چگونه کودکم را برای مستقل غذا خوردن تشويق کنم؟

چگونه کودکم را برای مستقل غذا خوردن تشويق کنم؟

در بخش مشاوره آنلاین وب سایت شیک اندیش، والدین و مربیان می توانند مشکلات و دغدغه های تربیتی خود را مطرح نموده و پاسخ آن را از رواشناسان و مشاورین شیک اندیش دریافت نمایند. در این پرسش و پاسخ، به ارائه راهکارهایی جهت تشویق مستقل غذا خوردن کودکان می پردازیم.

با سلام خدمت مشاورین محترم شیک اندیش

پسر یک سال و سه ماهه ای دارم که تلاشی برای مستقل غذا خوردن نمی کند، گاهی به طور مختصر با دست غذا می خورد، ولی برای برداشتن غذا از قاشق استفاده نمی کند. آیا این رفتار طبیعی است؟ چه زمانی یاد می گیرد که مستقل غذا بخورد و از قاشق برای غذا خوردن استفاده کند؟

با سلام خدمت شما مادر عزیز

اغلب خردسالان با دست غذا خوردن و نگه داشتن قاشق را تا ١٢ ماهگي ياد مي گيرند. استفاده از قاشق را بين ١ تا ٢ سالگي مي آموزند و از چنگال ديرتر استفاده مي كنند. كامل شدن مهارت خردسالان در غذا خوردن بستگي به اين دارد كه چقدر فرصت اينكه خودشان غذا بخورند به آنها داده شده باشد.

به هر حال، غذا خوردن با يك كودك خردسال، كودكي كه در حال يادگيري نحوه غذا خوردن است، مي تواند سرگرم كننده و يا خسته كننده باشد. زمانيكه والدين حوصله دارند به كمك كودك مي آيند و از اين فرايند لذت مي برند؛ اما زمان هايي نيز پيش مي آيد كه والدين از به زور غذا دادن به كودك، مقاومت فرزندشان برای خوردن غذا و سرد شدن غذاي خودشان خسته مي شوند و ترجيح مي دهند كودك غذا خوردن مستقل را ياد بگيرد.

در مورد پرسش شما باید گفت جای نگرانی وجود ندارد، پیشنهاد می کنیم از راهكارهايي که در ادامه بدان می پردازیم، براي ترغيب مستقل غذا خوردن كودك دلبندتان استفاده کنید:

1. از غذا خوردن با دست شروع كنيد

اگر كودك شما قبلاً اينكار را انجام نداده اول به او ياد دهيد كه با دست غذا بخورد. با اينكار به شما خواهد گفت كه چه موقع براي گرفتن قاشق آماده است. غذاهايي كه براي با دست گرفتن راحت است مثل تكه هاي نان، تكه هاي پنير و يا ميوه را تهيه كنيد. در حين اينكه به اين غذاها گاز مي زند شما هم همزمان به او غذا بدهيد.

2. كودك را تشويق به گرفتن قاشق كنيد

به دست او قاشق بدهيد. هر زمان كه توانست غذا را با آن به دهانش ببرد او را تشويق كنيد.

به آرامي او را براي پر كردن قاشق و پيدا كردن راه دهان هدايت كنيد. انتظار ريخت و پاش فراوان را داشته باشيد. هرچه خودش بهتر از قاشق استفاده كند، باید كمكي كه به او مي دهيد را كمتر کنید. با اينكار به او اجازه مي دهيد روي غذا خوردنش كنترل پيدا كند؛ هر چند بارهاي اول زياد كثيف كاري كند.

3. رفتارهاي دلخواه را تشويق كنيد

زمانيكه كودك از قاشق استفاده مي كند، سرجايش مي نشيند و يا غذاي جديد را امتحان مي كند، به او توجه كنيد، لبخند بزنيد و تشويق اش كنيد و آن كاري را كه خوب انجام داده بيان كنيد ” پسر گلم چه خوب غذا خوردي، امروز چقد قشنگ اين تكه گوشت را جويدي”

در نهایت نیز این نكات ايمني را حتما رعایت کنید:

1. هميشه مراقب كودكتان باشيد و هنگام غذا خوردن او را تنها نگذاريد. اگر از صندلي مخصوص غذا خوردن استفاده مي كنيد مراقب باشيد نيفتد.

2. هر زمان كه ميخواهد چيزي بخورد يا بياشامد او را بنشانيد تا دچار خفگي نشود. غذا يا نوشيدني را وقتي نشسته است به او بدهيد.

3. از دادن غذاهايي كه بچه ها در بلع آن ها مشكل دارند و احتمال خفگي مي رود مثل گيلاس، دانه ها و مغزها( پسته، بادام، تخمه)، شيريني سفت يا آب نبات اجتناب كنيد.

images.png

اولین جلسه مشاوره

 

قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

قیمت اولین جلسه مشاوره 79,000 تومان

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
می توانید به صورت 24 ساعته از طریق تلگرام یا واتساپ با تیم روانشناسی شیک اندیش در ارتباط باشید

مقالات مرتبط

هیچ نظری وجود ندارد