ویژگی های جامع مشرب خرد گراها (NT):
- نوآور و بیزار از تکرار
- تحلیل گر
- استقلال و صلاحیت
- اهمیت به دانش مخصوصا دانش های نوین
- استراتژیک
- حل مسئله
- رقابت
- پیچیدگی
- دست آورد گرا
توضیح خرد گراها:
چهار تیپ شخصیتی ENTJ, INTJ, ENTP, INTP جز این مشرب هستند
جست و جو گران دانش! در سیستم شخصیت شناسی به روش MBTI، شخصیت هایی که دارای دو کارکرد N(شهودی) و T(تفکری) با هم هستند را خردگراها مینامند. همانطور که کاملا از اسم آنها پیداست به دنبال صلاحیت و دانش در زندگی خود هستند، برای آنها اطلاعات و دانش همچون خون در رگهایشان ضروری است.
آنها عاشق دست آورد هستند و وقتی به دستاورد میرسند آرام میگیرند در غیر اینصورت آرام گرفتن برای آنها معنایی ندارد. آنها معیار ها و استاندارد های بالایی را برای خودشان قرار میدهند و از اطرافیانشان هم ممکن است چنین انتظاری داشته باشند
خردگراها (NTها) افرادی رقابت جو هستند و از رقابت لذت میبرند. برای هر کاری وقتی که رقیبی برای خود در نظر میگیرند موتورشان روشن میشود و از این کار جان تازه ای میگیرند. آنها به علم های نوین علاقمندند آنها همانانی هستند که شجاعت ساختار شکنی را در هرچیزی دارند.
در بسیاری موارد وقتی با آنها صحبت میکنید گویی از همه چیز میدانند و دقیقا میتوانید به آنها کلمه همه چیز دان را نسبت بدهید. آنها بسیار دیر باور هستند و اگر بخواهند چیزی را قبول کنند اول باید آن را به چالش بکشند و اگر مراقب نباشند به انتقاد گر و قضاوت کننده ای همیشگی تبدیل میشوند.
برای آنها دانش و صلاحیت یعنی همه چیز، اگر دوست داشته باشند مورد تایید کسی قرار بگیرند قطعا آن شخص باید قدرت و علم بالایی داشته باشد. از مسائل ساده(کار های روزمره) به سرعت خسته میشوند و دوست دارند با مسائل پیچیده دست و پنجه نرم کنند و هر کاری را به روش جدیدی انجام بدهند.
از آنجایی که به علوم جدید علاقمند هستند و همیشه سعی میکنند پیشتاز باشند پر واضح است که نگاهشان به آینده است. خرد گراها میخواهند در هر کاری استاد باشند، صلاحیت علمی برای آنها یعنی همه چیز. بهتر است که از بحث با آنها بپرهیزید (مخصوصا اگر ترجیح F دارید) زیرا آنها از بحث انرژی میگیرند ولی انرژی شما خالی میشود.
در واقع باتری آنها از بحث کردن و رقابت پر میشود. برای آنها مدرسه رفتن و تحصیلات آکادمیک یا خیلی مهم است یا اصلا مهم نیست،یا سیاه یا سفید و خاکستری وجود ندارد. آنها را یا در درجات بالای تحصیلی پیدا میکنید یا اینکه کلا مدرسه و درس را مانعی برای پیشرفتشان دیده اند و از آن خارج شده اند و خود دست به مطالعه میزنند.
آنها برای استقلال، هوش و دستاورد اهمیت زیادی قائل میشوند. خرد گراها همان هایی هستند که میگویند با هر چه که داری شروع کن چون خودشان همینگونه هستند یعنی با هرچه که دارند شروع میکنند تا به استقلال و دستاورد برسند همچنین شما آنها را در حالتی میبینید که بسیار به هوش بالای خود مفتخرند و این موضوع عادت همیشگی آنها است. آنها همه چیز را زیر سؤال میبرند حتی فکری که خودشان کرده باشند.
“نیاز یک NT به استقلال و دانش است”
نحوه عملکرد آنها در روابط عاطفی و ازدواج:
وقتی که برای شخصیت خرد گراها بحث روابط به میان می آید، یک رقیب همیشگی برای روابط آنها شاخ و شانه میکشد…کار، قدرت و دست آوردها!! بله یک خردگرا ممکن است که به کار خود بسیار بیشتر از روابط خود اهمیت بدهد مخصوصا در حالت درونگرایی(INTJ, INTP) چرا که وقتی هدفی دارند تمام حواس و تمرکز خود را بر روی آن میگذارند و برای آن تلاش میکنند.
چیزی که باید بدانید این است که خرد گراها در همه جا به دنبال قدرت و صلاحیت هستند حتی در روابط خود. و چیزی که خرد گراها باید بدانند این است که سعی کنند این قدرت را برروی خود به کار گیرند و خود را کنترل کنند تا بتوانند رابطه بهتری را بسازند.
خردگراها عاشق این هستند که با همسر خود در باره مسائل کاری و فلسفی و پیچیده صحبت کند.آنها به دنبال جفت ذهنی خود هستند. آنها عاشق بحث کردن هستند و اگر مراقب نباشید به سرعت به دامشان می افتید و شما را به راحتی شکست میدهند.
چیزی که برگ برنده همیشگی آنها در روابطشان میباشد این است که آنها تعارضات را همچون سکوی پرتابی میبینند که معتقدند حل کردن آن قطعا منجر به پیشرفت میشود و دوست دارند هر بار تعارض های ایجاد شده را از راه جدیدی حل کنند و تمایل دارند تا روند حل مسئله را دست بگیرند
آنها انتقادات طرف مقابل را به هیچ وجه شخصی نمیکنند و ناراحت نمیشوند(پوست کلفتی دارند) ولی قطعا از آن طرف انتقادات تندی هم از شما خواهند کرد. بهتر است همیشه از در منطق و منابع موثق با آنها صحبت کنید زیرا دیده شده اینگونه بهتر حرفهای شما را میپذیرند. و اما در آخر یادتان باشد وقتی که بایک نفر که از مشرب NT ها است رو به رو میشوید منتظر باشید که همیشه به چالش پرسش دعوت شوید پس منطقی است که جوابی منطقی در آستین داشته باشید
نوع شغل های مناسب :
انسانهایی که اهل منطق و نوآوری هستند و همه چیز را به چالش میکشند، علاقمند به سیستم ها و کارکرد اجزا با هم هستند به چه شغل هایی میتوانند گرایش داشته باشند؟
ابتدا بهتر است شغلی که انتخاب میکنند جوری باشد که آن شغل برایشان استقلال به همراه داشته باشد و بعد از آن قطعا باید چالش های زیادی را به همراه داشته باشد. آنها از حل مسائل و چالش ها لذت میبرند.
آنها همیشه علاقه دارند که پیشرو، رئیس، مدیر،استاد دانشگاه و هرجا قدرت و اعتبار بالایی را نیاز داشته باشد حضور خود را اعلام کنند. آنها به علوم کامپیوتری و هرآنچه که با علم روز و تکنولوژی در تماس باشد علاقمند میشوند. آنها عاشق طراحی سیستم ها و سازو کارها هستند برخی از شغل های مناسب آنها:
برنامه ریز، مشاور، انواع مدیریت،مشاور تجاری،برنامه نویسی،مدیر برنامه، مدیر سیستم ها، ریاضی دان، فیزیک دان،استاد دانشگاه،ستاره شناس،بایو تکنولوژی، پژوهشگر علمی، دانشمند….. و هر شغلی که به خرد و آگاهی و زیاد نیاز داشته باشد و پیچیدگی خاص خود را داشته باشد
البته که در انتخاب شغل ملاک های متفاوتی مثل علاقه، ارزش و رسالت وجود دارد اما شخصیت شناسی رکن مهمی است که باید به آن توجه شود و به همین دلیل دیده شده کسانی که دارای مشرب خردگرایی هستند، توانستند که در این شغل ها به جایگاهای خوبی برسند
نقاط قوت بالقوه:
- پشتکار بسیار بالا برای رسیدن به اهداف
- مستقل بودن
- انتقادها را به دل نمیگیریند
- داشتن اهداف بلند مدت و پتانسیل بالای آینده نگری
- اهل فکر و نوآوری
- پتانیسل تبدیل به رهبرانی دانش محور شدن
نقاط ضعف بالقوه:
- در نظر نگرفتن جزئیات و غافل شدن از آن
- امکان دارد که به دلیل کارکرد شهودی خود از لحظه حال غافل شوند مدام در آینده باشند
- امکان دارد آنقدر پیچیده شود افکارشان که با دنیای واقعی قطع ارتباط کنند
- انتقاد گر و قضاوت گر شوند و احساسات دیگران را درک نکنند
- غافل شدن از نیاز پایه و اساسی مثل تفریح و احساس عشق و تعلق(نادیده گرفتن ارتباطات)
چگونه با آنها کنار بیاییم؟
- از اینکه تشنه کسب دانش هستند و پر تلاش، از آنها تعریف کنید
- به اینکه میخواهند خود مختار باشند و نیاز به استقلال دارند احترام بگذارید
- سعی کنید به علایق خود، رفتن به بیرون و تفریحات روی آنها خیلی حساب نکنید
- به هنگام صحبت سعی کنید به یکباره احساساتی نشوید
- اگر انتقاد کردند به دل نگیرید
چند توصیه:
- برای روابط وقت صرف کنید مطمئنا کارایی شما بالاتر میرود وقتی شاد باشید
- یاد بگیرید گوش بدهید وقتی کسی با شما دردل میکند سریع راه حل ندهید و انتقاد نکنید
- به کاربردی کردن ایده های خود اهمیت بدهید
- لذت ببرید از ورزش از غذا خوردن از در لحظه بودن
- مراقب باشید منطق همیشه همه چیز را توجیه نمیکند
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.