چگونه تمرکز حواس خود را در کارهای روزانه افزایش دهیم؟
چکیده مطلب
تمرکز حواس یکی از مسائلی هست که باید برای افزایش بهره وری و عملکرد خود به آن توجه داشته باشید. از عوامل برهم زنده تمرکز حواس باید دوری کنید و همچنین برنامه ریزی دقیقی بروی کارهای خود داشته باشید. در این نوشته به شما نکاتی در جهت افزایش تمرکز حواس میآموزیم.
افزایش تمرکز حواس به بهبود شرایط زندگی شغلی و حرفه ای شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد، همچنین شما خوشحال تر، منظم تر خواهید بود. اگر میخواهید که تمرکز حواس بیشتری در زندگی داشته باشید، پس باید سعی کنید از عواملی که تمرکز شما را برهم میزنند دوری کنید و بروی برنامه ریزی و اقدام کردن برای تکمیل کردن آنها تمرکز کنید. همچنان که این عمل را بیشتر انجام دهید توانایی شما برای رسیدن به موفقیت بالاتر خواهد رفت.
در ادامه نکاتی برای افزایش تمرکز حواس خود بخوانید:
۱. مقاومت خود را در برابر عوامل برهم زننده تمرکز حواس افزایش دهید
هرکسی شاید کار خود را با یک سطح از تمرکز شروع میکند اما حفظ تمرکز در ادامه کار برای بیشتر افراد کمی دشوار خواهد بود. برای افزایش مقاومت خودتان در مسیر حفظ تمرکز باید چالش های کوچکی برای این کار طراحی کنید مثلا به خودتان قول بدهید که برای ۳۰ دقیقه آینده به هیچ کار دیگری جز مطالعه نمی پردازید و هرگاه از این مسیر خارج شدید به خودتان یادآوری کنید که باید به تعهدی که به خودتان داده اید بازگردید.
این چالش های کوچک را آنقدر تکرار کنید تا داشتن تمرکز حواس در کارها برایتان امری عادی گردد. این کار باعث خواهد شد به طور شگفت انگیزی نتایج کارهای شما بهبود یابد.
۲. مدیتیشن و آرامش ذهنی خود را تقویت کنید
مدیتیشن یکی از بهترین راهها برای افزایش تمرکز حواس و حفظ آرامش در زندگی روزانه است. هر روز سعی کنید برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به مدیتیشن بپردازید تا کم کم تمرکز خود را بتوانید بهبود ببخشید. وقتی مدیتیشن میکنید شما ذهن خود را از مسائل و افکار مزاحم و بیهوده خالی خواهید کرد و میتوانید بروی بدن و تنفس خودتان تمرکز کنید.
برای مدیتیشن میتوانید هم زمانی که صبح از خواب برمیخیزید آن را انجام دهید و هم زمانی که شب به رختخواب میروید. سعی کنید در زمان مدیتیشن سکوت و آرامش در محیط حاکم باشد و بتوانید براحتی بنشینید و دستهایتان را در وضعیت راحتی قرار دهید.
بروی افزایش آرامش بدن خود کار کنید تا ذهن شما آرامش بیشتری کسب کند.
۳. اهل مطالعه کردن باشید
مطالعه کردن یکی از بهترین کارها برای افزایش تمرکز هست. وقتی که کتابی مطالعه میکنید ذهن شما کاملا متوجه مطالبی هست که در حال مطالعه هستید. سعی کنید برای ۳۰ دقیقه تا یک ساعت بدون برهم زدن تمرکز خود به مطالعه بپردازید. البته اگر اهل مطالعه هستید باید بگوییم که براحتی تا یک ساعت میتوانید تمرکز خود را حفظ کنید.
حفظ تمرکز در زمان مطالعه کتاب که فرقی نمی کند کتاب رمان باشد و یا علمی و آموزشی به شما میآموزد که چگونه برای مدت طولانی بروی کار خود تمرکز داشته باشید.
