جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا طلاق آخرین راه برای معتادان به پورنوگراف است؟

آیا طلاق آخرین راه برای معتادان به پورنوگراف و فیلم پورن است؟

بیان یک داستان واقعی؛ شاید بیشتر از همه دلم برای دختر  ۲ ساله‎اش می‎سوخت. تصمیمش برای طلاق کاملاً جدی بود. تمام روز را به دنبال راه حلی می‎گشتم تا بتوانم او را متقاعد کنم که دست از این تصمیمش بردارد. اما از طرفی نمی‎دانستم چطور می‎شود به بهبود این زندگی بیمار کمک کرد. زندگی که […]

بیان یک داستان واقعی؛

شاید بیشتر از همه دلم برای دختر  ۲ ساله‎اش می‎سوخت. تصمیمش برای طلاق کاملاً جدی بود. تمام روز را به دنبال راه حلی می‎گشتم تا بتوانم او را متقاعد کنم که دست از این تصمیمش بردارد. اما از طرفی نمی‎دانستم چطور می‎شود به بهبود این زندگی بیمار کمک کرد. زندگی که با عشق و علاقه شروع شده بود حالا داشت از هم می‎پاشید. آنها توی زندگی‎شان هیچ‎چیز کم نداشتند و داشتن زندگی مثل فرانک آرزوی هر دختر دم بختی بود. همیشه آنقدر از علاقه‎اش نسبت به زندگی مشترک و عشقی که بین او و همسرش کوروش بود تعریف می‎کرد که باور نمی‎کردم روزی ممکن است کارشان به طلاق بکشد. با اینکه بسیار به همه علاقه داشتند اما این تصمیمی بود که فرانک خودش گرفته بود.
برایم همه چیز آرام و دوست‎داشتنی بود. کوروش خیلی اهل تفریح و خوشگذرانی بود و من و او جمعه‎‎ی هر هفته، اوقاتمان را در بیرون شهر می‎گذراندیم. گاهی آنقدر به ما خوش می‎گذشت که دوست نداشتم لحظات با هم بودن‎مان تمام شود. با توجه به علاقه‎ای که هر دویمان به بچه داشتیم یک سال بعد از زندگی مشترک‎مان بچه‎دار شدیم. آدرینا که به دنیا آمد کوروش همه‎ی تلاشش را برای خوشحال کردن من می‎کرد. احساس می‎کردم از وقتی بچه‎مان به دنیا آمده بیشتر توجه و محبت می‎کند. سفر به کیش هدیه‎ی تولد آدرینا به من بود. تا اینکه کوروش به واسطه‎ی نوساناتی که در بازار پیش می‎آمد ورشکست شد. کوروش به خاطر این شکست اخلاقش به کل عوض شده بود. آنقدر عصبی و افسرده شده بود که نمی‎توانستم به خاطر ناراحتی‎اش با او صحبت کنم. سعی می‎کردم درکش کنم و به او دلداری می‎دادم که همه چیز درست می‎شود. اما او نمی‎توانست روحیه‎ ی از دست رفته‎ی خود را بازگرداند. دیگر از آن محبت‎هایی که نثار من و آدرینا می‎کرد خبری نبود. مدتی این طرف و آن طرف و به این و آن سفارش می‎کردم تا کاری برایش دست و پا شود. حتی پدرم که مردی سرشناسی در بازار کریستال بود حاضر شد مغازه ‎ی مستقلی برایش روبراه کند اما کوروش قبول نکرد. هر روز گوشه ‎‎گیرتر می‎شد و شادی زندگی‎مان تبدیل به فاصله‎های طولانی مدت و افسرده شدن او شده بود.
جای من و او با هم عوض شده بود من مرد خانه شده بودم و او دائم در خانه بود. تمام خرج و مخارج‎مان از حقوقی که من می‎گرفتم تأمین می‎شد و او به بهانه ‎ی دوباره‎ سر و سامان دادن به اوضاع روحیش از سرکار دیگری رفتن امتناع می‎کرد.
صمیمیت و نزدیکی که داشتیم تبدیل به فاصله گرفتن‎های طولانی مدت شده بود. دلیل این فاصله گرفتنش را به خاطر شکست شغلی اش می‎دانستم. اما آن شب تازه فهمیدم موضوع از چه قرار است و چه بلایی بر سر زندگی‎مان دارد می‎آید. ساعت از نیمه شب گذشته بود. بلند شدم که بروم کمی آب بخورم متوجه نور روشنی که از شیشه ‎ی اتاق نشیمن به چشم می خورد شدم. احساس کردم کوروش باید بیدار باشد. آهسته در را باز کردم و….
کوروش تنهایی‎هایش را با دیدن فیلم‎های غیراخلاقی پر می‎کرد. یک ماهی می‎شد که شب‎ها تنها می‎خوابید اما نمی‎دانستم که این تنهایی ناشی از چیست.حاضر بودم بمیرم و این صحنه را نبینم. آن شب تا صبح گریه ‎کردم. در ذهنم به دنبال مقصر می‎گشتم. با وجود علاقه‎ای که بین‎مان بود و من با تمام عشقی که همیشه نثارش می‎کردم، باورش برایم سخت بود که چطور می‎تواند در حق من خیانت کند. نمی‎دانستم باید به رویش بیاورم یا خودم را به ندانستن بزنم. خسته شده بودم از طرفی نه تن به کار می‎داد و نه می‎توانستم ناهنجاری‎های رفتاری‎اش را تحمل کنم. تحمل این شرایط برایم سخت بود و طلاق را آخرین راه برای پایان دادن به این زندگی ناکام می‎دیدم.

 

یکی از معضلاتی که تا مرز فروپاشی زندگی مشترک زوجین را پیش می‎برد اعتیاد به تماشای فیلم‎های غیراخلاقی و ضدارزشی است. متأسفانه گاهی دیده می‎شود برخی از زوج‎های جوانی که به مراکز مشاوره مراجعه می‎کنند و مشاورین و یا اساتید آن مراکز، برای بهبود رابطه‎ ی زناشویی آنها تماشای اینگونه محصولات را به هر یک به طور جداگانه و یا حتی با هم توصیه می‎کنند و حتی جای تأسف‎برانگیز ماجرا اینجاست که خود آنها مراکزی را برای خرید اینگونه فیلم‎ها معرفی می‎کنند که جای بسیار تعجب دارد! اما آیا تماشای این فیلم‎ها براستی می‎تواند به بهبود زندگی زناشویی کمک کند و آیا زوجینی که این توصیه را اجرا کرده‎اند زندگی زناشویی موفقی را داشته‎اند؟

«مری آن لایدن» مدیر برنامه آسیب شناسی روانی بیماران مبتلا به انحرافات پورنوگراف در دانشگاه پنسلوانیا اعلام نمود که پورنوگرافی یک صنعت زهرآگین بوده و میتواند به بدآموزی های مختلف جنسی در میان افراد جامعه منجر گردد . او ضمن مقایسه فیلمهای و تصاویر پورنوگرافی با کوکایین، اعلام نمود که امروزه مسأله برانگیزترین و نگران کننده‌ترین امر در حوزه سلامت روانی افراد از دیدگاه من همین مسأله است.وی همچنین می‌گوید: «پیشرفتهای اخیر صورت گرفته در زمینه دانش عصب شناسی، نشان می‌دهد که تأثیرات ناشی از مشاهده کتب و نشریات و فیلمهای مستهجن، آنی و غیراختیاری بوده و برای مدت طولانی نیز، این آثار باقی خواهند ماند.»
تماشای این گونه فیلم‎ها (پورنوگراف) نه تنها به بهبود رابطه‎ی زوجین کمک نمی‎کند بلکه آنها را در معرض خطرهای بزرگی چون شکست عشقی و عاطفی و در نهایت فروپاشی زندگی مشترک قرار می‎دهد. هرچه فرد اعتیادش به دیدن این فیلم‎ها بیشتر شود و آن را به عنوان ابزاری برای تحریک رابطه‎ی خود بداند خواهید دید که از لحاظ روانی دچار عوارض متعدد و جبران‎ناپذیری خواهد شد. عوارضی همچون ضعف اعصاب، تخریب اعتماد به نفس، احساس ضعف و بی‎حالی، سستی قوای جنسی، مقایسه‎های منفی و غلط، ایجاد تنفر و وابستگی افراطی و… .

اما چرا فرد معتاد به دیدن این فیلم‎ها می‎شود؟

مشکلات و شکست‎های عاطفی که در در زندگی مشترک پیش می‎آید، اگر هر یک از زوجین نتوانند به شیوه‎ی درست این مسایل را حل کنند کم‎کم می‎توانند هریک به انحرافات اخلاقی و یا رفتاری کشیده شوند که منجر به از دست دادن علاقه‎شان نسبت به زندگی مشترک و یا حتی طلاق شود. اگر هر یک از طرفین بدانند در این شرایط نیاز به یاری و کمک دارند و بتوانند به یکدیگر حمایت عاطفی لازم را بدهند آنگاه می‎توان انتظار داشت که این زندگی نمی‎تواند در معرض فروپاشی قرار بگیرد.اعتیاد به دیدن این فیلم‎ها مانند اعتیاد به مواد مخدر است و شما باید ببینید همسرتان ممکن است در کدام یک از مراحل این اعتیاد قرار داشته باشد؟

راه حل درمانی این بیماری چیست؟

برای درمان اعتیاد به تماشای پورنوگراف؛ خانومانه ۵ راهکار اصلی پیشنهاد می‌کند.

۱-آگاه کردن فرد از تأثیرات منفی روانی بر روی زندگی مشترک؛

این اعتیاد مانند اعتیاد به مواد مخدر قسمت دریافت لذت مغز را فعال می‎کند و با ایجاد هیجانات کاذب فرد را به تکرار این رفتار ترغیب می‎کند. در شرایطی که احساس کردید همسرتان به دیدن این تصاویر غیراخلاقی اعتیاد پیدا کرده است در مرحله‎ی نخست باید موضوع را به طریق درستی به او منتقل کنید. به این معنا که اگر چندباری این قضیه را متوجه شدید باید با بیانی ملایم و البته کاملاً دلسوزانه اعلام کنید که این رفتار باعث نگرانی و التهاب شما می‎شود و این کار می‎تواند سلامت روانی همسر و فرزند را تهدید کند.حتی می‎توانید پیشنهاد کنید که اگر همسرتان دوست دارد می‎توانید نزد یک مشاور متخصص و آگاهی بروید تا اگر مشکلی بین شما وجود دارد آن را حل نماید.اعلام کردن شما نباید نشانه‎ی سرزنش و یا زشتی رفتار او را باشد بلکه تنها همین که شما نگرانی خود را به او منتقل کرده و ابراز ناراحتی نمایید کافی است. به او بگویید که این رفتار منجر به افسردگی و تشدید حالات عصبی و روانی فرد می‎شود و چقدر این امر به تخریب روابط بین همسران کمک می‎کند.

۲-آگاه کردن فرد از عقوبت‎های دنیایی و آخرتی؛

همه‎ی ما به این امر واقفیم که تک تک اعمال ما چه خوب و چه بد از دید خداوند عالم مخفی نمی‎ماند و تک‎تک انها به صورت‎های مختلفی به زندگی ما باز خواهد گشت. فردی که مبتلا به این بیماری می‎شود باید آگاه باشد که ادامه دادن این روند چه پیامدها و عقوبت‎هایی را برایش به دنبال خواهد داشت. حتی تصور اینکه ممکن است یکی از عقوبت‎های این کار از دست دادن بینایی باشد می تواند تلنگر محکمی برای ترک این عادت ناپسند باشد. می‎توان تصور کرد که اگر برای ۵ دقیقه نتوانیم جایی را ببینیم چقدر دردناک است. پس نتیجه می‎گیریم تحمل ترک آن برای فرد راحت‎تر از دست دادن بینایی تا آخر عمر باشد.

۳-توجه به خسارت‎های جسمی و روانی؛

معمولاً برای ترک عادات بد به فرد این نکته را یادآوری می‎کنند که اگر می‎خواهید به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید باید ذهناً به خسارت‎ها و پیامدهای منفی ناشی از این رفتار فکر کنید. برای طی کردن مراحل درمانی فرد باید مداوم با خود مرور کنید که این رفتار نامطلوب علاوه بر اینکه می‎تواند زندگی‎اش را به مرز فروپاشی و نابودی بکشاند ممکن است بیماری‎هایی را برای او پیش بیاورد که قابل درمان نباشد. شما اگر بدانید امروز خوردن یک لیوان نوشابه خطر ابتلا به بیماری دیابت را در شما افزایش می‎دهد حاضر میشود لذت خوردن آن را به بهای داشتن سلامتی از دست بدهید. باید به فرد مبتلا کمک کنید تا از این پیامدهای جسمی و روانی مطلع شود و آگاه باشد که چه لطمه‎های جبران ناپذیری را به خود وارد می‎سازد.

۴-دوری از تنهایی و گوشه گیر شدن این افراد؛

یکی از سم‎های مهلک برای ترغیب این رفتار این است که فرد بتواند خلوتی را برای خود پیدا کند. باید به او کمک کنید تا خلوت‎های خود را کاهش دهد و جز در موارد ضرورت فرصت تنهایی و خلوت نداشته باشد. برعکس این رفتار باید مدام در پی تدارک دیدن جمع‎ها و گروه‎هایی باشید که فرد مبتلا بتواند وقت خود را با آنها بگذارند. داشتن فعالیت‎های جسمانی زیاد که منجر به خستگی بیش از حد او شود راهکار دیگر درمان این بیماری است.

۵-تقویت و تحکیم پایه‎ های اعتقادی؛

اصلی ترین راهکار برای درمان، توجه مداوم و درخواست مکرر از خداوند برای شفای این بیماری است. این بیماری شاید در نظر برخی‎ها حکم سرطان را نداشته باشد اما به واقعیت می‎توان گفت که این بیماری روانی حکم داشتن یک تومور مغزی بدخیم را دارد که روز به روز در حال رشد است و باید با مراقبت‎های ویژه آن را به سمت بهبود و شفا پیش برد. اگر فرد به این معتقد باشد که تک تک رفتارهای او توسط خداوند دیده و ضبط می شود و آگاه باشد که این گناه چطور می‎تواند زندگیش را نابود سازد هیچ‎گاه حاضر نخواهد شد با دست خود دست به این اقدام بزند. نماز اول وقت و با حضور قلب خواندن، داشتن انگیزه و تلاش برای ایجاد هدف‎های جدید در زندگی مشترک و یا شخصی، جدیت و مصمم شدن برای ترک این عادت نامطلوب، نشست و برخاست و انتخاب دوستان شایسته و مقید که او را به سمت اهداف الهی عالی سوق می دهند می‎تواند به درمان هرچه سریعتر این بیماری مزمن کمک کند.

با همسر معتاد به پورنوگراف فیلم سوپر چه‌کنیم؟

در پایان به شما یادآوری می‎کنم اگر احساس کردید که همسرتان به دیدن این‎گونه محصولات روی آورده است نگران نشوید و تلاش کنید به جای اینکه در فکر طلاق و جدایی باشید به همسرتان توجه و محبت ویژه‎تری داشته باشید و اگر حمایت و پشتیبانی و عدم سرزنش شما را در کنار خودش احساس کند انگیزه‎ی عملی و رفتاری بیشتری برای ترک آن دارد. امیدوارم تدابیر عاقلانه و منطقی شما بتواند به بهبود زندگی‎تان کمک کند.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “آیا طلاق آخرین راه برای معتادان به پورنوگراف است؟” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا