راه کارهای سحرخیز شدن :

راه کارهای سحرخیز شدن :

حالا نوبت به این میرسه که ما راه کارهای چطور سحرخیز شدن رو بگیم.

من اینجا شش گام رو به شما می گویم که با استفاده از آنها می توانید به عادت خوب سحرخیزی دست پیدا کنید.

گام اول سحرخیزی :

گام اول این است که ما از خودمان بپرسیم که اصلا چرا باید سحرخیز شویم. تازمانی که جوابی محکم و دلیلی قانع کننده برای این سوال نداشته باشید به هیچ عنوان نمی توانید سحرخیز شوید.یعنی اول باید شما به صورت واضح و دقیق بدانید که چرا می خواهید سحرخیز بشید و با سحرخیز بودن قرار است چه چیزی بدست بیاورید. پس برای این منظور اول یک کاغذ بیاورید و به این سوال جواب بدید :

حتما بخوانید
۳۴ راهکار فوری برای تغییر سبک زندگی: چگونه روی خودمان سرمایه گذاری کنیم

با سحرخیز شدن چه چیزی بدست می آورم یا دنبال چه چیزی هستم؟

سوال دوم این است که پیامد های منفی سحرخیز نبودن تا الان در زندگی من چی بوده است و از این بعد چی می تواند باشد. یعتی همه پیامدهای منفی که شما به خاطر سحرخیز نبودن توی زندگی تون متحمل شدید رو بنویسید و پیامدهای منفی ای که از این به بعد هم باید متحمل بشید رو یادداشت کنید.

گام دوم سحرخیزی :

گام دوم این است که تصمیم بگیریم. یعنی یک تصمیم قاطع بگیریم برای اینکه سحرخیر بشیم

تصمیم قاطع گرفتن چطوریه؟ تصمیم قاطع تصمیمی است که شما حاضر باشید بهای سحرخیز شدن را بپردازید. شما حاضر باشید سختی هاشو تحمل بکید.چون سحرخیز شدن اصلا مسبر راحتی نیست . البته با گام هایی که من توی این فایل خدمت شما عرض می کنم قطعا خیلی راحت تر از گذشته می شود اما در کل بدونید که مسیر راحتی نیست و باید یک خرده تلاش کنیدو سختی های مسیر را تحمل کنید.

گام سوم سحرخیری :

بعد از اینکه تصمیم گرفتید این عادت خوب رو توی خودتون ایجاد کنید و ساعت رو روی زنگ گذاشتید وصبح بیدار شدید اولین کاری که باید بکنید این است که صورت تان را ترجیحا با آب سرد بشورید. بعد از اون ۵ الی ۸ دقیقه تمرین های کششی انجام بدید. چرا ۵ الی ۸ دقیقه؟ به این خاطر اینکه اگر بخواهیم این زمان را بیشتر کنیم ممکنه به خاطر تنبلی و اهمال کاری اصلا انجامش ندهیم و همین مسئله باعث بشه که اون حالت خواب آلودگی و سستی توی شما باقی بمونه. خب اگر دلتون خواست بیشترش کنید ولی اگر دیدید خیلی حوصله ندارید ۵ الی ۸ دققه بیشتر نشه ولی حتما انچامش بدید.

 

بعد از اینکه اینکار رو انجام دادید گام چهارم را باید انجام بدید. گام چهارم چیه؟

گام چهارم سحرخیزی :

گام چهارم چیه؟… بیدار ماندن…در واقع هدف ما فقط بیدار شدن نیست…بلکه بیدار شدن و بیدار ماندن است.ما می خواهیم از طریق سحرخیزی به سمت اهداف مون حرکت کنیم و به چیزهایی که می خواهیم برسیم.سحرخیز شدن در واقع یک وسیله است برای اینکه به چیزهایی که توی زندگی می خواهیم سریعتر دست پیدا کنیم. پس خود سحرخیزی به خودی خود شاید فایده چندانی نداشته باشه..ما دنبال این هستم که بیدار بشیم و بیدار بمونیم.

