کنید، که اشتباهی تست نزده باشید،
❇️ همیشه در بین دو گزینه شک دار، گزینه بزرگ یا در واقع مادر را انتخاب میکنیم،
✅ در برخی سوالات به مضارب توجه و غیر مضارب را حذف کنید و در نهایت گزینه نصف مضرب درست است،
❇️ اگر دو گزینه جواب مشابه و تقریبا یکسان داشتند، هیچ کدام جواب درست نیستند.
تکنیک هایی که طراحان کنکور با آنها داوطلبان را آزمایش می کنند:
? ضریب هوشی افراد متفاوت است و بدین ترتیب تست ها برای طیف های مختلف افراد طراحی می شوند، که سوالات آزمون به صورت استاندارد باشد،
? مدیریت وقت و استفاده بهینه از آن برای پاسخ به سوالات خیلی پر رنگ است،
? هر پاسخ غلط یک نمره منفی دارد و برابر جا به جایی ده ها نفر در آزمون است، هر سه پاسخ غلط نیز باعث حذف یک پاسخ درست میشود،
? تزریق ابهام در درست بودن هر چهار گزینه،
? دروس با بالا ترین ضریب که عمدتا دروس تخصصی هستند، جواب دادن به سوالات آنها امتیازات بیشتری برای شما رقم خواهد زد.
به یاد داشته باشین که هیچ فردی از میانبر ها و زود به نتیجه نمرسیده است. تنها زمانی می توانید به هدف تان زود برسید که انگیزه تان بالا باشد. مهندسی معکوس در کنکور یعنی همین که انگیزه بالا داشته باشید نه اینکه به جای تلاش کردنریا، پول تان را صرف خریدن بسته های آموزشی کنید.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.