۸ روش طبیعی درمان افسردگی بدون دارو

افسردگی یکی از بیماری‌های روانی پر رونق در جامعه ماست که می‌تواند تاثیرات جدی و مخربی روی زندگی فرد داشته باشد. روش‌های درمان افسردگی متنوعی وجود دارد که شامل مصرف دارو، درمان‌های روان‌شناختی و روش‌های طبیعی مانند تمرینات و یوگا می‌شود. در این مقاله به بررسی روش‌های طبیعی درمان افسردگی بدون دارو پرداخته می‌شود.

۱- تغییر در رژیم غذایی: مصرف مواد غذایی سالم می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی سلامت روانی داشته باشد. مصرف مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌تواند بهبود علائم افسردگی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، مصرف مواد غذایی سبک و غنی از انواع مختلف میوه و سبزیجات، ماهی، مغزهای خشک، سبوس‌های گندم و غیره می‌تواند سلامت روانی را ارتقاء دهد.

۲- تمرینات ورزشی: تمرینات ورزشی به عنوان یک روش طبیعی و موثر درمان افسردگی شناخته شده است. تمرینات ورزشی می‌تواند بهبود علائم افسردگی را با افزایش هورمون‌های خوش‌حالی مانند اندورفین و سروتونین، تحریک اعتماد به نفس و کاهش استرس روانی به همراه داشته باشد. برای بهره‌گیری بهینه از تاثیرات مثبت تمرینات ورزشی، توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۳۰ دقیقه به تمرینات ورزشی مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا و غیره اختصاص داده شود.

۳- تمرینات یوگا: تمرینات یوگا به عنوان یک روش طبیعی درمان افسردگی شناخته شده است. تمرینات یوگا با انجام حرکات خاصی مثل عملیات تنفسی، مدیتیشن و آسانسور، می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. تمرینات یوگا به دلیل تاثیرات مثبتی که بر روی سلامت روانی دارد، به عنوان یک روش موثر درمان افسردگی مورد توصیه قرار گرفته است.

۴- ماساژ: ماساژ به عنوان یک روش تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش برای سیستم عصبی معرفی شده است. ماساژ با کاهش تنش و استرس روانی، بهبود خواب، کاهش علائم افسردگی و افزایش اعتماد به نفس همراه است. در صورتی که افسردگی شما به دلیل تنش و استرس روانی باشد، ماساژ می‌تواند به عنوان یک روش طبیعی درمانی موثر باشد.

۵- موسیقی‌درمانی: موسیقی‌درمانی به عنوان یک روش طبیعی درمان افسردگی شناخته شده است. موسیقی‌درمانی با کاهش تنش، تحریک اعتماد به نفس و بهبود خلق و خوی، می‌تواند بهبود علائم افسردگی را به همراه داشته باشد. برای بهره‌گیری بهینه از تاثیرات مثبت موسیقی‌درمانی، توصیه می‌شود که موسیقی آرامش‌بخش و آرامش‌بخش را گوش کرده و به آن‌ها گوش فرا دهید.

در نهایت، توصیه می‌شود که در صورتی که علائم افسردگی شما همچنان ادامه دارد، با پزشک یا مشاور روان‌شناسی مشورت کنید.

چکیده مطلب

چگونه افسردگی را بدون دارو درمان کنیم؟ افسردگی از بیماری های شایع جهان امروز است و تحقیقات نشان می دهد که این بیماری در کشور ما نیز در حال رشد است. با توجه به این امر، خوب است که هر فرد نسبت به این بیماری آگاهی و مطالعه داشته باشد و علل، علائم و شیوه […]

چگونه افسردگی را بدون دارو درمان کنیم؟

افسردگی از بیماری های شایع جهان امروز است و تحقیقات نشان می دهد که این بیماری در کشور ما نیز در حال رشد است. با توجه به این امر، خوب است که هر فرد نسبت به این بیماری آگاهی و مطالعه داشته باشد و علل، علائم و شیوه های درمان آن را بداند. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چگونه و با چه راه حل هایی اقدام به درمان افسردگی بدون دارو کرد. این راه حل ها برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی نیز کارساز هستند و شما را در برابر این بیماری واکسینه می کنند. با ما باشید.

میزان تاثیر دارو در درمان افسردگی

 

به گفته دکتر David Mischoulon استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد، داروهای ضد افسردگی تنها در نیمی از بیماران جواب می دهد و سبب بهبودی کامل آن ها می گردد. این در حالی است که عوارض جانبی مثل خستگی، افزایش وزن، اختلال عملکرد جنسی، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه نیز در مصرف این داروها ممکن است بروز کند.