خب…برای اینکه بیدار بمونیم چیکار باید بکنیم؟

یک راهکار عالی این است که بعد از اینکه بیدار شدید و صورت تون رو شستید و نرمش تونم کردید بلافاصله نرید سراغ کارهاتون. برید سراع کاری که انجامش رو خیلی دوست دارید. حالا برای هر کاری میتونه باشه. برید سراغ کاری که واقعا علاقه و اشتیاق برای انچامش دارید. یک مدت کوتاهی اونو انچامش بدید، شاید لازم باشه تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه اون کار رو انجام بدید. وقتی مطمئن شدید خوابتون تقریبا پریده اون موقع می توانید بروید سراغ برنامه اصلی تون. البته این برای آنهایی است که می ترسند اگر سریع بروند سراغ برنامه اصلی شون خواب شان بگیرد. اما یک عده هستند نه مشکلی ندارند و میتوانند کار اصلی شان را شروع کنند اما برای بیدار ماندن انجام کاری که بهش علاقه دارید خیلی میتونه موثر و  کاربردی باشه.

حتما بخوانید
چگونه وقتی همه چیز بد پیش می رود با شکست خوردن کنار بیاییم

گام پنجم سحرخیزی :

و گام پنجم شب های زودتر خوابیدن است. اگر دنبال این هستید که تا ساعت ۲ نصف شب توی شبکه های احتماعی بجرخید، با دوستا تون حرف بزنید و چت کنید ، تلویزیون تماشا کنید و کارهای مختلفی انچام بدید و صبح هم ساعت ۶ بیدار بشید و سرحال به همه کارهاتون برسید، کاملا در اشتباهید. همچین چیزی اتفاق نمیفته. پس گام پنحم اینه که سعی کنید شبها کمی زودتر بخوابید و ساعت خوابتون رو کم کم بیارید جلو. یعنی اگر الان ۲ می خوابید سعی کنید فردا شب ۱:۴۵ بخوابید. فردا شبش ۱:۳۰ یا ۱:۱۵ بخوابید.مطمئن باشید که اگر چند روز اینکار رو انجام بدید به عادت زود شب خوابیدن هم میر سید.

پیشنهاد می کنم این مطلب را مشاهده کنید :  پرسش از شما پاسخ از ما-شماره ۱

گام ششم سحرخیزی :

گام آخر این این است که در روزهای تعطیل هم حتما حتما بیدار بشید

یعنی چی؟….یعنی شما که می خواهید عادت سحرخیزی را در خودتان ایجاد کنید، این نباشد که ۶ روز هفته، ۵ روز هفته رو بیدار بشید، بعد یک روز که تعطیل می شود با خودتان بگویید حالا امروز را بخوابم ، اشکالی ندارد، دوباره از فردا شروع می کنم. دقیقا این اشتباه سبب می شود که عادت شما به هم بخورد و شما نتوانید توی این مسیر موفق بشید. پس حتما حتما روز های تعطیل هم سر یک ساعت مشخص، اون ساعتی که دوست دارید بیدار بشید.

حالا چقدر طول می کشد تا این عادت در ما ایجاد شود؟

برای ایجاد عادت سحرخیزی شما به ۲۱ روز زمان احتیاج دارید. یعنی بعد از ۳ هفته، عادت سحرخیزی در شما ایجاد می شود اما ماندگار نمی شود. برای ماندگار شدن عادت سحرخیزی شما باید ۳ تا از این ۲۱ روز ها را انجام بدید.یعنی ۶۳ روز طول میکشد تا سحرخیزی شدن در شما نهادینه و پایدار شود.

 

یک سری نکات رو می خواهم بهتون بگم که در کنار این گام ها انجامش بدید تا بازهم این مسیر برای شما راحت تر شود :

۱. چرت های روزانه رو خیلی جدی بگیرید :

یعنی در طول روز به چرت کوچولو بین ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داشته باشید. تا ۱۵ دقیقه هم اگر باشه اشکال نداره. اما سعی کنید ۱۵ دقیقه کمتر نشه. چون وقتی بیدار بشید بازهم یه خورده کسل هستید. . حتما سعی کنید ۳۰ دقیقه بیشتر نشه چون هم زمانتون از دست میره هم اینکه باز یه خورده حالت رخوت و کسالت دارید. یه کاری که باید انجام بدید این است که این چرت ها رو حتما حتما در طول روز در نظر داشته باشید و جای خوابتون هم نباید راحت راحت باشد. یعنی اگر یه بالشتی بزارید و راحت دراز بکشید ممکن است دو ساعت بخوابید. سعی کنید جای خوابتون خیلی راحت نباشه برای این که بعد از یه ربع تا ۲۰ دقیقه بیدار بشید و حتما ساعت بزارید که بعد از ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت بیدار بشید و این چرت هم خیلی هم طولانی نشه.

۲. از ۵ دقیقه و ۱۰ دقیقه های خطرناک بترسید :

وقتی که صبح ها بیدار میشید ، دیدید ساعت زنگ می خوره ، بعد شما زنگ ساعت رو قطع می کنید یا زنگ موبایل رو قطع می کنید و می گید یه ۵ دقیقه دیگه بخوابم یه ۱۰ دقیقه دیگر بخوابم بعد بیدار می شم. همین ۵ دقیقه ها و ۱۰ دقیقه ها باعث میشه شما ۲ ساعت بخوابید. خودم بارها تجربه اش کردم و می دونم که واقعا چه اثر مخربی داره و دقیقا شما رو ۱ ساعت ۲ساعت به خواب ببره.اینه که واقعا این کار رو انجام ندید و بلافاصله که ساعت زنگ خورد سعی کنید که بیدار بشید.

حتما بخوانید
چگونه از ذهن ناخودآگاه خود استفاده کنیم؟(استفاده از ضمیرناخودآگاه با راهکارهای طلایی)

۳.حتما حتما سعی کنید هر دو سه روز یکبار سعی کنید زنگ موبایل تون رو عوض کنید:

چون ما به زنگ موبایل مون خیلی زود عادت می کنیم  و ممکنه بعد از دو سه روز هر چقدرم زنگ بزنه ما دیگه بیدار نشیم. پس حتما تا زمانی که این عادت در ما نهادینه بشه هر دو سه روز یکبار یا ۳ یا ۴ روز یکبار زنگ آلارم تون رو تغییر بدید.

اما یک نکته فوق العاده مهم دیگه هست:

۴. برای شروع هدف گذاری تون برای ۷ روز باشه نه بیشتر:

یعنی اینکه از الان نگید ۲۱ می خوام سر ساعت مشخص از خواب بیدار بشم و سحرخیز بشم. اول بیاید باخودتون بگید از ۱ هفته شروع می کنم. یعنی ۷ روز سعی میکنم سر یک ساعت مشخص بیدار بشم. اگر توی این ۷ روز موفق شدید دوباره ۷ روز دیگه تمدیدش کنید. و بازهم ۷ روز دیگه تا ۲۱ روز کامل بشه و همینطور ۷ روز ۷ روز ۷روز تا ۶۳ روز شما بتونید اینکار رو انجام بدید. اما توی این ۷ روز اول ، گام پنجم رو رعایت نکنید .شب ها زودتر خوابیدن رو رعایت نکنید. این به معنا نیست که شب ها زودتر نخوابید چون ممکنه شما خود به خود شب ها زود بخوابید. بلکه به این معناست توی ۷ روز اول اجازه بدید هر وقت خوابتون گرفت بخوابید. یعنی هر وقت احساس کردید خوابتون میاد برید بخوابید اما صبح حتما سر یه ساعت مشخص بیدار بشید. یعنی چه ساعت ۱۲ خوابیدید چه ۱ چه ۲ وفرضتون اینکه ساعت ۶ بیدار بشید، باید راس ساعت ۶ بیدار بشید اما توی هفته اول به خودتون فشار نیارید که باید زودهم بخوایم. اینو بزارید برای هفته های آینده.پس ۷ روز تمام این ۶ گام رو به غیر از گام پنجم انجام بدید و بعد از اینکه موفق شدید هر هفت روز سر یک ساعت مشخص بیدار شید دوباره ۷ روز دیگه تمدید می کنید.

امیدوارم که بتونید با استفاده از این گام ها به عادت فوق العاده  عالی سحرخیزی برسید و لذت ببرید از اینکه صبح های زود بیدار بشید و شروع می کنید به انجام کارهاتون و این حس که من یک آدم سحرخیزم و برای زمانم ارزش قائلم و به بازدهی شخصی و کارایی بالا اهمیت زیادی میدم باعث می شه که عزت نفس تون تقویت بشه.