مطالعه در صبح یکی از بهترین راهها برای بیدار شدن سریع هست، زیرا ذهن شما را به سرعت با مسائل و دنیای اطراف درگیر میکند. کافی هست در همان تختخواب خود کتابی بردارید و کمی مطالعه کنید.
همچنین قبل از خواب مطالعه به افزایش آرامش و داشتن خوابی راحت کمک میکند.
۴. سعی کنید چندین کار را به صورت همزمان انجام ندهید
بسیاری از افراد فکر میکنند که انجام چندین کار به صورت همزمان یکی از راه های رسیدن به موفقیت بیشتر هست در حالی که چنین طرز فکری کاملا بی اساس هست. انجام چندین کار مهم به صورت موازی و همزمان باعث از دست رفتن تمرکز حواس شما میشود و به این صورت در نتیجه نهایی شما اثر کاملا منفی خواهد گذاشت.
سعی کنید فقط بروی به انجام رساندن یک کار در زمان اهتمام ورزید به این صورت خواهید دید که کارها سریعتر پیش خواهد رفت.
چت کردن با دوستان خود را محدود کنید و سعی کنید برای استراحت به سراغ گوشی موبایل تا تمرکز خود را برای انجام کارها از دست ندهید.
۵. روتین کاری خود را به صورت منظم دنبال کنید
فرقی نمی کند که به کتابخانه میروید و یا به دفتر کار خود در شرکت تان میروید، موضوعی که بسیار مهم است این هست که چارچوب و روتین کاری مشخص و منظمی داشته باشید.
به میزان کافی بخوابید و هر روز سعی کنید برای بیدار شدن از خواب آلارم تنظیم کنید تا در یک ساعت مشخص بیدار شوید. همچنین برای صبحانه خوردن خود بازه زمانی اختصاص دهید و مهم هست که برنامه روزانه خود را با انرژی شروع کنید.
داشتن چارچوب کاری برای افرادی که کارآفرین هستند و در محیط های استارتاپی فعالیت میکنند بسیار اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا خودشان رئیس خودشان هستند و باید کنترل رفتار و اعمال خودشان را زیر نظر داشته باشند. قطعا کنترل تمرکز حواس شخصی یکی از مهم ترین مهارت های هر شخص خود ساخته ای خواهد بود.
۶. بازخورد کارهای خود را ببینید
آیا تابحال شده است که تمام روز را در حال انجام کار بوده اید اما در انتهای روز حس کرده باشید که هیچ کاری تقریبا انجام نداده اید؟ در این صورت باید بدانید که بازخورد کارهای خود را باید سریعا بررسی کنید. قبل از شروع کارها لیستی از کارهایی که باید انجام بشود و نتیجه ای که گرفته شود را یادداشت کنید. مثلا اگر میخواهید مطالعه کنید بنویسید مثلا ۳۰ صفحه مطالعه کتاب و در نوشتن کارها دقیق باشید.
سعی کنید تمام زمان خود را به کمک کردن به دیگران سپری نکنید، گاهی کمک کردن به دیگران درست هست که نیت خیرخواهانه شما را به دیگران میرساند اما باعث میشود به طور کامل از مسیر کارها و اهداف خود دور شوید و یا حتی مسیر خود را گم کرده و سردرگم و هراسان شوید.
همچنین به مطالعه مقالاتی که برای زمان مطالعه آنها برنامه ریزی نکرده اید اقدام نکنید و طوری نشود که خود را بعد از نیم ساعت در حال مطالعه درباره مقالاتی بیابید که اصلا برای خواندن آنها از قبل برنامه ریزی نداشته اید.
۷. زمان و مکان درست را انتخاب کنید
برای اینکه کارهای خودتان را بتوانید با دقت کافی انجام دهید باید بدانید که در چه ساعاتی از روز بیشترین بازدهی را دارید. برای بعضی افراد این زمان صبحها است و برای بعضی عصرها تمرکز حواس بیشتری دارند.
مثلا اگر قصد مطالعه کردن کتابی را دارید به این موضوع فکر کنید که چه زمانی توانسته اید با دقت بیشتری مطالعه کنید احتمالا زمان مناسب شما همان ساعات در طول شبانه روز خواهد بود.
همچنین مکان فعالیت های شما میتواند بروی عملکرد شما تاثیر مستقیمی بگذارد. در جایی که احساس راحتی بیشتری داشته باشید عملکردی بهتری خواهید داشت.
۸. نیازهای خود را حدس بزنید
در زمان انجام کارها نباید تمرکز شما برای آماده سازی مواد غذایی مورد نیاز و یا آب آشامیدنی و یا شرایط مناسب به هدر برود. شما باید بتوانید نیازهای خود را قبل از شروع فعالیت پیش بینی کنید و ابزارهای مورد نیاز برای داشتن بهترین عملکرد خود را از پیش تهیه نمایید.
۹. لیست کارهایی که باید انجام بدهید را بنویسید
برای حفظ حواس خود در زمان انجام کارهای روزانه بهتر است از شب قبل تر لیست برنامه های روز بعد را یادداشت کنید و میزان حجم کاری خود را مشخص کنید. این موضوع برای از دست ندادن چشم انداز کلی بسیار ضروری و مهم است.
در لیست کاری خود سه کار بسیار مهم که حتما باید انجام شوند را یادداشت نمایید. همچنین زمان های استراحت خود را نیز در نظر بگیرید. اگر به کار کردن بیش از ۸ ساعت مداوم عادت ندارید برای زمانی بیشتر از آن برنامه ریزی نکنید و با تمرین باید بتوانید به ساعات کاری بیشتر برسید.
اگر کارهای روزانه شما پرتکرار هست و باید به صورت مداوم هرروز انجام دهید با طراحی چالش های روزانه سعی کنید مهارت خود را برای افزایش تمرکز حواس و دقت کافی آن افزایش دهید.
۱۰. وظایف و کارهای خود را اولویت بندی کنید
به یاد داشته باشید که زمان روزانه شما محدود هست و نمی توانید تمام کارهایی که لیست کرده اید را در یک روز به پایان برسانید. بهتر است اولویت بندی آنها را رعایت کنید و کارهایی که حتما باید به اتمام برسند را از قبل مشخص کرده باشید.
همچنین کارهای سخت را به ساعات پایانی روز موکول نکنید زیرا بدن و ذهن شما خسته خواهد بود و احتمالا نخواهید توانست که به درستی آن را به پایان برسانید.
۱۱. مدیریت زمان را به درستی انجام دهید
شما باید عملکرد خود را در هرکاری بتوانید پیش بینی کنید تا در روزهای بعدی بتوانید برنامه ریزی دقیق تری داشته باشید. اگر حجم کاری زیادی به صورت روزانه دارید باید بتوانید بفهمید برای هر بخش کار خود چقدر زمان صرف میکنید و آیا با افزایش تمرکز حواس چقدر میتوانید به بهبود عملکرد خود کمک کنید و آیا استفاده از زمان استراحت در بین کارها به افزایش عملکرد شما کمک میکند و یا در جهت کاهش عملکردتان خواهد بود؟
مدیریت زمان کارها یکی از مهم ترین مسائل در به انجام رساندن کارهای روزانه است و همچنین دید بلند مدت برای اهداف بزرگ تر، زیرا همیشه مهم ترین مسئله گذر زمان هست که باید با آن رقابت کنید.
۱۲. از عوامل بر هم زننده حواس دور بمانید
در دنیای مدرن امروز همه چیز دست به دست هم میدهند تا توجه شما را به خود جلب کنند از تابلوی بیلبورد کنار اتوبان گرفته تا نوتیفیکیشن های موبایل و اپلیکیشن های پیام رسان و شبکه های اجتماعی باعث ایجاد حواس پرتی خواهند شد. بهتر از در زمان کار کردن این عوامل را به کلی از خودتان دور کنید تا نتیجه بهتری از کارهای خود بدست آورید. باید بین زمان کار و زمان تفریح و استراحت خود تفاوت قائل شوید و سرگرمی های متفرقه را به زمان دیگری موکول کنید.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.