پرحرفی  چیست ؟ و چرا باید از آن اجتناب کنیم

پرحرفی
  • پرحرفی  چیست ؟ و چرا باید از آن اجتناب کنیم

    پرحرفی یا افراط در بیان، یکی از مشکلاتی است که در ارتباطات انسانی به وجود می آید. این مسئله به معنای استفاده بیش از حد از کلمات، عبارات و اظهارات بدون لزوم است. افراط در بیان باعث می شود که پیام ارسالی کمتر از قبل درک شود و برای شنونده سخت تر باشد تا اطلاعات را فهمیده و درک کند.

    در برخی موارد، پرحرفی می تواند باعث شود که ارتباطات بین افراد به شدت به خطر بیفتد. اگر شما به طور مداوم از کلمات و عبارات پر آوازه و بدون لزوم استفاده کنید، مخاطبان شما ممکن است دچار کمبود توجه و حواسپرتی شوند و در نتیجه نتوانند پیام شما را به درستی درک کنند.

    همچنین، پرحرفی ممکن است باعث شود که شما به عنوان صحبت کننده، درک خواننده را از دست بدهید. در برخی موارد، پرحرفی می تواند باعث شود که مخاطبان شما به شما اهمیت ندهند و از شنیدن پیام شما بی خبر بمانند.

    بنابراین، برای جلوگیری از پرحرفی، باید از کلمات و عبارات بیش از حد استفاده نکنید. به جای آن، باید به یاد داشته باشید که هر چه پیام شما ساده تر و واضح تر باشد، درک آن توسط مخاطبان شما راحت تر خواهد بود. همچنین، در نظر داشته باشید که برای جلب توجه مخاطبان، باید از کلمات و عبارات مناسب و موزون استفاده کنید.

    در نهایت، اگر می خواهید که پیام شما به درستی درک شود و ارتباط شما با مخاطبان برقرار باشد، باید از پرحرفی اجتناب کنید و به جای آن، از کلمات و عبارات ساده و واضح استفاده کنید. با این کار، مخاطبان شما قادر خواهند بود تا پیام شما را به درستی درک کنند و ارتباط شما با آنها برقرار خواهد بود.

     

    • ۱ پرحرفی  چیست ؟ و چرا باید از آن اجتناب کنیم
    • ۲ خصوصیات افراد پرحرف
    • ۳ دلیل پرحرفی
    • ۴ آیا خودمان فرد پرحرفی هستیم ؟
    • ۵ روش برخورد با افراد پرحرف
    • ۶  چند توصیه :

    صحبت کردن پایه و اساس هر ارتباطی هست و یک گفت‌وگوی خوب زمانی شکل می‌گیرد که طرفین در صحبت کردن خود تعادل داشته باشند .
    اما گاهی اوقات دیده می‌شود که شخصی این قوانین را نادیده می‌گیرد و بدون توجه به شخص مقابل  یکسره در مورد هر چیزی که فکرش را بکنید صحبت می‌کند ، که معمولاً این افراد در زمره افراد پرحرف قرار می‌گیرند و اینکه احساس می‌کنند هر آنچه در ذهن خودشان دارند برای دیگران هم جذاب و دوست‌داشتنی هست و اگر راجع آن‌ها چیزی نگویند وجدان درد می‌گیرند و احساس می‌کنند در حق شخص مقابل اجحاف کرده‌اند که دقیقاً این مورد برعکس هست و   هیچ‌کس هم تمایلی به هم‌کلام شدن با این افراد ندارد.

     خصوصیات افراد پرحرف

    مسلما یکی از خصوصیات بارز این افراد پرحرفی است (البته یک عادت منفی ) که در این خصوص  فقط کافی هست شما یک سؤال ساده از آن‌ها بپرسید و بعد می‌بینید بدون اینکه شما حرف دیگری بزنید تمام اطلاعات که لازم دارید و یا ندارید را باحوصله برای شما بیان می‌کنند تا جایی که از سؤال پرسیدن خودتان پشیمان بشوید.

     دلیل پرحرفی

    دلیل اصلی این‌گونه رفتار کردن بیشتر به خاطر مسائلی هست که شخص درگذشته تجربه کرده مثلاً در کودکی کسی به او و حرف‌هایش توجه نمی‌کرده ، یعنی اینکه نه چشمی بوده برای دیدن و نه گوشی بوده برای شنیدن و همین مورد باعث شده در سن‌های بالاتر با این روش برای خودش توجه بخرد .
    دلیل دیگر اینکه شخص احساس می‌کند به‌واسطه اطلاعاتی که دارد و اینکه بدون هیچ چشم‌داشتی آن‌ها را در اختیار دیگران قرار می‌دهد مورد تحسین قرار می‌گیرد و به‌عنوان یک فرد جذاب و دوست داشتی شناخته می‌شود. درصورتی‌که دیگران این‌طور فکر نمی کنند .
    گاهی هم به خاطر اینکه دانش خودش را به رخ دیگران بکشد دست به پرحرفی می‌زند.

    فقط توجه داشته باشید که گاهی اوقات افراد خودشان هم متوجه این موضوع نمی‌شوند که دارند پرحرفی می‌کنند و آن‌قدر گرم صحبت کردن و گشت گذار در افکار خودشان می‌شوند که به زمان و چهره درهم‌کشیده شده دیگران بی‌توجه هستند .

     آیا خودمان فرد پرحرفی هستیم ؟

    از کجا متوجه بشویم خودمان پرحرف هستیم یا خیر
    اگر این عادت‌ها که در ادامه مطرح می‌شود را دارا هستید، باید در رفتار خود یک بازنگری انجام دهید.
    ۱-اگر در جمع‌ها و مهمانی‌ها زیاد در مورد خودتان صحبت می‌کنید و اصلاً به دیگران مجال صحبت نمی‌دهید و یا اینکه به آن‌ها توجه نمی‌کنید.
    ۲- اگر یک موضع ساده را بیشتر از اندازه توضیح می‌دهید  یعنی اگر جواب  سؤالی که از شما  پرسیده می‌شود  بدون اینکه از شما بخواهند بیشتر از اندازه نیاز توضیح می‌دهید.
    ۳- اگر دائم ذهنتان از موضوع منحرف می‌شود و در مورد هر چیزی صحبت می‌کنید.
    ۰۴- اگر بیشتر از آنکه گوش بدهید صحبت می‌کنید.
    ۰۵- در هنگام صحبت کردن اگر دید که افراد بی‌قرار هستند و با ساعت و یا وسایل دم دستشان بازی می‌کنند و یک احساس کلافگی در چهره آن‌ها مشاهده کردید بدانید که در گروه افراد پرحرف هستید.

    در برقراری یک ارتباط مؤثر خوب میزان گوش دادن مؤثر باید  دو برابر زمان صحبت کردن باشد

     

     روش برخورد با افراد پرحرف

    معمولاً افراد در برخورد با افراد پرحرف روش‌هایی را اتخاذ می‌کنند که برخی از آن‌ها دور از ادب هستند که ما اصلا توصیه نمی کنیم.
    یکی از بهترین کارها این هست که اگر می‌دانید این فرد پرحرف هست و گفت‌وگو با او شما را به مرز پشیمانی می‌برد از برخورد با این آدم تا جایی که می‌شود اجتناب بکنید.
    اگر هم چاره‌ای جز گفت‌وگو ندارید باید سکان گفت‌وگو را خودتان به دست بگیرید و نگذارید طرف از موضوع اصلی منحرف بشود و به‌محض اینکه داشت از موضع پرت می‌شود باید سؤال سریع در همان خصوص او را به مسیر برگردانید.
    راه بعدی اینکه از پرسیدن سؤال و یا صحبت‌هایی که توضیحات طولانی و داستانی دارد اجتناب کنید.
    و اگر سؤالی پرسیدید که جوابی در حد یک بله یا خیر دارد به‌محض جواب دادن تشکر کنید و اجازه ندهید که بیشتر توضیح بدهد.

     چند توصیه :

    • همیشه به میزانی که از شما خواسته‌شده صحبت بکنید و نه بیشتر
    • درجمع‌ها و میهمانی‌ها لازم نیست در مورد هر چیزی که می‌دانید صحبت بکنید
    • اگر در بحثت ها اطلاعات کافی در مورد موضوع موردبحث ندارید بهتر است اصلاً شرکت نکنید و خود را دخالت ندهید
    • برای جذابیت و محبوبیت بیشتر از پراکنده‌گویی و دادن اطلاعات ناقص خودداری کنید
    • متخصص بودن و دانش کافی داشتن در یک مورد خاص بسیار ارزشمندتر از داشتن اطلاعت فراوان و ناقص و پراکنده است
    • کمتر در مورد خودتان حرف بزنید, سعی کنید بیشتر دیگران را ببینید
    • یکی از رازهای انسان‌های محبوب و دوست‌داشتنی بیشتر شونده هستند تا یک گوینده
    • برای تاثیر گذاری در اولین برخورد به موضوع دقت زیاد داشته باشید و بیشتر از حد انتظار صحبت نکیند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا