۶ دلیلی که هنوز نتوانستیم شریک عاطفی واقعی مان را پیدا کنیم

شریک عاطفی
  • ۶ دلیلی که هنوز نتوانستیم شریک عاطفی واقعی مان را پیدا کنیم

    تلاش بسیاری از ما برای پیدا کردن شریک عاطفی واقعی همیشه خودش را با مشکلاتی همراه کرده است. از یک سو، از آنجا که دنیای ما پر از افراد مختلفی است، پیدا کردن کسی که با ما همخوانی داشته باشد و به عنوان یک شریک عاطفی خوب عمل کند، به نظر می‌رسد کاری دشوار است. از سوی دیگر، ما ممکن است با چالش‌هایی همچون شک و تردید درباره انتخاب ما، ترس از رابطه‌های ناموفق و عدم آمادگی برای تعهد مواجه شویم. در این مقاله، دلایلی که مانع پیدا کردن شریک عاطفی واقعی مان شده‌اند، را بررسی خواهیم کرد.

    یکی از دلایل اصلی مانع پیدا کردن شریک عاطفی واقعی، نبود آگاهی از خودمان است. اگر بخواهید با کسی دیگر همخوانی داشته باشید، اولین قدم برای شناختن خودتان است. بسیاری از ما به دلیل فشارهای اجتماعی و فرهنگی، به سمت چیزی می‌رویم که ممکن است با ارزش‌ها و افکار واقعی خودمان مغایرت داشته باشد. این مغایرت از ما باعث می‌شود که نتوانیم شناخت خودمان را به درستی داشته باشیم و به دنبال افرادی برویم که با ارزش‌های واقعی ما همخوانی دارند.

    دلیل دیگری که مانع پیدا کردن شریک عاطفی می‌شود، عدم آمادگی برای تعهد است. برخی از ما ترس از تعهد داریم و نمی‌خواهیم با رابطه‌های عاطفی زیادی مواجه شویم. ممکن است به دلیل تجربه‌های ناموفق در گذشته، دلسرد شده‌ایم و از رابطه‌های جدید بیشتر از پیش بیزاریم. این ترس می‌تواند باعث شود که به دنبال یافتن شریک عاطفی نباشیم و به جای آن، روابط کوتاه‌مدت را ترجیح دهیم.

    همچنین، یکی دیگر از دلایل مانع پیدا کردن شریک عاطفی، انتظارات بالا است. بسیاری از ما انتظارات بالایی از شخص شریک عاطفی‌مان داریم و به دنبال یافتن فردی هستیم که به همه نیازهای ما پاسخ بدهد. این انتظارات بالا می‌تواند باعث شود که ما از افرادی که در واقع ما را شاد می‌کنند، گذشت کنیم و به دنبال فردی با انتظارات بالاتر برویم.

    به‌طور کلی، پیدا کردن شریک عاطفی واقعی، یک فرایند پیچیده است و ممکن است برای بسیاری از ما دشوار باشد. با این حال، اگر بتوانیم با مسائلی مانند شناخت خودمان، آمادگی برای تعهد و انتظارات بالا مقابله کنیم، می‌توانیم با پیشرفت در این مسیر، شریک عاطفی واقعی خود را پیدا کنیم.

    زمانی که می خواهی شریک عاطفی ات را انتخاب کنی در ذهنت چه معیاری هایی می آیند و یا چه نوع فردی را دوست داری به عنوان شریک عاطفی ات انتخاب کنی؟

    شاید پاسخ دادن به این سوال ۵۰ سال پیش خیلی ساده تر از الان بود چرا که شبکه های اجتماعی باعث تغییر معیارهای ما در انتخاب شریک عاطفی مان شده اند.

    امروز عموم افراد تصور فانتزی گونه ای از شریک عاطفی شان دارند و به نوعی دچار وسواس انتخابی شده اند.

    و این در صورتی است که ساده ترین و بهترین معیار انتخاب می تواند کسی باشد که بتواند به درستی ما را درک کند و ما را همانگونه که هستیم بپذیرد.

    حالا اگر همین معیار ساده را با چیزهایی مثل پول، خانه، موقعیت اجتماعی و… عوض کنی احتمالا بعد از مدتی که رابطه را شروع کردی دچار پشیمانی خواهی شد و شاید هم تبدیل به ضربه روانی(تروما) یا زمینه ساز فروپاشی روانی شود.

    امروز با اینکه پیدا کردن شریک عاطفی به مراتب ساده تر از قبل شده پس چرا ما هنوز نمی توانیم شریک عاطفی درستی برای خودمان پیدا کنیم؟

     

    ۶ دلیلی که هنوز نتوانستیم شریک عاطفی مان را پیدا کنیم:

     

    ۱-عدم علاقه به خودت

    عشق ورزیدن به خود امروز تبدیل به یکی از داغ ترین موضوعات روانشناسی شده است. با اینکه درباره این موضوع خیلی صحبت می شود اما بسیاری از افراد تعریف ساده و شفافی از آن ندارند.

    اگر بخواهم خیلی ساده توضیح بدهم اینگونه می شود:

    ارزش قائل شدن برای خودت و در الویت قرار دادن خودمان.

    شاید بعضی بگویند: چی؟ چرا من باید خودمان را در الویت بگذارم. انسانیتم کجا رفته؟ چطور می توان نام چنین فردی را انسان خطاب کرد و…

    اما حقیقت ماجرا اینجاست تا خودت را در الویت زندگی خودت قرار ندهی نمی توانی بطور صحیح به دیگران عشق بورزی و اگر در الویت خودت نباشی، عشق ورزیدنت هم بر اساس نیاز یا ترس خواهد بود. خوب به این جمله فکر کن.

    یکی دیگر از مزایای در الویت قرار دادن خود این است که متوجه می شویم ما کامل نیستیم پس کمتر دچار کمالگرایی می شویم و همچنین متوجه می شویم دیگران هم کامل نیستند پس کمتر ترس از قضاوت شدن توسط دیگران پیدا می کنیم.

    حالا اگر به خودت علاقه نداشته باشی یا دچار عدم علاقه به خود شده باشی ابدا نمی توانی شریک عاطفی درستی پیدا کنی چون در این حالت معیارهای انتخابت بر اساس نیازها و کمبود هایت خواهد بود.

    و موضوع آخر اینکه اگر خودت، خودت را دوست نداشته باشی چطور می توانی انتظار داشته باشی کس دیگری تو را دوست داشته باشد.

     

    ۲-برای آشنا شدن با یک فرد جدید آمادگی نداری

    آمادگی آشنا شدن با یک فرد جدید موضوعی است کاملا به خودمان بستگی دارد و آمادگی نداشتن اصلا بد نیست.

    شاید تصمیم داشته باشی روی تحصیلات یا حرفه ات متمرکز شوی.

    اما باید به یاد داشته باشی که یکی از ابعاد مهم و اثرگذار در زندگی هر کسی بعد عاطفی اش هست و اگر این بعد کامل گردد در مابقی مسائل نیز پیشرفت سریع تری را تجربه خواهی کرد.

     

    ۳-آدم های اشتباهی را وارد زندگی ات می کنی

    اگر به روابط اخیرت نگاه می کنی و متوجه می شوی که رابطه عاطفی داشته ای اما با آدم هایی که واقعا برایت خوب نبودند می تواند یکی از دلایلی باشد که دیگر تمایلی به وارد کردن فرد جدیدی در زندگی ات نداری.

    اینکه ما با کسی رابطه عاطفی داشتیم اما خوب نبوده لزوما به این معنا نیست که فرد مقابل خیلی بد بوده شاید برای همدیگر انتخاب مناسبی نبودید.

    و یادت باش رابطه عاطفی یکی از بزرگترین بخش ها در زندگی هر فردی هست اگر احساس می کنی با آدم جالبی آشنا نشدی بدون اینکه خجالت بکشی یا احساس بدی داشته باشی از او جدا شو چرا که دوست داشتن خودت در الویت قرار دارد و با این جدا شدن هم یک لطف بزرگ در حق خودت می کنی و هم در حق آن آدم.

     

    ۴-خودت را ایزوله کردی

    این طبیعی است که بعضی وقت ها حوصله نداشته باشیم یا نیاز داشته باشیم تنها باشیم اما باید بدانیم اگر این حالت تبدیل به ایزوله شدن شد اصلا خوب نیست.

    به جرات می توان گفت هیچ سمی بدتر از ایزوله کردن خودمان نیست.

    پیدا کردن شریک عاطفی مان کاملا مرتبط به میزان روابط اجتماعی مان دارد. هر چقدر روابط اجتماعی گسترده تر و پر رنگ تری داشته باشیم علاوه بر اینکه آدم های متعددی را می بینیم بلکه احتمال پیدا کردن و آشنا شدن با شریک عاطفی مان را افزایش می دهیم.

    اکثر افراد عادت کردند گزینه ای برای انتخاب باشند و این در صورتی است که اگر روابط اجتماعی بیشتری داشته باشند می توانند گزینه های متفاوت تری را برای انتخاب داشته باشند و از روی آگاهی انتخاب کنند و نه از روی ناچاری.

     

    ۵-تو گذشته گیر کرده ای

    منظورم از تو گذشته گیر کردن اینکه اگر هنوز درباره رابطه عاطفی گذشته ات داری فکر می کنی، بسیار سخت است که بخواهی با فرد جدیدی آشنا شوی.

    در اینگونه مواقع باید از خودت یک سوال درست کنی. چرا رابطه من با فرد قبلی قطع شد؟

    اگر دلیل خوبی برای قطع رابطه پیدا کردی بهتر است برای همیشه آن رابطه را فراموش کنی چون اگر این کار را نکنی و با فرد جدیدی آشنا شوی بطور ناخودآگاه فرد جدید را با فرد قدیمی مقایسه می کنی و از همینجا مشکلات آغاز می شود.

    هیچ دو انسانی شبیه به هم نیست. هر کسی نقاط ضعف و قوت متفاوتی از دیگران دارد پس مقایسه آدم ها با همدیگر نیز کار اشتباهی است.

     

    ۶-انتظارات غیر واقعی و فانتزی گونه ای داری

    در انتخاب شریک عاطفی احساس می کنی خیلی سختگیر هستی و کمالگرایی داری؟

    سختگیری بیش از حد یا کمالگرایی در انتخاب نشان دهنده این است که ما ضعف هایی در زندگی داریم و به دنبال فردی می گردیم که آن ضعف ها را نداشته باشد. در اینگونه موارد بهتر است بجای اینکه دنبال چنین فردی بگردیم ضعف هایمان را پیدا کنیم و آن ها را اگر می شود برطرف کنیم.

    بطور مثال افرادی که دنبال شریک عاطفی بسیار پولدار می گردند عموما خودشان مشکلات مالی یا خواسته های برآورده نشده دارند و بطور ناخودآگاه دنبال چنین فردی می گردند که بتواند نیازهای مالی شان را برآورده کند.

    اگر فرد به لحاظ مالی حال خوبی را داشته باشد طبیعتا معیار اصلی انتخابش ثروت شریک عاطفی اش نخواهد بود.

    و در کنار این موضوع باید توجه داشته باشیم که هیچ انسان کاملی در دنیا وجود ندارد پس گشتن دنبال چنین انسانی صرفا وقت تلف کردن است. رابطه عاطفی خوب هنر با هم بودن و تجربه کردن حال خوب است و نه برطرف کردن نیازهای برآورده نشده مان.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا