چگونه در زمان گفتگو پرحرفی دوستان خود را مدیریت کنیم؟
چکیده مطلب
پرحرفی یکی از ویژگی هایی هست که در زمان گفتگو شاید برای شما خسته کننده باشد و بخواهید در رابطه با دوستان خود گفتگوی خود را مدیریت کنید. در این نوشته با روش هایی برای کنترل پرحرفی دوستان و اطرافیان در جاهای مختلف آشنا خواهید شد. این نوشته را تا انتها بخوانید.
اگر شما دوست پرحرفی دارید احتمالا از اینکه فضای گفتگو توسط دوست شما کنترل میشود خسته و آزرده تان میکند. پرحرفی هرچند عادت ناپسندیده ای هست اما شما میتوانید بیاموزید که چگونه پرحرفی دوستان خود را مدیریت کنید.
در این نوشته با استراتژیهای مختلفی برای محدود کردن پرحرفی دوستانتان آشنا شوید و در فراهم کردن فرصتی برای خودتان برای ادامه دادن گفتگو تبحر پیدا کنید. به این ترتیب میتوانید گفتگوی مناسبی با دوستان خود داشته باشید.
۱.در زمان پرحرفی دوست خود به او بازخورد مثبت ندهید
برای مدیریت پرحرفی دیگران باید به طرف مقابل خود نشان دهید که صحبت های خود را به اتمام برساند. اگر بازخورد مثبت به او بدهید احتمالا صحبت های خود را با نظریات جدیدی ادامه خواهد داد که برای شما ناخوشایند خواهد بود.
بجای بازخورد مثبت بهتر است با آهی عمیق و یا چرخاندن سرتان به سمتی دیگری به دوست خود نشان دهید که تمایلی به ادامه صحبت های او ندارید.
۲. از آنها بخواهید که اصل مسئله مورد بحث خود را بگویند
بعضی از دوستان ما علاقه دارند موضوعی ساده را آنقدر طولانی تعریف کنند که وسط بحث نتوانید آن را پیگیری کنید. هر وقت متوجه شدید که دوست شما پرحرفی میکند شاید این روش مناسب باشد که به دوست خود بگویید که آیا امکان دارد که صحبت های خود را در چند جمله خلاصه بگویی؟
۳. به آنها بگویید که چقدر برای گفتگو زمان دارید
اگر دوستان پرحرفی دارید شاید آنها به این موضوع توجه ندارند که زمان شما محدود هست و نمی خواهید که برای همیشه به آنها گوش کنید.
به دوست خود بگویید که زمان محدودی دارید و با اینکه به صحبت های او علاقه مند هستید اما باید کار دیگری انجام دهید. اگر دوباره دوستی با پرحرفی به شما نزدیک شد به او بگویید که فقط ۵ دقیقه فرصت دارید و باید به کار دیگری بپردازید.
۴. فرد دیگری را در بحث وارد کنید و یا موضوع بحث را عوض کنید
اگر شما در جایی حضور دارید که افراد بسیاری در حال صحبت و گفتگو هستند یکی از روش هایی که میشود از پرحرفی دیگران دوری کرد این هست که گروه صحبت خود را ترک کنید و افراد جدیدی را جایگزین خود کنید.
روش دیگری که میتوانید در موقعیت پرحرفی اطرافیان خود انجام دهید این هست که موضوع بحث را عوض کنید. کافی است یکی سرنخ جدیدی از صحبت های طرف مقابل انتخاب کنید و بخواهید بحث در آن موضوع ادامه پیدا کند.
۵. در افکار خود غرق شوید
اگر پرحرفی دوستتان غیر قابل کنترل باشد شاید یکی از روش هایی که به طور طبیعی بسیاری از ما انجام میدهیم غرق شدن در افکار خودمان هست. کافی هست قوه تخیل خود را به کار بگیرید و به کتاب و یا فیلم مورد علاقه خود فکر کنید و یا فکر کنید که برای آخر هفته چه برنامه ریزی داشته باشید.
هرچند این روش شاید از طرف دوست شما کمی نامودبانه تلقی شود و بهتر است سایر روشها را ابتدا امتحان کنید و اگر آنها کارساز نبود این روش را برگزینید. البته شاید دوست شما حتی متوجه نشود که شما تمام تمرکز خود را به او اختصاص نداده اید.
۶. گفتگو را اگر نیاز بود متوقف کنید
به عنوان آخرین راهی که میتوانید به آن متوسل شوید این هست که پرحرفی طرف مقابل را ناگهان قطع کنید و به او بگویید که شما باید محل را ترک کنید و یا باید به سرویس بهداشتی بروید و وقتی بازگشتید دیگر بحث را ادامه ندهید. هرچند که شاید طرف مقابل بخواهد که بحث را ادامه دهد.
در این مواقع از جملات مودبانه هم میتوانید استفاده کنید. مثلا من عذرخواهی میکنم. اما مجبورم به جایی بروم.
۷. برای مدتی گوش دهید
برای مدت کوتاهی فعالانه گوش دهید، وقتی که گوش میکنید حرف های طرف مقابل را بهتر درک خواهید کرد و تجربه خوبی از درک احساسی طرف مقابل خود خواهید داشت. بجای اینکه فورا بخواهید بحث و گفتگو را به پایان برسانید کمی حوصله به خرج دهید و سعی کنید بفهمید دوست شما چه نیازی به صحبت کردن با شما دارد.
۸. مودبانه حرف دوست خود را قطع کنید
وقتی که احساس کردید به اندازه کافی حرف های دوست خود را شنیدید، زمان آن هست که پاسخ مناسبی به حرف های دوست خود بدهید. با مهربانی به دوست خود بگویید که اگر امکانش هست شما چیزی بگویید. برای مثال صحبت های خود را با جمله «آیا حرف های تو تمام شده است؟» شروع کنید. اگر دوست شما درخواست کرد که صحبت های خود را تمام کند به او اجازه دهید.
۹. حرفهای آنها را تفسیر کنید و صاحب نظر باشید
اینکه به دوستی که پرحرفی میکند بفهمانید که شما هم به صحبتها توجه داشته اید و بحث را در دست بگیرید این هست که گفتگوی مشترک خود را تفسیر کنید و از کلمات و حرفای خودتان استفاده کنید. اگر طرف مقابل ببینید که شما هم برای خود صاحب نظر هستید احتمالا گفتگوی متعادل تری خواهید داشت.
۱۰. حرفهای خود را ادامه دهید حتی اگر خواستند میان کلام شما وارد شوند
هرچند که دوست دارید حرف های خود را خلاصه کنید شاید دوست شما بخواهد وارد صحبت های شما شود. مودبانه درخواست کنید که تا پایان صحبت های شما صبر کند و شاید بگویید من به حرف های تو تا اینجا گوش کردم و درباره آنها فکر کردم، اگر اجازه بدهی حرف های خود را به پایان برسانم.
۱۱. از تجربیات و یا داستانهای خود برایشان بگویید
اگر میخواهید به اندازه دیگران در گفتگو مشارکت داشته باشید این هست که شما هم حرفها و تجربیات خود را با آنها به اشتراک بگذارید. پرحرفی دیگران قابل مدیریت هست اگر شما هم بخواهید حرف های خود را بزنید. شاید حرف های شما برای آنها جذاب هم باشد.
۱۲. به این موضوع فکر کنید که چرا دوست شما علاقه به حرف زدن دارد؟
بعضی افراد وقتی که عصبانی هستند دچار پرحرفی میشوند و سعی میکنند با این کار به آرامش دست پیدا کنند. دلایل بسیار زیادی وجود دارد که دوست شما پرحرفی کند. اگر با این طرز تفکر به موضوع نگاه کنید احتمالا متوجه چیزهای جدیدی درباره دوست خود خواهید شد.
۱۳. در رابطه دوستی نیازی به انتقادگری نسبت به دوست خود احتیاج ندارید
پرحرفی دوست شما میتواند ناشی از خودخواهی و خودشیفتگی او باشد اما اینکه به دوست خود چنین چیزی را بگویید برای رابطه دوستی شما مفید نخواهد بود. از انتقادگری دوری کنید، حتی اگر حس کنید بسیار مورد نیاز هست که به دوست خود بگویید که آدم پرحرفی هست. از روش های بالا استفاده کنید و سعی کنید رابطه دوستی خود را به شکل مناسبی مدیریت کنید.