میزان تاثیر درمان های طبیعی بر افسردگی

درمان افسردگی بدون دارو تحت عنوان درمان های طبیعی یاد می شود و برای افرادی که به سرعت و به راحتی درمان می شوند، یکی از روش های درمان افسردگی است و از طرفی نیز برای بیمارانی که افسردگی آن ها شدید است، این روش ها در کنار درمان های دارویی، به روند بهبودی و درمان تاثیر قابل توجهی بر جای می گذارد.

اگر در معرض افسردگی جدی هستید یا در بین اطرافیان خود فردی با علائم افسردگی شدید دارید، بدون شک باید فورا به پزشک مراجعه شود و احتمالا از دارو استفاده کنید که به میلیون ها نفر کمک کرده است. اما اگر پرونده شما در زمینه افسردگی خفیف یا متوسط باشد، در نظر بگیرید که درمان های طبیعی که اینجا گفته می شود را نیز دنبال کنید. آقای Mischoulon می گوید: “بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد این است که بیماران برای درمان افسردگی خود تلاش نمی کنند و برای درمان صرفا به داروها متکی هستند.”

روش های درمان افسردگی بدون دارو

چندین روش برای درمان افسردگی بدون دارو وجود دارد که لازم است افرادی که دچار افسردگی هستند این روش ها را در کنار روش های دارویی که به تشخیص پزشک شان مصرف می کنند، انجام دهند. این کارها ضمن تسریع فرایند درمان، کمک می کند تا احتمال بازگشت به افسردگی پس از درمان نیز بسیار کاهش یابد.

غذای سالم بخورید

 

غذاها افزون بر اینکه بر سلامتی جسمی افراد تاثیرگذار هستند، در سلامت روانی افراد نیز اثر می گذارند. توصیه می شود از طیف های مختلف غذایی استفاده کنید تا ویتامین ها و مواد معدنی لازم بدن تان از غذاها، به طور کامل تامین شود. تحقیقات علمی انجام شده می گوید که برخی مواد و عناصر در کاهش افسردگی موثر هستند. در برنامه غذایی هر روز خود سبزی و میوه را قرار دهید و برخی ادویه ها مثل زعفران، دارچین و فلفل که باعث شادی و تحرک در افراد می شود را در غذاها و نوشیدنی ها بگنجانید. به طور کلی آهن، روی، منیزیم، ویتامین های D و B، سلنیوم، فولات و آمینواسیدها در کاهش و بهبود افسردگی موثر هستند که در صورتی که شما روزانه سعی کنید از تمام گروه های غذایی استفاده کنید این مواد و عناصر را دریافت خواهید کرد.

امگا ۳ مصرف کنید

امگا ۳ یکی از مواردی است که پزشکان به تاثیر آن در درمان افسردگی بدون دارو تاکید دارند. طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در مجله روانشناسی بیولوژیک صورت پذیرفته است نشان از این می دهد که استفاده از مکمل های امگا ۳ تنها برای دو هفته به طور قابل ملاحظه ای افسردگی را در یک گروه از بیماران که در معرض خطر ابتلا به آن بودند، کاهش داد.

امگا ۳ ضمن این که به شکل قرص و مکمل دارویی موجود است، در غذاهای دریایی همچون ماهی های چرب مثل ماهی قزل آلا بسیار فراوان است. سبزیجاتی مثل کاهو و اسفناج، تخم مرغ، مغزها مثل گردو، فندق و … غنی از امگا ۳ هستند. تحقیقات علمی می گوید مصرف روزانه ۱۰۰۰ گرم امگا ۳ برای درمان افسردگی مناسب است. این غذاها را در برنامه غذایی خود بگنجانید و مکمل و قرص امگا ۳ را با تشخیص و تجویز پزشک خود مصرف کنید.

درمان رفتارشناختی(CBT)

 

درمان رفتارشناختی به تغییر الگوهای منفی که منجر به افسردگی می شود، اشاره دارد. استیو هولن، استاد روانشناسی دانشگاه واندربیلت می گوید: ” درمان رفتار شناختی به افراد کمک می کند تا رفتارهای بدبینانه و غیر واقع بین خود را در موقعیت های مختلف زندگی شان شناسایی کنند و به جای بروز رفتارهای منفی از خود، با ت%