توسعه فردی با کوچینگ | مربیگری فردی
توسعه فردی، سرمایه گذاری و تلاش برای رشد مهارت های فردی می باشد. توسعه به معنی کسب مهارت هایی می باشد که اکنون آنها را نداریم.
توسعه فردی، فرآیندی است که هر فرد طی آن در بخش های مختلف زندگی، عملکرد خود را ارزیابی نموده و برای امور شخصی، تحصیلی و شغلی خود اهدافی را تعیین و سپس برای دست یابی به آن اهداف برنامه ریزی و با طراحی اقدامات و برنامه های عملی سعی می نماید که به اهداف خود دست یابد.
بهبود و توسعه جسمی، ذهنی، روحی و روانی جنبه های مختلف توسعه فردی می باشند.
افزایش و بهبود ظرفیت های فردی از طریق خودآگاهی و در مرحله بالاتر خودشناسی، تعیین اهداف و برنامه ریزی استراتژیک در ابعاد مختلف زندگی، هدف اصلی برنامه ریزی توسعه فردی می باشد.
برنامه ریزی رکن اساسی توسعه فردی می باشد. اگر برنامه ریزی دقیق و مناسب برای رسیدن به اهداف صورت نگیرد و اقدامات و برنامه های عملیاتی به درستی طراحی نشوند و استراتژی ها برای رسیدن به اقدامات، مناسب نباشند برنامه ریزی توسعه فردی با مشکلات اساسی مواجه خواهد شد.
برنامه ریزی توسعه فردی شامل اقدامات ذیل می باشد:
– تعیین اهداف.
– اولویت بندی کردن اهداف.
– تعیین تاریخ برای اهداف .
– استراتژی اهداف.
– ارزیابی و پایش.
کوچینگ (مربیگری) فردی فرآیندی است که در آن کوچی (مراجع) به همراه کوچ خود، سعی می کند استعداد ها و پتانسیل های درونی خود را شناخته و راهکارها و اقدامات عملی برای دست یابی به این استعدادها را تظیم کرده تا بتواند زمینه شکوفایی استعداد های خود را فراهم نموده و به موفقیت در زندگی و شغل خود دست یابد .
کوچینگ فردی راهکاری جدید در شکوفایی استعداد های انسانی
مربیگری فردی (Personal Coaching) که به مربیگری زندگی نیز مشهور است نوعی فرآیند یادگیری است.
کوچینگ(مربیگری) فردی چیست ؟
جان وایتمور یکی از برجسته ترین مربیان در عرصه کوچینگ ، کوچینگ(مربیگری) را این گونه تعریف
می کند :
” به حداکثر رساندن عملکرد فرداز طریق گشودن قفل استعداد های او ” .
با توجه به تعریف وایتمور از کوچینگ می توان گفت : کوچینگ(مربیگری) فردی گشودن قفل استعداد های بالقوه افراد و رساندن آنها به تغییرات مثبت و بهره وری حداکثری می باشد .
کوچینگ فردی محدودیت های مراجع را شناسایی کرده و احتمال دارد او را به سایر خدمات مورد نیاز از جمله مشاوره و درمانگری ارجاع دهد .
مربی فردی با پرسشگری از مراجع افکار او را به خود او نشان داده و انجام بعضی از کارها را از او درخواست می کند و گفتگو را به سمتی سوق می دهد که اهداف کوچی شفاف شده تا پس از آن راهبردهای رسیدن به آنها مشخص گردیده و یک برنامه عملیاتی تهیه شود .
در فرآیند مربیگری خود کوچی مشخص می کند که چه اقداماتی را بایستی انجام دهد و مربی نیز با نظارت بر اقدامات او ، او را در مسیری قرار می دهد که مسئولیت پذیر بوده و مسئولیت اقدامات خود را بر عهده گیرد .
جیم ران
بیشتر از شغل تان روی خودتان کار کنید .
در این فرآیند مربی نه توصیه ای کرده و نه راهکاری ارائه می کند ، بلکه مربی مانند یک آیینه مراجع را به خودش نشان می دهد .
مربیگری فردی از مدل ها و تکنیک ها استفاده می کند تا به مراجع کمک کند نیازهای خود را شناسایی نموده و انگیزه های خود را دوباره باز شناسد و در این راستا مهارت های مورد نظر خود را توسعه داده و از این طریق عملکرد خود را ارتقاء دهد .
مربی و مراجع با کمک یکدیگر برنامه ای را طراحی و تنظیم می کنندکه به بهترین شکل ممکن نیازهای مراجع را برطرف کند .
آنتونی رابینز
امروز چگونه باید زندگی کنم تا فردایی را که به خلق کردنش متعهدم را به وجود آورم ؟
کوچینگ (مربیگری) فردی مسائل شخصی یا اجتماعی افراد را مورد بررسی قرار می دهد که از جمله آنها می توان به دست یافتن به آرزوها ، غلبه بر چالش ها، بهبود مهارت های ارتباطی ، ایجاد شادی در زندگی، تغییر شغل ، احساس رضایت از کار و زندگی ، دست یابی به اهداف و … اشاره کرد .
هدف مربیگری فردی این است که قابلیت های افراد افزایش یافته و در این مسیر مربی (کوچ) به فرد کمک می کند تا به اهداف خود رسیده و در اکثر زمینه ها موفق گردد .
کوچینگ (مربیگری) فردی در موارد ذیل به مراجع کمک می کند :
- واضح کردن اهداف و دسترسی به آنها
- افزایش سطح توقع و انتظارات مراجع از خود
- تمرکز بر مراجع و کمک به او برای رسیدن سریع به نتایج
- ایجاد حمایت ها و ساختارهای لازم که در بردارنده نتایج عملی بیشتری است .
اصول کوچینگ فردی
- ۱- مربیگری فردی یک فرآیند برای ایجاد تغییر و تحول است
- ۲- مربیگری فردی همانند یک کاتالیزور عمل کرده و افراد را قادر می سازد تا توانایی های بالقوه خود را به بالفعل برسانند .
- ۳- تمرکز مربیگری روی فردی است که به فرآیند کوچینگ وارد شده است به جای این که به دنبال وظیفه ای باشد که باید انجام شود .
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.